• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım senden ogrenmek ıstedıgım benım bu anlattıklarımla benzesıyormu ben bu cektıgımın bu hastalık olup olmadıgı bılmıyorum kı

sebep bulunamadı diyorsun :1no2:
aslında bu rahatsızlık 30 lu yaşlarda başlıyor
sen 17 yaşlardan bahsediyorsun ve ilk diz kapağımda oldu diyorsun
ama daha sonraki aşamaları evet bizdeki rahatsızlığın belirtileri
o yüzden mutlaka bir psikiyatrise git derim a.s
kız anaya çekermiş denir ya
kızımdada kolunda böyle bir ağrı nüksetti oda 17 yaşında şimdilik ortopedi den başladık bakalım
koluna atel taktırdık
ağrıyı takip ediyoruz
eğer geçmezse haftaya emar çektireceğiz :1no2:
emar sonucundada birşey çıkmazsa
ortopedist psikiyatrise sevkedecek kızımıda :1no2:
kol el sendromu olabilir dedi :1no2:

fibromyaljı kompleks bır hastalık. stres , beslenme, mevsımsel degısıklıkler, hormonal duzene bağlıdır. son yapılan çalışmalarda fıbromylajının genetık gecıslı oldugu da düşünülüyor.

boyle kompleks bır hastalıgın tedavısını tek bır yonteme dayandırmak mumkun olmaz.
başta ; bazı seylerı daha az kafaya takacagız. bunu ise bır yaşam şeklı halıne dönüştürecegiz. bu hastalık ince düşünceli, hassas, kırılgan insanlarda daha cok görülür. bayanlarda olmasının sebebı de bu degıl mı zaten.

tedavının ıkıncı basamagı ıse; daha hareketlı bır yaşam
yanı egzersız. egzersızlerınızde bır uzmandan (daha cok fızyoterapistin) yardım almanız gerekır. cunku ağır egzersızler (örneğin plates) ağrıların daha cok artmasına sebep olabılır.
genelde egzersız olarak vucuda daha cok kan pompolayan bu sayede metabolık atıkları, zararlı maddelerı vucuttan uzaklaştırak ve bıze rahat bır nefes aldıracak egzersızler onemlı.
bu egzersızlerın en önemlılerı: yüzme ve yürüyüş.
spor salonuna gıder butun gun kaslarınızı yorarsanız zaten agrılı olan kaslarınıza acımasızca davranıp daha da yorgun ve agrılı bir hale getırırssınız.
cogunuz bu yontemlerı denemıs olabaılırsınız pekı neden basarılı olamıyoruz??
belkı agrılarımızın gececegıne ınanmıyoruz. ve ınanmadıgı seyı kımse basaramaz bunu unutmayalım. ilk basta bu işi yapacagımıza ınanalım
belkı egzersızlerımızı duzenlı yapmıyoruz. bunun nedenı bu ısın ehlı bır uzmandan yardım almamak olabılır. yada gereklı egzersız yerıne kendımızı daha kotu hıssetmemızı saglayan, zararlı hareketler yapıyoruz.
ve tabıkı bıraz hassas kırılgan yapımızı degıstırıyoruz. herseyı ılaçlardan beklemeyelım lütfen..

fibromyaljı kompleks bır hastalık. stres , beslenme, mevsımsel degısıklıkler, hormonal duzene bağlıdır. son yapılan çalışmalarda fıbromylajının genetık gecıslı oldugu da düşünülüyor.

boyle kompleks bır hastalıgın tedavısını tek bır yonteme dayandırmak mumkun olmaz.
başta ; bazı seylerı daha az kafaya takacagız. bunu ise bır yaşam şeklı halıne dönüştürecegiz. bu hastalık ince düşünceli, hassas, kırılgan insanlarda daha cok görülür. bayanlarda olmasının sebebı de bu degıl mı zaten.

tedavının ıkıncı basamagı ıse; daha hareketlı bır yaşam
yanı egzersız. egzersızlerınızde bır uzmandan (daha cok fızyoterapistin) yardım almanız gerekır. cunku ağır egzersızler (örneğin plates) ağrıların daha cok artmasına sebep olabılır.
genelde egzersız olarak vucuda daha cok kan pompolayan bu sayede metabolık atıkları, zararlı maddelerı vucuttan uzaklaştırak ve bıze rahat bır nefes aldıracak egzersızler onemlı.
bu egzersızlerın en önemlılerı: yüzme ve yürüyüş.
spor salonuna gıder butun gun kaslarınızı yorarsanız zaten agrılı olan kaslarınıza acımasızca davranıp daha da yorgun ve agrılı bir hale getırırssınız.
cogunuz bu yontemlerı denemıs olabaılırsınız pekı neden basarılı olamıyoruz??
belkı agrılarımızın gececegıne ınanmıyoruz. ve ınanmadıgı seyı kımse basaramaz bunu unutmayalım. ilk basta bu işi yapacagımıza ınanalım
belkı egzersızlerımızı duzenlı yapmıyoruz. bunun nedenı bu ısın ehlı bır uzmandan yardım almamak olabılır. yada gereklı egzersız yerıne kendımızı daha kotu hıssetmemızı saglayan, zararlı hareketler yapıyoruz.
ve tabıkı bıraz hassas kırılgan yapımızı degıstırıyoruz. herseyı ılaçlardan beklemeyelım lütfen..

