• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
alevesen çok geçmiş olsun öncelikle... dediğin gibi benimde 2-3 haftadır ağrılarım daha da arttı.
Mevsimden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Bende 12 seans sırtımdan fizik tedavi gördüm ssk ile anlaşmalı bi kurumda fakat faydasını göremedim.Sen fizik tedaviyi hangi bölgeye yaptırdın? Ama şunu biliyorum ki mesela sırttan gördün diyelim aynı yıl içerisinde farklı bir yerden fizik tedavi görme hakkın var.Bende bahar ayına yakın tekrar özel bi fizyoterapistten fizik tedavi görmek istiyorum.Ağrılar o kadar çok hayat kalitesini düşürüyorki insan her türlü tedaviden medet umuyor.
İnş. en kısa zamanda bu hastalığın kesin ve sağlıklı bi tedavi yönteminin bulunması dileğimle...:28:

benim tüm vücuttu .doktor masaj önerdi masaja gittim çünkü ağrılar sırtımda kollarımda bacaklarımda ve belimde.her yerim yani.şu an bile ağrıdan duramıyorum ağrı kesiciler fayda etmiyor.hamile kalmaktan çok korkuyorum.masa başında çalışıyorum bir de ben.

Arkadaşlar 10 gündür ozon yağı ve sarı kantaron yağı ile eşim boynuma,sırtıma masaj yaptı..10 gün ve iki günde bir masaj yaptı şükür ağrılarım yok..Sol tarafım eskisi gibi ağrımıyor ama yinede hafifi ağrı var..3 gün masaja ara verdik ve sırtımıda biraz üşüttüm..O gün çok ağrım oldu..Doktorum ağrın olduğunda sıcak suyu ağrıyan bölgeye uzun süre tut demişti..Hemen onu yaptım ardından sarı kantoron sürdüm..Ağrım geçti..Arkadaşlar ben bundan şifa buldum lütfen deneyin yararını göreceksiniz..

geçmiş olsun sarı kantoron nereden temin ettin canım ben de araştırıcam şimdi ama kullanan birinden de duymak istedim.artık dayanılmaz oldu ağrılarım :( ne yapacağımı şaşırdım işten çıkmayı bile düşünüyorum çünkü katlanması çok zor

ozon yağı , kantaron ve birkaç çeşit yağ karışımlarını bende denedim ama fayda vermedi.
arkadaşlar aranızda 6-7 ay düzenli bi şekilde egzersiz yapan varmı? yada yapıyorsanız ne sıklıkta yapıyorsunuz ? ve faydasını gördünüz mü ?

ben 8 yıldır hastayım.bunun ilk iki yılı şidetli ağrı ile geçti.bu arada teşhiş koyma aşaması çok zorlu geçti.
dr bana psikolojik kökenli olduğunu uykumu ve psikolojimi düzene sokmazsam bu acıyı sürekli çekeceğimi söyledi.belki çok basit bi yöntem ama bana %70 ihyi gelen bi tavsiyede bulundu.
bir kağıda tarih saat ve açıklama yaz çizelge tut .mesela bügün saat 4 te eşimle tartıştım ve bacağım kasıldı gibi.....bunu 1 ay yapmamı nezaman nolunca ağrımın artığını takip etmeme söyledi.bu yöntemle nekadar basit şeylere canımı sıkıp bu ağrıları çektiğimi anladım.
bu hastalıkta sinirini hiçbişeyin bozmamasına özen göstermen gerekiyor başka çare yok......
bide sevdiğiniz bi kursa gidip kafanızı dağıtın..
ve düzenli yürüyüş veya spor şart.......
şidetli ağrı dönemi bide hamilelikte yaşadım
genelde dayanılmaz ağrı çekmiyorum artık.....
unutmayın siz kıymetlisiniz siz varsanız dünya var :71::71:

• Beğen
Reactions: sbt
Herkese Selamlar
Dün gece bu konu baslıgı ıcın bu siteye uye oldum. Gerci cok guzel bır sıte arada uye olmadan okuyordum ama MINE_SEN ve LİLLYUM'dan cevap alabılmek ıcın ben de yazayım dedım . Rahatsızlıgınızın gecmesıne cok sevındım. Darısı herkese .sizden ricam hangi sehirde hangi doktora gıttınız isim ve iletilşim bilgileriniz yazabılırsenız cok sevınırım.
Bende Fizik tedavı doktoru Fibromiyaljının olabılecegını soyledı.. benım benzer sıkayetlerın yanın yanında hemen hemne hergun migren ve dıger baş ağrım var şiddetli...:(
Birbirimize dua edelim.
Sevgiler

Son düzenleyen: Moderatör:
bacağımdaki ağrılar yüzünden forumda dolaşırken şimdi gördüm ve aa bnm hastalığım dedim ve derdimi paylaşabileceğim insanlar oldğunu görünce öle sevindim ki..arkadaşlar bn daha 18 yaşındayım ve bu teşhis 2 yıl önce kondu bana.boyun ağrısı şikayetlernden gitmiştm ve fizik tedavi gördüm 1 ay ama yine de geçmedi.bende başka bi doktora gittim bu da emniyet müdürlüğünde çalışan bi doktordu ve bu yorgunluklarımın uyku uyuyamamın ve en önemli sabahları yorgun kalkmamın sebebini öğrendim.bana bir ton ial. yazdı bu ilaçları aldım tam kullanmaya başladım ki başka bi doktor da anneme (annem de sağlıkçıdır) bu ilaçlar kemik iliğini mahveder sakın kullanmasın demiş ve bnde kullanmadm ama hala şikayetlerm devam ediyor ve başkasına derdinizi anlatamıyorsunuz çünkü sizi anlamıyorlar sürekli yorgunluk mu olur ya da 2 poşet taşımayla insanın boynu omuzları mı tutulur diyorlar ama maalesef oluyor ve bni de çok etkiliyor hayatımda.ondan sonra da başka bi doktora gitmedem ztn hepsi ayrı konuşuyor napsam acaba yazın gitsem mi bi daha

bacağımdaki ağrılar yüzünden forumda dolaşırken şimdi gördüm ve aa bnm hastalığım dedim ve derdimi paylaşabileceğim insanlar oldğunu görünce öle sevindim ki..arkadaşlar bn daha 18 yaşındayım ve bu teşhis 2 yıl önce kondu bana.boyun ağrısı şikayetlernden gitmiştm ve fizik tedavi gördüm 1 ay ama yine de geçmedi.bende başka bi doktora gittim bu da emniyet müdürlüğünde çalışan bi doktordu ve bu yorgunluklarımın uyku uyuyamamın ve en önemli sabahları yorgun kalkmamın sebebini öğrendim.bana bir ton ial. yazdı bu ilaçları aldım tam kullanmaya başladım ki başka bi doktor da anneme (annem de sağlıkçıdır) bu ilaçlar kemik iliğini mahveder sakın kullanmasın demiş ve bnde kullanmadm ama hala şikayetlerm devam ediyor ve başkasına derdinizi anlatamıyorsunuz çünkü sizi anlamıyorlar sürekli yorgunluk mu olur ya da 2 poşet taşımayla insanın boynu omuzları mı tutulur diyorlar ama maalesef oluyor ve bni de çok etkiliyor hayatımda.ondan sonra da başka bi doktora gitmedem ztn hepsi ayrı konuşuyor napsam acaba yazın gitsem mi bi daha

arkadaşlar bu konuda benim de hatırı sayılır bilgilerim var...eşim de dr. olduğu için bende de bu tür yakınmalar var...önceleri bayaği bir branş dolaştım bayağı bir tetkikler yapıldı + benim midem safra tembelliğim de var..tüm kan tahlil ve biyokimya tetkiklerinizi ultrasonlarınızı ve gerekirse mr fln çektirin yani organik bir hastalık yoksa fibromiyalji de de dahil çoğunluğu somatizasyon bozukluğu denilen olan bir tür psikolojik kökenli hastalık..Yani bu ağrılar kasılmalar hepsi gerçek var ama kökende psikolojik gerilmeler..Psikiyatri bölümüne de gitmenizi öneririm..Dr. önereceği bazı antidepresanlar da büyük ölçüde bu şikayetleri giderebiliyor. Aklınızda olsun.

