Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

GERCEKTEN BAZILARI ANLAYISSIZ. ESIM BILE .BAZILARINA GORE TUM DUNYA FRANSIZCA BILMELI VE BILMEYENLER GARIPSENMELI BU ARADA YAVRUNUZU SAGLICAKLA KUCAGINIZA ALIN.
NE KADARDIR BURDASIN NERDE YASIYORSUN

Esin turk mu. Ailesi orda mi

Benim 2 yil oldu evlenip geldim buraya doktora yapiyorum
Pariste banliyode yasiyoruz guneyde... :)

Sen kizin kac yasinda:)
BEN DE ILK GELDIGIMDE YAPMAK ISTEDIM YUKSEK LISANS FILAN MESLEGIMI YAPABILEYIM DIYE AMA YASADIGIMIZ YERDEKI UNI DE MALESEF DIL DERSLERI YOKTU BASKA SEHRE GITMEM GEREKIYORDU 1 SENE O YUZDEN YAPAMADIM BU DA BANA SIKINTI VERDI.FRANSANIN BANA KATTIGI EN IYI SEY SABRETMEYI OGRENMEK OLDU. KIZIM 1.5 YASINDA. SENIN OKULUN NASIL DILIN GELISTI MI BAYA. BEBEGIN KIZ MI

ESIM TURK AMA BURDA DOGMUS O YUZDEN ANLAYAMIYOR DIL PROBLEMINI. AILESI DE BURDA

Sen ne isle ugrasiyorsun?
Belki bir gun bir firsatini bulur tamamlarsin egitimini.

Benim kizim olacak evet.
Dilim fena degil cogu seyi anlatiyor anliyorum. Akicilik konusunda sorun yasiyorum zamanla olacak o da. Bi yastan sora dil ogrenmek cok zor

BEN IKTISAT OKUDUM. BURDA DA BIR SIRKETTE CALISIYORUM ASISTANE COMMERCIALE OLARAK. BENDE ANLIYORUM EN AZINDAN ISTEYKEN ANLAMAM GEREKEN HERSEYI. AMA NEDENSE BEYNIM KELIMELERI CUMLELERI EZBERLEMEYI REDDEDIYO VE SUREKLI TERCUME YAPIYORUM ICIMDEN. KONUSURKEN TURKCE DUSUNUYORUM BUNA ENGEL OLAMIYORUM.TURKCE VE FRANSIZCA YAPI OLARAK FARKLI OLDUGUNDAN ONU DA BECEREMIYORUM O YUZDEN KONUSMAK BIR ZULUM UZUN VE KARISIK OLDU KUSURA BAKMA

Ya aslinda cok sanslisin is bulmussun kendine evlenip gelencogu uni mezunu kadin bulamiyor evde geciriyor zamanini.
Ayni sorun bende de var teorikte iyiyim konusurken kaliyorum oyle. Bazen en basit gunluk cumleleri bile kuramiyorum alisveriste metroda vs. Ama olacak yavas yavas inan. Kitap okumak iyi olabilir hic okul disinda Fr kitap gazete okumuorum mesela haber izliyorum onlari da yuzde altmis yetmis anliyorum
Hamilelik olunca birkac anne cocuk sitesi okumaya basladim iyi oldu cunku jinekologla anlasamiyordum bazen

EVET O EVDE
O EVDE OTURMA STRESINI 2.5 SENE YASADIM AMA SIMDI DE KIZIMI NOUNOU YA BIRAKMAK COK ZOR GELIYO ARKAMDAN MAMAN DIYE AGLAMASI COK UZUYO BENI. AMA BILIYORUM KI EVDE OTURMAK IKIMIZ ICINDE COK KOTU OLACAK CUNKU ASABI SABIRSIZ BIRI OLUYORUM. ESIMLE AYNI SIRKETTEYIZ KOLAY OLDU O ACIDAN ISE GIRMEK SUKURLER OLSUN.NE GUZEL YALNIZ GIDEBILIYORSUN DOKTORUNA BEN HAMILEYKEN YAPAMIYORDUM. SIZIN ORALARDA VARDIR BELKI COKCA TURK AILE ESININ AILESI DE YARDIMCIYMIS.COK SANSLISIN.BENIM ESIMIN AILESI DE BURDA YARDIMCI DA OLDULAR SAGOLSUNLAR AMA HIC ARKADAS OLAMADIK. GELIN KAYINVALIDE GORUMCE OLARAK KALABILDIK.ANLATABILMISIMDIR UMARIM

