Fikirlerinize ihtiyacım var

Bu cümleye istinaden söyledim onu.

Yani burdan bakınca sevgiliniz haklı, problem babanız. Problemi çözmek yerine sevgiliyi darlamak saçma ki siz de bunu istemiyorsunuz. Bu işin çözümü ne bilmiyorum ben
Ben de bilmiyorum sadece arada kaldığımı hissediyorum . Ve bu çok kötü bir his.
Ben böyle bir konu için hiç bir zaman darlamadım ki bana göre değil. Lafla sözle olacak şeye ihtiyacım yok çünkü buna muhtaç değilim.
Bir çözümüm yok sevgilimin de yok .
28 yaşında artık saate bakarak yaşamak istemiyorum ben. Benim canımı sıkan nokta bu.

28 yaşında saate bakarak yaşamak çok can sıkıcı bir durum maalesef. Ama dediğiniz gibi öyle yapacağım attık

Kenarda parası olsa bile yeterli değil, aldığı maaş da belli. Aileden de rahata alışkınsa evlenip maddi sıkıntı yaşamak istemeyecektir.

Mesleği ne bilmiyorum ama asgari ücretli işi de kısa sürede belli bir seviyeye gelmez. Su durumda herşey yolunda gitse bile evlilik kısa vadede zor.

Babanız yıllardır biliyorsa sevgilinizi, arada söylensede bahsettiğiniz gibi abartılı tepkileri vereceğini de sanmıyorum. Tepki verecek olan ilk duyduğunda verirdi. Gerekirse bir konuşma da yapabilirsiniz. Orta yolu bulmanız gereken kişi babanız.

28 yaşında saate bakarak yaşamak çok can sıkıcı bir durum maalesef. Ama dediğiniz gibi öyle yapacağım attık

Aile ile yaşamanın kuralları oluyor malesef :) örneğin ben tek yaşarken, geceleri ailem aradığında dışardayım desem bile dikkatli ol felan klasik şeyler söyleyip kapatırlardı. Eğer kısa süreli aile evine gelmişsem, mutlaka babamın kuralları geçerli olurdu, akşam yemeğinde herkes olmalı gibi :) şimdi evliyim, eşimle istediğim kadar dışarıda kalabiliriz. Yani zamana göre yerine göre, uyum sağlanabilir insan isterse

İşte 28 yaşında saate bakarak yaşamanızın sebebi sevgiliniz değil ki, babanız.

İşte 28 yaşında saate bakarak yaşamanızın sebebi sevgiliniz değil ki, babanız.
Evet ama babamı değiştiremem. Ona ters gelen durumları da kabullendiremem. aynı zamanda bunu sevgilime yapmakta istemem.
Beni arada hissettiren şey tam olarak bu.
Yoksa ben hayatımdan bu konu haricinde çok memnunum. Kısıtlandığımı hissetmiyorum. Beni kısıtlayan şey sevgilimle geçireceğim vaktin aile yapıma uymaması
Ki ben bu yüzden babamı yargılayıp suçlamıyorum. Her gün kadın katliamı görüyor okuyoruz ne yazık ki ! Sevgilimi tanımadığı için de rahatsızlık duymasını anlayabiliyorum. Kaldı ki babam farklı kültürle büyümüş biri. Ki bana saygı duymaya da çabalıyor bence. Çünkü bu durum ona tamamen ters ve yıllarca sustu. Bence bu da kolay birşey değil onun için.
Ben şuan birilerini değiştirmek istemiyorum ki zaten. Sadece ben bu kadar anlayışlı olmak için çaba gösterirken arada kalmış olmak çok üzücü.

Kendisi 1 sene önce tanisip babana durumu izah etseydi ne diycekti? Durumunuzu nasi izah edicekti? Kizin gec kalirsa merak etme benle mi diycekti?
Hayır. Niyetinin benimle bir gelecek kurmak olduğunu, bu kadar uzatmış olmanın sebebinin hayatını yoluna koyamamış olmak olduğunu ve bunun için çabaladğını anlatmak istiyordu. Zaten sevgilimle oturup 1 saat konuşan biri onun aklı başında ve iyi bir insan olduğunu farkeder. Ben sevgilimin kötü niyetli olduğunu ilişkimizi salladığını düşünmüyorum zaten. Gerçekten karakterli bir çocuk.
Ama benim aile yapım öyle değil. Hadi tanışalım içimiz rahat etsin görüşün değil. Babam tanışsa eee yani şimdi ne olacak diyecek bir insan. Yani benim onu ailemle tanıştırmam durumu çözmeyecekti

Valla kim haklı kim haksız bilemem ama bu ilişkinin miladı dolmuş gibi geldi. Madem erkek arkadaşın olmadan daha rahatsın o da senin istediğin adımı atmıyor o zaman olmasın. Çok hafife almış bence seni nasılsa bunca yıla kıyamaz o bekler diyor gibi. Acı ama bence gerçek bu.

