Fikirlerinize ihtiyacım var

Sanırım yanlış ifade ettim başta dedim aslında karşılaştırma yapacak olursak diye kendimi haklı görsem fikir sormam kadının erkeğin çocuk istemesi mevzu değil ilk cocuklari ve eşimin arkadaşı 7 yıldır bu anı bekliyor anlamında belirttim ama yanlış anlaşıldı sanirim

Üzgünüm ama eşinizin yaptığı densizliği düzeltmeniz lazım. Baştan ayıp edilmiş, hiç hoş değil. Şimdi şartlar böyle de olsa iadesi yapılmalı.
Üstelik eşiyle de konuşmuyormuşsunuz, minnet etmeyin derim. Krediyi fazla çekin gerekirse ama ödeyin. Ben olsam öyle yapardım yani.
*Normal bir hediyeleşme olsa karşılığı aranmamalı ama sizdeki biraz yazın yediğin hurmalar... durumu maalesef. Ha bir de cumhuriyet altını her dönem için çok fazla bir hediye, altının gramınj hesaplamaya hiç gerek yok. Ben bilmiyorum mesela kaç gramlık bir şey bu cumhuriyet? Hiç görmedim çünkü. Yorumlardan anladığım 4 çeyrek yapıyor. Bari yarım yarım takın, çeyrek takmak uygun olmaz. Doğuma yarım gönderin, bir sene sonraya da bir yarım daha takın doğum günü vs bahanesiyle.

Son düzenleme:
Kabul etmesek de cidden takılan her takı gayet de yatırım olarak görülüyor ve insanlar taktığı takının geri dönmesini bekliyor yanı. Karşı tarafın durumu zenginliği borçsuz evlenmesi bunlar takı takmaniza engel şeyler değil, kaldı ki eşiniz ağzıyla isteyip ısmarlama yapmış. Takıyı takmalısınız kusura bakmayın

Şaka ya da değil, ağzından çıkmış bir kere. Eşinizin densizliğinin kurbanı olmuşsunuz. Görüşüyor olsaydınız izah ederdiniz iki veya üç seferde tamamlayabilirim kusura bakma diye. Ama hem kabul etmişsiniz, üstüne bozdurup harcamışsınız. Ben de hiç sevmiyorum bu ödünç altın olaylarını.

Bir sürü borç saymışsınız; eksi hesap,kredi ödemesi, kredi kartları... Tek ödeme olsun diye kredi çekip kenara da para koyuyorsanız bence bunu da borç olarak görün ve alıp gönderin. Belki onlara da ihtiyaç olacak ve bozdurup kullanmak zorunda kalacaklar. Altının bu kadar yükselmesi ne sizin ne de onların kabahati. Evet rakam çok yüksek ama böyle büyük hediyenin karşılığını da düşünmeliydiniz. Ben mesela peşine düşmem, içimden geldi hediye ettim derim ama karşılığını bekleyenler de olabilir yani.

Eşinizin arkadaşı da kalkıp sen de amca oluyorsun, sen de hazırla bizim cumhuriyet altını diyebilir. Ben mesela devamlı düşünürdüm niye alıp vermedim kredi çekince diye. Yani vermem gerekeni vermeyip onu çocuklarıma harcarken rahatsız olurum.

Ama bu dediğinizi herkes kabul etmez çünkü size takıldığındada o zamanın en yüksek fiyatiydi yani benim eşimin tarafında ne takılırsa aynısı gider paran olsada olmasada

düğün doğum gibi durumlarda insanların getirip taktığı altın onların zamanı gelince aynen takılması gerektiğini düşünüyorum . bana düğünümde, doğumumda kim ne taktıysa bende onlarda aynı şeyi yaptım . altın her zaman artan birşey ben evlenirken çeyrek altın 100 tl idi. ne yani zamanında bana 100 tl lik çeyrek taktın deyip bu zamanda 100 tl mi vereyim geri ? olacak iş mi bu ? üstelik eşiniz ağzıyla kendisi istemiş zamanında ve takmışlar. iki elim kanda olsa karşılığını mutlaka alırım altda kalmam , eşinizde birdaha boş konuşup altın istemeyi bu sayede bırakır belki.

ya birde bu var doğru bir bakış açısı...

