- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 1
- 28.688
- 548
- 41
Diliyle istemesi işi bozmuş maalesefTakılan altınların hesabını ben de yapmam ama benden istenen altını merak ederim bana ne gelecek diyr
Altın TL olarak bu kadar yüksek olmasada o zamanda cumhuriyet büyük bir hediyeydi.Adam arkadaşından resmen istemiş ,simdi araları da bozuk ,sonucta karşı taraftaki kadinin gözü ile de olaya bakmak lazım.Aralari iyi olsa derdimki yarim takın, durumu izah edin.Kalanini sonra telafi edin derdim ama kendi adıma esim beni böyle bir duruma sokuyorsa maalesef bunu telafi etmek gene benim yani cift olarak bizim sorunumuzdur. Ozellikle aram bozuksa kimseye minnet etmem hemen telafi edip kendi hayatıma bakarım. Esine de ders olsun bu durum .Ha bunu yapmayan banane diyen bir suru insan var ama o ben değilim, icim rahat etmez vicdanen ve gururumda izin vermez.Baska şeylerden kısarım ,kafam rahat gezerim.Bu anlamda evet haklısın bencede keşke kendileri istememiş olsaydi. Ama işte bu şekilde bütçem yok diyor doğum yapacak vs. aynı konumda degiller. Altın bu kadar artmisken bilemedim aynısını yapmaları gerekir mi
Ayyy kesinlikle esimin arkadasi agzi ile cumhuriyet isteyecek, esim takacak.Benim kadinla aram bozuk olacak benim çocuğum olunca bana gelmeyecek ya da çeyrek gelecek ,kesinlikle cok canim sıkılır, fazla empati kurdum ama yalan değil burda herkesin canı cok sıkılırValla ben karşı taraf olsam lafını ederdim mutlaka
Belki onların da verme zamanı durumu yoktu
Ama istendiği için mecburen vermişler
Hatta durumları olsa da belki gram filan takacaklardı
İstendiği için mecburen kendilerinden kısıp vermişler zamanında
Ben de yaparım valla bu şartlar altında hesabınıAyyy kesinlikle esimin arkadasi agzi ile cumhuriyet isteyecek, esim takacak.Benim kadinla aram bozuk olacak benim çocuğum olunca bana gelmeyecek ya da çeyrek gelecek ,kesinlikle cok canim sıkılır, fazla empati kurdum ama yalan değil burda herkesin canı cok sıkılır
Valla bana sadece kvm ve annem taktı cumhuriyet ,baska kim takar ,devir ne olursa olsun büyük hediyedir.O zaman bilmem kaç liraymış ama o zamanda TL daha değerliydi ayni mantıklaBen de yaparım valla bu şartlar altında hesabını
Kim kme cumhuriyet altını takıyor sonuçta
10 yıl önce de 10 yıl sonra da cumhuriyet büyük bi miktar arkadaşa hediye vermek için
Araları iyi olmaya devam etse hadi yine belki daha anlayışlı olursun
Ama hem küs olacağım hem altın istenmiş olacak benden o altın gelene kadar uyuyamam ben
Hanımlar anlaşamıyor değil aslında karşı taraf bayan memleket farkı var eşinin akraba arkadaş çevre hatta anne babasını bile konuşmuyor istemiyor ve eşimin arkadaşı da böyle kabul edip sustu herkesle mesefa koydu işin gercegiBen bu konuda geleneksel düşünüyorum. Altın verildiyse altın geri gitmeli. Kendinizi zorlayıp takmalısınız, şimdi olmasa bile elinize ilk para geçtiği an yapmalısınız bunu. Tamam altının değeri aynı değil ama eşiniz ağzıyla cumhuriyet isterken düşünecekti bir de bunun geri ödemesi var diye. Yıllardır konuşmadığım bir arkadaşım evlendi yazın, bana çeyrek takmıştı diye ortak arkadaşlarımız vasıtasıyla çeyreğini gönderdim mesela. Ki ben evleneli kaç sene oldu ama bu takı meselesinde görüşüm ne takıldıysa o takılmalı şeklinde. Eşinize de ayrıca üzüldüm kaç yıllık arkadaşıyla arası açılmış hanımlar anlaşamıyor diye
Şunu belirtmekteki amacınız neydi bunu da çok merak ettim okurken7 yıldır arkadaşı çocuk istiyordu kız istemiyordu ilk cocuklari şuan
Ayıp falan olmaz gücünün yettiği kadar, keşke yapabilsen de şimdi bir yarım, sünnette de bir yarım takıp kapatsan bu kafana takılan mevzuyu.Fikirleriniz için teşekkür ederim hepinize eşim istediği için goturmelisin diyenler olmuş eşim müjde verirken şaka yapmış ve daha sonra ozaman yanyanayken eşler kus değilken sakın getirmeyin bak bide geri ödemesi var falan dedi eşimde bende getirdigi zamanki tepkiyide yukarıda anlattım şimdi küçük alsam sünneti olunca bidaha çeyrek alsam elim bollasinca 2 çeyrek daha yapıp versem ayipmi olur bilemedim
Aynen de katılıyorum Kayserili bi arkadaşım vardı o da bana düğünümde altın takmıştı Düğün sonrası teşekkür etmek için konuştum ne gerek vardı çok fazla olmuş falan dedim Arkadaşım bana ne dedi biliyormusunuz "Yut diye vermedim Tut diye verdim ciğerim". dedi. Yani benim düğünümde sen de takıcaksın demek istedi. Taktık bizde. Olması gereken de bu bencede kim ne getirmişse ona geri götürülmelikimse kusura bakmasın düğüne, doğuma takılan takılar ülkemizde hediye değil ödünçtür (doğum, düğün gibi şeyler masraflı olduğu için herkes kendince ödünç takar) altın her zaman her bütçeye her dönem fazla oldu, olacak. onlarının evinin borcunun olup olmaması, maaşının miktarı vs sizi ilgilendirmez. cumhuriyet geldiyse cumhuriyet takmalısınız.
Hiçte ayıp olacağını düşünmüyorum canım. Gücün buna yetmiş bunu yapmışsın. Kendi ihtiyaclarindqn bu denli kısıp tam yapmamalisin bence.Fikirleriniz için teşekkür ederim hepinize eşim istediği için goturmelisin diyenler olmuş eşim müjde verirken şaka yapmış ve daha sonra ozaman yanyanayken eşler kus değilken sakın getirmeyin bak bide geri ödemesi var falan dedi eşimde bende getirdigi zamanki tepkiyide yukarıda anlattım şimdi küçük alsam sünneti olunca bidaha çeyrek alsam elim bollasinca 2 çeyrek daha yapıp versem ayipmi olur bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?