• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen mi Normal doğum mu

Enterballim

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2023
39
15
8
Merhaba ben 38+4 günlük hamileyim 38+2 de doktorum devlette keyfi sezaryen olmaz ama ben düzenli takibe gelen hastalarıma bir kez sezaryan istermisin diye soruyorum dedi ilgili bi doktor ve devlet olduğu için normal olursa onunla olma şansım çok az nöbette kim denk gelirse hani başından savmak için demedi ama ben bunu duyana kadar hiç sezaryen düşünmedim ama şimdi de başıma ağrılar giriyor eğer tamam dersem bebeğim Salı günü 38+6 da benimle
Düşünüyorum artılar eksiler doğurabilir miyim kafam allak bullak oldu onlarca yazı var ölsem daha iyi diye kimi yarım saatte doğurdum diyor lütfen görüşlerinizi yazın

Merhaba ben 38+4 günlük hamileyim 38+2 de doktorum devlette keyfi sezaryen olmaz ama ben düzenli takibe gelen hastalarıma bir kez sezaryan istermisin diye soruyorum dedi ilgili bi doktor ve devlet olduğu için normal olursa onunla olma şansım çok az nöbette kim denk gelirse hani başından savmak için demedi ama ben bunu duyana kadar hiç sezaryen düşünmedim ama şimdi de başıma ağrılar giriyor eğer tamam dersem bebeğim Salı günü 38+6 da benimle
Düşünüyorum artılar eksiler doğurabilir miyim kafam allak bullak oldu onlarca yazı var ölsem daha iyi diye kimi yarım saatte doğurdum diyor lütfen görüşlerinizi yazın
Bir sorununuz yoksa normal doğurun derim.Sezeryanında zorlugu ameliyat bitdikden sonra başlıyor.Kimisinin normal dogumu zor geciyor kimisinin çok kolay.Sezeryanda öyle birisi der oh hemen ayaklandim çok agrim olmadi biride der çok agrım oldu zor toparlandim.Yani hiç bir şeyden böyle emin olamazsiniz ama yine de ilk önce normal doğum tercih olmali diye düşünüyorum.

Siz hiç doğum eğitimine katılmadınız mı? Orada normal doğumun bir tercih değil esasen bebeğin zorlu dünya hayatındaki ilk mücadeleyi verip kazanması olarak tanımlıyorlar normal doğumu. Sezeryande ise ne annenin ne bebeğin hiçbir çabası olmadan lönk diye hayata pasif bir başlangıç ile merhaba demesi olarak kıyaslanıyor

Siz hiç doğum eğitimine katılmadınız mı? Orada normal doğumun bir tercih değil esasen bebeğin zorlu dünya hayatındaki ilk mücadeleyi verip kazanması olarak tanımlıyorlar normal doğumu. Sezeryande ise ne annenin ne bebeğin hiçbir çabası olmadan lönk diye hayata pasif bir başlangıç ile merhaba demesi olarak kıyaslanıyor

Nekadar saçma bir yorum.

Öncelikle inşaAllah sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz🌹
Normal doğum herkeste çok farklı oluyor.
Önceden kestiremiyor insan asla kısamı sürer uzunmu, çokmu ağrır azmı. O yüzden bunu tahmin etmek çok zor.
Sezeryanda doğum anı belli oluyor önceden ve o anda asla ağrı hissetmiyorsun.
Sadece doğumdan sonra ilaçların etkisi geçince ister istemez ameliyat yerinde ağrılar olacaktır ama bir kaç hafta dikkat edildiğinde geçer diye düşünüyorum.
Ben açık miyom ameliyatı olmuştum.
Doktorum sezeryan ile kıyaslanabilir demişti.
İlk bi kaç gün zordu biraz tuvalete felan giderken ama daha sonra rahatladım yavaş yavaş.
Aralıkta doğumum var inşallah ben sezeryan düşünüyorum.

Annenin hiç bir çabası olmadan derken?Siz hiç sezeryan oldunuzmu acaba ya da ameliyatını gördünüzmü kaç kat kesilip o bebegi ordan çıkarıyorlar haberiniz varmı?Sezeryanı öylesine bir işlem sanıyorsunuz herhalde bu yorumunuzdan öyle anladım.Normal doğumda ne kadar acı ağrı çaba varsa sezeryanda da o kadar var.Sadece bir fark var normal doğumda agri aci o an yaşıyorsun sezeryanda ameliyat bitdikden sonra agrilar başlıyor.Ameliyat olup saatler sonra ayağa kalkmak zorundasın ve çocugu emzirmelisin ama aynı zamanda karnında bûyük bir kesik var doğru dûrüst doğrulamiyorsun bile acıyor o anı bir kez yaşasaydınız bir annenin ne kadar çaba sarf etdiyini bebegi için nasıl mücadele verdigini görûrdünüz.Böyle yorum yapmanız doğru değil.

