• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende 12 senedir ayni rahatsizlikla yasiyorum. manuel terapiye gidiyorum on yildir agrilarimi hafifletiyor. simdide siropraktor denilen yeni bir alternatif tedavi yontemi buldum ona gidiyorum. ama tabii ikiside agrilari bir sureligine hafifletiyor. o yuzden agrilarim siddetlenince gidip bir sure az agri ile idare ediyorum.

arkadaşlar ben kendimi bildim bileli sırt, boyun, bel ağrısı çektim yıllarca.. spor da yapmıştım ama sadece hafiflemişti.. bazen hayatım bu ağrılardan zindana dönüyordu.. çekmeyen bilemez.. sanırım biraz da yapıyla alakalı. nispeten evhamlı, kafasında bişileri çok evirip çeviren insanlarda ve özellikle de kadınlarda daha çok rastlanıyor bu hastalığa.. nedeni de aslında engelleyemediğiniz kas spazmı... psikolojik etmenler çok etkili bu kas spazmlarının oluşmasında..

ama artık belim ağrımıyor :) boynum çok az arada bir çıtlıyor sadece.. sırtım da ağrımıyor.. eskiden nefes alıp verirken bile sırtım çıtlardı.. yalvarırdım sevgilime nolur masaj yap bana ölüyorum ağrıdan diye...

nası oldu derseniz:
1) Yüzmeye başladım..
2) Karın kası hareketleriyle karnımı güçlendirdim..
3)Sık ve kesikli sığ nefes almaktansa derin nefes alıp vermeye alıştırdım kendimi (diyaframı kullanarak, yogada temel prensiptir, yani nefes alırken göğüs kafesiniz inecek karnınız büyüyecek, verirken de tam tersi)

Yüzmek çok iyi geldi.. Bel ağrılarım geçti.. Başlangıçta geçmesi sadece bir gün sürüyor ağrılar tekrar hafiflese de başlıyordu. Ama düzenli devam edince tamamen ortadan kalktı. Aksatmadan haftada 3 gün birer saat yüzüyorum. Yüzme ek olarak da belimi, sırtımı ve karın kaslarımı güçlendirdi.. Kulağa değişik gelebilir ama gövde kaslarının (karın, bel) güçlü olması doğru duruş için çok çok önemli.. Ben hep spor yapan bir insandım ama özellikle duruş bozukluğunuz varsa bu kaslarınız umduğunuzdan zayıf olabiliyor.. Bu durum da duruşunuzu çok etkiliyor. Ve tabi ağrılarınızı da.. Eskiden tam manasıyla dik duramazdım mesela, kendimi çok da kasardım dik durabilmek için.. Ağrılarım artardı sadece..

Kısırdöngüyü bir şekilde kırabilirseniz gerisi geliyor.. Yüzüyorum, karın ve bel kaslarımı güçlendirdim, daha derin ve düzgün nefes alıp veriyorum ve şimdi duruşum çok çok düzeldi.. Kendimi zorlamadan dik durabiliyorum.. Çok daha kendine güvenli ve güzel gözüküyorum.. Ve ağrılarım yok oldu :) Sıkılaşan vücut ve stres atmak da bonusları.. Napın yapın bu ağrıları çekiyorsanız mutlaka yüzmeye başlayın ve pes etmeyin derim.. Nefesinizi ayarlayın bir de.. Etkisini en fazla bir ay içinde göreceksiniz..

Herkese ağrısız sızısız güzel günler :)

Tembellik etmeyin derim, ağrısız sağlıklı hayata kavuşmak imkansız değil :)

Forumu baştan sona okurken bu yazı dikkatimi çekti, geçen sene yazılmış ama olsun,bana bu hastalığın tanısı konmadı ama bazı belirtileri var, dr a gittim doğrudüzgün ilgilenmedi bile hatta beni cahil yerine koymaya kalktı.. Başından savmaya çalıştı ısrar edince yüzme ve fizik tedavi önerdi, bende uzun zamandır fizik tedavinin bana iyi geleceğini düşünüyordum ve ayrıca bu hafta bir spor salonuna üye olmayı düşünüyorum burada yüzme, yoga ve pilates derlerine girmeyi düşünüyorum yani yukarıda arkadaşın yazdıklarını okuyunca doğru yolda olduğumu düşndüm umarım rahatlarım, günlük hiçbir işimi yapamıyorum boyun,omuz ve başağrılarımdan..

Herkese sağlıklı günler dilerim...

3 gündür tekrar el ve kol uyuşmalarım başladı
ben de şiddetli ataklar hep böyle başlıyo
biliyorum önümdeki 15 gün zindan olucak hayat bana
fizik tedaviye gittim ama fayda görmedim
sıkıldım artık...

Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.

canım banada özel msj atarmısın tedavi hakkında açık bir bilgi verirsen çok mutlu olucam.
arkadaşlar bende fm hastasıyım.sırt ve bel ağrılarım var.bel de ağrı daha fazla.. akunpuntur tedavisi ve ozon terapi ( 15 seans )oldum fakat hiç bir faydasını görmedim.fizik tedavi oldum sırtımdan yeni bitti . 1 ay sonrada belimden fizik tedavi olucam.inş. faydasını görürüm.

