Fikirlerinize ihtiyacım var

Takılan altınların hesabını ben de yapmam ama benden istenen altını merak ederim bana ne gelecek diyr
Diliyle istemesi işi bozmuş maalesef ama yapacak bişey yokki diğer türlü zor durumda kalacak yapmasa daha iyi olur gibime geliyor böyle olunca.

herkes durumuna göre takar. Onun o zaman durumu varmış takmış. Siz kabul etmek istememişiniz o da feda olsun demiş. Dolayısıyla böyle bir beklentiye girmesi yanlış. Durumunuz iyi olsaydı aynısından siz de takın derdim ama durumunuz malum. Şu an böyle bir masrafın altına kesinlikle girmeyin derim. Anlayışla karşılamaları lazım.

Altın TL olarak bu kadar yüksek olmasada o zamanda cumhuriyet büyük bir hediyeydi.Adam arkadaşından resmen istemiş ,simdi araları da bozuk ,sonucta karşı taraftaki kadinin gözü ile de olaya bakmak lazım.Aralari iyi olsa derdimki yarim takın, durumu izah edin.Kalanini sonra telafi edin derdim ama kendi adıma esim beni böyle bir duruma sokuyorsa maalesef bunu telafi etmek gene benim yani cift olarak bizim sorunumuzdur. Ozellikle aram bozuksa kimseye minnet etmem hemen telafi edip kendi hayatıma bakarım. Esine de ders olsun bu durum .Ha bunu yapmayan banane diyen bir suru insan var ama o ben değilim, icim rahat etmez vicdanen ve gururumda izin vermez.Baska şeylerden kısarım ,kafam rahat gezerim.

Ayyy kesinlikle esimin arkadasi agzi ile cumhuriyet isteyecek, esim takacak.Benim kadinla aram bozuk olacak benim çocuğum olunca bana gelmeyecek ya da çeyrek gelecek ,kesinlikle cok canim sıkılır, fazla empati kurdum ama yalan değil burda herkesin canı cok sıkılır

Ben de yaparım valla bu şartlar altında hesabını
Kim kme cumhuriyet altını takıyor sonuçta
10 yıl önce de 10 yıl sonra da cumhuriyet büyük bi miktar arkadaşa hediye vermek için
Araları iyi olmaya devam etse hadi yine belki daha anlayışlı olursun
Ama hem küs olacağım hem altın istenmiş olacak benden o altın gelene kadar uyuyamam ben

Valla bana sadece kvm ve annem taktı cumhuriyet ,baska kim takar ,devir ne olursa olsun büyük hediyedir.O zaman bilmem kaç liraymış ama o zamanda TL daha değerliydi ayni mantıkla

Kimse bana altın takmasın bende kimseye takmayayım valla istemiyorum ya şu kargaşayı yaşayacağıma fakir kalayım daha iyi. Eşimin 2 arkadaşı çeyrek taktı biz onu harcamadık duruyor düğününde ona geri takacağız. Valla giremem bu muhabbetlere hiç hoşuma gitmiyor.

Eşiniz ağzıyla istemiş. Bu durumda kendimi zorlar takardım. Küs olduğum kadının ağzına laf vermezdim.

Bunun dışında ben nefret ediyorum takıların karşılıklı hesabı tutulmasından. Evet denk takı takarsın karşılığını ama durumun varsa.

Bizim oralarda hiç görmedim ama eşimin tarafında bildiğin ta ilk çocuk düğününden hesap tutuyorlar.

Ya bundan birkaç sene önce köyden yaşlı kadının biri kv ye gelip ben senin oğlanlara sünnetlerinde 2 altın takmıştım onların geri geleceği düğün yapamadım ben diyip kadından 2 çeyrek aldı. Öndüç diyorlar buna da.

Eşimin kuzeninin çocuğu oldu 5 sene önce. İçimden geldi seviyorum da kızı. Durumları da çok iyi değil bi eksik görürler dedim.Altın takcam ben dedim kv ye. Takma durumları yok geri öderken zorlanırlar dedi. Dedim borç mu veriyorum geri isteyen kim. O zaman tamam dedi. Ama gidip teyzeye de söyledi bu altının öndüçü yok geri ödemek zorunda hissetmeyin diye.

Takılan takı yatırım değildir borç değildir ödünç değildir. Altın günü yapılmıyor sonuçta.

