- 11 Aralık 2018
- 39.807
- 246.721
-
- Konu Sahibi possibleornot
Konu zaten sevgilimin olmasından rahatsızlık duyması.
Dışarıda insanların başına gelenler duyuyoruz biliyoruz diye darlamış.
Ben de bilmiyorum sadece arada kaldığımı hissediyorum . Ve bu çok kötü bir his.Bu cümleye istinaden söyledim onu.
Yani burdan bakınca sevgiliniz haklı, problem babanız. Problemi çözmek yerine sevgiliyi darlamak saçma ki siz de bunu istemiyorsunuz. Bu işin çözümü ne bilmiyorum ben
28 yaşında saate bakarak yaşamak çok can sıkıcı bir durum maalesef. Ama dediğiniz gibi öyle yapacağım attıkAilesi ne kadar varlıklı olsa da evladın ailesinin parasına sırtını dayamayıp kendi ayakları üzerinde durmak istemesi, hayatını kendisi kurmak istemesi bence çok onurlu bir davranış.
Bunun değerini ileride para ile ilgili farklı konularla imtihan olduğunuzda anlayacaksınız. Dünya imtihan dünyası malum. Onurlu yaşamak herşeyden önemli.
Sİzin aileniz konusunda da elinden geleni yapmaya hazır bir adam var karşınızda. Bence siz bu aralar ailenizin dikkatini çekecek kadar geç gelmeyin eve. Siz de biraz idare etmeye çalışın. Erkek arkadaşınız bu desteği hakediyor.
Kenarda parası olsa bile yeterli değil, aldığı maaş da belli. Aileden de rahata alışkınsa evlenip maddi sıkıntı yaşamak istemeyecektir.Maalesef annem söyledi babama.
Okulu çok uzadı, pandemi patladı iş arama süreci çok çok uzun sürdü. Bu dönemde psikolojik olarak ikimiz de çok yıprandık.
Bu arada kendisi kripto para ile ilgileniyor. Yaklaşıl 40 50 bin TL kenarda vardır. Ve iyi bir arabası da var. Ben bunlara güvenip hadi olsun demiyorum zaten ama kendisi de bahsettiği gibi çok çaresiz bir durumda da değil
Böyle şeyler zoraki olsun ben istemem zaten ondan önce. Şu durumun yaşanması benim için o kadar can sıkıcı bir durum ki. Dünden beri moralim çok bozuk.
28 yaşında saate bakarak yaşamak çok can sıkıcı bir durum maalesef. Ama dediğiniz gibi öyle yapacağım attık
İşte 28 yaşında saate bakarak yaşamanızın sebebi sevgiliniz değil ki, babanız.Ben de bilmiyorum sadece arada kaldığımı hissediyorum . Ve bu çok kötü bir his.
Ben böyle bir konu için hiç bir zaman darlamadım ki bana göre değil. Lafla sözle olacak şeye ihtiyacım yok çünkü buna muhtaç değilim.
Bir çözümüm yok sevgilimin de yok .
28 yaşında artık saate bakarak yaşamak istemiyorum ben. Benim canımı sıkan nokta bu.
Evet ama babamı değiştiremem. Ona ters gelen durumları da kabullendiremem. aynı zamanda bunu sevgilime yapmakta istemem.İşte 28 yaşında saate bakarak yaşamanızın sebebi sevgiliniz değil ki, babanız.
Hayır. Niyetinin benimle bir gelecek kurmak olduğunu, bu kadar uzatmış olmanın sebebinin hayatını yoluna koyamamış olmak olduğunu ve bunun için çabaladğını anlatmak istiyordu. Zaten sevgilimle oturup 1 saat konuşan biri onun aklı başında ve iyi bir insan olduğunu farkeder. Ben sevgilimin kötü niyetli olduğunu ilişkimizi salladığını düşünmüyorum zaten. Gerçekten karakterli bir çocuk.Kendisi 1 sene önce tanisip babana durumu izah etseydi ne diycekti? Durumunuzu nasi izah edicekti? Kizin gec kalirsa merak etme benle mi diycekti?