malesef bende bu hastalıktan muzdaribim, yaklaşık 8 yıldır var.Dokuz ay antideprasan kullandım, fizik tedaviye gittim, iki aydır fibromiyaljiyle ilgili bir ilaçta kullanıyorum ama geçmedi geçmedi.... doktor egzersiz yapacaksın dedi bir ay sonra kontrolüm var. şu sıralar ağrılarım arttı.ellerim şişiyor ve paraklarım ağrıyor ve tutmuyor. Hastalık bilinmediği için kimse beni anlamıyor, bir gün iyi bir gün kötü olduğum için anlam veremiyorlar. Yani bu hastalık her yönüyle zor....

arkadaşlar aynı şekildeyim çok zorlanıyorum işten ayrılmak üzereyim bacaklarım ve kollarım çok ağrıyor.sancıyor ve tarifi zor bir ağrı.sabahları bacaklarım tutmuyor yataktan dinlenmiş hiç uyanamıyorum.yatakta uzanayım diyorum uyandıktan sonmra haftasonları sırtım ağrıyor atıyorum kendimi yataktan :(.Allah hepimizin yardımcısı olsun.İstanbuldayım ben eğer memnun kaldığınız bir doktor olursa yazın olur mu.:59:

Alevesen malesef bende masabaşında çalışıyordum ve sırt ağrılarımdan dolayı işten ayrıldım. Bir yıldır evdeyim. Artık evde oturmakda beni bunaltmaya başladı tekrar iş bakıyorum. Sanırım pozitif düşünce gücü geliştirmeyi öğrenmemiz ve kendimizi mutlu edecek bir iş yada uğraş bulmamız lazım. İş stresliysede ağrılar artıyor çünkü.

Alevesen malesef bende masabaşında çalışıyordum ve sırt ağrılarımdan dolayı işten ayrıldım. Bir yıldır evdeyim. Artık evde oturmakda beni bunaltmaya başladı tekrar iş bakıyorum. Sanırım pozitif düşünce gücü geliştirmeyi öğrenmemiz ve kendimizi mutlu edecek bir iş yada uğraş bulmamız lazım. İş stresliysede ağrılar artıyor çünkü.

canım aynı şekildeyim evlendim bir rahat edemedim çok üzülüyorum anne olmaya nasıl cesaret ederim onu hiç bilmiyorum.stresten uzak olmak şart.ama benim işimde stresten bol bişey yok 5 yıldır aralıksız çalışıyorum bunaldım stresim artıyor.kiradayız ve ben bunu düşündükçe daha stres aoluyorum.canıms ana fibromiyalji için verdiği ilacı özelden yazar mısın bana bakalım benimkiyle aynı mı ?ben bıraktım bana verdiğini

Aranızda nöral terapi yaptıran var mı arkadaşlar. internette araştırırken gördümde fibromiyaljidede uyguluyorlarmış. geçici bir çözüm mü sağlıyor bilemedim. Yaptıran varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

Arkadaşlar bende çok araştırma yapıyorum bu fm ile ilgili.halen de devam ediyor arayışlarım.Ama bazen orjin krem iyi geliyor.Sabah akşam uyguladığımda ağrı hafifliyor ve yataktayken belim ağrımıyor.Tabi kesin çözüm değil buda ama yinede faydası oluyor.Şimdi kullandığım başka şeyler var. Ama reklama girer diye yazamıyorum.Eğer faydasını görürsem severek paylaşırım.

not: Amacım reklam yapmak yada bazı firmalara çıkar sağlamak değil...HERŞEY SAĞLIK İÇİN...