Sırt ve karın adalelerinin hem güçlendirileceği hem de kontrol edilerek gevşetilebileceği ve böylelikle gövdenin dengesinin sağlanabileceği PİLATES egzersizleri FM’de özellikle tavsiye edilmektedir.
Yumuşak ve küçük bir topla yapılan ve oldukça basit fakat çok faydalı bir yöntemdir.

Pilates egzersizlerinin asıl amacı; karın ve sırt bölgesi kaslarını eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmındaki iskeleti koruyan bir nevi kalkan oluşturmaktır.
1- Kullanılan yumuşak top sayesinde sinir sistemi uyarılmakta bu da adale dengesi ve kasılması için olumlu sonuçlar kazandırmaktadır.
2- Belirli nedenlerden dolayı az çalışan kaslar, egzersizler sayesinde tüm yükü üzerine alarak daha güçlü çalışabilecek hale gelebilir.
3- Egzersizler yapıldığında vücut bilinci, koordinasyon ve denge koordineli olarak birlikte gelişmektedir.

Etkili bir egzersiz uygulaması için;
1- Haftada üç kez uygulanmalı,
2- Isınmak için hareketlere başlamadan önce, 5 dakikalık kısa bir koşu yapılmalı,
3- Egzersizler yapılırken derin nefesler alınıp verilmelidir. Bu, göğüs kafesini açıp, akciğer kapasitesinin artmasını sağlayacaktır

Canım bunu fibromiyalci.org dan kopyaladım ne dusunuyosun ben top aldım :1shok: ne yapım sımdı bırskımmı pilatesi

Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.
Sevgili mine_sen lutfen nasil ne sekilde bir care buldunuz,buraya ,mumkun degilse ozelime yazarsaniz beni basta ama bu hastaliktan artik dayanamiyorum diye hergun dert yanan anneme cok yardimci olmus olursunuz..Zira en son bu teshisi koymus olan doktorumuzda 10 adet igne verdi onlarda maalesef hikaye,sadece bir miktarda omuz agrilarini kesti,girmedigimiz hastane doktor,kullanilmayan ilac kalmadi desem yeridir..:1no2:

Tesekkurler.

Sevgili mine_sen lutfen nasil ne sekilde bir care buldunuz,buraya ,mumkun degilse ozelime yazarsaniz beni basta ama bu hastaliktan artik dayanamiyorum diye hergun dert yanan anneme cok yardimci olmus olursunuz..Zira en son bu teshisi koymus olan doktorumuzda 10 adet igne verdi onlarda maalesef hikaye,sadece bir miktarda omuz agrilarini kesti,girmedigimiz hastane doktor,kullanilmayan ilac kalmadi desem yeridir..:1no2:

Tesekkurler.

arkadas yazmıstı gecmıs sayfalara bakın

miyofasiyal ve fibromiyalji çok karıştırılıyor eğer tek kas grubu ağrıyorsa bu miyofasiyal ama yaygın ve ruh durumuna bağlı ise fibromiyalji benim ağrılarım stresime hiç bağlı değil en sıkıntılı halimde bile ağrım azalabiliyor sıcağa da bağlı değil en kötü ağrılarımı yazın tatilde yaşadım çok tuhafım yani ama fibromiyalji daha zor tedavi edilen bu arada gökçek iksir diye bişey var nette araştırdım onu denemeyi düşünüyorum kendisinde de varmışş adamın çünkü halletmiş fikri olan var mı

bende duydum gökçek iksirini hatta aradım kendısını gelın görüşelim diyor ama internet sitesine baktım kararsızım

