• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba çıldırmak üzereyim!!!!

Bu arada konumu tüm okuyanlarla kayınvalidemin evini bir bazsam, ne fena olur hee :47::57:

Son düzenleme:
Önerileriniz için çok teşekkür ederim, böyle okuyunca hadi bir daha dene sakin ol sabırlı ol diyorum. Ama işin en kötü tarafı eşime aile delisi ana delisi.. kendimi çok çaresiz hissediyorum, yani saçma sapan hissediyorum kendimi. Güzel dille anlattım tamam konuşcam dedi konuşmadı, bağırdım çağırdım olmadı. Şimdi tutturdu oraya taşınırız diye.. :52:
Peki o tavrını nasıl koyacaktır? yani ben hani hiç birşey söylemiyim dimi artık? peki nasıl anlar o zaman benim üzüldüğümü, kırıldığımı, sinir olduğumu? Birşey anlamadıysam atladıysam af ola.. Bu arada beim 1 tane değil 4 görümcem ve 2 kaynım var. Bencede AMİN ALLAH yardımcım olsun.:31:

Mahibercim canım işin çok zor gerçekten şu anne kuzusu erkekleride anlamıyorum amdem annenden ayrılamıyorsun ne evleniyorsun. maymun iştahlılar hem anneleri olsun hem eşleri gönüller bir olsun. daha 6 haftalık evlilik balayı dönemi şimdiden damalmışlar yuvanızın içine canım bence mesafeli ol ve evliliğine müdahale etmelrine izin verme çünkü o dengeyi bozduğun an artık onların yönetimine geçmiş olursunuz. sanırım kayınvaldende oğlunu kaybetme korkusu var seni ondan çok sevmesinden korkuyor sürekli kendini ailesini eşine hatırlatıyor sanırım. o kadar çok bağlıydılar madem evlendirmeseymiş oğlunu koynunda saklasaymış. canım kusura bakmaya tahammül edemiyorum bu durumlara skaın olaki evinide daha 6 haftalıkken onların yanına taşıma daha çok çıkmaza girersin pat kapı damlarlar düzenin kalmaz. eşyalarında yıprandığı cabası eziyet resmenk kendinize . eşinle konuş o dengeyi ve mesafeyi kursun ve ailenin bu saçma fikirlerinide akılalrından sildirsin. henüz çok yenisiniz neden sürekli bir tartışma bekliyorlar sizden acaba daha çok geçinebilmeniz için dua ediceklerine sanki tartışanız mutlu olcak gibi sürekli baskı yapıyorlar. insan tartışmasa bile bu sohbetlerden dolayı huzursuzluk oluşuyordur. canım allah kolaylık versin...

Mahiber farkında mısın bilmiyorum ama k.validen kendisini "çocuğunuz" sanıyor...yazık,aslında anne olduğunun farkında değil..

Allah sabır versin!

Bu kaynanalar ne gıcık millet böyle...Madem çok seviyorlar çocuklarını o zaman evlendirmeyecekler...
Ne diye karı kocanın arasına girip huzur bozarlar anlamıyorum ki....
yüzsüz şeyler...

bendede 4 tane görümce var ve tek oğlan....sözde çok kıymet verirler kardeşlerine anlayamıyorum ya böyle yaptıkları zamn destek verdiklerini felanmı düşünüyorlar kaynana görümce vs. uzak dursalar rahat bıraksalar olmıcak daha 6 haftalık evlisin bunlara insan derken sorguluyorum kendimi kim insan?

daha yeni olduğunuz için bu kadar zorlanman normal....
yaşadıklarında kolay değil anlıyorum seni...
ama eşini ancak sen yola getirebilirsin...
ortayı bulmak elbette eşine düşer...
ailesine yakın oturmak bu durumda pek iyi bi fikir değil...
ikna etmen lazım eşini...
ama bunlar kavgayla gürültüyle triple fln olacak şeyler değil...
sen eşine iyi davrandıkça o seni dinler ancak...
zamanlada o anneci hali azalmaya başlar emin ol...
sen kendini iyi hisset yeter...
allah yardımcın olsun....

