Arkadaşlar eski altınla bugünkü altın bir değil demişsiniz ama bir
bu altının gramı değişmedi, içeriği değişmedi. Parası değişti derseniz ayçiçek yağı da aynı ayçiçek yağı değil derler o zaman
onsa göre öyle çok artan bir durum yok altında. Biz fakirleştik sadece. Eskiden 1 maaşımla ben 5i 1 yerde alıyordum şimdi 3 maaş biriktirmem lazım ama altın arttığından değil, lira değersizleştiğinden dolayı olayı. Dolar ve euro açısından bakarsanız da maaşlarınızın çok düştüğünü görürsünüz zaten. Olay altının artması değil, liranın değerinin düşmesi.
Onun dışında evet o size ne getirdiyse sizin de ona aynı şeyi götürme durumu geleneksel olarak var. Bu nedenle benim durumum götürdüklerimden iyi olduğu zaman özellikle belirtirim bunu yardım için getirdiğimi ve asla karşılık beklemediğimi söylerim ki durumlarını zorlamasınlar. Zorla götürmüşsem zaten kayınvalidem veriyor
tanımadığım insanlar bize şunu getirmiş, sizden de aynısını götürüyorum deyip kendi takıyor :)
Yani konu sahibi ve arkadaşı arasında maddi olarak eskiden beri fark olsaydı, altın istenmemiş olsaydı ve küslük olmasaydı yarım götürün denilirdi rahatlıkla (çok çok kötüyse durumları çeyrek bile denilirdi
) ama altın istenmiş, küslük girmiş. Hiç laf vermeye gerek yok ki belli ki lafı yapılacak. Bir de ikinciyi yapıyorlar diye arkalarından konuşulacak
(konu sahibi evet anladım korunurken yanlışlıkla olmuş da sonuçta olmuş. Hiç bakamayacak durumdaysanız 2 koruma birden kullanabilirdiniz derler yani) neyse ki konu sahibi de almış kurtulmuş. İki tarafında bebekleri sağ salim doğsun inşallah :)