Mine hanım merhaba benim de anneciğim 5-6 yıldan beri çekiyor bu hastalığı
ayrıca dizleri de çok ağrıyo napcam bilemiyorum bana da bir yardımcı olusanız çok sevinirim allah razı olsu derim inanın ben annemden dah çok üüzlüyorum çok çaresiz kaldık allah cümlemize yardım etsin bizede inşallah

arkadaşlar herkeze gecmis olsun NORAL TERAPı diye bir sey duydunuzmu
netten arastırın tvde gördügüm bir dr cok iyi geldigini söylemisti acil sifalar diliyoırum

arkadaşlar ısrarla soruyorum ama sizlerin ağrıları nasıl?
hep aynı yeriniz mi ağrıyor yoksa değişiyor mu?
sürekli ağrınız var mı?
benimkisi boynumun sol ön kısmı ve sol omuzumda dokunduğumda ağrıyan yerime elime kadar uyuşturuyor. ama başka yerim ağrımıyor. uyku düzenim güzel ağrım uyatmıyor. ve ağrım asla psikolojime bağlı değil ya sizleirnkisi nasıl? soruyorum çünkü fibromiyaljiyi okuyunca bu değil hastalığım diyorum cevaplarınızı bekliyorum ....hepimize ağrısız günler....

slm zeynepala
tek bır omuz ve parmaklara uyusukluk baska bır problemı dusundurebılır. bence uzman bır dr a gıtmelısın

slm zeynepala
tek bır omuz ve parmaklara uyusukluk baska bır problemı dusundurebılır. bence uzman bır dr a gıtmelısın

teşekkür ederim cevap verdiğin için uzman doktora gittim hem de kaç tanesine mr çektirdim sadece düzleşme var fıtık dahi yyok bundan dolayı fibromiyalji denilip geçiliyor...

selam arkadaşlar bundan önceki mesajları okumadım ama bunun en etkili çaresi adlı ilaç.egzersiz özellikle yüzme ile beraber iyi sonuç veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar merhaba

henüz bu genç yaşımda bende kas ağrıları çeken biriyim, herşey 6 ay önce başladı sağ kolumu hareket ettiremedim aşırı güç kaybı meydana geldi doğru apar topar doktora röntgen şekildi hemen ilaç tedavisi Fizik tedavi(şok tedavisi) ve egzersizler sağ kol kaslarımın arasında kitleler oluşmuş şok makinesiyle 3 seyans gittim birkaç ay rahatlattı ama ağrılar yeniden başladı ve yine doktorun kapısına bu sefer iğne yapıcaz dedi (zaten iğneden cok korkarım) yaklaşık 8-10yerden ilaç enjekte edildi ağrıyan noktalara 1hafta oldu şiddetli ağrılarım geçti ama sağ kolum sol kolum kadar güçlü değil önümüzdeki hafta kontrolum var egsersizlere devam tabii bu arada spora yazılıcam bir sonraki ayda yüzmeye ama beynimizde de bitirmeliyiz olayı sağlıklı olucam ve bundan sorna kol ağrısı çekmicem diyelim lütfen :)

kesınlıkle katılıyorum önce pozitif düşünmek gerek. daha sonrasında ise yüzme , yürüyüş gibi mutluluk hormanlarını da salgılanmasını arttıran egzersizlere devam etmelıyız düzenli olarak..
maalesef fibromylaji yada kas- iskelet sıstemi hastalıklarının tedavısı boyle.
ilaç tedavisi sadece o andakı aşırı ağrıyı gidermek için kullanılıyor yani bır çözü
m deıl hiçbir zaman

Slm.arkadaşlar hepinize acil şifalar dilerim bende 2 yıldır çekiyorum geçen yıl hamileliğimde azalmıştı ama doğumdan sonra şiddetlenerek yeniden başladı benim sırtım berbat durumda sabahları 90lık nineler gibiyim hareket edemiyorum acaip bi ağrı ile uyanıyorum hiçbir yerimi kımıldatamıyorum üstüne üstlük bide oğlumu sürekli kucağımda taşımak zorundayım ağrılarım daha fena bebeğimden dolayı fizik tedaviyede gidemiyorum Allah ım hepimizin yardımcısı olsun ve acil şifalar versin...

Slm.arkadaşlar hepinize acil şifalar dilerim bende 2 yıldır çekiyorum geçen yıl hamileliğimde azalmıştı ama doğumdan sonra şiddetlenerek yeniden başladı benim sırtım berbat durumda sabahları 90lık nineler gibiyim hareket edemiyorum acaip bi ağrı ile uyanıyorum hiçbir yerimi kımıldatamıyorum üstüne üstlük bide oğlumu sürekli kucağımda taşımak zorundayım ağrılarım daha fena bebeğimden dolayı fizik tedaviyede gidemiyorum Allah ım hepimizin yardımcısı olsun ve acil şifalar versin...

hamilelik döneminde azalması çok enteresan.. ben de hamile kalırsam ne yaparım, ilaç da içemem iğne de olamam diye kara kara düşünüyordum.. demek ki gebelik döneminde salgılanan hormonların böyle bir yan etkisi oluyor...
aslında buradan bile yola çıkarak bir tedavi geliştirebilir doktorlar belki..

Back