Allah sabırlar versin. cidden. yeni evlisin. su yasadıkların Allahımm Yarabbim sen büyüksün.

kayınvalide hadi ogluna düskün alısamadı evlenmenize.

evli görümcenin gelip sizde kalması ne demektir ya.

---

eşiniz de evli oldugunuza alısır evlilik kurumunun düzeninin farkına varır ve mesafeyi dengeler diye düsünüyorum.

--
Terbiyeni bozmadan gerekli cevapları vermeye devam edersin. Sabır ve güc diliyorum sana.

Amin canım :31: Benim korkum sadece, ya anlamazsa? ya anneinin etkisine daha fazla kapılırsa? herşey daha kötüye giderse? çoook inatcı eşim çoook :25:

Okurken içime fenalık geldi :31:
İşin çok zor ne diyeyim...Henüz 6 haftalık evlisin ama canından bezdirmişler seni..
Kayınvalidenin sizden başka bir derdi yok herhalde...İnsan bir rahat verir :19:

Baştan tavrını koy bence..Ezdirme kendini..
Ama eşinle aranı da bozma..
Değmez..

Fenalık geldiğine hemen inanırım :31: çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum ve ne yalan söyliyim bazen eşimden bile soğuyorum bu olaylardan bu laflardan sonra. Düşünsene, yeni evlisin, herşey yolunda, kavga etmiyorsunuz, hayalleriniz var. Geliyor 3. şahıslar HUZUR sana hadi bana müsade diyor :43:

Vaaşşşşşş :51: tecrübe ben buna derim... tamam bu akşamdan itibaren herşey bu evde değişecek.. Plan a sizden geldi bunu uygulayacağım.. çok teşekkür ederim :29:

rica ederim ne demek bol şanslar size ben kurtuldum 9 ay çektikten sonra gerçi benim eşim şehir dışında çalıştığı çok evde duramadığı için bu kadar uzun sürdü alışması , kıskanıldığını ve beni ezmeye çalıştıklarını anlaması . şu anda zor kalmadıkça görmüyorum konuşmuyorum. Umarım siz bu kadar kötü duruma gelmeden eşin aranızda denge kurmayı başarır. yanyana geldiğinz zamanlar ölüm gibi gelmez size :17:

her okuduğum paragrafta biras daha yüksek sesle ağzımdam cıkan
ses mi desem tepki desem şu olduu....
yuh yuhhh yuhhhhh yuhhhh eeeee yuhhhhh artıkk

vallaa söyle ver cevabını aradım acmıyosunuz dediğinde yataktaydık ondan acamadık de yapıştır gitsin
kimisi gercekten hakediyor arkadaşım ters konuşmayı
1-2 aylık evli insanların evine kaç kere yatıya gidebilirsin
yada gitmelimisin onu bi düşünsün
bırak eşinle konuşsun sen hiç arama oda aradımı açma bi muddet
ayyy sinir oldum ne dengesiz aileler varmış beehhh:47:

Son düzenleme:
Üzme kendini canım sen herşeye rağmen eğilip boyun bükme,,onlara fırsat verme...
Bu konuda tek desteğin eşin olacaktır.. :29:
Eşine sıkı sıkı sarıl ki senden başkasını gözü görmesin, gerçek haklıyı ayırabilsin...onları değil seni dinlesin.

aah canım ben de cok ıyı anlıyorum senı benımkıde aynı

benı ozledınız mı dıye cıkıp gelıyor esımde anne ızın vermıyosun kı ozleyelım dedı:1:

ben duymazdan gelıyorum çok işe yarıyor ınan bana

tartıstınız mı dıye sordugunda sen baska seyler anlatmaya basla bır sure sonra anlayıp sormayacaktır

görümce benımkıd oyleydı yenı evlıyız 15 gunluk cocgunu alır gelırdı kalmaya kocası gece calısıyrmmusta korkuyormus ee annen gelsın kalsın yanında babası yalnız yatamazmıs:53:

esım kalkınca hemen kızını alır yatagıma koyardı neymıs kızım olsunmus(batıl ınanc sacmalıgı)(bu arada ıkı oglum var oyle olmuyormus kız onu anlamıstır herhal)