Bende ağrılara katlanırsanız bir günlük ağrıya sancıya.normal doğum bence çünkü sezeryanla ameliyat sonrası biraz daha.sıkıntılı diye biliyorum etraftan duyduğum seylerden

Çok çok zor normal doğum geçirmiş biri olarak. Sezeryan benim için bin kat kolay ve güzeldi.
Tabi herkesde farkli bu durum. Saglikla buyutun

Ne saçmalıyosunuz ya, sancı hissetmediğim bebeğim kanala girmediği suyum bittiği ve hiiiç açılmam olmadığı için sezaryen oldum ay pardon lönk diye doğdu bebeğim tüh ya keşke kendimi de bebeği de riske atıp mücadele kazansaydık pardon kazanamadık. Bu çağda hala bu cehalet

Bi kere de şaşırt.

Bence şuan bunu düşünmeyin, her doğum kendine özel eğer hiç bir sıkıntı yoksa normal doğum olarak ilerleyin iki arkadaşım çok kolay normal doğum yaptı ben sezaryen oldum çabuk iyileştim çabuk iyileşmeyen de var normal doğumu zor geçende var her doğum farklıdır varsayımla ilerlemeyin. Biz normal doğumu bekledik ama bebeğim kanala girmedi açılmam olmadı sancım 100 e vururken hiç hissetmiyodum sezaryene alındım. Devlet hastaneleri biraz daha normale diretiyo ama bu malesef doğru ben özel hastanede doğum yaptım istediğim an sezaryene girme tercihim vardı o yüzden rahattım. Sezaryen bir hak ve kimsenin laf etmeye hakkı yok ama belkide çok kolay normal doğum yapıcaksın o yüzden kendini korkutma Allah en güzelini hayırlısıyla nasip etsin

Sezaryen benim için o kadar zordu ki sezaryen sonrası normal doğurdum. Bazen doktorlar gebelerin kırılganlığını bu şekilde yorumluyorlar ama hiç belli olmaz, çok kolay bir normal doğumunuz olacak belki. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Canım sağlıkla mutlulukla bir avazda bebeğini kucağına al inşallah 🙏🏼 ❤️ 56 günlük bebeğimle yazıyorum vajinal doğum yapmış biri olarak yazıyorum ben çok miskin bi insanım genel olarak benim normal doğum yaptığımı duyan herkes şok ben bile yaptıysam🥹 ben inan hiç düşünmedim video falanda izlemedim korkutmamak için kendimi hiç araştırmadım ama hep ben doğurmamam sezaryen olsun diyordum😁 benim canım doktorum da hiç oralı olmuyordu sezaryenlik bir durum yok diyip geçiştiriyordu gercektende öyle oldu 🥹 38+3de gelmeye karar verdi pamuk oğlum ama benim doğum gece 4.30 da başlamış hafif sancı vardı ama ben bilmediğim için bekledim sonra duş aldım derken hafif kanlı mukus geldi doktoruma yazdım hemen gel dedi 10 doğru hastanedeydim 2 cm açılmam olmuş doğum başlamış sonra suni sancı ve epudural takıldı ( epidural prenses doğum diyorlarmış inan hiç bilmiyordum sancı hafiflesin diye) sonra sancılar sıklaştı derken 13.10 da pamuğumu kucağıma almıştım bana kesi falan atılmadı doğal oluşan yırtıklar vardı onun için bir kaç dikiş atıldı toparlamasi biraz zor ama sezaryen kadar değil bence ben hemen ayaklandım bebeğimle ilgilendim ki şimdi diyorum iyi ki normal olmuş Allah doktorumdan razı olsun bir daha hamile kalsam gene normal doğum yaparım bana göre sezaryen çok çok daha zor

Bence şuan bunu düşünmeyin, her doğum kendine özel eğer hiç bir sıkıntı yoksa normal doğum olarak ilerleyin iki arkadaşım çok kolay normal doğum yaptı ben sezaryen oldum çabuk iyileştim çabuk iyileşmeyen de var normal doğumu zor geçende var her doğum farklıdır varsayımla ilerlemeyin. Biz normal doğumu bekledik ama bebeğim kanala girmedi açılmam olmadı sancım 100 e vururken hiç hissetmiyodum sezaryene alındım. Devlet hastaneleri biraz daha normale diretiyo ama bu malesef doğru ben özel hastanede doğum yaptım istediğim an sezaryene girme tercihim vardı o yüzden rahattım. Sezaryen bir hak ve kimsenin laf etmeye hakkı yok ama belkide çok kolay normal doğum yapıcaksın o yüzden kendini korkutma Allah en güzelini hayırlısıyla nasip etsin
Canım bende özelde doğum yaptım ama benim doktorum hem normal dedi ben sezaryen konusunu açtım o kapattı 😁 çok zorda kalmadığımız sürece asla sezaryene almam seni demişti iyi ki de böyle yapmış belki doğumum hızlı ve kolay geçti diye şimdi böyle düşünüyorum dediğin gibi her doğum kendine özgü kimsenin bir olmuyor ama bence sezaryen çok daha zordur kaç kat kesik yara iyileşme süreci vs ahh genel olarak annelik zor ama rabbimin dünya nimetini tatmak nasip olması da pek güzel sağlıkla mutlulukla büyütelim evlatlarımızı inşallah 😍

