Fikrinize ihtiyacım var..

Barışmakta ki amaç ne. Sizi şu an ailesi ile karşı karşıya bırakan adam ilerde tutar mı sanıyorsunuz. O kaynana sizi zorlar. Kendine gel biraz daha düşün
Barışmadım inanın bende anlamıyorum. Sevgimiz, emeğimiz heba olmasın diyerek geliyor ama ısrarla tutarsız davranmaya devam ediyor. Bir konuda haklı olduğumu söylerken ertesi gün hep bunları mı konuşacağız sürekli bunları konuşursak nasıl önümüze bakacağız diyor. Asıl meseleler zaten bunlar. Anasının kuzusu olarak yetişmiş erkeklerin evlenmemesi gerektiğini savunuyorum kendisine. Bir yerde beni manipüle ederek aslında ailesinin arkaplanda kalacağını söylüyor.

Balık baştan kokmuş. Ama siz ısrarla kötü kokulara maruz kalmak istiyorsunuz.
Ne yazık ki öyle oldu. Pasif biriyim, ses çıkartmaz sessizce ortamı terk ederim. Bu ilişkide de hep böyleydi. Sükunetimi bozmadım fakat bu durum aleyhime çok kullanıldı.

İnanın ev, eşya hiçbiri umrumda değil. Bu kadar açık ve net bir şekilde kurduğum hayallere karşı düşüncesiz bir tavırla karşılaşınca afalladım. Anlattıklarım arasında en az can acıtıcı kısım olduğu hakkında sizinle hemfikirim. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için..

İlahi konu sahibi, Nisan atılmış edilmiş 'vah genç kızın hayalleri' diye mi dusuneceklerdi? Mantıklı olanı yapıp kurulu eve yerleşip eskisini kiraya vermişler. Ne var bunda?
Bir de kendi üstüne yaptı evi demişsin. Tuglasina bir kuruş mu odedin? Senin üzerine mi yapacaklardı? Evi alan onlar, tabii ki tapu onların üzerine olacak, yok artık

Size saygı duyan bir nişanlı ve ailesi olsaydı şuan ayrı olmazdınız zaten. Onlardan hayallere saygı beklemek çok ütopik. Ayrıca ayrılmışsınız, insanlarin kendi evleri ev büyükse geçip oturmaları da normal. Evin annenin üzerine olmasında ne gariplik var ayrıca?

Ama siz eski nişanlınızla barışırsanız hayatınızın hatasını yaparsınız. Bırakın evi, eşyayı.

Üslubunuz ve motivasyonunuz için çok teşekkür ediyorum. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın..

Şu kısım fazla melankoli geldi bana
Siz çok değerlisiniz arkanızda duramayan bu kişi için çokta üzülmeyin ve ince hesapları bırakıp yolunuza bakın

Hmmm, acılara yürüyor korkmuyorum diyorsun yâni, çok pişman olacaksın çok, kac kızım kaç bu kişi ve ailesi seni yer..

Konu tuğlasına kuruş ödemek mi hanımefendi:) bazen her şeyin para olmadığını hatırlamanızı isterim. Konunun tamamen maneviyat kısmındayım. Tapuyla alakalı bahsetmek istediğim kısım ise en başından beri metaya değer veren, küçük hesaplar yapan birileriyle aile olmaya çalışmışım buydu. Umarım hayallerinizi yıkan birileri olduğunda karşınıza geçip bunda ne var ki demezler:)

Manipülasyon böyle bir şey değil. Farkedince manipülasyon olmuyor. Defalarca manipule edilen biri bunu söyleyecek kadar farkında olmaz. Bu manipülasyon değil, zevke giriyor artık.

Hersey para mı metacı aile diyip yıkılan hayallerden kastınızın da çul çaput olması mı? İki satır ayrılıktan bahsettiyseniz bir paragraf evden tapudan bahsetmişsiniz.
Neyse,sakın bu adama dönmeyin kendisinden ne köy olur ne kasaba belli ki.

Canım kardeşim erkekler ailesini silmez atmaz ve dinler genel olarak. O yüzden iyi bir karar ver. Hep bunları mi konuşacağız dediği konu geleceğin. Ateşe yürümek istemeyiz hiç birimiz

Ama demişsiniz ki
Zaten bana o evi aldıklarını söylediklerinde bile kayınvalidem evin tapusunu kendi üzerine almıştı.
Yani bu mesajdan tek anlaşılan tapuyu üstünüze beklediğiniz. Böyle dusunmeseniz alınıp da bu cümleyi kurmazdiniz.
Kim gelininin (hele ki evlenmeden) üstüne tapu almış ki? Tüm ülkeyi gezin bir tane görür müsünüz bilmem.
Ayrıca nişan atilmis, al mektuplarını ver mektuplarini yapılmış. iki seçenekleri var, ya o yeni evi kiraya verecekler ya kendi evlerini kiraya verip yeni eve tasinacaklar. Sırf hatırası var diye bekletsinler mi?
Gerçi "oğlumuza nasılsa yenisini buluruz" diyip bir süre öyle bekletedebilirlerdi. Ama devir ekonomi devri demişler ,vazgecmisler .
Benim önerim sizi ailesine zamanında savunamamis adamla yola çıkmayın. Zamanında sizi koruyamayan şimdi hiç koruyamaz.
Aileniz falan ne diyor barismaniza?

Hersey para mı metacı aile diyip yıkılan hayallerden kastınızın da çul çaput olması? İki satır ayrılıktan bahsettiyseniz bir paragraf evden tapudan bahsetmişsiniz.
Farklı yorumları merak ettiğim için bahsedilen bir kısımdı. Siz konuya sadece anlattığım kadarıyla hakimsiniz. İki satır ayrılığımdan bahsedip bir paragraf evden bahsetmiş olmam sizin bana metacı biri iması yapma hakkı vermiyor. Teşekkürler yorumunuz için.

Allah Allah insanların parasını ödedikleri evi kendi üzerlerine alması neden küçük hesap olsun?
Bir ev ne kadar haberiniz vardır umarım.
Çocuğum otursun diye alacak olsam bile tabi ki kendi üzerime yaparım evimi. Bunun neyinden rahatsiz oldunuz? Rahatsiz oluyorsanız sorun sizde kusura bakmayın.

Evi, eşyaları kullanmalarına takılmazdım sizin yerinizde olsaydım. Ailesinin sizi kabullenmemesine, üstüne bir akrabalarının aracılığı ile başka biri ile tanıştırmaya çalışmalarına, ilk etapta nişanlınızın tamam demesine, sizinle ayrıldıktan sonra gününü gün edip aklının başına geldikten sonra size dönmesine takılmanız gerek.
Evlenseniz dahi bu aile size çok çektirirdi ve ex nişanlınızda gıkını çıkarmazdı.
Verilmiş sadakanız varmış ki kurtulmuşsunuz. Hiç geriye bakmayın, iletişimi koparın ve hayatınıza bakın. Tam toparlanacakken aklınızı karıştırmasına izin vermeyin.

Ev kaç para haberiniz var mı sizin? Sokaktan süpürülmüyor o paralar, hele bi baba ocağından çıkın da anlayın. Konu ayynen tuğlasına kuruş ödemek. Neyse, nişanlınızla barıştığınıza göre alıverin küçük hesaplı bir ev, dilediğinizi yapın.

Evle ilgili hissiyatın çok anlamsız buldum. Eski gelin adayının hayalleri var diye evi boş tutmalarını bekleyemezsin. Ne bekliyordun gerçekten merak ettim. Müzeye falan mı çevirselerdi?
Ailenin seni istemediğini biliyorsun. Eski nişanlın zamanında karşı duramamış bundan sonra ne kadar durabilir bilemem ama ailenin geri adım atacağını hiç sanmıyorum. Mücadele edebilecek misin?
Nişanlın, yeniden seninle ailesi arasında kalınca ne yapacak? Ne yapmayacağını biliyorsun o yüzden İyi düşün derim.

siz nişanlımla barıştığımı nerden çıkarttınız gayet paranın nasıl kazanıldığını bilen biriyim. Babamın ocağından çıkmama gerek yok, kendi paramı kendim kazanıyorum şükür. Neyin ne olduğunu biliyorum. Tekrar belirtiyorum konunun tuğlaya kuruş ödemekle gram alakası yok siz çok yanlış gelmişsiniz:)

Evet ne yazık ki problemler bu konuda başladı aramızda. Haksızlık karşısında sessizliğe bürünmüş eş adayı var. Beklentileriniz karşısında yıkılıyorsunuz. Elbette aile kutsaldır ama saygının olmadığı yerde ailesine karşı içten içe mesafeli hissetmem ve bu durumda yanımda olmaması evlilik konusunda iki kez düşünmem gerektiğini söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…