Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nerdeyse 2 yıl olacak ağrısız bir günüm olmadı ne yapacağımı bilemiyorum nöral tedaviyi de bırakacağım hiç bir işe yaramıyor bugün anladım bu kadar ağrım olduğuna göre

Canım hamilelik insanın bazı hastalıklarını bir sürede olsa maskeliyor,karnın büyümesiyle vücudun yapısı değiştiği için sanırım ağrıda hafifliyor hamilelik esnasında ama son aylarda sadece çok rahattım ama doğumdan sonra tekrar hatta şiddetlenerek arttı bilemiyorum ama artık bu ağrılar çok dayanılmaz oğlumu bile kucağıma alırken çok zorlanıyorum Allah yardımcımız olsun

benim ağrılarım şu şekilde oluyor:
primer olanlar: sol ve sağ küreğimin iç kısımları yay biçiminde yeryüzü tabakaları gibi kat kat taşalşmış vaziyette.. atağa geçtiğinde bu kütleler neredeyse karnabahar gibi oluyor ve sırtımda (özellikle de sol tarafımda) inanılmaz ağrılar hissediyorum ve sırtımda sanki bir çuval taşıyormuşum gibi sürekli ağırlık hissi... sol küreki içinde özellikle acayip büyük ve derinlerde bir kütle var ve kalbime baskı yapıyor ve kalbim sıkışıyor.. sol tarafıma yatamıyorum.. .. bu nedenle kardiyolaga bile gitmiştim ama kalbimde bir problem yokmuş.. iler safhada da bu katılaşan kütleler muhtemelen sinirleri sıkıştırıyor ve başımda şiddetli ağrı oluoyor... bazan gözüme ve diş köklerime vuruyor... daha ileriki aşama ise mide bulantısı ve ışığa ve sese hassasiyet.. resmen migrene çeviriyor..
sekonder olanlar: bazan da bu sol koluma vuruyor.. elim uyuşuyor

uzun süreli sürekli şekilde masaj da yaptırdım... geçici çözüm.. inanılmaz şekilde masajdan bir gün sonra sırtımdaki kütleler yeniden oluşmaya başlıyor.. sanki sırtımda organik bir yapı var sürekli kütle üretiyuor... inanılır gibi değil

öfff.. çizdiğim tablo yaşadığım halde benim bile içimi daralttı :1no2:
bu rahatsızlık bütün yaşam sevincimi alıp götürüyor.. boşuna yaşam kalitesini düşüren hastalıklar sınıfına sokulmuyor

cevabın için teşekkür ederim ve inşallah şifa bulursun. benimkisi sadece sol boynum sol omuz ve sol kolumda olan bir ağrı sol tarafımda kulunç denen şeylerden var kasılma hissi var kolumu kaldırınca boynumu çevirince çıtır çıtır sesler geliyor.ama bir türlü geçmek bilmiyor ne yapacağımı bilemiyorum şu ceragem denen yatak dışında denemediğim kalamdı.

kızlar benim eskiye kıyasla belim, sırtım, boynum hiç ağrımıyor artık..

-yüzmeye gittim
-spora gittim ve özellikle bel ile karın kaslarımı güçlendirdim (hiç farketmeyebilirsiniz ama çok spor yapsanız da bu bölgeler güçsüz olabiliyor, bu da duruş bozukluğu ve ağrı yapıyor)
-bişilere üzülüp sinirlendiğimde geçmesi için ter atacak şekilde spor yapıyorum.. haftada 3 sabah erkenden koşmaya başladım.. ter atınca sinir, stres, kaygı, endişe vs vs hiç bişi kalmıyo inanın
-doğru nefes alıp vermeye özen gösteriyorum, gögüsten değil derin diyafram nefesi, özellikle stresli olduğunuzda.. günde 10 dk meditasyon yapıyorum, yani bağdaş kurup, gözlerimi kapatıp, bişi düşünmeden sakin sakin nefes alıp veriyorum acaip gevşetiyor..
-yaptığım şeyleri artık aceleye getirmiyorum, sakin sakin kahvaltı hazırlıyorum mesela, işleri yetiştirmek için habire napcağıma kafa yormuyorum
-sabahları erken kalkıp parka ya da boğaza inip yürüyorum sakin sakin..

bu yazdıklarım size çok gelmiş olablir ama bir iki tanesini hayatınıza adapte edebilir, iğrenç ağrılardan kurtulabilirsiniz zemuszemus

minecim çok geçmiş olsun aynı dert bendede var bu hastalıktan nasıl emekli olduğunu banada anlatırsan sevinirim hatta doktorun adınıda verirsen sevinirim.

