FMF ve Kolşisin

İçiniz rahatsa teşhise güveniyorsanız ilacı kullanmaya devam edecekseniz yurtdışı menşeli kolşisin tavsiye ederim. Türkiye de satılanın iki katı doza sahip tabletleri ve ishal sindirim problemleri vs yapmıyor, renklendirici içermediği için alerji de yapmıyor. Küçük bir çocuk için böylesi çoook daha münasip, dozu yüksek olduğu için günde iki kez almasına da gerek yok tek tabletle iki doz almış olacak. Ben Fransa dan geleni kullanıyorum hiçbir yan etki rahatsızlık hissetmiyorum ayrıca daha iyi geliyormuş gibi bir kanaatim var. Bazen ilacımı yanıma almayı unutup girip bir eczaneden Türkiye de satılanı alıp içiyorum mecbur kalınca tek tablette perişan oluyorum
Dediğinizide biliyorum Fransa kolşisini şuan mesala mide bulantısı var çocukta ne zaman alışır bilmiyorum tek doz verirken sorun yoktu bilemedim

Fmf gebe kalmanıza engel değil. Kullandığınız ilaç da gebe kalmanıza engel değil. Ama bu güne kadar geçirdiğiniz ataklar vücudunuzda hasara neden olmuşsa bunu kadındoğumcunuz yada romatoloğunuz bilir ve buna göre bir yol sunardı.
Anladığım kadarıyla ilaca yeni başladınız,bir süre sonra ilacın size ne kadar iyi geldiğini hissedip bu ilacı bulana dua edeceksiniz. Kullandığınız ilaç ülkemizde satılan kırmızı kutulu ilaçsa malesef sindirim sistemi üzerinde yan etkileri çok fazla.bende aynı şeyleri yaşadım ve doktorum bu ilacın yurt dışından getirtilenlerini tavsiye etti.birkaç eczaneye sordum doktoruma sordum ve buldum ben artık onu kullanıyorum ve hiçbir yan etkisi yok.siz de bunu bulana kadar eczaneden probiyotik alıp kullanın çok faydası oluyor. Ayrıca laktoz intoleransınız olabilir,burda satılan ilaçta laktoz var,bir süre süt ve süt ürünlerini kullanmayı kesip deneyebilirsiniz. Ama ne olursa olsun ilacınızı doktorun söylediği şekilde kullanmaya devam edin bu çok önemli.
Eğer İstanbul da yaşıyorsanız yada gelme imkanınız varsa bu konuda gerçekten işinin ehli ve hekimler arasında tavsiye edilen bir doktor önerebilirim size.
Ben fmf açısından hiçbir sorun yaşamadan gebe kaldım ve doğum yaptım.bir de düşük yaptım ama bunun fmf el hiçbir ilgisi yoktu. Kayıplarınızın fmf ile ilgili olduğunu hiç sanmıyorum.bence kayıplarınıza neden olan başka bir durum bar be bundan bağımsız olarak bir de fmf diye bir hastalığınız var.
Hangi ilaç canım bana acil yazabilir misin

Dediğinizide biliyorum Fransa kolşisini şuan mesala mide bulantısı var çocukta ne zaman alışır bilmiyorum tek doz verirken sorun yoktu bilemedim
Temin etme şansınız yokmu
Ömür boyu kullanacak bu ilacı, sürekli ishal olursa sağlıklı olamazki, sürekli midesi bulanırsa nasıl yaşayacak bu çocuk
Ben alışanı zamanla geçeni görmedim hergün azap böyle

İçiniz rahatsa teşhise güveniyorsanız ilacı kullanmaya devam edecekseniz yurtdışı menşeli kolşisin tavsiye ederim. Türkiye de satılanın iki katı doza sahip tabletleri ve ishal sindirim problemleri vs yapmıyor, renklendirici içermediği için alerji de yapmıyor. Küçük bir çocuk için böylesi çoook daha münasip, dozu yüksek olduğu için günde iki kez almasına da gerek yok tek tabletle iki doz almış olacak. Ben Fransa dan geleni kullanıyorum hiçbir yan etki rahatsızlık hissetmiyorum ayrıca daha iyi geliyormuş gibi bir kanaatim var. Bazen ilacımı yanıma almayı unutup girip bir eczaneden Türkiye de satılanı alıp içiyorum mecbur kalınca tek tablette perişan oluyorum
Merhaba yurtdışından gelen kolşisini nasıl temin ediyorsunuz?

Yurtdışı menşeli kolşisini tek kutu tek kutu satmaları zor oluyor
Uygun son kullanma tarihli 5 kutu 10 kutu şeklinde satmayı tercih ediyor benim aldığım eczaneler

Temin etme şansınız yokmu
Ömür boyu kullanacak bu ilacı, sürekli ishal olursa sağlıklı olamazki, sürekli midesi bulanırsa nasıl yaşayacak bu çocuk
Ben alışanı zamanla geçeni görmedim hergün azap böyle
Olmadı soracağım Fransız olanını hocaya vücut alismazsa onu deneyecegiz yani iki yıl kullanacağız ilacı haklısınız teşekkür ederim 🤗

Olmadı soracağım Fransız olanını hocaya vücut alismazsa onu deneyecegiz yani iki yıl kullanacağız ilacı haklısınız teşekkür ederim 🤗
Ben yine de ısrarcıyım alışmasını beklememeniz konusunda, sürekli ishalin vücuda zararları çok fazla, ilacı bıraktıktan sonrada artık kronik hale geliyor bağırsak düzgün çalışmıyor. Ayrıca fmf hastaları ilacı bırakmaz ömür boyu ilaç kullanmak zorundalar hastalansınlar hastalanmasınlar farketmez ilaç fmf in böbrekleri harap etmesini engelliyor.

Ben yine de ısrarcıyım alışmasını beklememeniz konusunda, sürekli ishalin vücuda zararları çok fazla, ilacı bıraktıktan sonrada artık kronik hale geliyor bağırsak düzgün çalışmıyor. Ayrıca fmf hastaları ilacı bırakmaz ömür boyu ilaç kullanmak zorundalar hastalansınlar hastalanmasınlar farketmez ilaç fmf in böbrekleri harap etmesini engelliyor.
İshal kusma yok bizde sadece mide bulantısı yapıyor fmf değil canım bizimki pfapa 10 yaşından sonra düzeliyor kendiliğinden atak aralarini açmak için ve gereksiz antibiyotik kullanmasın diye verdi bize kolşisini Dr lar pfapayi bilmiyorlar üç yıldır çocuk her ay düzenli ateşi çıkıyor hasta oluyor fmf gibi belirtiler var ama degil

X