- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 31
Fizik tedavi doktoruyduNe doktoruna gittiniz acaba? Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü değil de Romatolojiye gitmek gerekiyor
Romatoloğa da gidin mutlaka. Fibromiyalji de olabilir ama mesela bana hiç araştırılmadan bana teşhis koydular 6yıl önce. Neredeyse 7yılı geçti ben ağrı çekiyorum ve ilk defa romatolojiye gittim ve ilk defa araştırıldı durumum...Fizik tedavi doktoruydu
kötü bir hastalık olcagı anlamına mı geliyor çok korkuyorumUzun süredir konuya yazarım, takip ederim vs. 6yıldır fibromiyalji teşhisliyim ve son zamanda katlanılmaz hale geldi ağrılarım. Romatolojiye gittim ilk defa (daha önce hiç yönlendirmemişti fizik tedavideki doktorum)
Romatolog diğer şikayetlerimi de dinleyince fibromiyalji olmayabileceğini, genelde araştırmadan kolaya kaçıp fibromiyalji deyip gönderenlerin malesef ki çok olduğunu söyledi... Kan testleri, deri testleri vs yapıldı. Şimdi doktor romatolojik başka bir hastalık olduğunu düşünüyor ve tedaviye başladık... Lütfen içinizde romatolojiye gitmemiş olan varsa ertelemesin ve en yakın zamanda bir romatolağa görünsün arkadaşlar...
Ne çıktı pekiRomatoloğa da gidin mutlaka. Fibromiyalji de olabilir ama mesela bana hiç araştırılmadan bana teşhis koydular 6yıl önce. Neredeyse 7yılı geçti ben ağrı çekiyorum ve ilk defa romatolojiye gittim ve ilk defa araştırıldı durumum...
Siizn ne çıktı romatolojiye gideyim birde neyiniz varmış korkulacak bişey çok kötüyümNe doktoruna gittiniz acaba? Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü değil de Romatolojiye gitmek gerekiyor
Doktor hiç araştırmadan fibromiyalji diyemem, senin yaşında kızım var benim, ona diyemeyeceğimi sana da diyemem, önce tahlillerini yapıyoruz dedi. Hem fibromiyaljili bile olsan takibini yaparız ona göre tedavi planı çizeriz filan dedi işteSiizn ne çıktı romatolojiye gideyim birde neyiniz varmış korkulacak bişey çok kötüyüm
Uzun süredir konuya yazarım, takip ederim vs. 6yıldır fibromiyalji teşhisliyim ve son zamanda katlanılmaz hale geldi ağrılarım. Romatolojiye gittim ilk defa (daha önce hiç yönlendirmemişti fizik tedavideki doktorum)
Romatolog diğer şikayetlerimi de dinleyince fibromiyalji olmayabileceğini, genelde araştırmadan kolaya kaçıp fibromiyalji deyip gönderenlerin malesef ki çok olduğunu söyledi... Kan testleri, deri testleri vs yapıldı. Şimdi doktor romatolojik başka bir hastalık olduğunu düşünüyor ve tedaviye başladık... Lütfen içinizde romatolojiye gitmemiş olan varsa ertelemesin ve en yakın zamanda bir romatolağa görünsün arkadaşlar...
Teşekkür ederim ilginiz için İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum devlet mi tıp merkezi mi kimi önerirsinizDoktor hiç araştırmadan fibromiyalji diyemem, senin yaşında kızım var benim, ona diyemeyeceğimi sana da diyemem, önce tahlillerini yapıyoruz dedi. Hem fibromiyaljili bile olsan takibini yaparız ona göre tedavi planı çizeriz filan dedi işte
Hastalık adı vererek seni yönlendirmek istemem benim başka şikayetlerim de vardı ağrılara ek olarak, başka otoimmun hastalığım da var... Testlerde bir değer pozitif çıktı, ona göre tedavi uyguluyoruz şimdi, iki haftadır bağışıklık baskılayıcı alıyorum. Asıl ilaca daha başlamadık
Birçok romatizmal hastalık var, hepsinin testinin yapılması, topluca değerlendirilmesi lazım...
Dorsal mr ve servikal mr da bişey çıkmadı bu ankilozan olmadığım anlamına gelir miGeçmiş olsun öncelikle.
Ankilozan spondilit hastasıyım. Yıllarca romatoloji doktorları bile fibromiyalji diyip ağrı kesici ilaçlarla gönderdi beni. 7 yıl sonra kondu teşhisim. Umarım siz de doğru teşhisi alırsınız bir an önce. Ben de artık fibromiyaljiye inanmıyorumbulunamayan hastalık teşhisi resmen.