Ben o yokken daha rahatım demedim ki böyle olsa devam ettirmem zaten. Sadece ailem bu konu yüzünden artık geriliyor

Kaç yaşındasınız? Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki lise aşkı aman babam duymasın diye. Mühendisiz diyorsunuz yani aileniz neden olumsuz baksın anlayamadım. Acaba babanızı gözünüzde çok mu büyütüyorsunuz?

senin baban gene anlayışlıymış, ben hafta da bir çıkıp akşam sekiz de dönünce azar yiyorum ailemden

Haksızlık etmişsiniz her iki tarafta aileden bağımsız her şeyi yaparsanız kafanız rahat olur erkek arkadaşınızın bu tutumu çok güzel ailesine güvenip mi evlenicek veya siz mi ailesinin maddi durumuna güveniyorsunuz yanlış bir düşünce her şeyini kendisi yapmak istiyor ve bu devirde evlenmek de zor belli ki planları var temkinli yaklaşıyor adamı sık boğaz etmenin bir anlamı yok

Ben o yokken daha rahatım demedim ki böyle olsa devam ettirmem zaten. Sadece ailem bu konu yüzünden artık geriliyor
Kız kıza çıktığımı bildiklerinde darlamıyorlar demediniz mi ben mi yanlış anladım? Hayatınızda bir erkek olmadığını bilirlerse problem kökten çözülür. E siz hem ayrılamam hem babamla konuşamam diyorsunuz. Biz ne yapalım o zaman biz mi konuşalım babanızla? Ki konuşsakta bir şey değişmez. Sevgilinize evlenelim dedikçe o sizden uzaklaşacak bu gidişle zaten. İşiniz var, anlattığınız kadarıyla sevgilinizin de var şuan. Bir anda yükselerek vov denecek maaşlar almasını beklemiyorsunuz herhalde. Eee daha önce de bir şeyler yapmış ki arabası filan da olmuş. Sevgilinizin öncelik sırasında bir gariplik var, ya aile yapısı sizinkine ters ve tanışmak istemesi bu sebepten ki ileride bu çok daha büyük problem olur. Bilmiyorum ben çözemedim sizin durumunuzu.

E daha siz şimdiden babanızla olan sorunu sevgilinizin çözmesini istiyorsunuz. Bu gerçekten çok yanlış. Ailenizle olan sorunlarınızı kendiniz çözmelisiniz. Hiç okumamış, evde kısmet bekleyen bir kız değilsiniz ki babanızın öfkesini nişan, düğün geçirsin. Alır babanızı karşınıza güzellikle konuşursunuz. Belli ki anneniz fazlaca korkutuyor gözünüzü ya da siz. Sevgiliniz işe yeni girmiş, ne kadar kalıcı olacak belli değil. Tüm düğün, ev masraflarını kendisi karşılasa bile yarın işsiz kalsa problem yaşarsınız mutlaka. Hatta o zaman da babanızdan çekinir, yine sevgilinize baskı kurarsınız.

6 yılda 1 kez konuştuk bu sıkboğaz etmek mi oluyor :)
Ayrıca ben kimsenin parasına güvenmiyorum bunu da konum da belirttim. Demek istediğim şey tam olarak tamamen çaresiz bir durum olmadığı idi. Kusura bakmayın ama hiç kimse bana bunu itham etmesin diye 28 senedir ayakları üzerinde durmaya çalışan biriyim

Ne güzel işte herseyinizi kendiniz yaparsınız erkek arkadaşınız da bu kafa da demek ki temkinli yaklaşıyor bence en güzelini yapıyor zaten şu anda evlenmek isteyenin Allah yardımcısı olsun belki bunları gördükce de planlarını ona göre ayarlıyordur

Yine sevgilinize baskı kurarsınız ne demek ? Ben şuan hadi diye baskı mı kuruyorum. :) Bence siz konumu çok yanlış anlamışsınız.
Ben şu haliyle dahi birşey olsun istemiyorum ki. Çünkü lafla sözle olacak işin bana hayrı dokunmaz. Aptal bir insan değilim ben de.
Bazı şeyler içten gelerek olmalı. Ben sevgilimin hadi yapalım deyip ertesi gün kapıma dikilmesini istemedim zaten. Bir çözüm üretmesini istedim. Ya sen zor durumda kalıyorsun bir adım atsak mı dese dahi ben bekleyelim derdim. Ben çözüm odaklı bir yaklaşım göremediğim için kırıldım zaten
Her ailenin dinamiği farklıdır. 28 senedir de babamla neyi çözüp neyi çözemeyeceğimi anlamışımdır bence ki babamla bu konuyu konuşmak demek yüz göz olmak demek benim için
Ben ayakları yere basan kendi problemini kendi çözebilen biriyim. Ama şu durum artık benden çok bizim problemimiz haline geldi. Çünkü içten içe babam aynı zamanda sevgilime karşı da doluyor. Ben bunun böyle olmasını da istemezdim
Ben sadece kırgınım dedim. Arada kalmış olmak beni üzdü.

Ben hayatımı buna göre yaşamıyorum. Yaşadığım durum benim için problem. Bunun için de güzel giden ilişkimi yıkmak saçmalık olur.
Ben sizden gelin hayatımdaki sorunu çözün de demedim. Babamla görüşün de demedim. Burası içimizi döküp, dertleşebileceğimiz bir platform. Derdimi paylaştım, erkek arkadaşıma karşı kırılmakta haksız mıyım dedim. Kimse sizden problemimi çözmeyi beklemedi.
Ayrıca ben sevgilime hiç evlenelim demedim.
Sevgilimin arabasını ailesi aldı bu arada .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…