• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

Yanlış yapmaktan korkarım galiba.. Bir de karşımdaki tiplerin beni sindirmesine sinir olur tırnaklarımı çıkarırım hemen..

Başka korkum var mı bilmiyorum..

yükseklik fobim var birde gıcırayan şeylere ne olursa olsun asla tahammülüm yoktur..:41:

Karanlık fobim var yanımda biri olursa sorun yok..Tek başıma kalmamaya dikkat ediyorum yoksada ışıkları yakıyorum:))Yalnız başıma karanlıkta kalmışsam da hemen telefonla birini ararım:))

Son düzenleme:
Küçük büyük farketmez bütün böceklerden korkarım.Sivrisinekten normal sinekten bile korkarım:14:Odama her akşam bakarım böcek felan varmı diye.Yanımda mutlaka böcek ilacı vardır.:emir_bebek::emir_bebek:

ahaha aynı olay bende de var her gece uyumadan önce yatağımın sağına soluna bakarım ismi lazımlar var mı diye :D

o kadar çokki hangisini yazsam bilemedim..deniz,yüksekten düşme,böcek, ama nasıl yeneceğimi bilmiyorum.sakın korkularının üztüne git demeyim..bir böceğin üstüne asla gidemem:(

o kadar çokki hangisini yazsam bilemedim..deniz,yüksekten düşme,böcek, ama nasıl yeneceğimi bilmiyorum.sakın korkularının üztüne git demeyim..bir böceğin üstüne asla gidemem:(

Merhaba,
Özellikle sistematik duyarsızlaşma yöntemi fobilere hızlı sonuç verir. Eğer hayatınızı ciddi şekilde etkileyen bir fobiyse bir psikolog ile çalışıp bu durumdan kurtulabilirsiniz.

benımde fobım degılde fobılerım var ılkı ve en cok korktugum böcek sensorlu kapının arasında kalmak logar kapaklarından atlayıpda gecerım ıcıne duscem dıye fırtınalı havalarda dısarı cıkamam kafama bırsey duser dıye denızde bogulmak kıyıda yuzerım hep ayaklrımı cıplak basamam denıze grdıgımde kalabalık yollarda karsıdan karsıya gecemem bklerım ıkı saat kapalı alanda daralırım nefes alamam kusmaya baslarım fazla kalırsam bazen kldırımda bıle araba crpcak fdıye korkuyorm cop kontynrlrndan kedı cıkar dıye korkuyorm kopeklerden korkuyorm sydıkca aklıma glıyo gıt gıde artıyo bu fobıler bnde ama en cok böcek korkusu benı cılgına cevırıyo

Son düzenleme:
Fobik bir insanım ve fobilerimle ilgili epey bir yol katettim. Bunları blogumda da paylaşıyorum
panikfobi dot blogspot dot com

Fobiler ile ilgili çeşitli yöntemler var. kişinin fobiyi ne derecede hissettiği, nasıl bir fobi olduğuna göre yöntemler belirlenir.
En iyisi bilişsel davranışçı terapi uzmanı bir psikologdan yardım almak.
Bazı fobilerde üstüne gitmek bazılarında milim milim yol katetmek lazım diye düşünüyorum

Bir de beyni rahatlatıcı aktivitelerle uğraşmak, fobik olduğumuz konuyla ilgili bilgi sahibi olmak, hormonlarımızı kontrol ettirmek te faydalı olacaktır.

Benim uzun zamandan beri asansör fobim vardı. Yedinci kata taşındıktan sonra merdivenlerde nefes nefese kalmaktan bıkıp kendimi asansöre attım bir gün. Zor bela yedinci kata kadar dayandıktan sonra aynada kendime baktım ve bu endişenin belki de çok saçma olduğunu, bunu atlatmam gerektiğini düşündüm.
Bu tarz durumlarda insanın kendisini sorgulaması gerçekten sebebi bulmasında önemli bir etken. Asansörde kalmaktan, havasızlıktan, karanlıktan korkuyordum. E, iyi de asansör sürekli bakıma giriyor, ayrıca içerdeki düğmeye basınca beni kurtaracak bir görevli de var, cep telefonum da asansörde 3G dahil çekiyor... Sorun ne? Bundan korkmak çok komik, sadece hayatı kendim için zorlaştırıyorum dedim ve asansöre yavaş yavaş alışmaya başladım.
Hala asansöre binerken güvenli bir yerde olup olmadığıma bakarım, ona göre binerim. Ama en azından dakikalarca merdiven çıkmak zorunda kalmıyorum artık :)

