Fit Club 🏋🏻‍♀️

Net karb sayacaksiniz, fibee kismini cikaracaksiniz.
Ama mesela yesillik vs icin hic hesaba gerek yok, direk sifir sayin karb.
Ama ornegin birberdir, bezelyedir, sogandir bunlari hesaplamak gerekiyor.

Fiberi hesaplamaya sundan dolayi gerek yok, zaten sindiremiyorsun, vücuttan direk atiliyor, hemi de bosaltimi kolaylaştırıyor, florayi besliyor vs vs, bunu kismak tam tersine zararli. Gunluk 11 gr fiber alin diyor mesela, sen bunu karb dan düşersen kendine zarar.

Ya vucut hiç alışkın olmadığı bir kilo ya geldi ya ne yesem hemen kilo aliyorum nasıl koruyacaksam verince bende onu bilmiyorum

Hallederiz aysem, stres yok

Sen bir eski düzenini düşün, ona gore plan yap, alisveris yap, senin tarzina en iyisi oydu zaten
Arada if de yaptırırız sana

Hadi karbi hallettik diyelim de, protein ve yag dolmuyor anacim, ki normalden fazla protein agirlikli besleniyorum 2 haftadir.

Hadi karbi hallettik diyelim de, protein ve yag dolmuyor anacim, ki normalden fazla protein agirlikli besleniyorum 2 haftadir.
Domates sosunda balik oluyor ya,tenekede. Onun proteini yuksek mesela. Ornek verecegim iyi olayimda. Suan pek kafam basmiyor. Izin gunum,sabah patrona isi arayip hastayim diyeyim mi diyorum

Süper sonuç
keto ile daha iyi verdiğimi düşündüm bende.
Ayda iki hafta keto yapsam,
2 hafta if usulü beslensem, yine diyete devam ama keto kadar sıkı değil.
Nasıl fikir sence?

Aslinda keto ve if birlikte super ikili.
Bence regl haftani ayri tutalim, o zaman biraz serbestlik iyi.

Diger 3 hafta keto + if seklinde super olur.

Gerci ben ekmek sever olarak low-carb yapicam galiba bu haftadan sonra 50-100 gr arasinda tutucam karbi.

Günaydın kızlar, dün aşırı yordum kendimi vefasız kocam!! yüzünden iç dikişlerim ağrıdı adımlarını falan tamamlayamadığım gibi bugün de hiçbir şey yapamayacağım çünkü dinlenmem lazım.

Eklentiler

• 9685C26D-C12E-48BB-BD33-D189FEE593F6.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 23
Ohhhh maşallah, benim eşim de sağlık durumuma rağmen eve gelir gelmez yemek yaptın mı diye soruyor
Şimdi niye Türkiye’de ameliyat oldum anladınız mı? Maddi olarak bana 2 misline mal oldu, uçak biletleri, 16 gece otelde kaldım şuydu buydu, ama güzel güzel dinlenme imkanım oldu, burada olsaydım hayatta dinlenemezdim, bakanım edenim olmazdı ve dikişlerim açılırdı.
Gunaydin kizlar
Dun is yerinde normal covid test gunuydu. Pozitifmisim
Geçmiş olsun canım ben yeni atlattım. Normal soğuk algınlığı gibi düşünceksin antibiyotik al bol C vitamini ve diğer vitaminler, bol su içiyorsun ve mutlaka mutlaka yürüyosun, yürürsen kan pıhtılaşması oluşmaz ve böylece başka SORUNLAR yaşamazsın çünkü kovidde en büyük risk kan pıhtılaşması ve ölümlerin de çoğu o yüzden oluyor hareketsizlikten kaynaklanıyor, aman ha hareketsiz kalma oturma yani mutlaka hareket et.

Az önce diyetisyenin ketoya başlarken ki eğitim videosunu izledim.
Ben kafamdan nasıl uydurmuşum 30 gr ı anlamadım kadın 20 gr karbo demiş
Her neyse öğrenmenin yaşı yokmuş.

Eğitime ilk katıldığımda keto hakkında bilgim yoktu, yüzeysel dinlemişim.
Şimdi tekrar dinleyince cebe attıklarım şöyle.