neyse bende dertlıymısım care bulacagıma kendımı anlattım yıne

degısıyorlar mı evet ama rahatsız oldugunu gostermen lazım kırılırlar sorun yasarız fılan dıye dusunursen malesef duzelmezler

tabı esınde annecı olunca ısın dahada zor
Rabbım yardımcın olsun cok zor cok

Mahibercim canım işin çok zor gerçekten şu anne kuzusu erkekleride anlamıyorum amdem annenden ayrılamıyorsun ne evleniyorsun. maymun iştahlılar hem anneleri olsun hem eşleri gönüller bir olsun. daha 6 haftalık evlilik balayı dönemi şimdiden damalmışlar yuvanızın içine canım bence mesafeli ol ve evliliğine müdahale etmelrine izin verme çünkü o dengeyi bozduğun an artık onların yönetimine geçmiş olursunuz. sanırım kayınvaldende oğlunu kaybetme korkusu var seni ondan çok sevmesinden korkuyor sürekli kendini ailesini eşine hatırlatıyor sanırım. o kadar çok bağlıydılar madem evlendirmeseymiş oğlunu koynunda saklasaymış. canım kusura bakmaya tahammül edemiyorum bu durumlara skaın olaki evinide daha 6 haftalıkken onların yanına taşıma daha çok çıkmaza girersin pat kapı damlarlar düzenin kalmaz. eşyalarında yıprandığı cabası eziyet resmenk kendinize . eşinle konuş o dengeyi ve mesafeyi kursun ve ailenin bu saçma fikirlerinide akılalrından sildirsin. henüz çok yenisiniz neden sürekli bir tartışma bekliyorlar sizden acaba daha çok geçinebilmeniz için dua ediceklerine sanki tartışanız mutlu olcak gibi sürekli baskı yapıyorlar. insan tartışmasa bile bu sohbetlerden dolayı huzursuzluk oluşuyordur. canım allah kolaylık versin...

AMİN..Aynen işte ayen.. aynısı daha dün akşam annem dedi. annemle dertleşiyorum onların dedikodularını yapıyoruz da :35: annemde dedi, madem hepsi aile delisi o zaman hepsi bi zahmet eşlerinide boşasın, hiç evlenmesin anaların dibinde otursunlar. çok sorunlular çok. anlatsam gülermisin ağlarmısın, şaşırırsın.. ben söyledim zaten taşınmıycam dedim, benim ailem ve ben 3 ay bu evi kurduk burda, senin verdiğin benim verdiğim emeklere yazık dedim. şimdilik sustu, şuan ben iş arıyorum şimdilik diyor ki sen nerde iş bulup rahat ersen oraya taşınırız. yani dua edin ki işimi bam aşka yerde bulayım.

her okuduğum paragrafta biras daha yüksek sesle ağzımdam cıkan
ses mi desem tepki desem şu olduu....
yuh yuhhh yuhhhhh yuhhhh eeeee yuhhhhh artıkk

vallaa söyle ver cevabını aradım acmıyosunuz dediğinde yataktaydık ondan acamadık de yapıştır gitsin
kimisi gercekten hakediyor arkadaşım ters konuşmayı
1-2 aylık evli insanların evine kaç kere yatıya gidebilirsin
yada gitmelimisin onu bi düşünsün
bırak eşinle konuşsun sen hiç arama oda aradımı açma bi muddet
ayyy sinir oldum ne dengesiz aileler varmış beehhh:47:

Arkadaşım al bendende bir yuhhhhh artık...
annemde diyor susma kızım, sen safmısın laf geldiğinde anında ver cevabını madem öyle sende böyle ! veee ne derler anne tavsiyesi dinlenmeli dimi? :34:

bir daha tartıştınız mı derlerse, evet tartıştık hatta dövdü beni de. biraz rahatlayıp bi iki gün aramazlar belki.

