Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ıspartadan katkımız olursa seve seve yardımcı olmak isterim annem 64 yaşında yıllardır buhastalıktan muzdarip kendi derdine çare bulamadı birde 10 yıldır gittikçe ilerleyen bir şekilde kızının bu hastalıgı çektiğini görmek çok kötü

maat diyarbakır o kadar da ufak bir şehir değil, havuz ve fitness salonu gerçekten yok mu? çok geçmiş olsun bu arada..

merhaba hepinize geçmiş olsun demek istiyorum öncelikle bende yıllarca bu dertten muzdariptim arkadaşlar. Hatta siteyi takip edip okudukça aa işte aynı ben ah ahh diyordum . ama 2009 la birlikte yeniden doğdum. İyi bir fizik tedavi uzmanına giderek.. Nöralterapi, fizik tedavi ve ilaç tedavisiyle 1 ayda kendime geldim. Önceden göğsüm sıkışıp nefes almakta zorlandığım, gece boynumun ağrısından ve sürekli tutulmalarından uyuyamadığım günler ki bu geçici değil sürekliydi aklıma geldikçe nasıl şükrediyorum
belkide aceleci davranıyorum henüz 1 aydır hiç bi sıkıntım olmadı sevinmek için acelemi ediyorum diyorum ama yıllardır hiç bir ay boyunca bu kadar mutlu olmamıştım (mutluluktan ağladım inanın).. ilaca devam ediyorum nöralterapi ve fizik son buldu. Umarım hepiniz iyileşirsiniz gerçekten çok zor ve umarım ağrılarım tekrar başlamaz.. sevgiler

maat diyarbakır o kadar da ufak bir şehir değil, havuz ve fitness salonu gerçekten yok mu? çok geçmiş olsun bu arada..

ah canım ah sorma hiç :1no2: ... hijyen bi ortam bulmak ayrı mesele (havuz için önemli malum)... hadi havuzu boşver spor salonuna git desen iş görecek ve bir bayanın tek başına akşam iş çıkışında gidebileceği bir salon bulmak zor .... belki bilmediğim ve bu güne kadar bulamadığım diyarbakırım bir yerlerinde olabilir.. gerçi sordum soruşturdum "sana göre biryer bulamazsın ancak erkeklere göre fitness club'lar var" dediler :((( bi de buralarda hadi buldum uygun bi yer (gerçi yok ya) .. iş çıkışında gidip spordan sonra eve dönüş için altımda araba olması lazım ki biz arabayı yeni sattık ve bu günlerde arabasızız:(( spordan çıkınca öyle otobüs dolmuş beklersem iyice tutulurum.. eve ışınlanmak lazım :(( ahhh ankara ahhhh :bbo:

ben de diyarbakırda şimdi bir akupunktur ve nöral terapi uzmanı buldum... yakın bir arkadaşım var buralı.. o da fibromiyalji hastası benim gibi... beraber gitmeyi düşünüyoruz... bir de doktorla konuştuk herhangi bir sağlık kurumu ile anlaşması yokmuş.. seansları kendi imkanlarımızla karşılayacağız yani.. fiyatı konuşmadık henüz.. ama size sorum olacak:
1. sizler nöral terap vb için cepten mi ödediniz yoksa sosyal kurum desteğ oldu mu ??
2. seans başına (nöral terapi veya akupunktur) verdiğin ücreti öğrenebilir miyim?? benim için doktorla konuşurken faydalı olabilir kafamda belirli bir bedel bilgisiyle gitmek??
kızlar hepimize acil şifalar a.s.

canım ben doktorun kendi muayenehanesine gittim. Öncelikle muayene ücreti ödedim ve tedavi sürecim başladı. ertesi gün hastaneye gittim fizik tedavi ve ilaç yazdı. daha sonra 10 seans yine dr.un kendi ofisine giderek nöralterapi iğnelerimi oldum. Devletin karşılayacağını sanmıyorum . Dr.lar bunun kurslarına katılıyorlar ve sonra kendi hastalarına özelde uyguluyorlar. nöralterapi ücretine gelince çok uç bi rakam olduğunu sanmıyorum şimdi ben verdiğim fiyatı söylesem bile yardımcı olmaz canım çok uğraştım yıllarca ve referanslı tanıdık bir dr.du ben uygun bi ücret ödedim hani gerçek fiyatı nedir diyede kurcalamadım. Acil şifalar.

en önemli şey stresten uzak durmak relax günler diliyorum hepimizea.s

fizik tedavi ve ilaçları emekli sandığı karşılıyor bizim cüzi bi ücret kesintimiz oluyor.nöralterapi kendi cebimizden.

ben ankaradayken lazer tedavi görmüştüm boynum için.. gittiğim doktor önce MR çektirdi ve boynumda 4 diskte dejenerasyon, fıtık, bulging, düzleşme vb çıktı.. üst sırt ağrılarımın ve yaşadığım sıkıntıların bu nedenle olduğunu söyleyip beni lazer seanslarına başlattı... cepten ödedim tabii... bir seans 50 lira idi... 2 ay kadar gittim her hafta... bayağı bi fark etti... ama maalesef temmuzda diyarbakıra tayinimiz çıkınca tedaviyi yarıda kesip buraya geldim... ilk birkaç ay tedavinin etkisi devam etti ama 2 aydır yine başgösterdi maalesef....

