- 18 Mart 2013
- 3.755
- 12.090
- Konu Sahibi En buyuk kk
Yedirme tabi. Arkadaş konusu da öyle; sen borç iste bi bakalım noluyor, isteyebiliyor musun rahatça? Paran kadar yaşıyorsun, ona göre alıyor ediyorsun değil mi? Ama arkadaşım dediğin insanlar seni sponsor ediyor hayatlarına. Neden etmesinler, hayrat gibi dağıtıp duruyorsun. Biraz yüz eğerler işte "Sen de amma paragözsün iki kuruşun lafını ediyon" derler, hemen "Öyle biri değilim vallağğğ" ispatına gidersin. Öyle arkadaş mı olur be.
Sana çok kızdım çünkü babam biraz seni andırıyor bu vericilik olayında.
Sana kızarken eski bene ve babama da kızıyorum. :)
Babamın kızı olduğumdan 20li yaşlarımın başına kadar ben de yedirdim kendimi, babamın cebime koyduğu harçlığı, kendime harcamak yerine arkadaşlarıma(!) dağıtırdım. Kimseden zerre borç almadım-istemedim-isteyemedim ama herkese sebil gibi dağıttım. Annem derdi "Sana gönderdiğimiz parayı bi köşeye koyacak kadar akıllı olsaydın o zamanlar, altına arabanı çekerek dönerdin üni.den"...
Bi arabam olurdu da binerdim, arkadaş da parayı kesince kalmadı. :)
Çünkü öyle insanları ben topladım etrafıma, senin de böyle insanları kendi davranışlarınla çevrene çağırdığın gibi. Biraz kendine, kazandığına değer ver, bi saygın olsun. Kiraladığın ilişkiler kurma. Böyle görünmese de gözüne, iyilik gibi gelse de öyle değil işte, insanların samimiyetini kiralıyorsun. Kira ödemeyi kesince de gidiyorlar. Önce bi ilişki dinamiklerine çalış, hayır'ın olsun. Hayır dediğinde gidecek olan baştan gitsin elensin zaten.
Ayrıca yaptığın şey, kendi zayıflığını, kendinden daha zayıf gördüğün birilerine yardım(!) ederek gizlemek. Gücünü eline al da böyle şeylere ihtiyaç duyma.
Kesinlikle haklısınız. Bana da babadan genetik miras. Babam patronu ona genel müdür diye zorla çek imzalattığı için "batan gemiyi terk eden fare olamam" diye racon kestiği için batan şirketten senelerce yargılanıp sonunda berat etmiş bir adamdır. Adam maaşla çalışan genel müdürdü, asıl suçlu patron Amerika'ya kaçtı, hacizler bizim eve geldi.
Ben aslında yalnız kalmaktan korkuyorum denemez, inanın biraz asosyal, evde sıkılmadan yalnız saatler geçiren bir insanım ama biri benim hakkımda en ufak bir eleştiri yapsın veya beni sevmesin o baya sarsıyor beni. Suçlu hissediyorum. Bu mesela ertesigün hiç görmeyeceğim bir insan da olabilir. O yüzden insan kiralamak gibideğil de tek seferlik bile olsa onay satın almak gibi bence...
Tespitleriniz yerinde...