Ben o yokken daha rahatım demedim ki böyle olsa devam ettirmem zaten. Sadece ailem bu konu yüzünden artık geriliyorValla kim haklı kim haksız bilemem ama bu ilişkinin miladı dolmuş gibi geldi. Madem erkek arkadaşın olmadan daha rahatsın o da senin istediğin adımı atmıyor o zaman olmasın. Çok hafife almış bence seni nasılsa bunca yıla kıyamaz o bekler diyor gibi. Acı ama bence gerçek bu.
Kaç yaşındasınız? Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki lise aşkı aman babam duymasın diye. Mühendisiz diyorsunuz yani aileniz neden olumsuz baksın anlayamadım. Acaba babanızı gözünüzde çok mu büyütüyorsunuz?Herkese merhabalar öncelikle hepinize iyi akşamlar dilerim hanımlar
Uzun süredir bir ilişkim var 6 sene oldu diyebilirim. Ben hayatımı çok uzun zaman önce yoluna koydum fakat sevgilim henüz 6 aydır çalışıyor . Ve ikinci işi. Son işine 2 ay önce girdi asgari ücret ile başladı ve yılbaşından sonra maaş konuşulacak . Fakat ne kadar artar bilmiyoruz ki çok büyük bir artış olmayabilir. Bu arada mühendisiz.
Ailem çok uzun zamandır biliyor. Babamla yüz yüze konuşmasakta haberdar. Ve babam tam bir Türk aile babası . Böyle konularda çok esnek olmayan biri. Ve tersi kötüdür diyebilirim.
Bazen dışarıdan geldikten sonra surat astığını farkediyordum ama üzerine çok durmuyordum. Dün annem babamın son dışarı çıkışımda bu saate kadar nerede? Kimle birlikte? Ne yapıyor ? Nerede kaldı? Dışarıda insanların başına gelenler duyuyoruz biliyoruz diye darlamış. Annem bunu dediğinde çok rahatsız oldum.
Ve sevgilimle paylaştım. Annen konuşsa yeni işe girdiğimden bahsetse ve durumu toparlayınca adım atacağımı söylese dedi. Konu biraz uzadı ve gerginlik yaşadık. Konu şu ki ben şu raddeye gelmemek için ona her konuda destek oldum. Elimden geleni yapıyorum çok çabalıyorum birşeyleri hızlandırmak için diyor. Ama ben bu şekilde yaklaşmasını açıkçası kendime pek yediremiyorum.
Benim ondan böyle bir beklentim olduğunu söyleyip darlamadım hiç bir zaman. Artık dün en sonunda bu konuşma annemle değil benimle yapılsa ne yapacaktık dediğimde söyler misin şuan asgari ücretle çalışırken buna nasıl cesaret edebilirim dedi .
Ben anlayışsız biri değilim. Bu kişinin ailesi varlıklı bir aile. Bir adım atmak istese her türlü desteği sunabilecek bir aile. Bütün bunları geçtim ya evet bir adını koyalım, nişan yapalım ben durumu düzeltince maaşımı yükseltince düğünü yaparız ailene karşı mahcup olma demesini beklerdim. Ben ailemden evlenince para almak istemiyorum diyor. Kimse ister ki. Şu haliyle hadi evlenelim demedim de zaten. Ama zor bir durumda kaldığımı düşünüp bir çözüm üretmek için düşünülemez miydi ?
Bu arada kendisi babamla tanışıp durumunu izah etmek istediğini söylemişti yaklaşık 1 sene önce. Ama benim babam bu şekilde yaklaşılacak biri değil diye ben kabul etmemiştim. Bana sana bunu teklif ettim kabul etmedin mecbur bekleyeceğiz öyleyse dedi
Sizce ben çok mu anlayışsız davranıp alınganlık ediyorum. Sizin beklentiniz ne olurdu bu durumda
O kadar kötü hissediyorum ki şuan birşey olsa bile zoraki olduğunu hissedeceğim ama bu haliyle de karşımda benim aileme karşı zor durumda kaldığım önemsenmiyor gibi hissediyorum
Yorumlarınız çok kıymetli benim için
Şimdiden teşekkür ederim
senin baban gene anlayışlıymış, ben hafta da bir çıkıp akşam sekiz de dönünce azar yiyorum ailemdenPeki benim nasıl davranmam gerekli ?