Maalesef bu hepimizin muzdarip oldugu konu kv gorumce konusu. Benim esimin annesi fransiz babasi turk fransizlar bu konuda daha komplekssiz oluyor gelinlerine karsi
İki gorumcem var biriyle iyi anlasirim biriyle hic anlasamam

Ama yine de ailedn birinin yaninda olmasi iyi bisey

Kiyamam kizina calisan ane olmanin en zor tarafi bu.. Ben de dogduktan sonra tez asamasinda olacagim o yuzden evde olabilecegim en azindan bir yil sonrasi mechul zaten:)
Evde turkce mi konusuyordunuz kac yasinda kizin?

İsim henuz net degil hatta kafamiz karisik esim fransizca isim istiyo da caktirmiyo gibi bense en cok DEREN ismini seviyorum cok sirin buluyorum.
Ela'cik ismiyle yasasin guzel bir isim cokk

KIZINA ISIM BULABILDIN MI? BENIM KIZIMIN ISMI ELA .
Evde turkce konusuyoruz. ama Ela her iki dile de henuz pek Hakim degil iki dille gecikiyo biraz konusmasi cocuklarin. 1.5 yasinda 20 kelime filan soyluyo birazi fr birazi tr. hele ben fransizca konustugum zaman dinlemiyo bile. anne turkce konusur sadece diye sanirim bilincine yerlesti. iki dili ayirt edecek kadar buyuk degil ama sesleri ayirtedebiliyo bence.
Deren ismi de cok guzelmis. insallah saglicakla ismini verirsiniz.
Sen hangi bolum de yapiyorsun doktorani. dili fr mi ing mi ? esin ve gorumcelerin baya hakim mi turkceye . eglencelidir iki karisik uyruk.

Benim sosyoloji siyaset bilimi uzerine. Lisansim uluslararasi iliskiler aslinda. Fransizca dilinde.

Zaten dogru olan sizin Turkce konusmaniz sanirim, o zaten disaridan ogrenecek zamanla. 1.5 yasinda daha neler neler ogrenir hizina sen bile sasirirsin. Krese gittikten sonra hele. Pedagog bir komsumuz var esin Fransizca konussun sn Turkce konus kafasi hic karismaz diyor ama sen Fransizca konusmaya baslarsan kolaya kacar seninle tr konusmayi reddeder diyor. Tabi benim icin daha erken sagligiyla gelsin kuzum da dili de cozulur insallah:)

Hepsi konusuyor Turkce ama cok cok iyi degil tabi. Bazen kelime unutup Fr'sini soyluyorlar. Esimin daha iyi cunku Turkiye'ye calismaya geldiginde tanismistik 3 yil yasadi orada evlenmeden once.

HAKLISIN BEN DE OYLE DUSUNUYORUM IKI DILE DE HAKIM OLMASI ICIN ISTIKRARLI SEKILDE DUYMASI LAZIM AYNI KISIDEN. AYNI FAKULTEDEN MEZUN OLMUSUZ NE GUZEL SEN DEVAM EDEBILMISSIN. INSALLAH DAHA DA ILERLERSIN.

MERABA KIZLAR BENDE FRANSADA 45 BOLGESINDEYIM.5 YILLIK EVLIYIM IZMIRDEN GELIN GELDIM BURAYA.
22 YASINDAYIM.DIL SORUNUMUZ VAR MALESEF HIC TURKIYEYE GIDEMEDIM 5 YILDIR. VE BEBISIMIZDE YOK .COK ISTIYORUZ TEDAVI GORUYORUZ INSALLAH HERSEY YOLUNA GIRER.
SIZLER HANGI BOLGEDESINIZ ??? YASLAR KAC???? SIZLERLE TANISMAK ISTERIM. GURBET COK ZOR ......

HAYIRLISI OLSUN .SANIRIM TUP BEBEK YAPMISTINIZ HANGI MERKEZE GITTINIZ YARDIMCI OLURSAN SEVINIRIM CNM BENDE 5 YILDIR BURDA BEBIS ICIN UGRASIYORUM AMA TUP BEBEK ICIN MERKEZ BILMIYORUM.

Son düzenleme:
Ayy nasıl sevindim anlatamam inşallah hayırlısı ile kucağına da alırsınız.. maşallah maşallah

Merhaba canım. 45 in Neresindeyiz? Inşallah senin de en kisa zamanda bir minik in olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…