Fibromiyalji, hep beraber dertleşelim, paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Psikiyatristen fayda gördünüz mü?

Psikiyatriste gittigimde bes dakikanin icerisinde bana teshisimi koydu fibromiyalji uzun suren gerginlikten sonra cikiyor dedi sana yazacagim hapla ve inancinla bir senede bu hastaliktan kurtulacaksin dedi
inandim zaten inancimida hic kaybetmemistim uc tane cocugum var benden ilgi ve sevgi bekleyen kendim icin ve onlar icin basladim ve bugun ikinci kutusunu aldim kullandigim hapin cook iyiyim cocuklarim esim cok mutlular hele kendim yorulmamak nasil guzel bir duyguymus rabbim deyip hergun hamd ediyorum o kadar cok seyim varki anlatacak ama hepimiz zaten hemen hemen ayni seyleri yasiyoruz o yuzden INANC bu hastaligin dusmani ve bana gore antiedepresan ve sicak su torbasida yardimcilari..

Ben de yıllarca fibromiyalji ile yaşadım. Bu hastalık ilaçla falan tedavi olmuyor. Size iki onemli tavsiyem olacak :

1. Hayatınızdan gerginlik, üzüntü ve kaygıları kaldırın. Biliyorum kolay değil ancak siz boş vermeyi öğrenmezseniz bu hastalıktan kurtulma şansınız olmaz.

2. Pilates veya hot yoga yapın. Her ikisi de kaslarınızın gevşemesine yardımcı olacak ve ağrılarınızı ciddi şekilde hafifletecektir. Eğer pilates yapacaksanız yüksek tempoda olan değil de yavaş ve kas/eklemlere odaklanan hafif tempolu bir tarzı olan eğitmen ile çalışın.

Herkese saglıklı gunler dilerim.

Herkese selamlar. Sürekli başağrılarım için üniversite dönemimde gerilim tipi başağrısı dediler. Fibromiyalji teşhisimi 2006 yılında Çapa Hidroklimatoloji bölümünde Prof. Dr. Arif Dönmez koydu. Sağolsun psikolog gibi beni konuşturup gerilimimin kaynağını bulmaya çalıştı.Teşhis koyulması bile rahatlatmıştı beni. Çünkü kimse hastalığına inanmıyor. Hastalık hastası diyip geçiyorlar. Antidepresan ve ağrı kesici kullanarak azaldı biraz ağrılar. Bir dönem termal tedavi ile 6 ay kadar rahatlamıştım. Stresli dönemlerde ağrılar o kadar artıyor ki yataktan kalkacak gücüm ve motivasyonum olmuyor. Bu hastalığın kesin çözümü yok malesef. Akapunktur ile tedavi olan var mı aranızda?

nerden baslicam inanin bilemiyorum benim hikayem daha karisik

2014 ekim ayin da grip asisi yaptirdim (soylemesi ayip gribim de oyle boyle gecmez yani cok fena. evdekiler illallah eder benden. neredeyse pecete mendil kalmaz 7-10 gun surer bu illet kendi kendime dedim ki bende yaptirayim yaaaa bu kis rahat edeyim diyip eczaneden yaptirdim)

derkeeeennnnn
havalar soguyunca bisiler ters gitmeye basladi halsizlik ,yorgunluk,kaslarda agri,keyifsizlik,ates...
grip ilaci alip toparlandim birazcik. aradan biraz zaman gecti bu kez de bacaklarim diz kapaklarim adim atamaz bu agridan uyuyamaz oldum .atesim her aksam yukselip agriyla beraber beni kivrandiriyor.
bide ustelik sistit oldum. gunluk tuvalet ihtiyacimda artis oldu. tuvaletimi yapamiyorum yanma var, gecer dedim papatya falan ictim yok gecmiyo saglik ocagina aile hekimine giderek ilk doktor seruvenim basladi.
verdigi antibiyotik ise yaramadi bobreklerimde muthis bi agri yanma gittikce agirlastim .tekrar doktora gittim ilaci bitir gecmezse gel arastircaz dedi.yok gecmiyo daha da agirlastim. halsizlik kas agrisi karin sisligi yanma gaz idrarimi damla damla aglayarak yapiyorum.yataktan cikmiyorum sirf uyuyorum ki agrilari hissetmiyim diye.
2-3 kez daha yine gittim doktora gecmiyo cunku kum dokuyorsun dediler sayisiz antibiyotik ictim
ozel doktora gittim yine tahliller ultrason film bobrekte tas var ama dustu dedi
doktorun odasnda hickira hickira agladim yeter artik neyim var benim diye acile git agri kesici igne yaptir dedi
bi gram bile agrim dinmedi.eve geldim gitmicem artik doktora falan diyip kendim metotlar denemeye karar verdim.litre litre su ictim bitkiler ictim biraz toparlandim derken doktorlarin verdigi kutu kutu antibiyotiklerle alerji oldum. allah dusmanima yasatmasinnnnnn. alev alev yaniyordummmm. kasinti ,kizariklik ,kabarma .hooopp bide cildiyeye gittim. tam 6 ay alerji ilaci kullandim. gecene kadar neler cektim bi ben bi allah bilir. buz gibi havada kisa kol ile duruyordum incecik giyiniyordum. ilaclar iyi geldi alerjim gecti derken eski agrilar geri geldi.cildiye doktoru hormonlarin yavas calisiyor dahiliyeye git dedi.gittim ve troid cikti cok ufak da nodul cikti vitamin haplari verdi iyi beslen dedi .bide ustune adetlerim duzensizlesti sancim da muthis artis oldu kivraniyorum karnim da gebe gibi sisti kadin doguma gittim kist vardir diye bisi cikmadi.

