- 5 Ekim 2020
- 13.334
- 35.738
- 36
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
Bunu kendisi araştirmasi lazim. Yani öğrenci o, bölüm onun. Ufak bir google araştirma ile bile appler felan görür. Biraz sorumluluğu, bağimsizliği öğrenmesi lazim. Ha bir anne olarak ona yeri geldimi gazi verirsin, toparlamasinda yardimci olursun,.. ancak üni öğrenciyi bölümü ile yardim etmek bana pek olağan gelmiyor.
Oğlun sanirim biraz fazla korunmuş, hayal perest yaşiyor. Inglizceyi bildiğini saniyor, o bölümü okumak sanki dizi film izlemek gibi geliyor ona ama değil. Tercümanlik zor bişey. Bir kelimenin bile değeri var. O kelimeyi yanliş tercüme edersen büyük sorunlara yol açar.
Hayati ile ne yapmak istiyor? Uluslar arasi, birleşmiş miletlerde felan çalişabilir, akademisyen olabilir. Yada kitap/yayin tercümani olabilir. Ne istiyor?
Sorun burda (bence) oğlunun tam olgun olmamasi. Her sorunda daha halen sana koşmasi ve biraz hayalperest olmasi. Tüm umidini bu ilnglizce bölümü üzerine, ama unutuyor ki o bölüm içinde çalismasi gerek olacak, gerekirse gece gündüz.
Senin yerinde olsam ona bu konuda yardimci olmazdim. Birak biraz düşsün, kendisini toplasin. Öğrensin, büyüsün, olgunlaşsin. Oğlunun zaman ve tecrübeye ihtiyaci var.
33 yaşımdayım. Şimdi kendi 19-20 yaşımı düşününce aynen şu yorumu yapasım var. Her adımım mantıklı temkinli. Aileme sıkıntı yaratacak en ufak bir şey yok. Sorumluluk bende.
Ama 2001 doğumlu kardeşim var. Ona bakınca da konu sahibinin oğlunda sorun göremiyorum.
Bizler kadar olgun bir kuşak değiller. Onların 20si bizim 15ler sanki. Hiçbir şeyin sorumluluğunu sırtlanmıyor. Kaldığı dersin bile suçlusu ben olabiliyorum 3 dk da.
Bu sene çalışmadım kaldım okulum uzadı değil de. Bu bölüm çok kötü. Hocalar berbat. Kalmayan yok zaten. Bu okulda devam ettikçe hep kalıcam. Okulumu değiştirelim.?! (Kendi kapasitesine göre Çok iyi bir üniversitede ayrıca bence. Ve çok isteyerek başladı.şimdi bulunduğumuz ile gelip özel üniversiteye başlamak istiyormuş. Daha kolaymış özelde dersler. )
Yani ben nasıl şu durumdan kurtulurum. Bu bölüme girerken ne düşündüm. Hata mı yaptım. Nerede hata yaptım. Hatamı nasıl telafi ederim. tekrar sınava gireyim daha iyi bi yer kazanayım. Ne bileyim biz bu ikilemlere düşsek belki ailemize çaktırmadan sorunu çözer ve çözümle karşılarına çıkardık. Bunlar mantıksız kararlarla çıktıkları için onayımıza da ihriyaç duyuyorlar haliyle.
Konu sahibi bu yaşlarda 1 sene 2 sene kayıp mühim değil. Fransızca tercümanlık da gayet geçerli bir meslek. İlle ataması olmasına gerek herkesin devlette çalışmasına gerek yok. Ama oturup düşünmeniz lazım ne istediğini. Açıkçası ben de daha kötü bi üniversiteye ingilizce için gitmesine pek razı gelmezdim. Sevmeden bu bölümü okuması da zor. Ama başlarken isteyerek başlamış. Şu an tek sorunu zorluk mu? Hazırlığı tekrar okuduğunda bence her şey istediği gibi olacak. Ama dediğim gibi zor çocuklar valla çözüm kendilerinde yine