şunu belirtmek istiyorum : 15 günlük bi yurt dışı seyahatim oldu.iklimi kuru ve sıcak hava ve orada ağrılardan eser kalmadı galiba istanbulun havası da iyi gelmiyo.nem olayı bu hastalığı dahada çok tetikliyor.
Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin amin..

Bende daha cok genc olmama ragmen 6 senedir bel agrsı çekiyordum artık hiç kesilmeyecek hale geldiginfe doktora gittim. Önce beyin sinir cerrahına gittim benden cok agır tetkikler istedi ve ertesi gün yataktan kalkamazsan sasırma dedi =S sonra arkadasımın erkek arkadasına gittim Fizik tedavi uzmanlıgından dahi haberim yoktu. O gerekli tüm tetkikleri yaptı korkma dedi önemli bişey yok egzersiz yapmalısın yürüyüş yapmalısın uykuna dikkat etmelisin.2 aydır yürüyüş ve egzersiz yapıyorum çok faydasını gördüm özellikle 45 dk tempolu yürüyüş bana ilaç oldu. Şimdi uykusuz kaldıgım gün belim agrıyor onun dısında rahatım. Spor yaptıgım için daha mutluyum aklım dagılıyor kendime vakit ayırmış olmanın mutlulugu var. Ayrıca kaslarım güçlendiği için fıtık gibi hastalıklar için önlem olacak.. Rabbim herkese acil şifalar versin. Uykuya cok dikkat etmek gerekiyor. Agrıların çogu derin uykuya geçemeyip dinlenemediğimiz için ortaya çıkıyor.

mrb esila
ne tür egzersizler yaptığını ve hangi sıklıkta olduğunu mümkünse yazar mısın ?

Son düzenleme:
Bacak kaslarımı güçlendirecek egzersizler,netten bi arastırayım hepsini tarif edememki =)
en basiti yere dümdüz yatıp tek bacagımı havaya kaldırıyorum 10 a kdr sayıp indiriyorum. Agrımaya basladıgı noktaya kadar kaldırıyorum bu muayne olurkende yaptırdıkları bi hareket. Her iki bacagım için tekrarlıyorum. Basladıgımdan beri arada ciddi fark oldu artık daha yukarı kaldırabiliyorum. Doktorum bana sabah aksam 10 kez dedi ama ben günde 1 kere yapmaya çalıştım 20 kere fln yaptım. Sabah aksam tekrar etmek daha iyi olur tabiki.

Yıllardır psikiyatri, ortopedi, nörolog, gastroentolog, kbb gezmediğim uzman kalmadı. Özellikle mevsim geçişlerinde soğuğa adaptasyonum çok düşük, sanki kulaklarımın arkasından kaslarımı ve çenemi iki yönlü çekiyorlarmış gibi hissediyordum. Taktıkça daha beter artıyordu. Bir ara yüz felci geçirdiğimi düşündüler, spastik kolon sendromu, bel ve bacak ağrısı, çene ekleminde aşınma ve sabahları geç açılma, yorgun kalkma, dönem dönem böbrek ağrısı gibi ağrılar.... bir türlü ne olduğunu anlayamadım ve anlayamadılar. Çevremdeki en yakın insanlar bile beni ciddiye almamaya ve dalga geçmeye başladılar. Çünkü tahlil, tomografi, usg vs. birşey çıkmıyor, hepsinde stresten kaynaklanıyor deniyordu.
Sonunda gittiğim fizik tedavi uzmanı tanıyı koydu. FM olduğumu anlayınca araştırdım ve internetten bulduğum hemen hemen bütün belirtilerin bendeki belirtilerle örtüştüğünü gördüm.
Özellikle kadınlarda, çevremde bir çok arkadaşımda benzer belirtiler var. Kesin tedavisi yok ama yine de teşhisin konması bile çok önemli. ASO testleriyle çıkmayabiliyor, RF testi FM olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyormuş. Ne kadar çok kişiye ulaşılabilir ve bilgilendirilebilirse o kadar iyi olur diye düşünüyorum. ABD'de bile hastalığın adı ve tanısı birkaç yıl önce kabul görmüş. Kimsenin keyfinden hastayım diyeceğini ve doktor doktor dolaşmaya meraklı olduğunu düşünmüyorum, mutlaka birşeyler hissediyor ki gidiyor ya da ihtiyaç duyuyordur. Sizlerde çevrenizdeki insanları aydınlatın. Fizik tedavi uzmanı belli noktaları elle kontrol edip şikayetlerinizi dinleyince hemen anlıyor zaten. Egzersiz, gevşeme teknikleri, fizik tedavi bir ölçüde hafifletti bendeki belirtileri. Herkese sağlıklı güzel günler diliyorum.

bu belirtilerin çoğu aynen hem de yıllardır bende de var ama tek taraflı. tek taraflı olur mu bu hastalık? :uhm:

tek taraflı derken? Sadece sag tarafınız yada sol tarafınız mı?