Kıyamam ya benimde MR ımda 4 tane sorunlu bölge olduğunu söylediydi bi dr. Zaten boyun düzleşmesi olmazsa olmazımız :çok üzgünüm: omzumunda birinde düzleşme olması tuzu biberi benim için. ama 1 aydır çok daha iyiyim belkide bi süre sonra tekrar başlıycak bak senin öyle olmuş. 50 lira çok fazlaymış bu arada 1 seans için belki burası daha küçük bi şehir olduğundan daha ucuzdur burada arz talep durumu olabilir. bir an önce tedaviye başlamalısın tekrar arkadaşım inan bu illet yaşam kalitemizi düşürüyor .Acil şifalara.s.

evet hayatım ya ... işte çeken bilir.. inan 3bin lira civarında verdim doktora... şimdi sıkıntılar kaldığı yerden devam maalesef :1no2: bu paraları verirken para mevhumu gözümde değildi.. aman ben kurtulayım da bu illetten gerisi boş dedim... eşim de benim sürekli vızıldanmamdan tabii aynı evde benimle yaşıyor bu hastalığı.. o da "aman sen bi iyileş de feda olsun para mara" modundaydı.... şimdi bir de biz bebek için tedavi görüyoruz... o nedenle herhangi bir external uygulamanın yan etkisi olur mu bilemiyorum :uhm: tabii bu nedenle ağrı kesici, kas gevşetici vb ilaçları da kestim.... o nedenle arkadaşımla gideceğim yeni bulduğum doktora.. o bir başlasın bakalım.. ben de gebelik hazırlığı ve gebelik süreciyle herhangi bir yan etki yaratmayacağı yönünde bir bilgi edinirsem ben de başlarım ... termofor evde ayrılmaz bir parçam oldu.. televizyon seyrederken sırtımda.. koltukta otururken sırtımda.. yatarken sırtımda.. evde elinde oyuncak ayısını sürekli yanında taşıyan çocuğa döndüm::)) hepimize acil şifalar

:roflol: ay canım buna koptum ilahi ya. inan anlıyorum sein dediğin gib yaşamayan bilmeza.s bir an önce bi adım at da bizhaberdar et pozitif ve mutlu duygularınıda bizimle paylaşacağın günü sabırsızlıkla bekliyorum :1hug:

CADIARZUSlm bu hastalık için fizik bölümünemi gidicez arkadaşlar hangi bölüm ilgileniyor

önceki sayfalara bakınca anladım arkadaşlar fiziğe gidilecek tmm:)) her keze geçmiş olsun bu belirtilerin hepsi bende var ben senelerdir bel fıtıgına buluyordum ama okadar doktara gittim bana bel fıtığı için ameliyat diyen dr olmadı ama ağrılarımda geçmiyor sürekli bir ağrı .....

napiim artık şakaya vuruyorum bazı şeyleri.. aksi takdirde sızlan sızlan nereye kadar di mi ya naniknanik

maatcım nasıl oldun biliyomusun bu derdimizin kesin çözümü yok ben bundan eminim artıksenağlama o ağrısız sızısız günlerim bitiyor yavaştan yine başladı bende yine boynumu taşıyamaz oldum :a015: spor yüzme ve pozitif düşünme şart sanırım nöralterapi kalıcı olmuyor tamam çok iyi oluyor ama zamanla geçiyor. ben spor salonuna kayıt oldum ama hala fırsatını bulup başlayamadım. Senin bebek konusunda gelişme varmı bence o zmn herşey daha iyi olabilir pozitif enerji yüklenecek ruhun rahatlıycaksın bu sevinçle İnşallah :1hug:

bende bu hastakıltan çok muzdaribim. 1.5 yıldır çekiyorum yeni afyon gazlı göle gittim kaplıcalara çok rahatladım düzenli olarak gidersem geçeceğine inanıyorum sizlerede tavsiye ederim arkadaşlar çok rahatlatıyor. yoksa ömür boyu çekilmez bu illllte allah hepimize acil şifa versin inşallah

