hamilelik döneminde azalması çok enteresan.. ben de hamile kalırsam ne yaparım, ilaç da içemem iğne de olamam diye kara kara düşünüyordum.. demek ki gebelik döneminde salgılanan hormonların böyle bir yan etkisi oluyor...
aslında buradan bile yola çıkarak bir tedavi geliştirebilir doktorlar belki..
arkadaşlar ısrarla soruyorum ama sizlerin ağrıları nasıl?
hep aynı yeriniz mi ağrıyor yoksa değişiyor mu?
sürekli ağrınız var mı?
benimkisi boynumun sol ön kısmı ve sol omuzumda dokunduğumda ağrıyan yerime elime kadar uyuşturuyor. ama başka yerim ağrımıyor. uyku düzenim güzel ağrım uyatmıyor. ve ağrım asla psikolojime bağlı değil ya sizleirnkisi nasıl? soruyorum çünkü fibromiyaljiyi okuyunca bu değil hastalığım diyorum cevaplarınızı bekliyorum ....hepimize ağrısız günler....
benim ağrılarım şu şekilde oluyor:
primer olanlar: sol ve sağ küreğimin iç kısımları yay biçiminde yeryüzü tabakaları gibi kat kat taşalşmış vaziyette.. atağa geçtiğinde bu kütleler neredeyse karnabahar gibi oluyor ve sırtımda (özellikle de sol tarafımda) inanılmaz ağrılar hissediyorum ve sırtımda sanki bir çuval taşıyormuşum gibi sürekli ağırlık hissi... sol küreki içinde özellikle acayip büyük ve derinlerde bir kütle var ve kalbime baskı yapıyor ve kalbim sıkışıyor.. sol tarafıma yatamıyorum.. .. bu nedenle kardiyolaga bile gitmiştim ama kalbimde bir problem yokmuş.. iler safhada da bu katılaşan kütleler muhtemelen sinirleri sıkıştırıyor ve başımda şiddetli ağrı oluoyor... bazan gözüme ve diş köklerime vuruyor... daha ileriki aşama ise mide bulantısı ve ışığa ve sese hassasiyet.. resmen migrene çeviriyor..
sekonder olanlar: bazan da bu sol koluma vuruyor.. elim uyuşuyor
uzun süreli sürekli şekilde masaj da yaptırdım... geçici çözüm.. inanılmaz şekilde masajdan bir gün sonra sırtımdaki kütleler yeniden oluşmaya başlıyor.. sanki sırtımda organik bir yapı var sürekli kütle üretiyuor... inanılır gibi değil
öfff.. çizdiğim tablo yaşadığım halde benim bile içimi daralttı :1no2:
bu rahatsızlık bütün yaşam sevincimi alıp götürüyor.. boşuna yaşam kalitesini düşüren hastalıklar sınıfına sokulmuyor
bana da daha dün kondu bu teşhis. doktor söylediğinde pek bişey ifade etmemişti sadece bunla yaşamaya alışsan iyi olur. kesin tedavisi yok ama fizik tedavi başarılı olabilir dedi. bu hastalık hassas insanların hastalığıymış. ani üzüntü ve travmalarda patlak veriyomuş bende de öyle oldu. evlilik arafesinde yaşadıklarımdan dolayı sanırım. şiddetli ağrılardan ağlama nöbetlerine giriyorum resmen. iğneler fayda etmiyo. basit bi boyun tutulması sandım ne çıktı. 1 aydır elim ayağım uyuşur kramplar girerdi. miğde ağrıları uykusuzluk yorgunluk derken bu çıktı.
Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?