arkadaşlar bu arada ozon terapinin de fibromiyalji için kullanıldığını duydum... gerçi anladığım kadarıyla kökten çözümden çok genel iyileşme hali sağlıyor.. sanırım vücuttaki oksijeni artırdığı için ..
denenebilir...

bana da daha dün kondu bu teşhis. doktor söylediğinde pek bişey ifade etmemişti sadece bunla yaşamaya alışsan iyi olur. kesin tedavisi yok ama fizik tedavi başarılı olabilir dedi. bu hastalık hassas insanların hastalığıymış. ani üzüntü ve travmalarda patlak veriyomuş bende de öyle oldu. evlilik arafesinde yaşadıklarımdan dolayı sanırım. şiddetli ağrılardan ağlama nöbetlerine giriyorum resmen. iğneler fayda etmiyo. basit bi boyun tutulması sandım ne çıktı. 1 aydır elim ayağım uyuşur kramplar girerdi. miğde ağrıları uykusuzluk yorgunluk derken bu çıktı.

şu an ağrılarım azmış durumda resmen iğneler boşuna bi zerre rahatlatmadı beni. 1 aydır ağrı çekiyorum. 2 gündür sabah akşam iğne masaj sıcak kompresler bana mısın demiyo. bu ağrı ömür boyu çekilir şey değil.sanki omzum ve sırtımda bişeyler düğüm olmuş kanca kanca.

merhaba arkadaşlar..

bende yaklaşık 2 yıldır sabahları çok yorgun iki büklüm kalkıyordum, geceleri uyuyamıyordum, gün içinde kendimi çok yorunca ağrılarım artıyordu ve bir an önce yatağıma uzanmak istiyorudum.. Ama aklıma hiç doktora gitmek gelmiyordu, çünkü bel fıtığı başlangıcı denmişti yıllar önce ve o arttı diye düşünmüştüm, taki 4 ay önce aniden kalp krizi geçirip hastanede yatakta o feci bel ağrılarına kadar... ağrıdan uyuyamıyordum ve ağlıyordum sürekli... sanırım o stresli dönemde daha çok kendini göstermeye başladı,. aynı zaamnda yürüyerek artan çok şiddetli sol dizimden aşağısında oluşan bir bacak ağrımda oluştu bu dönemde..önce bel fıtığımı düşünüp ilk fırsatta emar çektirdim ama birşey çıkmadı... sonra bacak ağrıma damar tıkanıklığı olabilri dendi ve doppler ile bakıldı ancak birşey buluınamadı... her doktora gidişimde inş. birşey çıkar diye dua ediyordum..
tesadüfen fizik tedavi doktoruna gittim,,, anlattığımda kadın direk tanısını koydu, muayenede etti ve emin oldu... fibromiyaljii.... ohhh dedim.. ne güzel artık hastalığımı biliyorum....

ama bana anlattıklarından sonra eve gelip araştırdığımda da öğrendim ki maalesef bir tedavisi yok.. doktorun bana dedikleri aynen şöyle... tamamen stresten kaynaklandığı... tedavisi yok sadece ağrılarımı azaltabilirlermiş.. başlangıç olarak kas gevşetici sprey ve ağrı kesici.. sabah akşam kullanılacak..ayrıca ağrıyan bölgelere sıcak kompress.. ve egrersiz listesi.. eğer ağrılar devam ederse fizik tedavi etkili olabilrimiş... devamında yine ağrım olursa ağrılı bölgelere enjeksiyon... eğer hala sonuç alınamıyorsa düşük dozda antideprezan başlanıp geceleri rahat uyuma sağlanıp, vücudu dinlendirip ağrılardan kurtulmamız mümkünmüş.. çünkü stresten dolayı uyuduğumuzu düşünsekte tam olarak uykuya dalma olamıyormuş, bu sebeple sabah kalktığımzda o ağrıları çok fazla hissediyoruz. antidepresan uzun vadede sonuç verebilirmiş. kesinlikle egzersiz ve yüzme önerdi doktorum..
yaklaşık bir aydır kas gevşetici ve ağrı kesici kullanıyorum, evt faydası var ama tam olarak ağrılarımdan kurtulduğumu söylemem... spor salonuna başladım.. egzersiz, plates ve yüzmeye gidiyorum... bakalım sonuçları ne olcak...

çok uzun yazıp sizi sıktıysam kusuruma bakmayın...
hoşçakalınn, ağrısız günlerr:))

yaşama sevincimi kaybettim,100 yaşında gibi hissediyorum,bu nasıl bir hastalık böyle yaw.......
fizik tedavi de oldum ama banamısın demedi,vız gelip tırıs geçti :bbo:

slm arkadaşlar .bütün yaz (topu topu 2 ay) ne migrenim tuttu nede gece sırt ağrılarım.altınoluktan ist. a geldiğimden beri ağrı kesicileri içmeye başladım.sıcak,yüzme,rahat hayat bunlarmış sebep.yatağı değiştirdim,yastığı değiştirdim,fizik tedavi yapıldı sonuç yok.sadece laroxyl adlı antidepresandan fayda görmüştüm geçen sene.o da kilo aldırmıştı.ama yine çaresiz kalırsam başlamayı düşünüyorum tabi doktor kontrolünde.