Bu altın meselesini ben hediye diye bilirdim, ailem de öyle bir ödünç algısı yok çünkü. Ama bu iş bu ülkenin birçok yerinde ödünç mantığında. Ne alındıysa aynısı takılmalı. Ben sırf geri gidecek diye oğluma takılan altınlara dokunmadım hiç, bir dönem ihtiyacım olmasına rağmen. Evet o zamanki altın fiyatlarıyla şimdiki bir değil, evet zor, ama bu baştan düşünülmeliydi.

bazı yorumlar beni şaşırttı..
benden ağzıyla tam altın istedi diye tam altın durumum olmasa hadi durumu geçtim istenmesinden irite olsam gidip tam altın takmam. ben neyi uygun gördüysem onu takarım.
konu sahibesininde kredi ile tam altın takmasını doğru bulmuyorum.
karşı taraf çocukluk arkadaşıymış halden anlasın bir zahmet.
çeyrek altın takardım ben şu durumda. insan çocukluk arkadaşını da hoş göremeyecekse brn zamanında şunu takmıştım aynısını beklerim diyecekse o arkadaşlıkta sorun vardır.

off sende mi ya
bu konuda beni şaşırtan üçüncü üye oldun.
aldım plakalarınızı

Ama bu dediğinizi herkes kabul etmez çünkü size takıldığındada o zamanın en yüksek fiyatiydi yani benim eşimin tarafında ne takılırsa aynısı gider paran olsada olmasada
Saygi duyuyorum bizde de uzun senelerdir bu şekildeydi ama bu kadar aşırı arttiktan sonra artık bende beklemiyorum şahsen taktiğim altınları. Gidip kimsenin ümügune cokemem yani illa taktiğimı getir diye mesela. O yüzden herkes bütçesine göre yapabildiğini götürüyor bizim ailede artık benim gördüğüm.

Aman ne yaptınız ben boyle dedim diye beğenmedim yağmuruna tutuldum hazır olun isterse yüz beğenmedim gelsin vallahi yine söylüyorum şu durumda konu sahibinin aynısını götürmesi altın bu kadar arttiktan sonra kadının durumu bu şekilde el vermedikten sonra asla insancıl gelmiyor. Durumu çok iyidir yapmaz o ayrı bu ayrı.

off sende mi ya
bu konuda beni şaşırtan üçüncü üye oldun.
aldım plakalarınızı
Sistem bizi buna zorluyor. Diyorum ya ben öyle bir anlayış olduğunu bilmiyordum bile. Ailem de hiç takılmadı benim düğünde takılmayan altınlara. Eşimin memleketinde takıya “öndüç“ deniyor. Harfi harfine not ediyorlar, geri takmak için. Sen önemsemezsin ama karşı taraf bekliyor bunu. Taktıkları geri gelmedi diye arkasından kırk çeşit laf eden, dedikodu yapan insanlar gördüm. Üstüne yattı gözüyle bakıyorlar. Kimseye arkamdan laf ettiremem bunun için valla. Yatırım için arazi alacaktık, yine de bozdurmadım oğluma takılanları. İyi de etmişim. Geçen sene maaşımın 1/8’iyle bir çeyrek alıyordum, şu an 1/5’iyle. Boşu boşuna kendimi zora sokacakmışım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar cumhuriyet altını her dönemde çok pahalı olmuştur.Yani sanki eskiden çok ucuzmuş da şimdi çok pahalanı o yüzden konu sahibine ayNısını takma diyenler neyin kafasını yaşıyor!!! Bir şekilde o altının aynısını takmak zorundasınız.Onu eşiniz arkadaşından CUMHURİYET ALTINI istemeden önce düşünecekti!

Son düzenleme:

benim eşimin tarafıda böyle tek tek not alıyorlar şaka gibi sarfettikleri emek takdire şayan.
hatta düğünde takı esnasında kim ne takmış diye mikrafonla söyletmek istediler karşı çıktım söylettirmedim ama o zaman bilmiyordum tabi böyle hayat meyat meselesi olduğunu
geçen yaz kaynım evlendi beklentiyi görmeliydin sonrasındaki hayal kırıklığını da.
yorucu işler bunlar

Aynısı yaa. Gerçekten hayret ettim ben de, ona bir ajanda ayırmışlar. Ve altını geri getirmeyenlere kuruluyorlar. Göze alamam ben o tavrı. Neme lazım, ortamlarda adım bu şekilde dönmesin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…