Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

Slm arkadaşlar bende sizin gibi aynı dertten müzdaribim. bugün hemoroidim olduğunu sanarak dayanılmaz ağrı ile doktora gittim, makatta çatlağım yani fissürüm olduğunu ve botoks ile tedavi edebilceğini söyledi.botoks yöntemini deneyen varmı acaba?

tekrar mrhaba arkadaşlar sanırım bu forma artık benden başka yazan yok, ben nasıl bilgi almak istiyorsam benimde billgi vermem gerekir düşüncesiyle
bugün makat çatlağı yanii fissürün bir tedavi biçimi olan daha doğrusu kronikleşmiş fissürler için kullanılan botoks yöntemini denediğimi bilmenizi isterim. fiyat olarak 600 ytl para karşılığı anüse 2 adet botoks ilacı şırınga ediliyor. acımadı dersem yalan olur ben bas bas bağırdım muayenehane inledi valla ama ameliyatı düşününce bunun acısı sinek ısırığı kalır .dr.um 10 güne kadar iyileşebileceğimi,%10 ihtimal ile iyileşmeyeceğimi söyledi.tabii bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum. neyse gelişmelerden haberdar ederim sizi. hepinize acil şifalar...

bugün botoksun 1.günü ve çok şükür normal hayata döndüm.şimdiden tavsiye ediyorum.

valla arkadaşım bu yine tekrar edebiliyormuş ameliyat bile olsan benim de kronikti ama sıcak oturma banyoları fittiller ve kabız kalmayarak iyileştim ama tekrar ederse bende yaptırmayı düşünürüm
benim komşumda yaptırdı iyileşti inşallah sende iyileşirsin

kadın doktor derdine düştüm bana böyle birseçenek sunulmadı.hiç araştırmadan yaptırdım. hiç memnun kalmadım deri sarkması oldu.inşallah tekrarlamaz geçmiş olsun

slm arkadaşlar sanırım benim de böyle bi sorunum var doktora gitmek istiyorum ama bnunun için ne doktoruna gidilir?

ben defalarca muayene oldum ve ameliyatını oldum pek kolay bir şey değil umarım ameliyat gerektirmez çok geçmiş olsun biraz sıkıntılı bir şey allah yardımcın olsun

botox olan arkadaşımız hiç yazmıyo sonuç nedir düzeldi mi

bende de birkaç senedir tuvalet sırasında ve sonrasında acı,yanma,kanama vardı. son 1-2 senede de hemoroid çıktı. 2-3 haftadır hemoroid iyice şiddetlendi fitil ve krem de bir işe yaramaz oldu.ben de bugün uzun araştırmalarım sonucunda özelde de olsa bayan bir genel cerrah bulup doktora gidebildim. doktorum muayene etti, ben hemoroid var bir tek sanıyordum ama hem anal fissür hem de iç hemoroid varmış. kabızlık veya ishal durumunda inanılmaz bir ağrı yapıyor ve hemoroid dışa çıkıyor, ama esas ağrı veren çatlakmış meğer. doktorum durumumun ilerlememiş olduğunu, beslenmeme dikkat edersem belirtilerin azalacağını, bu durumda yaşım da küçük olduğu için ameliyatı tavsiye etmediğini, anal fissürün ameliyat olduktan sonra da tekrarladığını söyledi. yani beslenme düzenimi baştan aşağıya değiştirmem lazım. bol bol sebze meyve yememi, su içmemi,posalı yiyecekler yememi,sıcak su oturma banyosu yapmamı söyledi. kabızlık için de yumuşatıcı ilaç verdi ama bunu alışkanlık haline getirmemem gerektiğini, şiddetlenince kısa süre kullanmamı söyledi. doktorun bana söyledikleri bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir. bir de muayene de basit bir şey, zaten hastalıkta o kadar acı ağrı çektikten sonra insan sallamıyor çekinmeyi utanmayı...

Ayyyy, bu topigi okuyunca benim acili günlerim geldi aklima...ALLAH kimseye popo derdi vermesin..! :a015:

Yurtdisinda yasarken oldum ameliyatimi ve cok SÜKÜR daha bir sorunum kalmadi..! Fakat ameliyat öncesi cok fenaydim...Catlaklar ve kanamalar beni delirtiyordu..hatta öyle bir piskolojiye girmistim ki, yemek yemeye bile cesaretim yoktu..sivi tüketiyordum bol bol, tuvalete ihtiyacim olusmasin diye..! :bbo:

Ameliyattan sonra 1 hafta hastanede kaldim...gözetimde kalmam gerek dedi doktorum...! Orada´da büyük tuvaletimi yapmaya korkuyordum ama gercekten ilk orada acisiz, kanamasiz gördüm ihtiyacimi..!

