• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

böcegin her türlüsü malesef fobim. eger odada böcek varsa o odaya giremem bile. en kücük boy böcekler bile beni delirtiyo malesef.

deniz, denizlerin derinliqi beni çok korkutur ve sanki bir qün ölürsem orada öleceqim qibi qelir denize baktıqımda... o yüzden yüzme kurslarına bile qitsem öqrenemedim ve denizede qirmeye cesaret edemedim :)

canim,cok dikkatimi cekdi,yalnis anlama ama,denizden korkarim,yuzemem diyorsun.bende oyleyim,yuzemiyorum.ama profil resmin denizde cekilmis,ve cok neselisin ;)

karanlıktan korkarım.. illa küçükte olsa bi ışık olacak....

Örümcek, asansör ve yükseklik.
Fobi olduklarını düşünüyordum ama psikolojik danışmanlık okuyunca tam olarak fobi olmadıklarını anladım. Örümcekten her daim korkarım hatta oyuncak ya da maket olsa bile dokunamıyorum özellikle beni en çok irrite eden şey örümcek dövmesi. Örümcek dövmesi olan bir insana yaklaşamam herhalde korkudan. Geçenlerde bir hediyelik eşya dükkanına girerken kapının önünde neredeyse kedi kadar büyük porselen bir örümcek gördüm ve o an nasıl bir tepki vermişim bir anda sanırım gerçek sandım, insanlar bana baktılar, birazcık korkuyorum da örümcekten dedim=) Komik boyuta ulaştı benimki.
Asansör korkum zaten vardı ama 13. kattan asansörle düşünce şiddetli boyuta ulaştı. Ama üniversiteye başlayınca okulda sürekli asansör kullanmak gerekiyordu derslere yetişmek için ve arada binerek alıştım. Ama hala mecbur kalmadıkça binmiyorum. Hem asansörü gereksiz buluyorum insan bu kadar tembel olmamalı, ayrıca dünyadaki enerjiyi kendi tembelliğimiz için harcamamalıyız. Hem yürümek sağlıklı, günde 10-15 kat çıkmaktan zarar gelmez =)
Yükseklik korkum ise hala var, teras balkon gibi yerlerde kenarlara bile yaklaşamıyorum.

Fobi tedavisi konusunda birkaç önerim olarak ayrıca. Öncelikle bir arkadaşınızla anlaşın. Örneğin asansör korkunuz var. Arkadaşınızın yapması gereken şey mesela üstünde asansör resmi olan bir masa takvimi, bu takvimin olduğu bir masada konuşun dertleşin ama sizin bundan haberiniz olmasın. Yani beyniniz otomatik olarak o asansör resmini algıyayıp biraz alışacak. Biraz bu yöntemi uyguladıktan sonra mesela asansör resmi olan bir tsört giysin ve yine birlikte takılın vakit geçirin. Yine sizin bundan haberiniz olmayacak ama istemsiz farkedeceksiniz. Bu tür küçük detaylara asansörü sıkıştırın. Daha sonra içinde asansör bulunan mekanlarda bolca vakit geçirin. Sonraki aşamada asansöre sadece binin ve asansör hareket etmesin yani katlar asasında gezmeyin. Yine yanınızda arkadaşınız olsun ve bunu yaparken sohbete dalmış olmalısınız. Sonrasında 1 kat çıkın, 2-3-4 kat derken çözülecektir sorun. Profesyonel yardım ile bu yöntem 6 ay civarı sürüyor ama pif noktalara dikkat ederek siz de kendinize yardımcı olabilirsiniz en azından azaltabilirsiniz. Önemli olan aşamaları yavaş yavaş uygulamak ve arkadaşınızın ince düşünüp size farkettirmemesi.

benimde araba kullanma fobim var..daha doğrusu birine çarpacam da ölecek diye..bu yüzden ehliyet bile alamıyorum..onun dışında hiç bir şeye fobim yok..nasıl aşıcam bilmiyorum :(

sosyal fobim var tek başıma bir hiçim ben:(erkek arkadaşım bu konuda beni desteklediği için kalabalık mekanlarda bir tek onun yanında çok rahat davranıyorum.

Benimde yükseklik korkum var onu yenmeyi çok istiyorum yamaç paraşütüyle uçmayı çok isterdim:)) birde fare korkum var ıyyy:S

Hic birseyden korkmadim, dogdugumdan beri böyleyim.
Korkularim benden korksun diye diye her isin üstüne dogru yürüdüm, zorda olsa yaptim. Korkularimi kendi kendime yendim.
Sadece saglik konusunda korkarim Allah hepimize saglik versin.
Onun önleminide sagligima ve etrafimdaki insanlarin sagligina dikkat ederim.

her türlü böcekten ödüm kopar karıncadan bile :50:

karanlıktan da çok korkarım :18: yükseklik korkusu da var 2. katta bile camdan aşağı bakamam :50:

ve en önemlisi.. bigün sevdiklerimi kaybetmekten çok korkuyorum :43: mesela bi arkadaşımdan haber alamazsam aklıma kötü kötü şeyler geliyo kafamda kuruyorum resmen ne yapıcam ben ya :43:

böceklerden nefret ederim.korkmak değil bu aslında tiksinmek yada tuhaf hissetmek yoksa ufacık hayvan napcak sana ama iğrenmek mi desem böle tüylerim diken diken olur rabbimin yarattığı hiçbirşey sebepsiz değildir biliirm ama böle işte huylanıyorum çok:37::37:

Kapalı yer korkusuydu, asansöre binemiyordum yalnız ve 12.katta oturuyorum; 4 yıl önce gittiğim doktorum önce gevşeme tekniklerini öğretti. O dönemde ilaçta kullanıyordum. Doktorum daha sonra asansörle 1-2 antreman yaptırdıktan sonra tatatataaaam şimdi asansör falan hak getire... çok şükür atlattım bir çok şeyi

Benimde böcek yükseklik vee UZAY korkum var :))) böcekle yüksekliği anlarımda uzay nedir arkadaşlar yaaa... Daha önce kimseden benim gibi uzaydan korkutuğunu duymadım. Yokmu aranızda... ?

Karanlıktan korkarım... Işıklar kesilince bir keresinde aşağıya inip köpeğime sarılmıştım... Evde kimsecikler yoktu... Teselli etti beni hayvancağız...

dar ve kapalı olan küçük bir yerin içinde kalmak :14: ,yükseklik (gerçi yüksekte teksem korkmam yanımda biri varsa fobi oluyor),boğulmak :53: ,zifiri karanlıktan da korkarım.böceklerdende hoşlaşmıyorum :45:

örümceğin büyüğünden küçüğünden alayından ölesiye korkuyorum aldığım önlemse gördüğüm yerden çıldırmışçasına kaçmak:))
böyle bir korku yok nasıl yenilir en ufak bir fikrim de yok..

dar ve kapalı olan küçük bir yerin içinde kalmak :14: ,yükseklik (gerçi yüksekte teksem korkmam yanımda biri varsa fobi oluyor),boğulmak :53: ,zifiri karanlıktan da korkarım.böceklerdende hoşlaşmıyorum :45:

aynı ben:))
hiç bir böcükle hoşlaşmıyoruz yanımda biri varsa yükseklikten yanımda biri yoksa zifiri karanlıktan ve denizde boyumu aşmaktan ben de çok korkarım:))

Back