Benim bilgim yok fibromiyalji değilse bile bi doktora gözükseniz, bundan şüphelendiğinizi söyleseniz net bi cvp alabilirdiniz..ve agrının sebebi ortaya cıkardı

bu hastalığın kendine özel bir sitesi var, orda tek taraflı da olabildiği, hatta hastaların migrenle bile karıştırdığı filan yazıyordu. ordan test ettim fibro değilmişim. :))))

bu hastalığın kendine özel bir sitesi var, orda tek taraflı da olabildiği, hatta hastaların migrenle bile karıştırdığı filan yazıyordu. başa da vuruyor ağrı sonuçta. gerçi ordan test ettim hafif bi fibro var gibi gibi. :))))

İki sene doktor doktor gezdikten sonra fibromiyalji tanısı konuldu.. Adının konması beni mutlu etti ama aylar önce bu satırları okurken asla kurtulamayacağımı düşündüğüm bir hastalıktan öte gidemedi.Ağrılar ne kelime..?? okula giderken koltuk değnekleri taşımak zorunda kalmıştım kasılmalar kitlenmeler olduğunda.. ve artık eski performansımda çalışmam mümkün değildi. Evde emeklemeye başladığım dönemlerim geldi. evde yemek yapabilmek için ayakta durabilmem bile mümkün değildi. Şu anda Dikili de tatildeyim.. Geçen yıl denize ya arabayla gitmek durumundaydım.. Bunun dışında iki sefer yayan gitme teşebbüsünde bulunduğumda duvar kenarlarında dinlene dinlene gitmek zorunda kalmıştım. Bugün denize tıkır tıkır gidiyorsam.. beni elektroterapi yöntemiyle tedavi eden doktorumun sayesindedir. Bu süreçte vitamin ve penisilin iğneleri vuruldu.. Evet kendimi korumadığım takdirde genelde her bölgede acımasızca hissedilen ağrı tek bir bölgede hafif bir sızı olarak belirebiliyor.. ama O da yıllarca yaşadığım ezanın yanında hiç sayılır. Buradaki amaç titreşimler ve elektrikle ısınan yeleğin de yardımıyla oksijen in en uç sinire kadar ulaşmasını sağlamak. titreşimler ve vuruşlar.. sağlam adama masajdır belki ama bizler için açıkçası eza..!!! sonucu mu ..??şu anda yaşadığım mutluluk..!! Yıllarca beni esir almış olan bu hastalıktan 20 günde kurtuldum. Allah bu konuda herkesin yardımcısı olsun.. Acil şifalar diliyorum..!!!

Son düzenleme:
evet sol ağrıyor benim hep.

canım benim de sadece sol tarafım bu yüzden hep fibromiyalji değil deidm zaten kulunç dışında ve geçmeyen ağrı dışında diğer belirtiler tutmuyor benim. ama boynum dırtım geçmiyor hiç fiizk tedavi nöral tedavi akupunktur ve en son kuru tedavi ama yok yok geçmedi şimdi antidepresan dedi doktor o da inanmıyor ama bir deneyelim dedi ben bebek düşünüyorum yeni kaybettim bebeğimi o yüzden bakalım bu ağrılar ne oalcak

canım benim de sadece sol tarafım bu yüzden hep fibromiyalji değil deidm zaten kulunç dışında ve geçmeyen ağrı dışında diğer belirtiler tutmuyor benim. ama boynum dırtım geçmiyor hiç fiizk tedavi nöral tedavi akupunktur ve en son kuru tedavi ama yok yok geçmedi şimdi antidepresan dedi doktor o da inanmıyor ama bir deneyelim dedi ben bebek düşünüyorum yeni kaybettim bebeğimi o yüzden bakalım bu ağrılar ne oalcak

geçmiş olsun, stresle yakından ilgisi var.
adı fibromiyalji olsun olmasın, kas ve stres bağlantılı.
bana sıcak uygulama çok iyi geliyor.
yaz kış ne zaman bu kas ağrıları başlarsa sıcak su torbasını dayıyorum.:)
aşağıda arkadaş da demiş elektirikle çalışan yelek diye.
sıcak tek çare. bir de spor. ama sporu sevemedim gitti. :((

Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.

sevgili mine_sen ben de fibromiyalji hastasıyım ağrılarım çok fazla.kullandığım ilaçların etkisi çok kısıtlı.doktorunu ve tedavi yöntemini yazarsan çok sevinirim.şu anda hiçbir şikayetin yok değil mi?cevabını bekliyorum çok zor durumdayım

mine hanım nasıl kurtuldunuz bu hastalıktan lütfen paylaşırmısınız:( ben yıllardır çekiyorum bu hastalığı ancak tanı koyabildiler. inanılmaz ağrılarım var oturup sürekli ağlıyorum geçmediği için.

Back