Fenalık geldiğine hemen inanırım :31: çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum ve ne yalan söyliyim bazen eşimden bile soğuyorum bu olaylardan bu laflardan sonra. Düşünsene, yeni evlisin, herşey yolunda, kavga etmiyorsunuz, hayalleriniz var. Geliyor 3. şahıslar HUZUR sana hadi bana müsade diyor :43:

Sırf kayınvaliden olsa bir derece..Bir de görümceler, kayınlar..
Maşallah eşinin tarafı oldukça kalabalık..
Eğer baştan bir sınır çizemezsen hayatınıza daha da müdahale etmeye kalkabilirler..

Yalnız eşinin onlara yakın bir yere taşınmayı düşündüğünü söylemişsin..
Eşini bir an önce bu fikirden vazgeçirmeye çalış..

Allah sabır versin sana..

aah canım ben de cok ıyı anlıyorum senı benımkıde aynı

benı ozledınız mı dıye cıkıp gelıyor esımde anne ızın vermıyosun kı ozleyelım dedı:1:

ben duymazdan gelıyorum çok işe yarıyor ınan bana

tartıstınız mı dıye sordugunda sen baska seyler anlatmaya basla bır sure sonra anlayıp sormayacaktır

görümce benımkıd oyleydı yenı evlıyız 15 gunluk cocgunu alır gelırdı kalmaya kocası gece calısıyrmmusta korkuyormus ee annen gelsın kalsın yanında babası yalnız yatamazmıs:53:

esım kalkınca hemen kızını alır yatagıma koyardı neymıs kızım olsunmus(batıl ınanc sacmalıgı)(bu arada ıkı oglum var oyle olmuyormus kız onu anlamıstır herhal)

neyse bende dertlıymısım care bulacagıma kendımı anlattım yıne

degısıyorlar mı evet ama rahatsız oldugunu gostermen lazım kırılırlar sorun yasarız fılan dıye dusunursen malesef duzelmezler

tabı esınde annecı olunca ısın dahada zor
Rabbım yardımcın olsun cok zor cok

Hahaha :9: iki oğlun varmış Allah bağışlasın canım.. Bu insanların hiç mi aklı fikri yok ben anlamıyorum. Ya da bizde mi var yani bizim ailelerimizde bi sorunmu var? benim ailem kesinlikle yapmaz ya yapmaz!

Arkadaşım al bendende bir yuhhhhh artık...
annemde diyor susma kızım, sen safmısın laf geldiğinde anında ver cevabını madem öyle sende böyle ! veee ne derler anne tavsiyesi dinlenmeli dimi? :34:

valla tartıştınızmı die bidaha sorarsaa

neden sürekli bu soruyu sorduğunuzu anlamıyorum die gayet mantıklı bi cevap veebilrisin
tartışmamızı mı istiyosun ?
neden hep bizi yokluyosunuz
tartışsak bile bu bizi ilgilendirir..

ver cevabını kızım kaç aylık evlisin bu kadar rahat evinin içine giribiliyolarsa ilerde ne olur bilemiyorum:53:

bir daha tartıştınız mı derlerse, evet tartıştık hatta dövdü beni de. biraz rahatlayıp bi iki gün aramazlar belki.

Bunu da denesem mi acaba? zaten insanlar aklını yitirmiş :33: Ama harbiden ALLAH KORUSUN da, öyle desem napacaklar sanki? yani ne yapmayı düşünürler o zaman? hedef, amaç nedir?

Koskoca kadin bir evlilikte tartismanin
tuzu biber oldugunu bilmiyor mu?

Tartismaya farkli anlamlar yukluyor sanirim
once tartismanin anlamini,
sonra da fitne fesatligin kotu bir sey oldugunu,
kari koca arasina girilmeyecegini ogrensin!!

Boyle durumlarda esiniz ne yapiyor?

Her zaman soylerim
esin ailesi bu tur seyler yapmaya cesaret ediyorsa
once bir ese donup bakmak gerek

esiniz size farkli onlara farkli konusuyor olabilir

ha bu arada gercekten kavga ederseniz
(bakin tartisma demiyorum ) kayinvalidenize bir miktar kina gonderin

cok sinirlendim inanin
Allah sabir versin ...

Back
X