Ben bu konuda geleneksel düşünüyorum. Altın verildiyse altın geri gitmeli. Kendinizi zorlayıp takmalısınız, şimdi olmasa bile elinize ilk para geçtiği an yapmalısınız bunu. Tamam altının değeri aynı değil ama eşiniz ağzıyla cumhuriyet isterken düşünecekti bir de bunun geri ödemesi var diye. Yıllardır konuşmadığım bir arkadaşım evlendi yazın, bana çeyrek takmıştı diye ortak arkadaşlarımız vasıtasıyla çeyreğini gönderdim mesela. Ki ben evleneli kaç sene oldu ama bu takı meselesinde görüşüm ne takıldıysa o takılmalı şeklinde. Eşinize de ayrıca üzüldüm kaç yıllık arkadaşıyla arası açılmış hanımlar anlaşamıyor diye

Gerçekten en sevmediğim konulardan biri bu ya. Resmen yatırım olsun diye takı takıyorlar. Ben hediye zannediyordum ve kendim takarken de borç diye takmıyordum ama düğünümden sonra benden aynılarını istediklerinde şok oldum meğer borçmuş bozduklarıma da pişman oldum zararına almak gerekiyor. Kimse birbirine bir şey takmasa keşke bana faydasından çok zarar gibi geldi. Neyse ki çok takım yoktu da daha rahatım takmayanlara teşekkür ederim Bence 5 sene önceki cumhuriyetle bugünkü asla bir değil.

Fikirleriniz için teşekkür ederim hepinize eşim istediği için goturmelisin diyenler olmuş eşim müjde verirken şaka yapmış ve daha sonra ozaman yanyanayken eşler kus değilken sakın getirmeyin bak bide geri ödemesi var falan dedi eşimde bende getirdigi zamanki tepkiyide yukarıda anlattım şimdi küçük alsam sünneti olunca bidaha çeyrek alsam elim bollasinca 2 çeyrek daha yapıp versem ayipmi olur bilemedim

Hanımlar anlaşamıyor değil aslında karşı taraf bayan memleket farkı var eşinin akraba arkadaş çevre hatta anne babasını bile konuşmuyor istemiyor ve eşimin arkadaşı da böyle kabul edip sustu herkesle mesefa koydu işin gercegi

7 yıldır arkadaşı çocuk istiyordu kız istemiyordu ilk cocuklari şuan
Şunu belirtmekteki amacınız neydi bunu da çok merak ettim okurken
İlk okurken dedim herhalde 7 yıldır olmuyordu
O anlamda kıymetli bi bebek diyeceksiniz
Bu bilgi sizi, bizi veya konunuzu neden ilgilendiriyor?

Ayıp falan olmaz gücünün yettiği kadar, keşke yapabilsen de şimdi bir yarım, sünnette de bir yarım takıp kapatsan bu kafana takılan mevzuyu.

Herkesin düşüncesine saygı duyarım ama bende düğün takılarına emanet olarak bakarım. Kimse küp küp altını olduğundan takmıyor altın fiyatları uçtu gitti hayat zor anlıyorum ama alamıyor olsam bile onun çok parası vardı taktı benim yok diyemem mutlaka elim bollaştıkça telefi etmeye bakarım

Aynen de katılıyorum Kayserili bi arkadaşım vardı o da bana düğünümde altın takmıştı Düğün sonrası teşekkür etmek için konuştum ne gerek vardı çok fazla olmuş falan dedim Arkadaşım bana ne dedi biliyormusunuz "Yut diye vermedim Tut diye verdim ciğerim". dedi. Yani benim düğünümde sen de takıcaksın demek istedi. Taktık bizde. Olması gereken de bu bencede kim ne getirmişse ona geri götürülmeli

Hiçte ayıp olacağını düşünmüyorum canım. Gücün buna yetmiş bunu yapmışsın. Kendi ihtiyaclarindqn bu denli kısıp tam yapmamalisin bence.
İnşallah borc verdim gözüyle bakan birisi olmamış olsunda, anlayışla karsilasin bence olması gereken bu

kendinizi haklı çıkarmak adına evi, maaşı, arabayı, kocanın çocuk isteyip kadını yapmayışı her şeyi katmış karıştırmışsınız ama bence siz çeyrek götürürseniz illa ki laf çıkacaktır, cumhuriyeti alın kurtulun. ben olsam öyle yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…