arkadaşlar ben kendimi bildim bileli sırt, boyun, bel ağrısı çektim yıllarca.. spor da yapmıştım ama sadece hafiflemişti.. bazen hayatım bu ağrılardan zindana dönüyordu.. çekmeyen bilemez.. sanırım biraz da yapıyla alakalı. nispeten evhamlı, kafasında bişileri çok evirip çeviren insanlarda ve özellikle de kadınlarda daha çok rastlanıyor bu hastalığa.. nedeni de aslında engelleyemediğiniz kas spazmı... psikolojik etmenler çok etkili bu kas spazmlarının oluşmasında..
ama artık belim ağrımıyor :) boynum çok az arada bir çıtlıyor sadece.. sırtım da ağrımıyor.. eskiden nefes alıp verirken bile sırtım çıtlardı.. yalvarırdım sevgilime nolur masaj yap bana ölüyorum ağrıdan diye...
nası oldu derseniz:
1) Yüzmeye başladım..
2) Karın kası hareketleriyle karnımı güçlendirdim..
3)Sık ve kesikli sığ nefes almaktansa derin nefes alıp vermeye alıştırdım kendimi (diyaframı kullanarak, yogada temel prensiptir, yani nefes alırken göğüs kafesiniz inecek karnınız büyüyecek, verirken de tam tersi)
Yüzmek çok iyi geldi.. Bel ağrılarım geçti.. Başlangıçta geçmesi sadece bir gün sürüyor ağrılar tekrar hafiflese de başlıyordu. Ama düzenli devam edince tamamen ortadan kalktı. Aksatmadan haftada 3 gün birer saat yüzüyorum. Yüzme ek olarak da belimi, sırtımı ve karın kaslarımı güçlendirdi.. Kulağa değişik gelebilir ama gövde kaslarının (karın, bel) güçlü olması doğru duruş için çok çok önemli.. Ben hep spor yapan bir insandım ama özellikle duruş bozukluğunuz varsa bu kaslarınız umduğunuzdan zayıf olabiliyor.. Bu durum da duruşunuzu çok etkiliyor. Ve tabi ağrılarınızı da.. Eskiden tam manasıyla dik duramazdım mesela, kendimi çok da kasardım dik durabilmek için.. Ağrılarım artardı sadece..
Kısırdöngüyü bir şekilde kırabilirseniz gerisi geliyor.. Yüzüyorum, karın ve bel kaslarımı güçlendirdim, daha derin ve düzgün nefes alıp veriyorum ve şimdi duruşum çok çok düzeldi.. Kendimi zorlamadan dik durabiliyorum.. Çok daha kendine güvenli ve güzel gözüküyorum.. Ve ağrılarım yok oldu :) Sıkılaşan vücut ve stres atmak da bonusları.. Napın yapın bu ağrıları çekiyorsanız mutlaka yüzmeye başlayın ve pes etmeyin derim.. Nefesinizi ayarlayın bir de.. Etkisini en fazla bir ay içinde göreceksiniz..
Herkese ağrısız sızısız güzel günler :)
Tembellik etmeyin derim, ağrısız sağlıklı hayata kavuşmak imkansız değil :)
Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.
tek taraflı derken? Sadece sag tarafınız yada sol tarafınız mı?
evet sol ağrıyor benim hep.
canım benim de sadece sol tarafım bu yüzden hep fibromiyalji değil deidm zaten kulunç dışında ve geçmeyen ağrı dışında diğer belirtiler tutmuyor benim. ama boynum dırtım geçmiyor hiç fiizk tedavi nöral tedavi akupunktur ve en son kuru tedavi ama yok yok geçmedi şimdi antidepresan dedi doktor o da inanmıyor ama bir deneyelim dedi ben bebek düşünüyorum yeni kaybettim bebeğimi o yüzden bakalım bu ağrılar ne oalcak
Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?