• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.

mine hanım yazmışsınız iyi hoş geçmiş de olsun ama bu kadar insan var burada çaresiz,nasıl iyileştiğinizi yazsanız sevaba girmiş olmayacak mısnız?neden paylaşmıyorsunuz.rica ederim biraz duyarlı olun.sizden cevap bekliyen bir sürü insan var buarada..

Gerçekten çok zor bir hastalık..Ağrılar bazen dayanılmaz oluyor...Bugün kürek kemiğinden başlayıp boynuma doğru ilerleyen ve başıma da vuran bir ağrı çekiyorum..Hamileyim sıksık ağrı kesicide atmak istemiyorum..Doktor sıcak suda yüzme verdi..Geçen kış şiddetli ağrılar için kortizon vurdu..Ama bunun başka çaresi yok mu?Yaşayan arkadaşlar varsa birbirimize yardımcı olalım lütfen...

(çok zor ve tedavisi tam yok galıba aylardır ense kökumde gecmeyen agrım var sonuc fibromiyaljı antıdepresan ve kas gevşetcı alıyorum agrım dınmiyor fızıkte bıle yatmama ragmen

Arkadaslar peynir yemegi kesinlikle kesin,mümkün oldugunca da et yemeyin agrilar azaliyor.Ben denedim.Agrilarim cok azaldi.3 gün oldu peynir yemeyeli.Su an cok memnunum.Ilerde durum degisirse yine yazarim.

ben de bu hastalığı yıllardır çeken biri olarak....deneme yanılma yöntemlerim sonucunda....süt peynir yoğurt kızartma yiyecekler ve sirke kullandığım zamanlarda ağrılarımın arttığını gördüm...

Haklisiniz.Hayvani gidalarin tümü (ama en tehlikelisi peynir)vücutta asitlenmeye yol aciyormus.Asiti nötrülestirmek icin de kalsium kullaniliyormus.Mesela peynirdeki kalsium kendi sebep oldugu asiti nötrülestirmege bile yetmediginden vücutta kalsium eksikligine de sebep oluyormus.Oysa 100 gr.lahana dan cok daha fazla calsium aliyoruz ve üstelik asitlenmege yol acmiyor peynir gibi.Vücutta asit miktari cok olunca da iltihaplanmaya yol aciyormus.Velhasil peynirin faydasindan cok daha fazla zarari var .Bitkisel tedavi peynir yazarak google da aratirsaniz detayli bilgilere sahip olabilirsiniz.

Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler..Benim ağrılar yine arttı..Hamileyimde sadece ağrı kesici ve krem kullanıyorum..Yağ aldım ama hiç bir şey kar etmiyor..Ozon tedavisini merak ediyorum..

Slm Arkadaslar
Nöral terapiyi merak edenlere yaziyorum.Agrilarim o kadar artmisti ki bir saatte 8-9 kere sanci giriyordu iki gögsümün arasina ayni hizada da sirtima.Artik cok bunalmistim üstelik de moralim de bozulmustu.Baslangicta ictigim Cymbalta adli anti depresan ilac fayda etmisti ama daha sonralari saniyelik ama cok sik giren agrilara maruz kaliyordum.2 sene evvel internetten yaptigim arastirmada nöral terapinin fibromiyaljide etkili oldugunu okumustum.Bende denemege karar verdim.Basta sadece sirtimda agri olan yerlere siringa ile procain (nöral tedavide kullanilan isirgan otu ile aci bademden elde edilen bir sivi)enjekte ediliyordu.3-4 defadan sonra agrilarim azaldigini ama yok olmadigini söyledim doktoruma.Bunun üzerine doktorum da o zaman bu ilaci biz sana serumla tüm vücuduna dagilmasi icin verelim dedi.Her hafta 1,5 saat hastanede kaliyordum ve serum veriliyordu.10 haftadan sonra doktorum 10 kerede 2 haftada procain verelim dedi.Su an 8. procain verildi ama ben hic faydasini görmedim.Yani kisacasi nöral terapi bir ise yaramadi.Ancak bana yarayan baska bir sey var.O da masaj.Ama bu masaj layettayin birinin yapabilecegi bir masaj degil tabii ki.Fibromiyalji hastalari icin özel masaja gidiyorum simdi.Ben cok faydasini görüyorum.Ama isin kötü tarafi bu masaji birakmazsaniz iyisiniz.Birakinca tekrar agrilariniz olusuyor.Haftada bir kere yetiyor.Ben diyorum peynir ve et yemeyelim,masajda yaptiralim.Bence cok faydasi olacak.Ben buna bu hafta basladim.Söyle ki.Masaja eskiden cok gittim.Hic agrim kalmamisti.Sürekli masajdan iyilesince, agrilarimi unutup birakmistim.Bir de peynirin vücutta asiti artirdigini ögrenince iki gündür de peynir yemegi biraktim.Yani bu hafta masaja ve peynir yememege basladim sayilir.Sonuclarini size ilerde yazacagim.Bakiyorum aranizda hamileler var ve agri kesici aliyorlar.Birincisi agri kesiciler hem cok fayda etmiyor hem de asiri derecede zararlilar.Agri kesici yerine masaj yaptirin diyorum.Bayagi faydasi oluyor.Ya da en azindan bardak vurdurun.O da bayagi fayda ediyor.Size tavsiyem agri kesicilerden uzak durmaniz.Ben sahsen ne kadar agrim olursa olsun asla almiyorum.Ama artik beni aglattiginda ancak doktoruma gidiyorum.Acil sifalar hepimize...