Çok teşekkür ederim. Size de çok çok geçmiş olsun AS hastalığını biliyorum, amcamda da var, Allah şifalar versin... Evet gerçekten bulamazlarsa fibromiyalji deyip geçiştirmek çok kolay malesef... Çektiklerini kabul ettirmek de kendini ifade etmek de çok zor oluyor...Geçmiş olsun öncelikle.
Ankilozan spondilit hastasıyım. Yıllarca romatoloji doktorları bile fibromiyalji diyip ağrı kesici ilaçlarla gönderdi beni. 7 yıl sonra kondu teşhisim. Umarım siz de doğru teşhisi alırsınız bir an önce. Ben de artık fibromiyaljiye inanmıyorumbulunamayan hastalık teşhisi resmen.
Çok teşekkür ederim. Size de çok çok geçmiş olsun AS hastalığını biliyorum, amcamda da var, Allah şifalar versin... Evet gerçekten bulamazlarsa fibromiyalji deyip geçiştirmek çok kolay malesef... Çektiklerini kabul ettirmek de kendini ifade etmek de çok zor oluyor...
Şimdi söylemeyeyim demiştim ama ben de lupus tedavisine başladım. Bir yıldır da karaciğerimdeki bir sorunla uğraşıyorum, lupus bağlantısı olabilirmiş meğer onunda filan. Kendim gittim doktora ve belki çok erken yakalamış olduk elhamdulillah... İnşallah kontrole alıp devam edeceğim hayatıma
Ben Avrupa yakasında oturuyorum, Bakırköy Acıbadem'de Mehmet Karaaslan'a gidiyorum. Galiba karşıdaki hastanelere de gidiyor, çok bilmiyorum ama. Testler biraz pahalı tutuyor ama özel sigortanız varsa ve karşılıyorsa sorun yaşamazsınızTeşekkür ederim ilginiz için İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum devlet mi tıp merkezi mi kimi önerirsiniz
Çok geçmiş olsun, annenize de şifalar dilerim. Evet bağlantılı hastalıklar sanırım.. O amcamın kızında da lupus var çünkü.As araştırıldı mı peki sizde?
1. Derece yakında varsa çıkma ihtimali çok yüksekmiş çünkü. Gerçi benim de annemde lupus var belki birbirleriyle bağlantılı hastalıklar. Çok ilginç gerçekten. Doktorlar bile içinden çıkamıyor çoğu zaman. Çok şükür yakalamışsınız önemli olan doğru teşhis sonra tedavisi var her şeyin neyse ki
bu arada evet ağrıyı tanımlamak şiddetini anlatmak etrafa kabullendirmek gerçekten ağrıdığını. Beni en çok yıpratan kısmı o oldu. İş yerimde yaşadığım mobbing. Rapor alıp işe gidemediğim için yediğim laflar. Bana insanların senin acı eşiğin düşük demesi beni çok üzüyordu. Düşük değil bacağım komple tutuk yürüyemiyorum. Bunu anlatamadım çok uzun süre.
Çok geçmiş olsun, annenize de şifalar dilerim. Evet bağlantılı hastalıklar sanırım.. O amcamın kızında da lupus var çünkü.
Mobbing yaşamak bu hastalıklarda çok oluyor ya... Allah akıl fikir versin hepsine, inşallah yaşamazlar da görmezler nasıl hastalıklar olduğunu... Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama malulen emekliliği araştırdınız mı, AS de rapor alınabiliyor bildiğim kadarıyla
Evet hastalığın şiddetine göre daha erken yaşa çekilebiliyor diye biliyorum da ben de. Çok şükür, tedavi ile atakları kontrol altına alırsanız ilerlemeyecektir inşallah...32 yaşımdayım açıkçası 40a kadar emekli olmak istemem.
malulen emekliliği de araştırdım ama hastalığın çok ilerlemiş olması gerekiyor çok şükür o durumda değilim. Hareket kısıtlılığım yok. Dönemsel ataklar yaşıyorum. O dönemde tutuluyorum hareket edemiyorum. As teşhisi de konduğu için neyse ki ilaçlarımı alıyorum maximum 1 ay sürüyor yılda 1-2 kez.
Uzun süredir konuya yazarım, takip ederim vs. 6yıldır fibromiyalji teşhisliyim ve son zamanda katlanılmaz hale geldi ağrılarım. Romatolojiye gittim ilk defa (daha önce hiç yönlendirmemişti fizik tedavideki doktorum)