Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

Lisedeyken psikoloji hocamız"fobinin nesnesi olmaz örneğin yükseklik korkusu bir fobidir"demişti.

Benim de fobim"deprem":18:deli gibi korkuyorum Allahım yaşatmasın...

Ayriyetten fobi demeyelim de bir böcek takıntım var,gördüğüm yerde basıyorum çığlığı,geçenlerde sokakta yanımdan geçti akşam karafatma"ıyyy"hamile halimle nasıl koştum anlatamam..

asansör ve kapalı alan fobisi.evim 5. katta ve daha 1 kez bile kullanmadım asansörü.ameliyat oldum o halimle bile merdivenleri çıktım siz düşünün artık.eşim evlilik yıldönümümüz için güzel bir otel ayarlamıştı odamız 9. kattaydı ve ben o 9 katı yürüyerek çıktım inanın kalbim duracaktı ama asansöre binmekten daha iyiydi.çok korkuyorum fenaaaaa:18::18::18:

ben ayak parmaklarıma dokunulmasından ya da değilmesinden nefret ederim ve sıçrayarak uyanırım.asla pediküre gitmedim. ayak parmaklarıma birinin dokunma fikri bile beni ürkütüyor.kendim bile oje sürüp tırnaklarımı keserken içim kalkıyor. bunun da nedenini yıllar önce cocukken bir yakınımızın tedavi amaçlı tırnaklarını çekmişlerdi ve ben çok korkmuştum ona bağlıyorum. bu durum eşime çok sıkıntı verdi. sonra yavaş yavaş aşmaya çalıştık ancak hala zaman zaman oluyor.

biryerimin kesilmesinden çok korkarım.kesici aletlere karşı bir korkum var.bıçak kullanırkende çok sıkı tutarımki elimden kayıp düşmesin,ibiyerim kesilmesin

hazır olun kızlar dünyanın en garip fobisi sadece bende ! :)

gögsüme vurulacak korkusu, biri bana çarptığında, biriyle yan yana yürürken felan hep aklımı meşgul eder. biri çarpıcak da acıtacak diye aklım çıkar

Ben hep kolumu kullanırım biri yaklaşınca hemen dirseğim yukarı kalkar...

istasyon otogar gbi kalabalık ve araçların yoğun oldugu yerlerden fabrika civarlarından nedense cok korkuyorum...:18::18:rüyalarımda hep kaybolurum oralarda ve sıcrar uyanırım

kapalı yer fabim vardır hemde hatsafada asla asansör uçak kullanmam:18:
evimiz 5. kat hiç asansöre binmedim gelinliğimle o katları indim çıktım asla binemiyorum
şehir değiştiremiyordum öyle bi fobi vardı bende o dağların arasına girmek evime ulaşamamak atak yaşatıyordu bana onu zar zor aştım
hala içim daralıyor bazen antideprasanlara atılıyorum varlıkları beni rahatlatıyor :18:

benim köpek korkum var yavru bile olsalar o kdar korkuyorumki kalbim hızla çarpmaya başlıyor elim ayağım titriyor terliyorum hani bana doğru bir koşsa hav hav die orda kalbim durur yani o derece

Serum fobim var. Serum takıldığında kendimi korkunç hissediyorum aldığım nefes yetmiyor sanki. bir gün boyunca konuşamıyorum yürüyemiyorum yatsam uyuyamıyorum konuşulanları anlamıyorum. O duygusal yoğunluk anında kendimi biyerlerden aşşağı atabilirim o derece daralıyorum. Şuan bebek istiyorum doğum falan dert etmiyorumda ya serum takarlarsa diye içim içimi yiyor vallahi...

Böceklerden korkarım ama öyle aman aman bir korku değil tabi ki. Bir de karanlık fobim var, kontrol sağlayınca geçiyor o da yani aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum. Öyle işte.

Astrofobim var ve bunu yenmek için yapabildiğim bir şey yok

yükseklik korkusu, ucaga binmek.
normalde yilda 2-3 sefer ucardim, hatta ailem almanyada o yuzden yakin zamanda tekrar ucmam gerekecek. korkum büyük bir türbülans atlattiktan sonra basladi. birden bire metrelerce asagi indigimizi hissetmistim. o gun bugundur korkarim

benim kedi fobim var.gördüğüm an çığlık çığlıga bağırıyorum.kendime engel olamıyorum tıpkı bir reflex gibi.

ara sokaklardan geçmem
çöp tenekelerine yaklaşmam
arabanın altını görmeden binmem
herhangi bir restoranta falan gittiğimde dışarıda oturmam
pikniğe gittiğimde her adım başı PISST PISST diye dolaşırım.

Kapalı yerde kalma korkum vardı eskiden ama bir gün salonda kilitli kalmıstım, o gunden sonra geçti şükür. Sadece yüksekten bira korkuyorum. :)

Bende de uçak fobisi var. Daha doğrusu uçuş fobisi işte. Asla binemiyorum uçağa. O yolu günlerce yürüyeyim ama uçağa binmiyim daha iyi yani. Ama malesef işim gereği çokça seyahat etmem gerek. İş arkadaşlarımdan bir gün önce nerdeyse yola çıkıyorum. Ben daha yeni vardığımda onlar uçakla pıt diye inmiş oluyolar. Böyle bir kolaylıktan sırf korkum nedeniyle faydalanamamk çok kötü. arkadaşlar bu fobilerde hemen çözüm sağlayan bir teknik varmış. EMDR diye bişey. Psikoloğumla ona başlayacağız 2 hafta sonra. Bakalım bir etkisini görecek miyim? Aranızda bunu deneyen oldu mu hiç?

Böcekler ve yükseklik.Yüksekliğimi yenmek için kuleye gondola falan bindim ama fayda etmedi Böcekler için bir şey yapmadım yapmam da üzerime böcek atacak halim yok

Küçük büyük farketmez bütün böceklerden korkarım.Sivrisinekten normal sinekten bile korkarımOdama her akşam bakarım böcek felan varmı diye.Yanımda mutlaka böcek ilacı vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…