Bu arada her gün Cymbalta adli ilacimi 3 senedir sürekli aliyorum.Yani onu birakmis degilim.Bir sey daha söyleyeyim.Bana masaj yapan kadinin dedigine göre elma da agrilari artirirmis.Bilgilerinize...

mine hanım yazmışsınız iyi hoş geçmiş de olsun ama bu kadar insan var burada çaresiz,nasıl iyileştiğinizi yazsanız sevaba girmiş olmayacak mısnız?neden paylaşmıyorsunuz.rica ederim biraz duyarlı olun.sizden cevap bekliyen bir sürü insan var buarada..

Ben Mine hanimin fibromiyalji hastaligi oldugunu sanmiyorum.Fibromiyalji gecmeyen,öldürmeyen,kemiklerin yamulmasina sebep olmayan ama cok cektiren,insanin yasam kalitesini düsüren bir romatizma cesididir.2 senede gecen bir hastalik degildir.Dünyada bu hastalik daha yeni kabullenilmeye baslanmistir.Bence Mine hanimin yazdiklarina takilmayalim.Bu agrilarla yasamaga alismaliyiz da yine de gönül en az agri ile yasamamizi sürdürmek ister tabii ki.Ben hastaligima tembel hastaligi diyorum.Cünkü ne zaman is yapsam agrilarim artiyor.Is yapmazsam iyiyim gibi:)))

arkadaşlar bana da 2 doktor fibromiyalji tanısı koydu son doktor miyofasiyal. sizin ağrılarınızı sordum ama yanıt alamadım

benim boynumun sol tarafı sürekli kasılıyor ve ağrıyor sol kolumu havaya kaldıramıyorum çatır çatır ses geliyor kasılmadan sırtımda omuzumda da sürekli masaj isteye bir ağrı var 1.5 yıldır geçmedi.amöa uyku sorunum yok. sizlerinkisi nasıl cevaplarsanız sevinirim....

Bu hastaligin tanisi aslinda cok kolay.Herkes kendisi koalyca fibromiyalji hastasi olup olmadigini kontrol edebilir.
1-Elinizi avcunuz yukari gelecek sekilde uzatin.Tam dirseginizi diger elinizle sagdan ve solda parmaklarinizla kavrayip sikin.Eger aciyorsa siz fobromiyalji hastasisiniz.
2-Kollarinizin ve bacaklarinizin üst kisimlarindaki kaslari azicik bastirdiginizda aciyorsa siz yine fibromiyalji hastasisiniz.
3-Agriniz sirtinizda,alt cene kemiginizde ve ayni taraftan basiniza dogru geliyorsa yine siz fibromiyalji hastasisiniz.
4-Aslinda vücutta bazi noktalari bastirdiginizda agri olur.Dizlerde,dirseklerde,sirtta omuriligin yanlarinda kalcada ilerlemis halde ayak bileklerinde el bileklerinde sikinca agri olusur.Hastalik ne kadar ilerlemisse bu noktalarin adedi artar.
Bunlar benim deneyimlerimden.

