fransızca bilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sihirli değnek beklemiyorum, ama nereden başlayacağımı bilmiyorum diyor.Ben fransızca bilmiyorum vereceğim tavsiye yok.Belki bilen biri şu yöntemleri izlesin, denesin derse ben de tavsiye verebilirim hiç değilse.

Şuan sadece Fransızca tercümanlık bölümü mezunu olmayacak mı?
İngilizce biliyor da diplomasi olmayacak değil mi Fransızca bitirirse?

Ben de böyle okumuştum bazı yerlerde. ingilizce bilen birinin fransızcayı öğrenmesi daha kolay deniyordu.Ama dediğiniz gibi kendini kapattı ve ben bir türlü ulaşamıyorum artık ona.

şirketler harici iş alanı sınırlı evet.Ama ingilizceyi çok iyi biliyor zaten.Ona güvenerek seçti.Zaten bu gidişle ingilizceye geçecek muhtemelen.
Benim çok arkadaşım ingilizce tercümanlık dil edebiyat okudu ve dilbilim vardı bizim zamanimizda.
Hepsi şuan öğretmenlik için kuyrukta.
Zamanında hep özelde çalışır hayali kuruyorlardi çoğu ilk yildan pes edip devlete geçme derdinde.
Hepsi formasyon aldi.
Yani kısaca oğlunuz özelde çalışma azmi var mı?
O alanda asiri iyi olacak ve hirsli olacak.
Çocuğunuz bu arada İngilizceye geçmek isterse mantıklı karar vermiş olur.
Ben Fransızca mezunu olan tek arkadaşım da şuan üni de hoca oldu.
Öyle özelde goturusu pek yok.
Dile hakim olmak için yurtdisi deneyimi sart ekonomik olarak da hazır olmaniz lazim.
Oglunuzu şartlarınızı iyi düşünün.

teşekkürler tavsiyeleriniz için.sanırım ben de peki geç diyeceğim zaten.

Bir de bir sorum olacak, mezun olduktan sonra iş olanakları ne durumdaydı acaba sizin bölüm için?
Bircok sinif arkadasim formasyon da alarak öğretmenlige atandi. Yine hostes olmayi tercih edenler cok oldu...
Kendi adima öğretmenlik yerine dil edebiyat okuma sebebim akademik kariyer yapmakti.
Ceviri, gerekli belgeler alinarak tercumanlik, turizm... her alana yönelmek mümkün.

Evet bi arkadas 2 yabanci dili oldugu icin Tayland'a gitti turizm isi yapiyo, hatta bi de Tayland'li bi kizla evlendi, cok guzel paralar kazaniyo.

İyi de geçen yıl okul açık mıydı ki.. kurslar falan hepsi kapalıydı. Fransızca öğrenemedi diye oğlunuza neden kızıyorsunuz... en faZla bilmediğin dilin tercümanlığına gidince başarılı olacağını mı sanmıştın diye kızabilirsiniz, ancak onu zaten en baştan sizin düşğnmeniz gerekirdi. Çünkü gençler...

Aynı şeyleri oğlum da söylemişti, bölümün hareket alanı olduğunu, o yüzden öğretmenlik okumak istemediğini.

öğrenemedi diye geçen yıl kızmadım ama bu yıl okullar açıldı ve daha yılın başındayız.o çoktan vazgeçmiş görünüyor.üstelik düşündüm ama ne yapabilirim.gideceğim diyen 19 yaşında bir bireyin elini kolunu bağlamam mümkün değil, kaldı ki kararlı olup ben burayı bitireceğim demesini isterdim.Olmayacaksa bile çaba sarf ettiğini bilirdim.Şimdi baştan vazgeçmiş görünüyor.Tabiki kızgınım.

Şu anda geçiş hakkı olması büyük avantaj. Eskiden olsa en başa dönüp yeniden sınava girmesi gerekiyordu. Puanı tutuyorsa ve istemediği bir bölümü zorla okumaktansa geçiş yapmak daha mantıklı sanki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…