Dışarı çıkma sıklığımı azaltacağım. Haftada 3 4 gün çıkıp en geç 11 de dönüyordum. Tabi hepsi erkek arkadaşımla görüşmelerimiz değildi. Kız arkadaşlarımla da görüşüyorum
Haksızlık etmişsiniz her iki tarafta aileden bağımsız her şeyi yaparsanız kafanız rahat olur erkek arkadaşınızın bu tutumu çok güzel ailesine güvenip mi evlenicek veya siz mi ailesinin maddi durumuna güveniyorsunuz yanlış bir düşünce her şeyini kendisi yapmak istiyor ve bu devirde evlenmek de zor belli ki planları var temkinli yaklaşıyor adamı sık boğaz etmenin bir anlamı yokHerkese merhabalar öncelikle hepinize iyi akşamlar dilerim hanımlar
Uzun süredir bir ilişkim var 6 sene oldu diyebilirim. Ben hayatımı çok uzun zaman önce yoluna koydum fakat sevgilim henüz 6 aydır çalışıyor . Ve ikinci işi. Son işine 2 ay önce girdi asgari ücret ile başladı ve yılbaşından sonra maaş konuşulacak . Fakat ne kadar artar bilmiyoruz ki çok büyük bir artış olmayabilir. Bu arada mühendisiz.
Ailem çok uzun zamandır biliyor. Babamla yüz yüze konuşmasakta haberdar. Ve babam tam bir Türk aile babası . Böyle konularda çok esnek olmayan biri. Ve tersi kötüdür diyebilirim.
Bazen dışarıdan geldikten sonra surat astığını farkediyordum ama üzerine çok durmuyordum. Dün annem babamın son dışarı çıkışımda bu saate kadar nerede? Kimle birlikte? Ne yapıyor ? Nerede kaldı? Dışarıda insanların başına gelenler duyuyoruz biliyoruz diye darlamış. Annem bunu dediğinde çok rahatsız oldum.
Ve sevgilimle paylaştım. Annen konuşsa yeni işe girdiğimden bahsetse ve durumu toparlayınca adım atacağımı söylese dedi. Konu biraz uzadı ve gerginlik yaşadık. Konu şu ki ben şu raddeye gelmemek için ona her konuda destek oldum. Elimden geleni yapıyorum çok çabalıyorum birşeyleri hızlandırmak için diyor. Ama ben bu şekilde yaklaşmasını açıkçası kendime pek yediremiyorum.
Benim ondan böyle bir beklentim olduğunu söyleyip darlamadım hiç bir zaman. Artık dün en sonunda bu konuşma annemle değil benimle yapılsa ne yapacaktık dediğimde söyler misin şuan asgari ücretle çalışırken buna nasıl cesaret edebilirim dedi .
Ben anlayışsız biri değilim. Bu kişinin ailesi varlıklı bir aile. Bir adım atmak istese her türlü desteği sunabilecek bir aile. Bütün bunları geçtim ya evet bir adını koyalım, nişan yapalım ben durumu düzeltince maaşımı yükseltince düğünü yaparız ailene karşı mahcup olma demesini beklerdim. Ben ailemden evlenince para almak istemiyorum diyor. Kimse ister ki. Şu haliyle hadi evlenelim demedim de zaten. Ama zor bir durumda kaldığımı düşünüp bir çözüm üretmek için düşünülemez miydi ?