Benim uzun zamandan beri asansör fobim vardı. Yedinci kata taşındıktan sonra merdivenlerde nefes nefese kalmaktan bıkıp kendimi asansöre attım bir gün. Zor bela yedinci kata kadar dayandıktan sonra aynada kendime baktım ve bu endişenin belki de çok saçma olduğunu, bunu atlatmam gerektiğini düşündüm.
Bu tarz durumlarda insanın kendisini sorgulaması gerçekten sebebi bulmasında önemli bir etken. Asansörde kalmaktan, havasızlıktan, karanlıktan korkuyordum. E, iyi de asansör sürekli bakıma giriyor, ayrıca içerdeki düğmeye basınca beni kurtaracak bir görevli de var, cep telefonum da asansörde 3G dahil çekiyor... Sorun ne? Bundan korkmak çok komik, sadece hayatı kendim için zorlaştırıyorum dedim ve asansöre yavaş yavaş alışmaya başladım.
Hala asansöre binerken güvenli bir yerde olup olmadığıma bakarım, ona göre binerim. Ama en azından dakikalarca merdiven çıkmak zorunda kalmıyorum artık :)

aslına bakarsan yapığın şey hem iyi hem kötü..neden mi asansör insanı hareketsizliğe alıştırıyor tembelleştiriyor ama bir yandan da hayatı kolaylıyor tabi 7 .kata çıkmak için yürümek en son tercih olur herhalde..ama bu korkunu yenmene sevindim.ben panikatak hastasıyım ben bile neleri yendim..insanın korkusuda, cesaretide içinde.herşeyi biz kendimiz -beynimiz- yaratıyoruz..;)

ııımm benimde fobim değil fobilerim var..
karanlıkta yürümekten korkarım ama korkarakta olsa yürürüm
böcekten korkarım böcek ilacıyla yaşıyorum
,bazı sineklerdende korkarım 3yaşındaki oğlum öldürür saolsun.
örümcekten çok korkarım.ama oğlum için onuda birgün elimle attım oğlumun üstünde oldugu için kızmıstım.ve hiç korkmadan birden aldım.kendime şaşıyorum bazen.:9:
gökgürültüsü en büyük korkum çok tırsarım .geçenlerde oğlum korkmasın diye camdan izledik.çok zor olduama oda benm gb olmasın diye hep güldüm ve izledik.

ölüm korkusu vardır ama öyle böyle değil.bastıgım yerden.yağmurdan birçok şeyden korkarım malesef.
yaşadığımm her korkunun da çocukluğuma ait bie anısı var maalesef...

Çok komik olucak ama benimde sakız çiğneyenlere karşı fobim var. karşımda birinin sakız çiğnediğini görünce bütün tüylerim diken diken oluyor ve kanım çekiliyor ressemn.. bunu için bir çok kez sakız çiğnemeyi düşündüm çiğnedim ama midem kalktı sanırım ömür boyu bu böyle devam edicek
:1:

hayvanları seviyorum ama hayvan fobim var hayvanlardan korkuyorum asla dokunamıyorum sebebide yok kucukken evcil hayvanda beslemişligim de vardır hatta sonradan olustu bu korku :44:

Düdüklü tencere, hızlı hareket eden her türlü hayvan/haşere, yağda herhangi birşey kızartmak ve tükürük.
Hepsini aşarım belki bi gün amma tükürük fobim aşılacak gibi değil. Bi çocuğu severken bile tükürür diye ölüp ölüp diriliyorum. Bebekler masumdur, güzeldir, en temiz varlıktır ama ağızlarından akanlar beni benden alıyo. Annem ve bilimum anne bebegin olunca tiksinmezsin diyo ama bu baska bişey çok başka.
Yağda kızartma yapamıyorum. Düdüklü kullanamıyorum( o sesi duyunca evden çıkmışlığım var.) böceklerden yada hayvanlardan korkmam ama hızlı hareket eden herşeye karşı bi korkum var.
😔

Arkadaşlar fobim biraz gülünç belki ama bende ekmek alma fobisi vardı eskiden şimdi atlattım gibi ama yalnız tamamen psikolojik olarak etkilenmişim küçükken (sanırım 6-7 yaşındaydım) ekmek almaya göndermiş annem beni 20 lira para vermişti bende para üstünü almadan dönmüşüm eve annem o kadar kızmıştı ki ağlayarak para üstünü almaya yine yalnız gitmiştim ve isterkende utanmıştım sanki kendimin olmayan parayı isteyecekmişim gibi.ben yıllarca ekmek almaya tek başıma gitmedim ama şimdi eskisi kadar kalmadı tabi:D

Back