-Alcali su tüketin yağ yakım kapasitenizi yüksetin. Vücut yağ hücrelerinde ki toksik maddeleri salmamak için (kendini koruma yöntemi) yağ yakımını yavaşlatır. Hızlandırmak için toksikleri alcali su ile temizleyin. 1 lt suya bir dl limon atın yada 1 lt suya 1 çk ingiliz karbonatı atın.

-Sabahları 1 çk hc yağlı kahve tüketin, vücut karbonhidrattan alamadığı enerjiyi yağdan alıyor ya ketoda. Siz sabah vücuda MCT içeren hc yağı verince enerji sağlamış olacaksınız.

-Keto yaparken L-carnitine tavsiye ediyor. L-carnitine hücrede ki yağ asitlerini enerji üretim merkezine (mitokondriye) taşıyan bir amino asittir. L-carnitine ile al bu yağı yak diye sunuyorsunuz vücudunuza.
Bunu spor hocası da çok önerirdi bana.

Birde demiş ki, vücut ketosize olmaya başladığında ağız kokunuz değişir, metalik tat hissedersiniz, idrarınızın kokusu değişir.
Vücut ilk başta karbonhidratı yakıyor ya vücuttan, sen keto diyeti ile karbo vermediğin için yağdan yakmaya başladığında o halsizlik vs sorunları biter. Çünkü 1 gr karbo 4 cal enerji sağlarken, 1 gr yağ 9 cal enerji sağlarmış. Aynı miktarda besinle 2 katından fazla enerji sağlamış oluyorsun yani.

Şu zayıflama sürecinde spor ve diyet hakkında ne bilgiler öğrendim ya.
Koçluk eğitimlerini spor koçluğuna mı kaydırsam bir Şeyda Coşkun olmuşum bence :))

Ya benim ki şansıma mutfakta bir şeyler yapmayı seviyor.
Çalışıyor olmasam oda bu kadar girmez diye düşünüyorum gerçi.
Ama bunun dışında çok bir katkısı yok bana.
Arada çok yorulur stresten sesim yükselmeye başlarsa eline süpürge alır belki.
Daha bir gömleğini ütülemişliği yoktur mesela.
Ama evdeyse mutfak onundur, ben girmem çok fazla.

Dün oğlumu doktora götürdüm doğduğundan beri doktoru ve aynı zamanda doktor benim eşimin de hastası, dolayısıyla tanıdığımız biri eşi de doktor eşiyle de tanışıyoruz her ikisi de dişleri ile ilgili bir problem olduğunda benim eşime gelirler. Kapıdan içeri bile almadılar zaten biz covid başladığından beri hiç gitmemiştik doktora falan o yüzden böyle bir tecrübe hiç yaşamadım daha önce. İçeri almadıkları gibi Kovid testi yapmak istediler önce zaten ateşimizi ölçtüler yani bir sürü soru sordular sorguya çektiler sonra da oğluma Kovid testi yapmak istediler ama hiçbir belirtisi yok sadece iki aydır öksürüyor çocuk bir de dediler ki doktor işte arabaya gelip arabada muayene edecek arabanın içinde bekleyin. Nasıl sinirlendim anlatamam sonra 40 dakika falan bekledik arabanın içinde baktım doktor falan gelmiyor gittim ya dedim doktoru tanıyoruz bir haber verin yine ilgilenmediler bu sefer açtım ağzıma yumdum gözümü iyi ki de yapmışım sonra içeri aldılar bizi ama doktor gayet iyi davrandı yani kapıdakilerdeydi problem, zaten zor bir gün geçiriyordum üstüne tuz biber ekledi. Kovid korkusu millete kafayı yedirtmiş. Bizim de diş Kliniğimiz var ama kimseye kovid testi falan yapmıyoruz yani iki yıldır hiç öyle muamele etmedik hastalarımıza o yüzden şok oldum.
Bu arada oğlum da bronşit olmuş.

Gecmis olsun sakin ol.

Biz kovid basindan beri eski doktorumuzu goremiyorduk. Sadece telefondan dinledigi ile bize ilac yaziyordu. Değiştirdik haliyle. Simdikini de iste 1 kez gorebildik henüz şükret sen gene miamililere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…