Dugununde iki çeyrek taktikBen de şunu anlamadım. Şimdi bi çeyrek taktınız sünnette bi çeyrek taktınız.
Diğer 2 çeyreği yapıp ne diye vereceksiniz yahu? Alın bize çok takmıştız bu fazlası mı?
Sanırım yanlış ifade ettim başta dedim aslında karşılaştırma yapacak olursak diye kendimi haklı görsem fikir sormam kadının erkeğin çocuk istemesi mevzu değil ilk cocuklari ve eşimin arkadaşı 7 yıldır bu anı bekliyor anlamında belirttim ama yanlış anlaşıldı sanirimkendinizi haklı çıkarmak adına evi, maaşı, arabayı, kocanın çocuk isteyip kadını yapmayışı her şeyi katmış karıştırmışsınız ama bence siz çeyrek götürürseniz illa ki laf çıkacaktır, cumhuriyeti alın kurtulun. ben olsam öyle yapardım.
Onlar size düğünde takı takmamış mıydı?Dugununde iki çeyrek taktik
Şaka ya da değil, ağzından çıkmış bir kere. Eşinizin densizliğinin kurbanı olmuşsunuz. Görüşüyor olsaydınız izah ederdiniz iki veya üç seferde tamamlayabilirim kusura bakma diye. Ama hem kabul etmişsiniz, üstüne bozdurup harcamışsınız. Ben de hiç sevmiyorum bu ödünç altın olaylarını.Fikirleriniz için teşekkür ederim hepinize eşim istediği için goturmelisin diyenler olmuş eşim müjde verirken şaka yapmış ve daha sonra ozaman yanyanayken eşler kus değilken sakın getirmeyin bak bide geri ödemesi var falan dedi eşimde bende getirdigi zamanki tepkiyide yukarıda anlattım şimdi küçük alsam sünneti olunca bidaha çeyrek alsam elim bollasinca 2 çeyrek daha yapıp versem ayipmi olur bilemedim
Ama bu dediğinizi herkes kabul etmez çünkü size takıldığındada o zamanın en yüksek fiyatiydi yani benim eşimin tarafında ne takılırsa aynısı gider paran olsada olmasadaZamanında takılan altınları altın bu kadar artmisken aynısı bekleyen varsa avucunu yalar bence sadece. Aşırı asiri arttı ben yapamam şahsen ve yapmiycamda. Kaynım dugunume tam altın çocuğuma tam altın taktı. 1000 TL di o zaman. Geçen sene düğünü oldu tam altın yaptık ama bu sene çocuğu olacak çeyrek ellerinden öper. Bence gayet makul. Fazlasını bekleyen sadece bekler. Kendimizden kısıp tam yapamayiz.
Karşıdaki insanda da az anlayış varsa beklemesin bir zahmet. En iyi ihtimalle yarım takin bence.
Valla ben karşı taraf olsam lafını ederdim mutlaka
Belki onların da verme zamanı durumu yoktu
Ama istendiği için mecburen vermişler
Hatta durumları olsa da belki gram filan takacaklardı
İstendiği için mecburen kendilerinden kısıp vermişler zamanında
Bu altın meselesini ben hediye diye bilirdim, ailem de öyle bir ödünç algısı yok çünkü. Ama bu iş bu ülkenin birçok yerinde ödünç mantığında. Ne alındıysa aynısı takılmalı. Ben sırf geri gidecek diye oğluma takılan altınlara dokunmadım hiç, bir dönem ihtiyacım olmasına rağmen. Evet o zamanki altın fiyatlarıyla şimdiki bir değil, evet zor, ama bu baştan düşünülmeliydi.
Saygi duyuyorum bizde de uzun senelerdir bu şekildeydi ama bu kadar aşırı arttiktan sonra artık bende beklemiyorum şahsen taktiğim altınları. Gidip kimsenin ümügune cokemem yani illa taktiğimı getir diye mesela. O yüzden herkes bütçesine göre yapabildiğini götürüyor bizim ailede artık benim gördüğüm.Ama bu dediğinizi herkes kabul etmez çünkü size takıldığındada o zamanın en yüksek fiyatiydi yani benim eşimin tarafında ne takılırsa aynısı gider paran olsada olmasada
Aman ne yaptınız ben boyle dedim diye beğenmedim yağmuruna tutuldum hazır olunbazı yorumlar beni şaşırttı..
benden ağzıyla tam altın istedi diye tam altın durumum olmasa hadi durumu geçtim istenmesinden irite olsam gidip tam altın takmam. ben neyi uygun gördüysem onu takarım.
konu sahibesininde kredi ile tam altın takmasını doğru bulmuyorum.
karşı taraf çocukluk arkadaşıymış halden anlasın bir zahmet.
çeyrek altın takardım ben şu durumda. insan çocukluk arkadaşını da hoş göremeyecekse brn zamanında şunu takmıştım aynısını beklerim diyecekse o arkadaşlıkta sorun vardır.
Sistem bizi buna zorluyor.off sende mi ya
bu konuda beni şaşırtan üçüncü üye oldun.
aldım plakalarınızı
Kesin diğeri deoff sende mi ya
bu konuda beni şaşırtan üçüncü üye oldun.
aldım plakalarınızı
Sistem bizi buna zorluyor.Diyorum ya ben öyle bir anlayış olduğunu bilmiyordum bile. Ailem de hiç takılmadı benim düğünde takılmayan altınlara. Eşimin memleketinde takıya “öndüç“ deniyor. Harfi harfine not ediyorlar, geri takmak için. Sen önemsemezsin ama karşı taraf bekliyor bunu. Taktıkları geri gelmedi diye arkasından kırk çeşit laf eden, dedikodu yapan insanlar gördüm. Üstüne yattı gözüyle bakıyorlar. Kimseye arkamdan laf ettiremem bunun için valla. Yatırım için arazi alacaktık, yine de bozdurmadım oğluma takılanları. İyi de etmişim. Geçen sene maaşımın 1/7’iyle bir çeyrek alıyordum, şu an 1/5’iyle. Boşu boşuna kendimi zora sokacakmışım.
Aynısı yaa. Gerçekten hayret ettim ben de, ona bir ajanda ayırmışlar. Ve altını geri getirmeyenlere kuruluyorlar. Göze alamam ben o tavrı. Neme lazım, ortamlarda adım bu şekilde dönmesin.benim eşimin tarafıda böyle tek tek not alıyorlar şaka gibi sarfettikleri emek takdire şayan.
hatta düğünde takı esnasında kim ne takmış diye mikrafonla söyletmek istediler karşı çıktım söylettirmedim ama o zaman bilmiyordum tabi böyle hayat meyat meselesi olduğunu
geçen yaz kaynım evlendi beklentiyi görmeliydin sonrasındaki hayal kırıklığını da.
yorucu işler bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?