günaydın arkadaşlar..
bende doktorumun tavsiyesi ile geçen sene kışın spora ve yüzmeye gittim .... ağrılarımdan eser kalmamıştı... ancak düğün telaşından bıraktım maalesef... düğünden bir süre sonra yine başladı ağrılarım.
ben pek peynir tüketmeyen biri olduğum halde ağrılarım oluyor... elmaya dikkat etmedim..
ama ağrım olduğunda asla ağrı kesici almıyorum... hemen kas gevşetici sprey yada daha etkili olan reparil krem sürüyorum ve rahatlıyorum....
birde yatakta 7 saatten fazla duruncada benim ağrım başlıyor... bunuda farkettim..
şu sıralar sol kürek kemiğimin altında... bazende belimde oluyor...
ama doktorum en son tedavi olarak depresyon ilacını önerdi... bende elimden geldiğince dayanmaya çalışıyorum ağrılara...
evt tembel hastalığı:))
misafirim gelicekse her ihtimale karşı önceden kremimi sürüyorum.. aksi halde misafirler gidince ben ağrıdan kendimi yatağa atıyorum hemen...

umarım en kısa zamanda kalıcı bir tedavisi bulunur....

Son düzenleme:
Asi1959 ve gulsunn bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum..Gerçekten yaşayan bilir...Asi1959 bu konuda nerdeyse uzman olmuşsun...Bende bayramdan sonra masaja gideceğim..Birde doktora gulsunn kullandığı ilaçları kullanabilir miyim diye soracağım..Hamilelikte kullandığım doktorumun verdiği ağrı kesiciyi ağrılarım dayanılmaz bir hal aldığı zaman kullanıyorum..Almazsam dayanamıyorum..Kendimi soğuktan korumaya çalışıyorum..Yüzmede gerçekten çok iyi geliyor..Doktorum yüzmeye gideceksin dedi..Bu yaz yüzmeye gittim ağrılar kalmamıştı..Gevşeme ve germe hareketleri de iyi geliyormuş..Acaba yoga nasıl gelir diye düşünüyorum..Hepinize geçmiş olsun ve acil şifalar...

bende bi fibromiyalji hastası olarak çok çeşit tedavi yöntemlerini denedim ama sonuç olumsuz.ozon terapiden de sonuç alamadım.İnş. en kısa zamanda bu hastalığın kesin bi tedavi yöntemi bulunur.Allah bütün hastalara acil şifalar versin..

Arkadaşlar 10 gündür ozon yağı ve sarı kantaron yağı ile eşim boynuma,sırtıma masaj yaptı..10 gün ve iki günde bir masaj yaptı şükür ağrılarım yok..Sol tarafım eskisi gibi ağrımıyor ama yinede hafifi ağrı var..3 gün masaja ara verdik ve sırtımıda biraz üşüttüm..O gün çok ağrım oldu..Doktorum ağrın olduğunda sıcak suyu ağrıyan bölgeye uzun süre tut demişti..Hemen onu yaptım ardından sarı kantoron sürdüm..Ağrım geçti..Arkadaşlar ben bundan şifa buldum lütfen deneyin yararını göreceksiniz..

Merhaba arkadaşlar benim kollarımda ve bacaklarımda çok şiddetli ağrılar var ağlayarak uykuya daldığımı hatırlıyorum.bir ara azalır gibi oldu ki bu 2 haftadır çok arttı.çalışıyorum ve işte çok zorlanıyorum.fizik tedavi uzmanına gittim ve fibromiyalji teşhisi koydu ilaç verdi ilaçlar bağırsaklarımı bozdu ve tam kullanamdım 8.günde bırakmak zorunda kaldım.doktor lafımı dinlemedi yeni ilaç dedim yok dedi bir keredeneyebiliriz .fizik dedi sonra masaj dedi masaj verdi haftada 2 kere.7.seans sonu bıraktım şimdi pişmanım ama doktorun ilgisi de pek hoşuma gitmedi açıkçası.bunun haricinde 20 tane imza aldılar ssk da 20 seans almış gözüküyorum.imzayı en baştan aldılar.haftada 2 gün olduğu için.hakkını kaybetme diye dediler.şimdi ben 1 yıl fizik göremeyecek miyim yeni doktora gitsem.

