Arkadaşlar merhaba bende kızım için yazacağım size 5 yaşında fmf şüphesi ile romotoloji de muayene oluyoruz henüz bir teşhis koyamadilar genetik testi negatif geldi ama klinik olarak bütün bulguları eslesiyor
Geçen nisandan beri yaklaşık 15 kere hasta olmuştur bunlardan 10 tanesi gerçekten çok ağırdı resmen bayılmış gibi iki gün boyunca ayağa kalkmadı yemedi icmedi son iki aydır ataklar hafifledi ama bitmedi önceleri polikliniklerde falan hep boğaz enfeksiyonu deyip yolladılar ama baktım olacak gibi değil büyük hastaneye sırf korona testi yapılsın diye goturdum(çünkü her poliklinikte korona bahane edilip muayene edilmiyordu) tahmin ettiğim gibi şikayetlerini anlatınca ve ilk fiziksel muayeneden sonra fmf yada tekrarlayan ateş sendromu olabilir diye genel çocuk poliklinigine yönlendirdi dr
Bize atakta görmek lazım dediler o ara kan idrar testi yapıldı kanda enfeksiyon çıktı antibiyotik falan kullandık ama geçmedi o ara genetik test içinde örnek alınmıştı
Sonuçları almak için gittik negatif gelmiş ama klinik bulgular uyuduğu için takip edelim denildi 2 gün sonra atak geçirdiğini düşündüğüm anda götürdüm e Bi kan faln alalım ama bu atak değil niye? Çünkü geniz akıntısı var baş ağrısı var sinüzit bu dediler bekleme boşuna ara tlfonla dediler sonuçlar için aradığımda aaa enfeksiyon çok yüksek çıkmış atak geçirmiş olabilir denildi önümüzdeki ay getir tekrar kana falan bakıp teşhis koyabiliriz denildi bugün yine gittik başka dr vardı şimdide biz fmf den şüphelenmiyoruz çünkü gen testi negatif gelmiş diyolar
ne yapacağımı şaşırdım