kafayi yicem sayisiz doktor gezdim hala ayni durumdayim derkennnnn yaz geldi yavas yavas agrilarim azalir gibi olup tekrar basladi.ayaklarim sis belim karnimsirtim, butun vucudum agri icinde ayaklarim ustune basamiyorum kaslarim igne batirir gibi ayakta durmaya halim yok gunlerce uyusam da agri gecicek gibi degillllllllllll bagirsaklarim sis idrara gitmekten artik yoruldum kabizlik var yaz ortasi ve ben usuyorummmm gaz da var.internetten arastirma yapinca fibramiyoloji kelimesiyle ilk kez tanistim kas romatizmasi.
fizik tedavi bolumune gitim film cekildi skolyoz cikti tahliller de ise hicbisi cikmadi
aldim o tahlilleri gittim ozel doktora muayene etti tahlillere bakti fibromiyoloji dedi .
daha yasim kac ki doktor bey dedimmmmmmm :)
ilac verdi duzenli spor yap dedi hareket et kaslarini yor ki kan akisi olsun dedi. dedikerini yaptim baktim ki basini bile cevirmiyen ben cevirir oldum. idrarini bile yapamayan ben yapar oldum. karin kaslarim gevsedi birazcik agrilarimda azaldi. uykum duzene girdi nasil mutluyum anlatamam doktor doktor gezdim kutu kutu ilaclar ictim ama simdi iyiyim dedim fakattttttttt sonbahar gelince yine agilar basladi .en ufak ruzgar esintiye tahammulum yok cok usuyorum vucudum buz gibi karin ayaklar yine sis kaslarimda yine agri idrarimi yine yarim yapiyorum ikinarak tuvalete gidiyorum ilaclarimi da duzenli kullaniyorum spor da yapiyorum kontrole gidicem 1ay sonra bakalim ne olcak .

uzun bi hikaye benim ki sayisiz doktor bolum hastane ilac tahlil falan falan .....
neyim var benim neden boyleyim neden agrilarim gecmiyo neden hic bi ilac fayda etmiyor disim sakin ama icimde firtinalar kopuyordu. tamam ben psikolojik rahatsizim dedim. bi doktorda dese ki tamam sen kanser oldun dicem tamam en sonunda teshis konuldu yok yok elle tutulur hic bisi yok betern beteri var lebet amam cok agrilar cektim cokkkkk en nihayetinde fibromiyalji

size belki cok sacma gelcek ama bu yazdiklarim yasadiklarim dahada anlatmak isteyipte anlatamadigim ben bunlarin sebebini grip asisina bagliyorum. benim fibromiyalji sebebim bu asi
bekli cok agir grip geciricektim ama vucudum viruse karsi daha direncli olacakti bagisiklik sistemim guclenecekti ne biliyim butun bunlaru yasamicaktim yaniiiiiiiiii ne olduysa bu asidan sonra oldu hersey biraz arastirdim ve bu kaniya vardim

cok pismanim yaptirdigima al bu dunya senin deseler de asla yaptirmam yasadiklarimi bi ben bi allah bilir geceler boyu agladigimi bilirim neyim var benim diye intihari bile dusundum sirf agrilar gecsin diye
siz siz olun dogal olan hic bisiden kacmayin varsin salya sumuk girp olun ama sakinnnnnn yaptirmayin sakinnnnnn

fibromiyalji hastaligini cekenlere en buyuk duam allah sabirlarin en buyugunu versin bu hastalik sabir isi hareket edin spor yapin
herkese sifa versin rabbim

