Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

Doktora gidin hemen. Hemoroide benziyor anlattıklarınız. Ama daha ciddi birşey de olabilir. "Doktora gitmek istemiyorum." deme lüksünüz yok, sağlık bu, herşeyden daha önemli.

canım konuyu özel duyurular bölümünde açmışsın:)))))) duyduk duyduk :)))
doktora git canım sanırım hemoroid olmuşsun ...

ayy canım sağol ya yönlendirdiğin yer de benim gibi ne kadar çok insan varmış galiba tahminlerim doğru yapacak bişey yok şart oldu daktır:a015:

arkadaşlar 1 hafta önce ben de anal fissür ameliyatı oldum.kiçük bir operasyondu ama biraz zorladı açıkcası.sıcak oturma banyosu verdi dr.sabah akşam.şimdi ağrım çok az ama bu çatlağın tekrarlama ihtimali korkutuyor beni.bu sıkıntıyı yaşamayan bilemez.ağlayarak çıkıyordum wc den son 2 haftadır.sıkıntısı olanlar kaçmasın dr.dan.daha da ilerlemesine neden oluyoruz kaçarak.belki ben daha önce gitseydim tedavim daha kolay olurdu.muayeneden korktuğum için gidememiştim ama başka çaresi yok ki elbette muayene edecek ve ona göre tedavi yapacak dr.lar.
beslenmeye dikkat etmek lazım.kabızlıktan kaçınmak için su çok içiyorum.meyve sebze yiyorum ama ara ara kabızlık yaşıyorum.işte bu da beni korkutuyor.
aranızda var mı ameliyat olup tekrar çatlağı oluşan.

gecmıs olsun canım ben de kısa süre önce fissür amelıyatı oldum cok kolay gectı benımki agrım acım olmadı şükür ki..oturma banyosu ve pomad kullanıyorm hala acıkcası benm de endısem tekrar etmesı kabızlık kalıcı oldukca zor bır durum tamamen beslenmemızı degstrmemz gerekıyor herseyden uzak durarark tabı..gecmıs olsun tekrardan..

Arkadaşım ya nasıl kullnadın bu bitkileri.Ben de aynı durumdayım.2,5 aylık bebeğim var.Emziriyorum.Bu bitkileri kullanmamda bi sakınca olurmu.İçiliyormu kullanımını anlatırsan çok sevinirim.

anal fissürün ağrısı hemoroidden daha uzun sürer dışkılama sonrasında saatlerce hissedilir. Genellikle kabızlık dönemini izleyerek oluşur. Bu durumda posalı yiyecekler ve bok miktarda su tüketimi yapılmalıdır. Hemen doktora gidilmesi gerekir henüz doktora gitmeyen ve çok acı çeken arkdaşlar DİKLORON kullanabilir sancıyı kesecektir ama başka nedenlerden kaynaklanıyor olabileceği için doktor muayenesi şarttır. Ayrıca kabız olunmaması gerektiği gibi ishalde olunmamalı. Sabahları aç karnına kuru kayısı kuru incir yiyerek kabızlığı önleyebilirsiniz.

slm kızlar..bende geçen sene anal fissür ameliyatı oldum,eski yöntemle devlet hastanesinde,genel cerrah bölümünde yattım 3 gün..ameliyat sonrası korkunç ağrılarım oldu,ağrı kesiciler yüzünden popom delik deşik çürüdü,sonunda bacağımdan yapmaya başladılar :a015:çok ağlamıştım...ameliyat lazerle değil normal yöntemle olduğundan tampon yaptılar 24 saat kadar da çıkartırmadılar,bana asıl acıyı veren o tamponmuş meğer.hatta 2.günü ameliyatın ılık su banyosu için ayağa kalktığımda fenalaşıp bayılmışım,ameliyattan beri hiç uyumamıştm sabahlara kadar ağladığım için..oooooff off vallahi aklıma geldikçe kendime acıyorum..basit bi ameliyat düşüncesiyle gitmiştim..sonra hemşire büyüğün gelince çıkbilir artık dedi.ama zaten kabızdım,gelmiyordu 2.gün çorba verdi sadece onuda içemedim.bi ara ılık suya oturdum o bile çok ii geldi sonra artık dayanamıyordum gelmemişti ama geldi dedim gittim wc'ye sonrada ıkınarak çıkardım gazlı bezi.nasıl olsa büyük abdestin gelince çıkarabilirsin dedi,bende gelmiş olsa zaten çıkcak dedim CADIARZU.böylece rahatlamış oldum.sonrasında ilk hafta 2 kez fln kanamam oldu.duplahac çok ii geldi...başkada sadece ağrı kesici kullandım.ne ılık suya oturma,nede krem..böyle yani arkdşlar..birde sigarayı kesinlikle bırakacaksın dedi,acıları göze alamadığmdn bıraktım..sigara en büyük düşmanıymış anal fissürün ama burada kimse bahsetmemiş.acaba sizin doktorlarınz söylemedimi?ben kabızlık sorununu hep çekiyorum,ama yeme düzenimi değiştirdim,daha dikkat etmeye çalışıyrm kabız olmamaya..şu anda iyiki olmuşum diyorum..tabi şimdiki aklım olsa özelde lazerle olurdum o acıları boşuna çekmezdim kolayı varken..şu sişgara olayı hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

