Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

fissür bendede var nsıl kurtulacaz bu dertten kızlarr

ama kesin değil sonuçta kimse garanti vermiyo tekrar etme şansı var ayrıca ilerleyen yaşlarda sorun yaşanabiliyormuş

arkadaşlar daha önce hemoroid sandığım şey sanırım hemoroid değil çatlak yani anal fissür dedikleri şey yarın doktora gidicem ama çok korkuyorum nolur bileniniz varsa bana muayne şeklini anlatsın ve canın yanıp yanmadığını sölesin allahım bi yandan acı bi yandan stres bitirdi beni ya
benimkide anal fistür fistüllü aynı şikayetler muayanesi kolyda geçmese ameliyat o nasıl olur sonrası bilmem:eek:lmaz:

ameliyat olan varsa sonrasını bilgilendirin zormu

hanımlar merhaba
ben 6 ocakta amelıyatı oldum...amelıyat öncesı bır avuc cam kırıntısı yemısımde o cıkartıyorum gıbı acı kanama oluyordu aglayarak wc kalkıyordum..şükürler olsun bır ay oldu hıc bır sıkıntım yok amelıyat sonrası kabız olmamanız ıcın dr sıze bır surup verıyor her yemek oncesı bır kasık alıyorsunuz ve hıc bırseyınız kalmıyor gecıktırmeyın genel anestesı altında 15 dk suren bır amelıyat ben ıstanbulda kadıköy sıfa hast. oldum..Sn.Dr.Levent EMINOĞLU benım adımlada(Fisun) gıdebılırsınız sızı tavsıye ettı dıye 6 ocakta safra kesesınden acılen amelıyata alındım aynı dr bırkac zaman önce fissür için kontrol olmustum ıkısını bırden yapalım dedı ıkı amelıyatı aynı anda oldum allah razı olsun hıc bır problemım kalmadı...kesınlıkle amelıyatı olun ehli bır dr tarafından yapılırsa o gayta kacırma tarzı problemler olmaz bnde yok en azından bılgılerınıze

merhaba lütfen biriö bana da cevap versin,bende 3 gündür makatımda acayip bir ağrı var ve tuvaletede çıkamıyorum yani tuvaletim gelmiyor,doktor anal fissür dedi krem verdi..sıcak su banyosun birde moralim çok bozuk kızlar sanki sürekli orası spazm halinde gibi ne olur biri bana ii bişey sölesin interneteten araştırıyorum kimse doğru dürüst iyileşemiyo şşimdiye kadar çok korkuyorum gerçekten.öğretmenim ders zor anlatıyorum..ağrım çok fazla....

kızla cevap verin sizdedemi böyleydi sürekli kasılma halindemiydi,kaçgünde iyileşiyor acaba...ağrım en azından ağrı kesici felanla diniyor ama kasılma beni çok rahatsız ediyor...

kızla cevap verin sizdedemi böyleydi sürekli kasılma halindemiydi,kaçgünde iyileşiyor acaba...ağrım en azından ağrı kesici felanla diniyor ama kasılma beni çok rahatsız ediyor...

ilk zamanlar öyle oluyor
eğer yeniyse hiç bekletmeyin iyi bir doktora gidin yoksa ilerlerse ameliyata gidiyor
yeni olunca tedavi şansı daha fazla
benim artık kronikleştiği için benim bu şansım yok ancak ameliyat diyorlar
bende bitkisel bazı şeyler kullanıyorum geçmiş olsun.

Kızlar Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu ne zor bi dertmiş öyle. İki günde resmen anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Başta gurur yaptım doktora gitmedim ama sonra küçük tuvaletimi bile yapamayıp çatlama durumuna gelince mecburen gittim. Doktor küçük bir çatlak olduğunu söyledi ve sıcak su önerdi. Çok iyi geldi. Şimdi çok iyi hissediyorum kendimi hatta dünyaya yeniden gelmiş gibiyim desem yalan olmaz. Kırk yılda bir kabız olurum onda da beni bulan derde bak. Hepinize geçmiş olsun.

Doktor iyileşince gel kolonoskopi yapalım dedi ama hayatta cesaret edemem ben ona. Bir de çok aşırı kaşıntı oluyor şu anda. Neden acaba bir fikriniz var mı? Bu yaranın iyileştiğini mi gösterir? Yoksa iltihap falan mı oldu Allah korusun?

tek çaresi amelıyat olun kurtulun ben 6 ocakta amelıyat oldum kurtuldum..problem kalmadı

tek çaresi amelıyat olun kurtulun ben 6 ocakta amelıyat oldum kurtuldum..problem kalmadı

öncelikle gecmıs olsun diyeyim
sonra da gecen yıl amelıyat olmus biri olarak ekleyeyim:
ameliyat sonrası ilk zamanlar gercekten cok rahatlamıs hıssedıyor ınsan
kurtulmanın verdıgı his harıka tabi
ama ne yazık ki bazen aylar sonra tekrar baslayabılıyor sıkıntılar
bakınız şekil bir a yani ben:))

kesinlikle kabız olmamak lazım ameliyat sonrasında çok düzgün dikkatli bir beslenme programı lazım ve saglıklı yaşama uygun beden hareketlerı falan filan..
koşturmaca stres vesaire içinde bu ne kadar mümkünse temelli kurtulmak da o kadar mümkün galiba..

dilerim sizin son hep mutlu kalır..saglıkla..

