fikirlerinize ihtiyacım var, uzun biraz

Butun bunlardan anladigim sizin hayatiniza bi erkek olmadan devam etme kabiliyet ve yeterliliginizin olmadigi, baska birini bulmadan bosanmayin napacaginizi bilemezsiniz

Başkalarından etkilenip 2. elemandan pat diye ayrıldığınız için hala aklınız onda.
Doya doya yaşasaydınız madem hoşunuza gitti, madem anlaştınız.
Hayatta sadece kendi yolunuzda gitmeyi, başkalarının fikriyle - aileniz bile olsa- hareket etmemeyi öğrenmiş oldunuz. Tek bi ders için hayat bizi senelerce duvara vura vura terbiye eder.
Ama geç değil. Hayat aşksız tutkusuz çekilmez. Boşanın, arının, sonra yeniden aşık olursunuz.

hayat aşksız çekilmez diye yola çıktığım 2-3 ay da başıma gelenler ortada:) sanırım mutlu olmak gerçekten de çok zormuş..

sanaldan tanıyor olmam, ve şuan ki eşimi çok seviyor olmaları herhalde bilmiyorum. kötü dönemlerdi sürekli ağlıyordum. onlar da nişanlıma dönmeme sebebimi bu insna olarak gördüler..
Öncelikle nişanlınizdan ayrıldıktan sonra hoşunuza giden biri ile birlikte olmanız aldatmaya girmiyor tam tersine bana göre gayet doğru bir hareket olmuş zaten eski nişanlınıza sevginizde yokmuş. Sizin asıl hatanız sevmediğiniz nişanlıniza dönmeniz ve sonra onunla çok kısa bir sürede evlenmeniz olmuş. Sanırım bu hatayı yapmanızda da anne ve ablanızın üzerinizdeki etkisi neden olmuş. Ayrıca anne ve ablanızın sırf sanaldan biri ile tanıştınız diye onay vermemeleri çok saçma olmuş. Madem ön yargıları vardı ilişkiyi uzun bir süreye yayıp tanıyabilirlerdi.
Şuan yapmanız gereken şey eski ilişkinizden bağımsız ve anne ve ablanızın etkisinde kalmadan şuan anki eşinizle evliliği sürdürülebilir misin onu düşünün. Eğer kendinizi eşinizle gelecekte hayal etmiyorsanız ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz zaten.

hayat aşksız çekilmez diye yola çıktığım 2-3 ay da başıma gelenler ortada:) sanırım mutlu olmak gerçekten de çok zormuş..

Öyle tabi mutlu olmak çok zor, kolay olsaydı herkes mutlu olurdu. Bıkmışsın ki maceraya atılmışsın, macera işi tuttu veya tutmadı boşver ilişkinden mutlu olsaydın zaten böyle bir işe baştan kalkışmazdın. Mutsuzmuşsun ki ayrılıp yeni arayışlara girmişsin. Çevren de çok yanlış davranmış, ailenin baskısı adamın ağlaması şu bu derken alelacele bir karar verip hem adamı hem kendini mutsuzluğa itmişsin. Bence boşanmalısınız baştan hiç evlenmemeliydin. Şu tabloda tek doğru davranan kişi sensin aslında, mutsuz olduğun ilişkiyi bitirmişsin. Ailen zorlamış, adam aldatan sevmeyen birini duygu sömürüsyle zorla nikahlamış sonuç ortada.

Yani şimdi konuyu bütünüyle bilmiyorum ama bana hissettirdiği 2. elemana haksızlık ettiğiniz.
Arada güzel bi uyum yakalamışsınız. ee ? anne abla ayrıl dedi diye ayrılırsanız böyle acısını çekersiniz, çünkü yarım bırakmışsınız. Kimse sizden iyi bilemez sizin için neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Demek ki 6 sene içinde ömrünü tüketmiş 1. elemanla yani şuanki kocanızla ilişkiniz. Bitmiş yani. Biten bi ilişkiyi hatır gönül için, vicdan azabı için sürdürmek ve evlilikle devam ettirmek büyük hata. Ben de duygularım bittiği halde evlendim eski eşimle. Olmadı ama. Olmaz ki çünkü. Evlilikte keramet falan yok. O artık evlilik değil cehennem gibi gelir insana. Nefes alması bile batar. İçinden dokunmak sarılmak gelmez. Sonra gelsin depresyonlar, panik ataklar. Avuç avuç ilaç kullan. Ben boşandım, kendime yeni bi şans verdim. Aşık oldum ve aşk evliliği yapacağım. Kısacık bi hayat. Bugün varız yarın yokuz. Hepsini geçtim, insanın sevmediği biriyle ilişki yürütmesi o kişiye yapacağı en büyük kötülük. 1 sene acı çeker üzülür, sonra o da kendisini olduğu haliyle sevecek birini bulur.