Bu arada kendisi babamla tanışıp durumunu izah etmek istediğini söylemişti yaklaşık 1 sene önce. Ama benim babam bu şekilde yaklaşılacak biri değil diye ben kabul etmemiştim. Bana sana bunu teklif ettim kabul etmedin mecbur bekleyeceğiz öyleyse dedi
Sizce ben çok mu anlayışsız davranıp alınganlık ediyorum. Sizin beklentiniz ne olurdu bu durumda
O kadar kötü hissediyorum ki şuan birşey olsa bile zoraki olduğunu hissedeceğim ama bu haliyle de karşımda benim aileme karşı zor durumda kaldığım önemsenmiyor gibi hissediyorum
Yorumlarınız çok kıymetli benim için
Şimdiden teşekkür ederim
Kız kıza çıktığımı bildiklerinde darlamıyorlar demediniz mi ben mi yanlış anladım? Hayatınızda bir erkek olmadığını bilirlerse problem kökten çözülür. E siz hem ayrılamam hem babamla konuşamam diyorsunuz. Biz ne yapalım o zaman biz mi konuşalım babanızla? Ki konuşsakta bir şey değişmez. Sevgilinize evlenelim dedikçe o sizden uzaklaşacak bu gidişle zaten. İşiniz var, anlattığınız kadarıyla sevgilinizin de var şuan. Bir anda yükselerek vov denecek maaşlar almasını beklemiyorsunuz herhalde. Eee daha önce de bir şeyler yapmış ki arabası filan da olmuş. Sevgilinizin öncelik sırasında bir gariplik var, ya aile yapısı sizinkine ters ve tanışmak istemesi bu sebepten ki ileride bu çok daha büyük problem olur. Bilmiyorum ben çözemedim sizin durumunuzu.Ben o yokken daha rahatım demedim ki böyle olsa devam ettirmem zaten. Sadece ailem bu konu yüzünden artık geriliyor
6 yılda 1 kez konuştuk bu sıkboğaz etmek mi oluyor :)Haksızlık etmişsiniz her iki tarafta aileden bağımsız her şeyi yaparsanız kafanız rahat olur erkek arkadaşınızın bu tutumu çok güzel ailesine güvenip mi evlenicek veya siz mi ailesinin maddi durumuna güveniyorsunuz yanlış bir düşünce her şeyini kendisi yapmak istiyor ve bu devirde evlenmek de zor belli ki planları var temkinli yaklaşıyor adamı sık boğaz etmenin bir anlamı yok
Ne güzel işte herseyinizi kendiniz yaparsınız erkek arkadaşınız da bu kafa da demek ki temkinli yaklaşıyor bence en güzelini yapıyor zaten şu anda evlenmek isteyenin Allah yardımcısı olsun belki bunları gördükce de planlarını ona göre ayarlıyordur6 yılda 1 kez konuştuk bu sıkboğaz etmek mi oluyor :)
Ayrıca ben kimsenin parasına güvenmiyorum bunu da konum da belirttim. Demek istediğim şey tam olarak tamamen çaresiz bir durum olmadığı idi. Kusura bakmayın ama hiç kimse bana bunu itham etmesin diye 28 senedir ayakları üzerinde durmaya çalışan biriyim
Yine sevgilinize baskı kurarsınız ne demek ? Ben şuan hadi diye baskı mı kuruyorum. :) Bence siz konumu çok yanlış anlamışsınız.E daha siz şimdiden babanızla olan sorunu sevgilinizin çözmesini istiyorsunuz. Bu gerçekten çok yanlış. Ailenizle olan sorunlarınızı kendiniz çözmelisiniz. Hiç okumamış, evde kısmet bekleyen bir kız değilsiniz ki babanızın öfkesini nişan, düğün geçirsin. Alır babanızı karşınıza güzellikle konuşursunuz. Belli ki anneniz fazlaca korkutuyor gözünüzü ya da siz. Sevgiliniz işe yeni girmiş, ne kadar kalıcı olacak belli değil. Tüm düğün, ev masraflarını kendisi karşılasa bile yarın işsiz kalsa problem yaşarsınız mutlaka. Hatta o zaman da babanızdan çekinir, yine sevgilinize baskı kurarsınız.
Ben hayatımı buna göre yaşamıyorum. Yaşadığım durum benim için problem. Bunun için de güzel giden ilişkimi yıkmak saçmalık olur.Kız kıza çıktığımı bildiklerinde darlamıyorlar demediniz mi ben mi yanlış anladım? Hayatınızda bir erkek olmadığını bilirlerse problem kökten çözülür. E siz hem ayrılamam hem babamla konuşamam diyorsunuz. Biz ne yapalım o zaman biz mi konuşalım babanızla? Ki konuşsakta bir şey değişmez. Sevgilinize evlenelim dedikçe o sizden uzaklaşacak bu gidişle zaten. İşiniz var, anlattığınız kadarıyla sevgilinizin de var şuan. Bir anda yükselerek vov denecek maaşlar almasını beklemiyorsunuz herhalde. Eee daha önce de bir şeyler yapmış ki arabası filan da olmuş. Sevgilinizin öncelik sırasında bir gariplik var, ya aile yapısı sizinkine ters ve tanışmak istemesi bu sebepten ki ileride bu çok daha büyük problem olur. Bilmiyorum ben çözemedim sizin durumunuzu.