Arkadaşlar hepinize ceçmiş olsun bende 10 yıldır fibromiyalji hastasıyım ve benimde artık umudum kalmadı ağrılarım o kadar yoğun ki gece hiç bir şekilde yatamıyorum ve artık çeneme başımın arka kısmı oralara kadar ulaştı daha önce sırt ve omuz kısmına kortizon yaptırdım ama o da bir süre gitti fizik tedavi de çözüm değil çok üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum artık bende sizden fikir bekliyorum

uzun zamandır buraya yazmıyordumm
yazılanları okuyunca yazma ihtiyacı hissettimmm a.s
ilk sayfalardaaa söylediğim gibii psikiyatri tedavisiyle bu hastalığı yenmeye çalıştımm doktoumun sözünden bazı arkadaşlarımın karşı çıkmalarına rağmen çıkmadımm a.s
iki haftadır verilen tedavide ilaçları kesmeye başladık
bende ilaç kesilmesine rağmen hiç bir ağrı belirtisi yokk :1rolleyes:

şükürler olsunki sanırım bu illetten kurtuluyorumm :Saruboceq::1rolleyes:

Ben de fibromiyalji hastasıyım. Belirtileri zaten sizler yazmışsınız. Ben de şunları yaşıyorum: Sabah uyanmakta zorluk, derin uykuya geçememe,gün içerisinde sürekli uyuma isteği, belli bölgelerde sürekli ağrılar, bitmeyen halsizlik-yorgunluk....vs Bir de soğuktan inanılmaz derecede nefret ediyorum, çünkü tüm vücudum kaskatı oluyor soğukta.
Yıllardır bu ağrılarla yaşamayı kabullenmiştim, çünkü hiçbir muayenede,tahlilde hastalık belirtisi çıkmıyordu. Başka bi rahatsızlığım nedeniyle doktora gittiğimde, aslında benim böyle bir rahatsızlığım olduğunu da keşfetti,Allah razı olsun kendisinden. Hastalık hastası muamelesi görmemek için şikayet de edemiyordum kimseye, anlatmıyordum derdimi.
Bu yaz evlendim ve bekarken bütün evin maddi-manevi yükü üstümdeydi, öyle zorlanıyordum ki. şimdi eşim sağolsun yardımcı oluyor. Benim asıl korkum ise bir gün bebek sahibi olduğumda halimin ne olacağı ...

AĞRI ÜNıTESı
Ağrı, kişinin yaşam kalitesini düşüren, kişide uyku bozuklukları, korku ve huzursuzluk, anksiyete ve depresyon gibi kişinin iş ve toplumsal yaşamındaki aktiviteleri sınırlayan, iş verimini düşüren ve sürekli çekilen eziyetin yanı sıra ciddi boyutlarda sosyal ve ekonomik kayıplara neden olan emosyonel kötü bir deneyimdir.

Hastalarımıza “akut ağrı” ve “kronik ağrı” olarak iki başlık altında osteopati, özel manuel teknikler, sıcak veya soğuk uygulamalar, manyetik alan tedavisi, nöralterapi, elektroterapi, ESWT, akupunktur… gibi etkin tedavi yöntemleriyle ağrısız bir yaşam sunulmaktadır.
Ağrı ünitemizde;
• Bel ağrıları - Bel fıtığı
• Boyun - Sırt ağrıları
• Siyatik
• Migren - Baş ağrıları
• Kalça, diz ve omuz ağrıları
• Sinir sıkışmaları ve uyuşmalar
• Eklem ağrıları
• Fibromiyalji
• Tüm yumuşak doku ağrıları
• Tenisçi dirseği
• Topuk dikeni
• Kronik yorgunluk

gibi tedavisi zor problemleri yüksek başarı oranlarıyla gidermekteyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar,
Türk Psikologlar Derneği'nin Gevşeme Egzersizleri CD si iyi geliyor. Doktorum fizik tedavi ile birlikte ozon tedavisi de verdi. İyi gelirse sizi bilgilendiririm. Herkese ağrısız, stressiz (nasıl olacaksa?) günler diliyorum.

merhaba
bende de aynı rahatsızlık var. nasıl kurtuldun ağrılarından biraz bilgi verebilirmisin.
özel mesaj olarak da atabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…