Ben inaniyorum grip asisindan sonra fibromiyalji olmus olabileceginize cunki..bende kortizonlu igne vurulmustim boyun ve bel agrim icin ondan sonra basladi bende fibromiyalji sikayetleri Allah yardomcimiz olsun cok zor hele o kas agrilari yokmu sabahlari tum vucudum sizliyo surekli masaj ve ovmak istiyosun ..elhamdumillahben simdi cok iyiyim rabbim herkesie

slm bendede birkaç yıldır fibrolmiryalji agrıları var vede bu yıl iyice kötüleşti okadar kötüki hiç bi işte çalışamıyorum resmen eve hapis kaldım daha önce bu agrılar için fizik tedavi gördüm yüzmeyede gittim ama hepsi geçici agrılar bazen tahammül edilmez acille gidip igne oluyorum oluyor sürekli ilaç içiyorum kas kevsetici sürüyorum sıcak su torbası vs hepsi geçiçi çözüm bu hastalıktan kurtulabilen varmı bu arada bende yıllar önce 2kere grip asısı olmuştum belkide dediğiniz gibi onun etkisi oldu

Hacamati deneyin ben cok faydasini gordum ve antidepresan kullanin inan ben hayata geri dondum
once hacamatla agrilarimdan ve bas donmemden kurtuldum,antidepresanlada bozulmus psikolojim ve gucum kuvvetim duzeldi hamd olsun..

grip asisi ve soguktan fibromiyalji oldum onlarca tahlil hic bi netice yok
benimde iyi olacagim gunler gelicek mi

hacamat nasıl yapılıyor ki gerçekten faydasını görecegimi bilsem hemen yaptırırım ayrıcastres ve moral bozuklugu agrılarımı çogaltıyor antidepresan doktorun yazdıgı o sonu balta ile biten ilacı kullanamadım bana çok agar geldi acaba psikyatriyemi gitsem bilemiyorum

herkese merhaba...

32 yaşındayım, 3 yıldır evliyim, çocuğum yok, yapmayı düşünemiyorum bile... ;(
Çok güzel ve keyifli bir konu için burada dertleşmek yada sevincimi paylaşmak isterdim ama maalesef ki bende sizler veya yakınlarınız gibi kas romatizması, fibromiyalji hastasıyım...
Hastalığın nasıl başladığı, ne kadar sürdüğü, nasıl teşhis konduğu, hangi doktorlara gittiğim, neler yaşadığım konusunda pek birşey yazmak istemiyorum çünkü biliyorum ki şuana kadar yazılanların çoğunu yaşadım, yaşadınız...
Okudukça hem sizler için hem kendim için ister istemez üzülüyorum... ;(
Umarım hem bizler hem diğer tüm hastalar en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar...

Hangi aşamada olduğumdan bahsetmek isterim...
Yaklaşık 1 ay kadar önce kuru iğne tedavisine başladım, İzmir'de oturuyorum, 3 hafta aralarla İstanbul'da Serdar Saraç'ta tedavi görüyorum...
Bu süreçten geçmiş yada yaşıyor olan arkadaşlar varsa yaşadıklarını paylaşabilirlerse sevinirim...
2 gun önce olduğum tedavi ile birlikte toplam 3 seans oldu, fakat bende hiçbir değişiklik yok...
5 seans planladığını iletti doktorum, kalan 2 seanslada birşey olabileceğini düşünmüyorum...
O kadar çok doktor o adar farklı tedaviler denedimki, bu gitmeye ve tedavi olmaya karar vereceğim son doktor olmasına karar vermiştim, eğer bir faydasını göremezsem artık yapabileceğim birşey kalmıyor, ne yaparım bilemiyorum...

Serdar Saraç Hoca'da kuru iğne tedavisi olmuş yada tedaviye yeni başlamış, benim gibi başta bir etki görmeyip sonradan iyileşen kimse var mı acaba?... Yada başından beri iyileşme kateden, memnun kalan kimse?...
Yaşadığınız süreci paylaşabilirseniz çok sevinirim...
Belki diğer mesajlarda belirttiniz ancak baştada dediğim gibi yaşadıklarınızı okumak beni gerçekten derinden sarsıyor, her defasında yeniden yeniden hatırlamak, unutamamak çok kötü...

Çok mutsuz ve çok umutsuzum...

Şimdiden teşekkür ederim...
Acil şifalar...

Hacamat vakumlu bardaklarla vucutta deri cizilerek pis kan disari aliniyor
inanilmaz faydali peygamberimizin sunneti,saglikli bir insanin bile yilda bir kez yaptirmasi gerekirmis.Ben bes defa yaptirdim nasip olursa altinciya randevu alcam ama daha faydali olmasi icin suluk tedaviside olcam.
o dediginiz antidepresanin 60mg iciyorum dort aydir cok faydasini goruyorum ama ilk basladigimda beni oldugumdan daha kotu yapmisti 30mg yarisini ictim ilk iki hafta sonra tumu mu daha sonra 60mg gectim.biraz sabir et zamanla faydasini goreceksin
HACAMATI unutma insaAllah...

Benim vucudun alismasi icin hapimi bolup yarisini icmemi psikiyatristim soyledi ve gercekten alisiyo vucut zamanla..Fibromiyaljili insanlar kesinlikle psikiyatriste gitmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…