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende çok araştırma yapıyorum bu fm ile ilgili.halen de devam ediyor arayışlarım.Ama bazen orjin krem iyi geliyor.Sabah akşam uyguladığımda ağrı hafifliyor ve yataktayken belim ağrımıyor.Tabi kesin çözüm değil buda ama yinede faydası oluyor.Şimdi kullandığım başka şeyler var. Ama reklama girer diye yazamıyorum.Eğer faydasını görürsem severek paylaşırım.

not: Amacım reklam yapmak yada bazı firmalara çıkar sağlamak değil...HERŞEY SAĞLIK İÇİN...

ORJİN kremi bende kullandım ama çözüm değil. mentol yapısıyla rahatlama yaptığını sanıyorsunuz ancak ağrılar aynen devam. Zaten üzerinde masaj kremi yazıyor. kremin fiyatıda gereksiz pahalı. Bu kremi alacağınıza ağrıyan bölgeye sıcak uygulaması yapmanızı tavsiye ederim inanın daha etkili. paranızda cebinizde kalsın.

ya canım ben sıcak su uygulamasını hiçyapmadım deniycem.o kremi ben de aldım ve sabah akşam süremedim çünkü işe gelirken sürmem zor olur soğukluk hissi veriyor ya dışarıda üşütürüm diye korktum.sıcak suyu deniycem esincim

ya canım ben sıcak su uygulamasını hiçyapmadım deniycem.o kremi ben de aldım ve sabah akşam süremedim çünkü işe gelirken sürmem zor olur soğukluk hissi veriyor ya dışarıda üşütürüm diye korktum.sıcak suyu deniycem esincim

tatlım evde yoksa termofor al bitane 5 tl falan. içine sıcak su koy ve ağrıyan bölgelerin üzerinde uzun süre tut baya rahatlatıyo, ben evde termoforla geziyorum :))

esincim termofor sıcak su torbası mı oluyordu acaba ?

buldumc anım aynı şeymiş teşekkür ederim deniycem bakalım termoforu

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.

bende yıllardır bu illet hastalıkla uğraşıyorum belki vesile olursunuz lütfen telefon numarasınız yazarmısınız.

bir haftadır sabahları yarım saat yürüyorum, terliyorum. Çok iyi geldi sırt ağrım içinde sırt egzersizi yapıyorum.tembellik yapmadan düzenli egzersiz yapmamız gerekiyor. uyku düzenide önemli. eskiden çok geç yatıp çok geç kalkardım. uyku düzenimide sağladım erken yatıp erken kalkıyorum. kafayada bir şey takmamak gerekiyor.

Bir alıntı Sizinle paylaşmsak istedim.
Fibromiyalji Sendromu, yaygın vücut ağrıları ve halsizlik ile kendini gösteren bir kronik ağrı sendromudur. En belirgin özelliği yaygın “kas ağrıları”dır. Hayat kalitesinde belirgin düşüşe neden olur. Hastaların yaygın vücut ağrılarının yanı sıra halsizlik, yorgunluk, isteksizlik, uyku bozukluğu ve dolayısı ile “sabah yorgun uyanma” ve “tutukluk” şikayetleri mevcuttur. Hastalar, yorgunluk nedeni ile işe konsantre olmada güçlük çekerler. “Sabah yorgun kalkıyorum” diyen hasta, gün boyu da aynı isteksizlik ve yorgunluk hissi ile bir şey yapmak istemez. Mevsim değişiklikleri ve özellikle soğuk ile şikayetlerde artış olur. İş gücü kaybı ve hayat kalitesinde düşüşe neden olur. Bu grup hastalar, kaynağı teşhis edilemeyen ağrı şikayetleri nedeni ile çeşitli branşların doktorlarına başvururlar, daha sık operasyon geçirirler. Ancak doğru teşhis edilemediğinde, şikayetler ağrı kesici ilaçlar ile geçiştirildiğinde sorun tam olarak giderilemez. Hastaların şikayetleri kısa bir süre azalmış veya geçmiş gibi gözükse de, bir süre sonra nüks eder

Back