Fikirlerinize ihtiyacım var (Her zamanki gibi)

Oy oy oy!!! Anlattıklarından çok etkilendim canım. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum.
Hayat bazen hiç yapmak istemediklerimizi yaptırır bize. Babanında böyle davranmak için
kimbilir hangi nedenleri vardı? Bu nedenler bir sır olarak babanla birlikte ebediyete gitti.
Babanın kabrine giderek - içinde biriktirdiklerini boşaltabilirsin tatlım. Hayattayken söyleyemediklerini
söyleme - dertleşme - belkide barışma fırsatın olur. Eminim orada - hayat boyu duymak istediklerin
yüreğine akacak ve söylediklerini hiç yargılamadan dinleyecek.

ben,sizin yerinizde olsam, cenazesine bile gitmezdim,değil mezarına gitmek. kızını istemeyen,arayıp sormayan,söz verip gelmeyen bir de beni rahatsız etmesinler ,yuvamı yıkacaklar diyen adam ,benim babam olamaz.biyolojik baba olsa ne olacak. insan değilmiş.

Canım benim sen her ne kadar kin doluyum desende içinde bir yerde babana olan özlem ve sevgi kırıntıları kalmış.İçindeki sesi dinle...Mezarına git ve dua et..Onun şuan en çok duaya ihtiyacı var..O mutlaka yaptıklarının cezasını çekiyordur.Bence onuda affet ve babana hakkını helal et..Düşünsene canım Allah o kadar affedici ki dünya dolusu günahla gelseniz affederim buyuruyor,biz kullar aciziz..Haşa biz Allah'tan dahamı yüceyiz ki affetmeyelim öyle değil mi?

Git içini dök ama sana affet diyemem, yaşamayan bilemez acısını, ben yaşamadım bu acıyı çok şükür. Ama şu an yaşayan biri var hayatımda üstelik 2 yaşında bi kız çocuğu.İnşAllah onun babasının aklı başına gelir.Dua et ne olur sende onun için. Affedecek kadar müthiş bi yüreğe sahipsen ne mutlu sana.Affetmessende kimsenin hakkı yok sana bi söz söylemeye. Gitmessende haklısın. Gidersende büyük insansın.

valla mezarına gitmemekte haklısın ben olsam ben de gitmezdim

ben hasretle babamı arayacağım O da telefona 15 dk sonra güç-bela karısının ikna etmesiyle gelecek bir de bana 'hangi bilmemkim' diyecek o yetmezmiş gibi beni görmeye gelmeyecek

küçükken de anasının sözüyle beni evlatlık vermeye razı olacak ben de ona evlatlık yapacağım daha neler?

ama eğer için rahat değilse git mezarına ben olsam adım atmazdım

çünkü böyle bi baba tanrı korusun sana bir şey olsaydı o da bişey yapmazdı

ama karar senin tabii

anne-baba sıfatı altına sığınıp herşeyi yapıp sonra elden ayaktan düşünce ya da mezarıma gelsinler diye beklemesin kimse önce kırdıkları hayatlara baksınlar

başın sağolsun diyorum yine de.

Son düzenleme:
canım arkadaşım,aynen katılıyorum...çok haklısın.

baba olmak sadece boşalmak değildir
sadece bundan ibaret olanlara baba denmez
sana hak veriyorum

Gitmezsen hep içinde "gitsem mi?" diye bir soru kalıcak.Durduk yere soracaksın bunu kendine.Kendini rahatlatmak için git derim ben..Bence pişman şu anda..Vakit çok geç olsada pişman...

ben bu konularda cok katiyim ben asla gitmezdim sagken bir saat konusmayi bana cok gormus baba simdide duaya muhtac olmaz diye dusunurdum beni evlat olarak gormediyse vefa borcunda ortadan kalkar ama canim herkez farklidir kalbin sana yapmani soyler zaten

zaten bir ailesi varmış. baksanıza ,ailemle benim aramızı bozmasınlar, görüşmek istemiyorum ,demiş ,.o ailesi etsinler ona bol bol dua...

baba olmak sadece boşalmak değildir
sadece bundan ibaret olanlara baba denmez
sana hak veriyorum

aynen canım marifet çocuğuna sahip çıkabilmekte..

zaten bir ailesi varmış. baksanıza ,ailemle benim aramızı bozmasınlar, görüşmek istemiyorum ,demiş ,.o ailesi etsinler ona bol bol dua...

değil mi ama ailesi karısı varsa o huzurlu evliliğinden çocukları vefa borçlarını ödesinler ve ailelik vazifelerini buyursun yapsınlar

valla ben olsam gitmezdim herhalde.
baba olmak dünyaya getirmeye yardımcı olmakla bitmiyor.
bu tiynette bi insan benim dualarımda yer almazdı.
üzerinizde hakkı da yokmuş ki helal edeseniz

canım çok acı şeyler yaşamışsın, çok zor günler geçirmişsin. ama bak sapasağlam bu günlere gelmişsin, en azından anneciğin size sahip çıkmış.
baban yaptığı hataların cezasını mutlaka çeker. bu dünyada da çekmiştir, ahirette de çeker. ama sen ne kadar kötü de olsa yine de git mezarına canım. gidip duanı et. gitmezsen ondan ne farkın kalır ki. sen sonuçta insanlığını kaybetmemişsin. sizi bu durumlara düşüren ve bunlara sebep olanlar utansın. gidip babanın mezarını ziyaret edersen belki yaşadığın o acılar tazelenecek, yine üzülüp ağlayacaksın ama en azından vicdanen kendini daha rahat hissedeceksin ve daha bir huzur bulacaksın. üzerinden yük kalkacak. git bence canım.

cok uzucuu yasadiklariniz
bende gidin derim elbette cokkk kirilmissiniz ama olsun
bu dunya fani ve herkes ettigini zaten cekicek ...

Affettiğimiz , öfkelerimizi silebildiğimiz, merhamet ettiğimiz kadar özgürüz......inançlı ve ahlaklı birisiniz belli içinizi kirletmeyin kin duyup..ölmüş biri ki olursa olsun artık hesabını veriyor , siz gidin kat kat sevabınızı alın, içinizdeki aksın gitsin yüzleşin...Allah güzelliklerle karşılaştırsın...

bence git...içinde ki sese kulak ver..hiç tanımadığımız insanlara bile mezarlıkta dua ederken kendi kanından olan bir insan yani baban için de dua edersin..kötülüğe karşılık iyilik her zaman işe yarar bu dünyada olmazsa bile öbür dünyada kesin işe yarar..

aynen canım marifet çocuğuna sahip çıkabilmekte..

değil mi ama ailesi karısı varsa o huzurlu evliliğinden çocukları vefa borçlarını ödesinler ve ailelik vazifelerini buyursun yapsınlar

o ikinci evliligınden cocugu olmadı kadın hep dusuk yaptı allah nasıp etmedı baska cocuk kurban oldugum allah herseyın en ıyısını bılır bızım bıle kıymetımızı bılmezken baska bır cocuga nasıl sevgı verırdı...

cnm aslında haklısın ondan ne farkın kalır demıssın dogru aslında ama hiç içimden gelmiyor sankı oraya gıdersem kendımı kandırcakmısım gıbı gelıyor ıcımden bukadar kın duyarken oraya gıdıp dua etmek cok sacma gelıyor ama bır yondende allahtan korkuyorum ya bana bunun hesabını sorarsa dıye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…