tüm vücudumda ağrılar var.kol,bacak,sırt,bel bu aralar dayanılmaz şekilde ...var mı istanbul avrupa yakası öneriniz bana ya da ağrılarımı dindirmek için ?çok zor durumdayım

alevesen çok geçmiş olsun öncelikle... dediğin gibi benimde 2-3 haftadır ağrılarım daha da arttı.
Mevsimden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Bende 12 seans sırtımdan fizik tedavi gördüm ssk ile anlaşmalı bi kurumda fakat faydasını göremedim.Sen fizik tedaviyi hangi bölgeye yaptırdın? Ama şunu biliyorum ki mesela sırttan gördün diyelim aynı yıl içerisinde farklı bir yerden fizik tedavi görme hakkın var.Bende bahar ayına yakın tekrar özel bi fizyoterapistten fizik tedavi görmek istiyorum.Ağrılar o kadar çok hayat kalitesini düşürüyorki insan her türlü tedaviden medet umuyor.
İnş. en kısa zamanda bu hastalığın kesin ve sağlıklı bi tedavi yönteminin bulunması dileğimle...:28:

merhaba arkadaşlar.
Benim yaklasık 2 sene önce sol göğsümün üzerine ve sırtıma çok şiddetli agrılar girmeye başladı. İlk önce dahileye sonra kardeolojiye gittim çünkü kalpten şüpheleniyordum. Daha sonra panik atak hastası felan olduğumu düşünüyordum. Aslında sadece göğüs ve sırtımda ağrı yoktu fakat beni ilgilendiren bölgeler sadece oralarıydı. Sonra kaslarımda sorun olabileceğini düşünerek fzik tedaviye gittim ve doktor fibromiyalji denen hastalığı söyledi. İlaç kullanmaya başladıktan sonra ağrılarım azaldı fakat asla tam anlamıyla gewçmedi. Sinsi sinsi, inceden inceden agrımaya devam ediyolardı fakat şu son 1 haftadır yineden artmaya başladı. Doktorum bana bu hastalığın psikolejik oldugunu söyledi... Şimdi yakın zamanda tekrar başka bi doktora gidicem. Bakalım oda aynı teşhisi koyacakmı. Açıkcası ne oldugunu bilmiyorum ama sanki kalp krizi geçiriyormusum gibi göğsümde ağrı,yanma,baskı sıtımdada şiddetli ağrı hissediyorum. Sizce tekrar fiziğemi yoksa kardeolojiyemi gideyim...

yaklaşık 8 yıldır bu ağrıları çekiyorum. Nörolojiye gittiğimde depresyon, beyin cerrahi ise bel ve boyun fıtığı dedi. Ama benim ağrılarım hiçbir ilaç ve ağrı kesiciye fizik tedaviye cevap vermedi .Çünkü tüm vücudumda geziyor özellikle bel, kalça ve bacak bölgemde . Şişmeler , acı da cabası. Ne zaman birine sinirlensem bulunmak istemediğim bir ortamda bulunsam acısı fena çıkıyor.2 ay önce romatoloji dr. um fbromiyalji teşhisi koydu ve epilepsi hastalarına da verilen bir ilaç verdi .Ben 1 ay kadar kullanıp kullanmamakta tereddüt ettim prospektüsündeki yoğun yan etkilerden dolayı ve geçen hafta kullandım .Ama zaten muzdarip olduğum baş dönmem ve halsizliğim arttı ve bıraktım ilacı.2 yıldır kullandığım antidepresanımı da oldukça azalttım bırakmak istiyorum.Kısacası yeni yöntemim ağrıları ve hastalığı takmamaya çalışmak ne kadar olabilirse :61:

Arkadaşlar bende yaklaşık 8 yıldır yaşıyorum bu rahatsızlığı bende hep fizik bölümüne gittim Aankarada yaşıyorum baya bi hastaneye gittim verdikleri ilaç kas gevşetici hap yada krem bende hep aynı şeyleri verdikleri için kullanmıyodum çok ağrım olduğunda belki hap içiyordum.hatta birgün dolmuştayken sırtıma rüzgar değdiğinden tutuldum dolmuştan zor indim sanki kemiklerim birbirine geçmişti o kadar ağrı çektim doktora gittim 2 gün sonra sırtıma kürek kemiğimin altından iğne yaptılar ağrılarım 1 yıl falan hiç olmadı.birde o gün bugündür sol tarafıma kuluç girer bıktım yani birde boyun düzleşmem var ikisi birleşince allah diyosunuz.acayip boyundan baş ağrısı yapıyor ayak parmak uçlarıma kadar ağrılar olur son zamanalarda gittiğim bir iki doktor bana oda romotoloji bölümüne gittimde onlar yüzmeyi önerdi arada yazları tatile gidiyorum sırtım falan güneş görünce birde gerçekten denize girince o yıl daha rahat geçiyor.Allah hepimize şifa versin...

Back