Öncelikle bebeğiniz sağlıkla gelsin. Benim doğumum bebeğimin kilosu fazla olduğu ve sonrası hem onu hem beni zorlayacagi için suni sancı ile oldu. Herkesin hikayesi farklıdır ve herkesin acı eşiği de farklıdır (bence bu çok önemli bir faktör) o yüzden buraya kim ne yazarsa yazsın sizin hangi doğum çeşidinde ne yasacaginizi kimse bilemez ama kendi tecrubeme dayanarak söylüyorum ben çok rahat bir doğum süreci geçirdim. Bebeğin iriliginden dolayı kesi ve yırtık vardı ama onları hissetmedim bile. Dogumhaneden kimseye tutunmadan yürüyerek çıktım sonrası da çok rahattı. Hastaneden çıktığımız gün yemek yapacak durumdaydım. Sadece dikislerden dolayı bi süre oturup kalkarken çok hafif bir sızlama oluyordu o kadar.

Merhaba güzel anne doğum her kadın için ayrı bir serüvendir senin içinde öyle olacak bence akışına bırak. Ben normal doğum yaptım çünkü kafamda hep şu vardı doğumdan sonra hemen toparlanirim bebeğimle ilgilenirim ama malesef öyle olmadı çok nadir olacak bir şey pelvik kemiğim 11 mm açılmış ve ben 7 hafta yurumedim yani ne umarken başıma ne geldi o yüzden inan ki kendini bebeğine doktoruna sürece bırak hiçbir şey için zorlama ne olacaksa o en güzeli olsun de sağlıkla bebeğine kavuş 🙏

Vakti gelmemiş çocuğa dışarıdan müdahale etmek bana mantıklı gelmiyor. Anne karnında 1 gün 1 gündür. Benim bebeğim 40+3 günde dogdu, simdi sizin bebeginizin de takribi ayni vakitlerde doğacağını varsayalim 1.5 hafta daha anne karnında kalmak isteyen bebeğe niçin müdahale edesiniz?
Not: Sezaryen oldum. Ama doğum sancısı çekip, 10cm tam açıklığa ulaşıp, suyum patlatılıp tüm bu süreçleri yaşayarak sezaryen oldum, maalesef kızım kafasını doğum yoluna sokamadı, doktorum stres olur bebek bu saatten sonra dediği için sezaryen oldum. Kisacasi hem normal doğum sancısı çektim hem sezaryenin dikiş sancısını cektim, tek bir hamle kalmıştı keske normal doğumu başarabilseydim.
Not2: 4130gr bir tombişti benim kızım

Sizde buna inanıp bunu buraya yazıyorsunuz öyle mi? Bende sezaryen doğum yaptım birde bana sorun lönk diye mi doğdu hiç emek vermedik mi? Yıl olmuş 2024. Bu eğitimi veren kuruluşu söylerseniz bizzat kendim şikayet edeceğim. Tabi kaynak biryerleriniz değilse.

Canım bende özelde doğum yaptım ama benim doktorum hem normal dedi ben sezaryen konusunu açtım o kapattı 😁 çok zorda kalmadığımız sürece asla sezaryene almam seni demişti iyi ki de böyle yapmış belki doğumum hızlı ve kolay geçti diye şimdi böyle düşünüyorum dediğin gibi her doğum kendine özgü kimsenin bir olmuyor ama bence sezaryen çok daha zordur kaç kat kesik yara iyileşme süreci vs ahh genel olarak annelik zor ama rabbimin dünya nimetini tatmak nasip olması da pek güzel sağlıkla mutlulukla büyütelim evlatlarımızı inşallah 😍
Aminn amin inşallah, her doğumun zorluğu var tabi sezaryende zordu sonrası çok ağrı çektim ama geçti gitti aslında en önemlisi sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almak ben doğum şeklini o yüzden hiç düşünmedim birisi şey demişti bana kimsenin içinde bebek bırakmadık 😅😅

Back