ayy yapmayın ben dede var ameliyattan kaçıyorum çocuklar da küçük ne olacak bu iş offf bu aralar felekat haldeyim saatlerce ağrısı geçmiyor senağlama

derinim geçmiş olsun,ben lazerle aldırdım hiç acı çekmedim ama yine çıktı.

derinim geçmiş olsun,ben lazerle aldırdım hiç acı çekmedim ama yine çıktı.

kizlar sanirim benim yenilendi 3 gündür ağrim sizim var yine
dr.gidicem bakalim:çok üzgünüm:

arkadaşlar bende anal fissürden dertliyim şu böğürtlen suyunu denedim gerçekten geçirmişti ama kabız yapınca başa döndüm şimdi başka bir bitki karışımlı macun kullanıyorum bugün başladım inşallah ii gelir başka bişey deneyipte ii gelen arkadaşlar lütfen paylaşsın ameliyattan çok korkuyorum allah herkese şifa versin

Kızlar bende kendımi bildim dileli kabızlık sorunu cekıyorum.

Bır ay once dışkılamada ınanılmaz ağrım vardı,elımı kolumu nereye koyucamı bılemedım yani,bırgun oldu ıkıgun oldu.. dışkılarken sancı secıyordum,kasmamak elde değil,kasıncada yapamıyordum dışkıyı.

Sonra acile gittim bı akşam,ama gıtmeden araştırmıştım nette,anal fissürden şüphelenmiştim.

Erkek bi cerraha muayne oldum,hemde adetlıyken,yan yat,üsttekı bacagını karnına cek dedi,ufak bı çatlağın var,krem verıcem dedı.

Çok şükür kullandım,gectı,ama bıkaçgundur yıne aynı sıkayet var,kremlerım bıtmemişti,tekrar kullanıyorum,bırı ıcıne sıkılıyor diğerı dışına sürülüyor.

Çok kötü bı hastalık,Allah başa vermesın

ben bu dertten amelıyat olmadan kurtuldum allaha sukurr.. doktorun verdıgı ılacları kullandım ama kabızlık devam ettıgı surece bı faydası yok ılk basta kabızlıgı cozmek lazım.. onun ıcınde osmanbeyde aktardan aldıgım bı karısım var.. tamamen bıtkısel ve gercekten cok faydalı.. bırazda ben yedıgım seylere dıkkat ettım sebze yemeklrı yedım sureklı . suan derdım yok ama hala dıkkat edıyorum.. herkese gecmıs olsun umarım iyilesırsınız

Ben her adet dönemi öncesi kabız oluyorum 5 6 aydan beri. Kabızın sonucunda kan geliyor sankı orda bir sivilce varda zorlarken patlamıs gibi. Doktorun verdiği krem var arada kullanıyorum gecirsin diye adet öncesi oluyor nasıl engellenirki su da bol içiyorum hep mi sürecek bu bi de ameliyat işi filan çıkmasa bari :a015:

kizlar sanirim benim yenilendi 3 gündür ağrim sizim var yine
dr.gidicem bakalim:çok üzgünüm:

canım ya benim de tekrarlıyor ne yazık ki ameliyat falan da işe yaramadı sanırsam onca şey nafile kar etmiyor ne iinatçı bişey bu fissür kör olasıca..bıktım usandım artık ben de:gitme:

Arkadaslar hepinize gecmis olsun...

Son düzenleme:

canım kendim adıma konusmak gerekırse kabızlık sorunum uzun yıllardan berı var fissürü de ben hemoraidim var sanıyordum ki zaten o da var iç kısımda..ne haplar ıctım care olmadı valla kabızlıga dogal yöntemler de kar etmedı ıyıce yırtılma vardı alenen elle hıssedılıyordu benım doktor önerdı ben de care olsun kurtulaym dıye oldum ıyı bır doktordu ama gene tekrarladı ıste bu bunyeyle alakalı gıcık bı hastalık..tekrarlama rıskını zaten doktorlar basta söyluyor zaten..kronikleşince caresı yok galiba..şeklen düzelme olsa da acısı da yanması da benim için en gıcıgı kasıntısı da sıkca oluyor malesef..baska caresi olsa kesin bir çözümü cekınmem yatarım gene amelıyat masasına yeter kı kurtulsam tamamen..:Saruboceq:

arkadaşlar artık ameliyat olmadanda botoxla kurtulabiliniyormuş bu illetten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…