arkadaCanım sım 27 yasındayım 17 yasındam belli kısın artan yazın azalan acılar yasıyorum bır yl dızımde bır yıl kalca kemigimde bir yıl omuzumda 3 4 yıldırda gogus kafesımde agrılar vardı bu yılda sırtım belım ve boyunum malesef su an sıgortam yok dıye kapsamlı gıdemıyorum dr a saglık ocagına ale hekımıne gıttım basından savar gıbı kas agrısı dedı tekrar gıttım akcıger fılmı cektır sırt agrısı ıcın dedı dahılıyeye gıttım bısey yok dedı ılac verdı gonderdı hıc bırı sudur dıye tesıs koymadı kendı basıma netten arastırdım bu hastalıga cok benzıyor hangı dr a gıtmelıyım bılmıyorum gercek teshıs ıstıyorum bu termal fanıla nerdede satılıyor arkadasım ben adanada oturuyorum nasıl alablırım

merhaba lilyum ayın yaaaaaa ben yıllardır ındernette arıyorum kaburga ağrısı dıye yok kırık yok cart curt dıye lınkler gelıyor sık sık nette arastırıyorum dr olarak fızık tedavıye gıtmedımde dahılıyeye gıttım bu yaz kan degerlerı normal ded derdımıde net anlattım muayane ettı kas agrısı dedı ılac yazdı gonderdı aıle hekımıde aynı keza o talıl bıle ıstemedı dınlemıyolar bıle yorulmussundur felan dıyor sen cekıyosun nyıllardr o ıkı kelıme gecıstırıyor sıkılmassan anlatmsak ısterım cunku sıkıntıma en yakın senı gordum ben 17 yasındayken kısın dız kapagımda kuturduyen yarım saatten fazla sabıt durdugumda azan mafeden bır agrıyla tanıstım gun ıcınde yok otururken ve yatarken sadece kıpırdatınca gecıyodu yıllar ıcınde yerı degıstı agrının kalca kemıgıme bacagımın bıtrımındekı ekleme gectı kıtır kuturt edıyodu kıs boyunca dedıgım gıbı en son dr a gıttım tahlıl fılm (bırde hamlelık olusmus o donemde fılım cekılıncede kımyasal gebelıge yol actı film ) ayrıyeten yok bısey cıkmadı ılac yazdı hıc bısey demedı ama bende kullanmadım hamıle kaldıgım yıl kouma geldı kolumu kıpırdatamıyorum havaya kaldırırken kolum 20 kg gıbı zorlanıyorum catur cutur edıyordu aglıyodum ılacta alamıyodum soba karsısında sıcak havlularla gecırdım ama yazın cok azalıyodu agrılar bu yılda onlar gectı sendede boylemı bılmeme kaburgamda agrı basladı ozellıkle bunu belırmenı rıca edıyorum agrısolye bende kaburgada batma ıgne gırıyomus gıbı agrı otururken yatarken tamamen yatak batıyor buluz yada carsafmı toplandı dıye cekıstırıyorum kıyafetımı ve yatagın yayları acaip batıyor son 4 aydırda sırt agrısı bel agrısı on kaburgadan sonra arka kaburgalarda agrılar basladı her anım agrıyla gecıyor allahın bır gunu yok agrısız bıktım ya benım hastalıgım fm mı bılmıyorum ama daha teshıs konmadı fızık tdv uzmanınamı gıtmelıyım bılmıyorum pılatese basladım gececegıne dahada arttı agrı Çok üzgünüm çoook

arkadaşım inan çok üzüldüm
ben olayı buraya açıkça anlattım a.s
ilaçlarımın isminide yazdım
bir arkadaşım ilaçları araştırmış kötü olduklarını söyledi ilk başta şok oldum ama
en yakın arkadaşım doktor ondan yardım istedim ,
ve ilaçların çok ta kötü olmadığını şu anda piyadadaki ilaçların hatta en masum olanlarından olduğunu söyledi a.s
bu arada doktor kontrolümede gittim bu konuyu doktorumada danıştım
çektiğim acıların mı daha iyi olduğunu düşündürttü baba fisfisfis
evet acılarım dan kurtuldum hiç bir şikayetim kalmadı a.s
ilk defa buyıl ağrısız ve acısız korkusuz bir 6 ay geçirdim
gece ilacımı yavaş yavaş kesmeye başladı dozu yarım doza indirdi a.s

ben bu konuda ısrarcıyım mutlaka pskiyatriye görünün diyorum a.s
tedavi şimdilik bu hastalığın çaresi buluncaya orda a.s

canım senden ogrenmek ıstedıgım benım bu anlattıklarımla benzesıyormu ben bu cektıgımın bu hastalık olup olmadıgı bılmıyorum kı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…