Geldi seneler once taktiği altinlari ayni şekilde bekleyenlerden biri. Bencede fetva verecek son kişi olabilirsin :) Altın 1800 Ken gelmiş 7000 e dayanmış şuanda kadın bütçem yok diyor okuma yazmanız yok mu? Sence keyfinden mi yapmiyor? Siz kimsinizde gelen altını bozdurup bozdurmayagimizi size sorucaz :))Anadolu' da adettendir, doğum, sünnet, nişan, düğün, ev görme gibi hatta hacıya, umreye giderken bile bir şey takarlar veya (yağ, şeker, çerez tepsisi) götürürler. Ne takıldıysa, ne götürüldüyse anne ve babası değilse bir deftere takan da takılan da yazar. Ve özel günlerinde ne takıldıysa/geldiyse, karşı taraf da onun özel günlerinde veya bir fırsatta götürür aynısını takar/götürür.
Haaa, gücün yoktur sen bunu bir kerede ya da bir kaç defa da da takabilirsin. (örneğin 1 cumhuriyet 2 yarım eder, 2 defa da 1' er yarım veya 1 cumhuriyet 4 çeyrek eder, 4 defa da 1' er çeyrek gibi)
Bana şunu taktı o zaman bu paraydı, şimdi bu para ben takmam diyen arkadaşlar, madem böyle düşünüyorsunuz o takıyı bozdurmayacaktınız ilk fırsatta bir şeyi bahane edip karşı tarafa takacaktınız. Bu düşünceleriniz hem etik değil, hem de ben fetva verecek en son kişi olabilirim ama kul hakkına girer.
İnsanlar kendi takdirleriyle takmış olsalar haklısınız benceGeldi seneler once taktiği altinlari ayni şekilde bekleyenlerden biri. Bencede fetva verecek son kişi olabilirsin :) Altın 1800 Ken gelmiş 7000 e dayanmış şuanda kadın bütçem yok diyor okuma yazmanız yok mu? Sence keyfinden mi yapmiyor? Siz kimsinizde gelen altını bozdurup bozdurmayagimizi size sorucaz :))
Ben öyle bir şey bekliyorum dedim mi? Ne de güzel boş yapmışsın, burada herkes biz yaşlarda değil, bazı şeyleri bilmiyor olabilir diye anadolu adetlerinden söz ettim. Önce bir saygılı olmayı öğren, sonra altın işine girersin. Haydi başka kapıya!Geldi seneler once taktiği altinlari ayni şekilde bekleyenlerden biri. Bencede fetva verecek son kişi olabilirsin :) Altın 1800 Ken gelmiş 7000 e dayanmış şuanda kadın bütçem yok diyor okuma yazmanız yok mu? Sence keyfinden mi yapmiyor? Siz kimsinizde gelen altını bozdurup bozdurmayagimizi size sorucaz :))
Bu anlamda evet haklısın bencede keşke kendileri istememiş olsaydi. Ama işte bu şekilde bütçem yok diyor doğum yapacak vs. aynı konumda degiller. Altın bu kadar artmisken bilemedim aynısını yapmaları gerekir miİnsanlar kendi takdirleriyle takmış olsalar haklısınız bence
Ama konu sahibinin eşi takılacak miktarı ağzıyla istemiş karşı taraftan
Bunun üsyüne ama ekonomi kötü demek ayıp bence onlara verme zamanı gelince
Valla ben karşı taraf olsam lafını ederdim mutlakaBu anlamda evet haklısın bencede keşke kendileri istememiş olsaydi. Ama işte bu şekilde bütçem yok diyor doğum yapacak vs. aynı konumda degiller. Altın bu kadar artmisken bilemedim aynısını yapmaları gerekir mi
Boş yapmak konusunda eline su dokemem cidden şu üsluba bak başka kapıyaBen öyle bir şey bekliyorum dedim mi? Ne de güzel boş yapmışsın, burada herkes biz yaşlarda değil, bazı şeyleri bilmiyor olabilir diye anadolu adetlerinden söz ettim. Önce bir saygılı olmayı öğren, sonra altın işine girersin. Haydi başka kapıya!
Ben de illa ki yapsın demedim, bir defada alacak durumu yoksa parça parça ödesin dedim. Okuduğunu anlamıyorsun sanırım bayan akademisyen!Boş yapmak konusunda eline su dokemem cidden şu üsluba bak başka kapıyasize iyi forumlar. Ayrıca siz nereden biliyorsunuz adetleri vs bilmedigini. Kadın durumum yok yapamıycam diyor naapsin kendini mi parçalasin aynısını yapcam diye. Tövbe ya
Yani bu durumda konu sahibi dilinin serrine düşmüş gibi olmuş maalesef keşke istemeseydi diliyle o kötü olmuş.. Ama ne biliyim bence illa karşılıklı olmaması gerekiyor benimde taktiğim bir sürü altın gitti geri gelmedi ama altın bu kadar olmuşken bişey diyemem demem açıkçası. BilemedimValla ben karşı taraf olsam lafını ederdim mutlaka
Belki onların da verme zamanı durumu yoktu
Ama istendiği için mecburen vermişler
Hatta durumları olsa da belki gram filan takacaklardı
İstendiği için mecburen kendilerinden kısıp vermişler zamanında
Takılan altınların hesabını ben de yapmam ama benden istenen altını merak ederim bana ne gelecek diyrYani bu durumda konu sahibi dilinin serrine düşmüş gibi olmuş maalesef keşke istemeseydi diliyle o kötü olmuş.. Ama ne biliyim bence illa karşılıklı olmaması gerekiyor benimde taktiğim bir sürü altın gitti geri gelmedi ama altın bu kadar olmuşken bişey diyemem demem açıkçası. Bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?