doğru diyorsunuz çok haklısınız.. tabi ki diğer kişiye ettiğim haksızlığın da farkındayım.. ben kendime bir şans vereyim de ilk önce bakalım ne olacak. teşekkür ederim bu arada..

uzakta bir ilişkide, sağlıklı iletişim doğru analiz yapma fırsatı olmadığını düşünüyorum

illa ki farklı örnekler vardır ama evlenilecek kişinin doğru aday olarak seçildiğinden şüphem oluyor

yakından tanımak bile zorken, uzak mesafeli ne kadar tanımak mümkün olur.

birlikte tatile gitmek
birlikte otelde kalmak, nişanlınızla aileniz onay veriyor ama sanaldan tanıştım diyince, ayrılmanızı bekleyecek kadar da dominant bir yapı var. çok alakasız yani.

ayrıca kısacık anlatmışsınız ama biten, başlayan, yeniden başlayan, unutulmayan, affedilen derken kafam karıştı ve hepsini ne kadar süreye sığdırdınız anlayamadım. bu kargaşada yanlıs kararlar vermıs olmanız cok normal. cunku kendınızı dınleme fırsatı vermemıssınız bile.

ablanız da yani. yakın arkadaslık bıle olsa sonıcta sızden ayrılmıs bırını neden cagırsaydı

yanı sıze en basından en sonuna kadar, aıle olarak genel anlamda sasırdıgım bır cok ornek okudum mesajınızda.

filiz hanım gerçekten kısa bir sürede oldu hepsi ve yanlış kararlar silsilesi işte.. çok fazla uzatmadan yanlışlardan dönmeye çalışıyorum işte

yaşınız kaç

o kişi ile ıletısım asla kurmayın sımdılık en buyuk tavsıyem bu, cunku su an affeden esınız o zaman asla affetmedıgı gıbı tam anlamıyla aldatmıs olacaksınız.

o kısıyı sevıyor olsaydınız esınızle barısıp evlı olmazdınız

sızın o kısı ıle yarım kalmıs romantık hıkayenın yasını tutar gıbısınız.

ve klasık evlılık uyumu, evlılıge alısma, romantızmden uzaklasılan evlılık hayatının gerceklerı... bunlar da olunca esınızı sevmedıgınızı ya da o ınsanı sevdıgını dusunuyor olabılırsınız

26 yaşındayım iletişim kurmuyorum merak etmeyin
hep derim

ki ben de yaptım

kuzenlerım ya da baska arkadaslarım da. ılla ıstısnalar var ama 25 li yaslarda verılen kararları asla dogru bulmuyorum

cıdden kadın olsun erkek olsun 30 dan sonra evlenmelı

konuya donecek olursam da, asla ıletısıme gırmeyın cunku sonunun bellı olmadıgı bır ılıskıye suruklenırsınız. esınızden bosansanız da bosanmasanız da ona yapacagınız buyuk bır haksızlık olur bu. ve tabi masum bir affedıs olmadan, baska adamla sevgılı olan kötü kadın ilan edilirsiniz cemiyette de, mahkemede de. ve su anki halınızı bıle arayacak hale dusersınız

kaldı ki bosanayım mı dıyorsunuz

baskasınız sevdıgınız ıcın mı ?

baskası ıle olma ıhtımalınız ıcın mı ?

esınızı sevmeden evlendıgınızı mı sımdı farkettınız ?

bazı sorunlar nedenıyle esınız ya da evlılıkten sıkılma ruh hali ile mi kafanız karışık aslında ?

karar vermeden önce bu soruları sorun ve ona göre en doğru kararı alın.

Siz eşinizi sevmiyorsunuz o yüzden herşeyi size batıyor. Sevmezsen iz aynı evde içtiği su bile gözünüze batar. Ayrılın ne ona ne kendinize haksızlık etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…