Merhaba Canım, merak etme bende bu muayene öncesinde çok korkuyordum ama saolsun Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sinem Kanar var, çok hoş bir hanım. Son derece nazik, can acıtmadan muayene etti beni ve neden olur, nasıl tedavi ederiz, nelere dikkat etmem lazım uzun uzun anlattı, çok rahatladım. Hatta ben bu sorunu gebelik dönemimde yaşadığım için ilaç kullanmamda sakıncalıydı, hamileliğimi riske atmayacak bazı bitkisel tedavilerde ekledi, çok memnun kaldım, 2 haftada sorunum tamamen çözüldü. Eğer doktorunu seçmed.iysen Sinem Hanımada gidebilirsin, memnnun kalırsın. Çok geçmiş olsun canım

yaklaşık 2 sene çekmiştim bu sorunu.büyük tuvalet sonrası gelen kanama ilk zamanlar tuvalet yapamamamdan kaynaklanıyor diye düşünsem de sonrasında doktora gitmek şart olmuş ve memleketimde oranın en iyi dış hastalıkları cerrahına gittim.tedavi sonucu çatlak olduğunu iletmesiyle bu hastalığı tanımış oldum, Doktor tedavi sonrasında verdiği ilaçları düzenli kullanmamı, geçmezse ufak bir ameliyat yapacağını söylemişti, ilaçları kullandım iyileşti de ama aradan 1 sene geçti gene başladı bu sorun ve yine memleketimdeki Doktora gitmem gerek ameliyat için ama maalesef bu mümkün değil.acaba yine o vermiş olduğu ilaçları kullansam nasıl olur?? bilmiyorumkismile

Merhabalar. Bende de hem fissür hem de hemoroid var. 2 aydır bu acıyı yaşıyorum. 1.5 ay önce Konak Hastanesi'nde (Kocaeli) Mehmet Türkmen'e gittim ve ilaç tedavisi uyguladık. Ancak ilaçları düzenli kullanıp perhize de çok dikkat etmek gerekiyor. Ben de her insan gibi arada kaçamaklar yaptım perhiz konusunda ve 3 hafta sonra ilk zamana göre çok daha iyi olduğum için ilaçları bıraktım. Sonuç daha beter oldu. Kanamalarım arttı, Ağrılarım arttı, Acılarım arttı. Tekrar doktora gittim ve ameliyat olmaya karar verdim. Çok korkuyorum ama 9 gün sonra ameliyat olacağım. Sigarayı bırakmak, bol su içip egzersiz yapmak ve kesinlikle acı, ekşi, asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekiyor. Zaten gastritim de var. Sanırım her şeyin başı sağlıklı beslenmek. Sağlıklı beslenildiği sürece her şey iyi gidiyor. Bu ameliyattan sonra da hamile kalmayı umuyorum. Daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için.
Ameliyattan sonra deneyimlerimi yazarım.
Sağlıkla kalın.

Ben dün gittim kontrole. 5 gün daha rapor verdi. Cumartesi iş başı yapacağım kısmetse.
Benim dikişin son kısmı duruyor. Ama ilk zamanlar bakmak dahi istemiyordum. O kadar
kötüydü ki... Şükürler olsun ki o günleri atlattık. Benim de ilk gün çiş yapamama durumum
vardı. Ama sonda taktırmadım. 3-4 saat kıvrandım. Sonunda ağlayarak yapabildim. Bu
arada ben de ilk gece 2 agrı kesici iğne ile birazcık rahatladım. Uyuyamadım ama; eh işte.
Şu an kimseye ameliyatı kesinlikle tavsiye edemiyorum çünkü hala bilemiyorum;
tamamen kurtulabilecek miyim bu illetten. Zamanla belli olur sanırım. Ancak daha önce
ameliyat olan bir arkadaşım tavsiye etmişti ameliyat olmamı. O çok rahatlamış sonrasında.
Umarım bir daha tekrarlamaz da bu acıları boşuna yaşamış olmayız.

Yaa arkadaşlar bende de 2 haftadır şöyle bir sıkıntı var bana yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen özel mesaj atsınlar yada buradan yazsınlar... Yolda yürürken makatımdan bişey geldiğini hissediyorum (sıvı gibi) afedersiniz ama sanki yoğun ishal olmuşum da çok azıcık kaçırmışım gibi ve kayganlık hissediyorum zaten yürürken sonra vc'ye girip tuvalet kağıdı ile sildiğimde çoook açık renkli kırmızı renkli(pembemsi bile sayılabilir) olduğunu görüyorum.Ama bu çamaşırıma bulaşmıyor.Bazen de çok açık renkli sarıya yakın kahverengimsi oluyor.
Kabızlığım falan yok hemde hiç olmadı. Yalnız 2-3 gündür hafif ishal durumum var o da insülin direncinden dolaı kullandığım glucophage ilacının yan etkisinden kaynaklı.Benim şikayetim ilca başlamadan önce oldu.Ayrıca ağrım yada acım yok.Tuvaletimi yaparken zorlanmam yada acı hissi de yok.

X