Simdiye kadar o günlerime geri dönmedim ama arada kabiz oldugum zaman cok az bir kan geliyor ama daha fazlasi olmuyor..!

Kizlar kusura bakmayin, acik secik anlattim yasadiklarimi ama tip´ta ayip yoktur diye düsünüyorum..!! kaydirigubbakcemile5

tubem yazmıyorsun artık geçti snırım umarım öyle olmuştur

merhaba arkadaşlar.. yaklaşık 10 yıldır belki biraz daha fazla kabızlık çekiyorum.. bekarken doktora gitmek hiç aklıma gelmedi, zaten bu kabızlığın son 5-6 ayılı kanamalı olmaya başladı.. geçen yıl ilk bebeğimi kaybettikten sonra ikinciye hamile kalmadan hamilelikte de kabızlığın ve dolayısıyla fissürün bana çok zarar vereceğini düşünerek bütün cezaretimi topladım gittim doktora.. istanbulda bayan doktor bulmak zor bu konuda ama ben medipolde bulmuştum -şimdi çalışıyor mu bilmiyorum-
doktor çok kibar bir şekilde canımı yakmamaya özen göstererek muaneye etti, ben kendimi hemoroit sanırken -bende memeler var dışarda- o fissür olduğumu, iki çatlak olduğunu vekronikleşmiş olduğunu, bu nedenle dışarıyameme yaptığını söyledi.. kendi özel hazırlattığı bir krem yazdı (eczacı kendi hazırlıyor bildiğiniz vazelinin içine bi şeyler katıp yapıyor) bir de hap ve fitil verdi.. ilaçlarla geçmeyeceğini ama bir süre rahatlayacağımı söyledi, bir de diyetisyene sevk etti ve bol lifli diyet için liste almamı istedi.. bana asla bu sorunu çözmeden hamile kalmamaı söyledi.. hamileliğimizn çok zor olacağını zaten kabız olmaya meyilli olduğumu bir de hamile olunca hiç bir ilaç alıp müdahale yapılamayacağından çok zorlanabileceğimi söyledi.. ben fitilden çok fayda görünce ameliyattan da korkunca vazgeçtim (milletin lafıyla tabi, yok yanlış yapılırsa gayta kaçağı olurmuş vs vs).. sonra doktoru da dinlemedim hamile kaldım yine.. ama nasip değilmiş onu da kaybettim..
şimdi tüp bebek için gün sayıyorum ama bu sorunumu da çözmek istiyorum.. medipol kadar pahalı olmayan, ilgili ve işini iyi yapan -tercihan bayan- doktor önerebilir misiniz arkadaşlar istanbulda.. kafaya koydum ameliyat olcam bu sefer ve de artık çok su içeceğim..
benim hatam günde bzen bir bardak bile su içmemek, yiyip oturmak yatmak çok az hareket etmek.. kabızlıktan kurtulanca da ishal olmak ki o kabızdan da zor.. ishal yarayı çok fena yakıyor..
bir de son söz bir arkadaş adet öncesi kabız olduğunu söylemiş.. kesinlikle bende de öyle hem de 10 yıldır.. her adet öncesi karnım şişer bir kaç gün gidemem tuvalete, adetin ilk gübü tüm bağırsaklarım büyük acıyla boşalır.. öyle kötü ki zatn makat kanıyor bir de adet üstüne..
Allah hepimize şifa versin, doktor önerilerinizi bekliyorum :kedi:

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşım sultangazi de lütfiye nuri burat devlet hastanesinde bayan dr var.7 ay önce gitmiştim,çok kibar ve hastalar da memnun.eğer isterseniz tel.ile randevu alabiliyorsunuz.ama çalıştığı güne denk getirmek lazım.herkese geçmiş olsun.

canım çok teşekkür ederim de sultangazi sanırım avrupa yakasında.. ben kartalda oturuyorum ((

herkese çok geçmiş olsun,benm eşim dr. gitti anal fissür demiş ve ameliyat olman gerek demiş.ben de bir kk da araştırıyım dedim olsun mu?olmasın mı?şaşırdım:bbo:ameliyat sonrası tekrarlayanlar var,o şimdi asker ameliyatı askerde olcak,orda lazerlimi mi bilmiyorum?ameliyatta lazer mi iyi?CADIARZU

eğer botox olma şansı varsa botox olsun hem acısız oluyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…