merhaba arkadaşlar.. yaklaşık 10 yıldır belki biraz daha fazla kabızlık çekiyorum.. bekarken doktora gitmek hiç aklıma gelmedi, zaten bu kabızlığın son 5-6 ayılı kanamalı olmaya başladı.. geçen yıl ilk bebeğimi kaybettikten sonra ikinciye hamile kalmadan hamilelikte de kabızlığın ve dolayısıyla fissürün bana çok zarar vereceğini düşünerek bütün cezaretimi topladım gittim doktora.. istanbulda bayan doktor bulmak zor bu konuda ama ben medipolde bulmuştum -şimdi çalışıyor mu bilmiyorum-
doktor çok kibar bir şekilde canımı yakmamaya özen göstererek muaneye etti, ben kendimi hemoroit sanırken -bende memeler var dışarda- o fissür olduğumu, iki çatlak olduğunu vekronikleşmiş olduğunu, bu nedenle dışarıyameme yaptığını söyledi.. kendi özel hazırlattığı bir krem yazdı (eczacı kendi hazırlıyor bildiğiniz vazelinin içine bi şeyler katıp yapıyor) bir de hap ve fitil verdi.. ilaçlarla geçmeyeceğini ama bir süre rahatlayacağımı söyledi, bir de diyetisyene sevk etti ve bol lifli diyet için liste almamı istedi.. bana asla bu sorunu çözmeden hamile kalmamaı söyledi.. hamileliğimizn çok zor olacağını zaten kabız olmaya meyilli olduğumu bir de hamile olunca hiç bir ilaç alıp müdahale yapılamayacağından çok zorlanabileceğimi söyledi.. ben fitilden çok fayda görünce ameliyattan da korkunca vazgeçtim (milletin lafıyla tabi, yok yanlış yapılırsa gayta kaçağı olurmuş vs vs).. sonra doktoru da dinlemedim hamile kaldım yine.. ama nasip değilmiş onu da kaybettim..
şimdi
tüp bebek için gün sayıyorum ama bu sorunumu da çözmek istiyorum.. medipol kadar pahalı olmayan, ilgili ve işini iyi yapan -tercihan bayan- doktor önerebilir misiniz arkadaşlar istanbulda.. kafaya koydum ameliyat olcam bu sefer ve de artık çok su içeceğim..
benim hatam günde bzen bir bardak bile su içmemek, yiyip oturmak yatmak çok az hareket etmek.. kabızlıktan kurtulanca da ishal olmak ki o kabızdan da zor.. ishal yarayı çok fena yakıyor..
bir de son söz bir arkadaş adet öncesi kabız olduğunu söylemiş.. kesinlikle bende de öyle hem de 10 yıldır.. her adet öncesi karnım şişer bir kaç gün gidemem tuvalete, adetin ilk gübü tüm bağırsaklarım büyük acıyla boşalır.. öyle kötü ki zatn makat kanıyor bir de adet üstüne..
Allah hepimize şifa versin, doktor önerilerinizi bekliyorum :kedi: