- 26 Ekim 2022
- 58
- 40
- 3
- Konu Sahibi pembekurk33
-
Barışmadım inanın bende anlamıyorum. Sevgimiz, emeğimiz heba olmasın diyerek geliyor ama ısrarla tutarsız davranmaya devam ediyor. Bir konuda haklı olduğumu söylerken ertesi gün hep bunları mı konuşacağız sürekli bunları konuşursak nasıl önümüze bakacağız diyor. Asıl meseleler zaten bunlar. Anasının kuzusu olarak yetişmiş erkeklerin evlenmemesi gerektiğini savunuyorum kendisine. Bir yerde beni manipüle ederek aslında ailesinin arkaplanda kalacağını söylüyor.Barışmakta ki amaç ne. Sizi şu an ailesi ile karşı karşıya bırakan adam ilerde tutar mı sanıyorsunuz. O kaynana sizi zorlar. Kendine gel biraz daha düşün
Ne yazık ki öyle oldu. Pasif biriyim, ses çıkartmaz sessizce ortamı terk ederim. Bu ilişkide de hep böyleydi. Sükunetimi bozmadım fakat bu durum aleyhime çok kullanıldı.Balık baştan kokmuş. Ama siz ısrarla kötü kokulara maruz kalmak istiyorsunuz.
İnanın ev, eşya hiçbiri umrumda değil. Bu kadar açık ve net bir şekilde kurduğum hayallere karşı düşüncesiz bir tavırla karşılaşınca afalladım. Anlattıklarım arasında en az can acıtıcı kısım olduğu hakkında sizinle hemfikirim. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için..Evet can acıtıcı ama anlattıklarınız içinde en az can acıtıcı yer burası. Sanki onca şey sorun değilmiş gibi affedebiliyorsanız, şimdi o eve nasıl taşınırlar dememelisiniz, bu yaptıkları diğer yaptıklarından daha ağır değil ki. Onca şeyi affeden o eve taşınmayı da affeder, siz hayallerinizin derdinde değil evinizin derdindeymişsiniz gibi hissettim, üzgünüm.
Üslubunuz ve motivasyonunuz için çok teşekkür ediyorum. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın..Sizin suçlu hissedeceğiniz hiçbir durum yok. Size çok saygısızlık yapmışlar, terk etmiş/edilmişsiniz dönüp bir aramamışlar bile. Utanmadan bir de evinize yerleşmişler, her köşesinde hayaliniz vardır... Lütfen kendinizi üzmeyin, bu insanlarla da asla tekrar muhatap olmayın.
Kendinizi ve hayatınızı kurtarmışsınız ayrılarak, lütfen terkar dönmeyin.
Hayat çok güzel, dünyada da milyarlarca insan var bunları çekmek zorunda değilsiniz.
Şu kısım fazla melankoli geldi banaKayınvalidem, evlendiğimizde oturacağım, kendi ellerimle düzdüğüm eve ailecek taşınmış. Nişanlıma bunu nasıl yaptığını sorduğumda o evi napacaktık, çıktığımız evi kirayı verdik dedi. Bu durum bana korkunç geldi. Orda kurulan hayallere hiçbirinin saygısı yokmuş ki bunu yapabilmişler. Zaten bana o evi aldıklarını söylediklerinde bile kayınvalidem evin tapusunu kendi üzerine almıştı. Nişanlım bu durumu abarttığımı düşünüyor. Sizce öyle mi? Yani o evde onunla uyumanın, onunla yaşamanın hayalini kurduğum yere sırf kendi evlerinden daha büyük diye yerleşmiş olmaları gerçeği çok can acıtıcı değil mi? Napmalıyım bilmiyorum. Yıkılan şeylerin üzerine yeniden bir şeyler inşa olur mu..
Hmmm, acılara yürüyor korkmuyorum diyorsun yâni, çok pişman olacaksın çok, kac kızım kaç bu kişi ve ailesi seni yer..Merhaba. Öncelikle yazdıklarımı okuyup, fikirlerini paylaşacak olan herkese çok teşekkür ediyorum. 4 senelik ilişkimde 1.5 yıl nişanlılık süreci geçirdim. Ağustos ayında düğünümüz olacaktı fakat nişan atıldı. Ayrıca uzak mesafe ilişkisiydik. Nişan atıldığında 1 ay sonra kayınvalidem sadece altınları ve eşyaları istemek için aramıştı. Onun içinde hiçbir şekilde benimle iletişimde olmadı, o sürede zaten beni istemediğini nişanlıma söylemiş. Nişanlımda eşyaları almaya gelmeyip birilerini gönderdi açıkçası ortada kalmış gibi hissetmiştim kendimi. Görümcem olacak kişi en başından beri saygısını eksilerde tutan biriydi. Nişan atıldıktan sonra her erkek gibi nişanlım gezdi, dolaştı, tatilini yaptı ve ayrılık sürecini bu şekilde atlatmaya çalıştı(!) Bana oldukça acımasız davrandı. Nişan atma sebebimiz kendi ailesiydi. Kendisi de asla arayı bulamayan, bir yerde beni daha çok baskılayan ve ezen biriydi. Ardından kısa bir süre sonra öğrendim ki teyzesinin kızı, beni unutsun diye başka bir kızla görüştürmek istemiş. Nişanlımda tanımaya çalışmış fakat yapamayacağını söyleyip konuşmayı kesmiş. Benim fikrim annesinin istediği kız oydu, birdenbire ortaya çıkmış olması garipti:) Nişanlımın ailesi tarafından çok fazla hakaretler işitmiştim. Ve artık hayatıma bakma kararı almıştım. O sırada nişanlım tekrar döndü. Bana haksızlık ettiğini, sevdiğini, dik durması gereken yerde duramadığını söyledi. Fakat şöyle bir konu daha var. Kayınvalidem, evlendiğimizde oturacağım, kendi ellerimle düzdüğüm eve ailecek taşınmış. Nişanlıma bunu nasıl yaptığını sorduğumda o evi napacaktık, çıktığımız evi kirayı verdik dedi. Bu durum bana korkunç geldi. Orda kurulan hayallere hiçbirinin saygısı yokmuş ki bunu yapabilmişler. Zaten bana o evi aldıklarını söylediklerinde bile kayınvalidem evin tapusunu kendi üzerine almıştı. Nişanlım bu durumu abarttığımı düşünüyor. Sizce öyle mi? Yani o evde onunla uyumanın, onunla yaşamanın hayalini kurduğum yere sırf kendi evlerinden daha büyük diye yerleşmiş olmaları gerçeği çok can acıtıcı değil mi? Napmalıyım bilmiyorum. Yıkılan şeylerin üzerine yeniden bir şeyler inşa olur mu..
Konu tuğlasına kuruş ödemek mi hanımefendi:) bazen her şeyin para olmadığını hatırlamanızı isterim. Konunun tamamen maneviyat kısmındayım. Tapuyla alakalı bahsetmek istediğim kısım ise en başından beri metaya değer veren, küçük hesaplar yapan birileriyle aile olmaya çalışmışım buydu. Umarım hayallerinizi yıkan birileri olduğunda karşınıza geçip bunda ne var ki demezler:)İlahi konu sahibi, Nisan atılmış edilmiş 'vah genç kızın hayalleri' diye mi dusuneceklerdi? Mantıklı olanı yapıp kurulu eve yerleşip eskisini kiraya vermişler. Ne var bunda?
Bir de kendi üstüne yaptı evi demişsin. Tuglasina bir kuruş mu odedin? Senin üzerine mi yapacaklardı? Evi alan onlar, tabii ki tapu onların üzerine olacak, yok artık
Manipülasyon böyle bir şey değil. Farkedince manipülasyon olmuyor. Defalarca manipule edilen biri bunu söyleyecek kadar farkında olmaz. Bu manipülasyon değil, zevke giriyor artık.Ne yazık ki çok çabuk manipüle ediliyorum. Yaşanılan her şey doğalmışta benim tepki koymam yanlışmış gibi bir algı yaratılıyor her defasında. Bir insanı yıkan en temel şey kendi benliğini çürütmektir bence. Ben bu ilişkide ne yazık ki bunu deneyimledim. Sınırlarım fazlasıyla aşıldı ve her şeye susmam gerektiği empoze edilerek fazlasıyla yıprandım.
Hersey para mı metacı aile diyip yıkılan hayallerden kastınızın da çul çaput olması mı? İki satır ayrılıktan bahsettiyseniz bir paragraf evden tapudan bahsetmişsiniz.Konu tuğlasına kuruş ödemek mi hanımefendi:) bazen her şeyin para olmadığını hatırlamanızı isterim. Konunun tamamen maneviyat kısmındayım. Tapuyla alakalı bahsetmek istediğim kısım ise en başından beri metaya değer veren, küçük hesaplar yapan birileriyle aile olmaya çalışmışım buydu. Umarım hayallerinizi yıkan birileri olduğunda karşınıza geçip bunda ne var ki demezler:)
Canım kardeşim erkekler ailesini silmez atmaz ve dinler genel olarak. O yüzden iyi bir karar ver. Hep bunları mi konuşacağız dediği konu geleceğin. Ateşe yürümek istemeyiz hiç birimizBarışmadım inanın bende anlamıyorum. Sevgimiz, emeğimiz heba olmasın diyerek geliyor ama ısrarla tutarsız davranmaya devam ediyor. Bir konuda haklı olduğumu söylerken ertesi gün hep bunları mı konuşacağız sürekli bunları konuşursak nasıl önümüze bakacağız diyor. Asıl meseleler zaten bunlar. Anasının kuzusu olarak yetişmiş erkeklerin evlenmemesi gerektiğini savunuyorum kendisine. Bir yerde beni manipüle ederek aslında ailesinin arkaplanda kalacağını söylüyor.
Ama demişsiniz kiKonu tuğlasına kuruş ödemek mi hanımefendi:) bazen her şeyin para olmadığını hatırlamanızı isterim. Konunun tamamen maneviyat kısmındayım. Tapuyla alakalı bahsetmek istediğim kısım ise en başından beri metaya değer veren, küçük hesaplar yapan birileriyle aile olmaya çalışmışım buydu. Umarım hayallerinizi yıkan birileri olduğunda karşınıza geçip bunda ne var ki demezler:)
Yani bu mesajdan tek anlaşılan tapuyu üstünüze beklediğiniz. Böyle dusunmeseniz alınıp da bu cümleyi kurmazdiniz.Zaten bana o evi aldıklarını söylediklerinde bile kayınvalidem evin tapusunu kendi üzerine almıştı.
Farklı yorumları merak ettiğim için bahsedilen bir kısımdı. Siz konuya sadece anlattığım kadarıyla hakimsiniz. İki satır ayrılığımdan bahsedip bir paragraf evden bahsetmiş olmam sizin bana metacı biri iması yapma hakkı vermiyor. Teşekkürler yorumunuz için.Hersey para mı metacı aile diyip yıkılan hayallerden kastınızın da çul çaput olması? İki satır ayrılıktan bahsettiyseniz bir paragraf evden tapudan bahsetmişsiniz.
Allah Allah insanların parasını ödedikleri evi kendi üzerlerine alması neden küçük hesap olsun?Konu tuğlasına kuruş ödemek mi hanımefendi:) bazen her şeyin para olmadığını hatırlamanızı isterim. Konunun tamamen maneviyat kısmındayım. Tapuyla alakalı bahsetmek istediğim kısım ise en başından beri metaya değer veren, küçük hesaplar yapan birileriyle aile olmaya çalışmışım buydu. Umarım hayallerinizi yıkan birileri olduğunda karşınıza geçip bunda ne var ki demezler:)
Ev kaç para haberiniz var mı sizin? Sokaktan süpürülmüyor o paralar, hele bi baba ocağından çıkın da anlayın. Konu ayynen tuğlasına kuruş ödemek. Neyse, nişanlınızla barıştığınıza göre alıverin küçük hesaplı bir ev, dilediğinizi yapın.Konu tuğlasına kuruş ödemek mi hanımefendi:) bazen her şeyin para olmadığını hatırlamanızı isterim. Konunun tamamen maneviyat kısmındayım. Tapuyla alakalı bahsetmek istediğim kısım ise en başından beri metaya değer veren, küçük hesaplar yapan birileriyle aile olmaya çalışmışım buydu. Umarım hayallerinizi yıkan birileri olduğunda karşınıza geçip bunda ne var ki demezler:)
siz nişanlımla barıştığımı nerden çıkarttınızEv kaç para haberiniz var mı sizin? Sokaktan süpürülmüyor o paralar, hele bi baba ocağından çıkın da anlayın. Konu ayynen tuğlasına kuruş ödemek. Neyse, nişanlınızla barıştığınıza göre alıverin küçük hesaplı bir ev, dilediğinizi yapın.
Evet ne yazık ki problemler bu konuda başladı aramızda. Haksızlık karşısında sessizliğe bürünmüş eş adayı var. Beklentileriniz karşısında yıkılıyorsunuz. Elbette aile kutsaldır ama saygının olmadığı yerde ailesine karşı içten içe mesafeli hissetmem ve bu durumda yanımda olmaması evlilik konusunda iki kez düşünmem gerektiğini söylüyor.Evle ilgili hissiyatın çok anlamsız buldum. Eski gelin adayının hayalleri var diye evi boş tutmalarını bekleyemezsin. Ne bekliyordun gerçekten merak ettim. Müzeye falan mı çevirselerdi?
Ailenin seni istemediğini biliyorsun. Eski nişanlın zamanında karşı duramamış bundan sonra ne kadar durabilir bilemem ama ailenin geri adım atacağını hiç sanmıyorum. Mücadele edebilecek misin?
Nişanlın, yeniden seninle ailesi arasında kalınca ne yapacak? Ne yapmayacağını biliyorsun o yüzden İyi düşün derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?