nerden baslicam inanin bilemiyorum benim hikayem daha karisik
2014 ekim ayin da grip asisi yaptirdim (soylemesi ayip gribim de oyle boyle gecmez yani cok fena. evdekiler illallah eder benden. neredeyse pecete mendil kalmaz 7-10 gun surer bu illet kendi kendime dedim ki bende yaptirayim yaaaa bu kis rahat edeyim diyip eczaneden yaptirdim)
derkeeeennnnn
havalar soguyunca bisiler ters gitmeye basladi halsizlik ,yorgunluk,kaslarda agri,keyifsizlik,ates...
grip ilaci alip toparlandim birazcik. aradan biraz zaman gecti bu kez de bacaklarim diz kapaklarim adim atamaz bu agridan uyuyamaz oldum .atesim her aksam yukselip agriyla beraber beni kivrandiriyor.
bide ustelik sistit oldum. gunluk tuvalet ihtiyacimda artis oldu. tuvaletimi yapamiyorum yanma var, gecer dedim papatya falan ictim yok gecmiyo saglik ocagina aile hekimine giderek ilk doktor seruvenim basladi.
verdigi antibiyotik ise yaramadi bobreklerimde muthis bi agri yanma gittikce agirlastim .tekrar doktora gittim ilaci bitir gecmezse gel arastircaz dedi.yok gecmiyo daha da agirlastim. halsizlik kas agrisi karin sisligi yanma gaz idrarimi damla damla aglayarak yapiyorum.yataktan cikmiyorum sirf uyuyorum ki agrilari hissetmiyim diye.
2-3 kez daha yine gittim doktora gecmiyo cunku kum dokuyorsun dediler sayisiz antibiyotik ictim
ozel doktora gittim yine tahliller ultrason film bobrekte tas var ama dustu dedi
doktorun odasnda hickira hickira agladim yeter artik neyim var benim diye acile git agri kesici igne yaptir dedi
bi gram bile agrim dinmedi.eve geldim gitmicem artik doktora falan diyip kendim metotlar denemeye karar verdim.litre litre su ictim bitkiler ictim biraz toparlandim derken doktorlarin verdigi kutu kutu antibiyotiklerle alerji oldum. allah dusmanima yasatmasinnnnnn. alev alev yaniyordummmm. kasinti ,kizariklik ,kabarma .hooopp bide cildiyeye gittim. tam 6 ay alerji ilaci kullandim. gecene kadar neler cektim bi ben bi allah bilir. buz gibi havada kisa kol ile duruyordum incecik giyiniyordum. ilaclar iyi geldi alerjim gecti derken eski agrilar geri geldi.cildiye doktoru hormonlarin yavas calisiyor dahiliyeye git dedi.gittim ve troid cikti cok ufak da nodul cikti vitamin haplari verdi iyi beslen dedi .bide ustune adetlerim duzensizlesti sancim da muthis artis oldu kivraniyorum karnim da gebe gibi sisti kadin doguma gittim kist vardir diye bisi cikmadi.
kafayi yicem sayisiz doktor gezdim hala ayni durumdayim derkennnnn yaz geldi yavas yavas agrilarim azalir gibi olup tekrar basladi.ayaklarim sis belim karnimsirtim, butun vucudum agri icinde ayaklarim ustune basamiyorum kaslarim igne batirir gibi ayakta durmaya halim yok gunlerce uyusam da agri gecicek gibi degillllllllllll bagirsaklarim sis idrara gitmekten artik yoruldum kabizlik var yaz ortasi ve ben usuyorummmm gaz da var.internetten arastirma yapinca fibramiyoloji kelimesiyle ilk kez tanistim kas romatizmasi.
fizik tedavi bolumune gitim film cekildi skolyoz cikti tahliller de ise hicbisi cikmadi
aldim o tahlilleri gittim ozel doktora muayene etti tahlillere bakti fibromiyoloji dedi .
daha yasim kac ki doktor bey dedimmmmmmm :)
ilac verdi duzenli spor yap dedi hareket et kaslarini yor ki kan akisi olsun dedi. dedikerini yaptim baktim ki basini bile cevirmiyen ben cevirir oldum. idrarini bile yapamayan ben yapar oldum. karin kaslarim gevsedi birazcik agrilarimda azaldi. uykum duzene girdi nasil mutluyum anlatamam doktor doktor gezdim kutu kutu ilaclar ictim ama simdi iyiyim dedim fakattttttttt sonbahar gelince yine agilar basladi .en ufak ruzgar esintiye tahammulum yok cok usuyorum vucudum buz gibi karin ayaklar yine sis kaslarimda yine agri idrarimi yine yarim yapiyorum ikinarak tuvalete gidiyorum ilaclarimi da duzenli kullaniyorum spor da yapiyorum kontrole gidicem 1ay sonra bakalim ne olcak .
uzun bi hikaye benim ki sayisiz doktor bolum hastane ilac tahlil falan falan .....
neyim var benim neden boyleyim neden agrilarim gecmiyo neden hic bi ilac fayda etmiyor disim sakin ama icimde firtinalar kopuyordu. tamam ben psikolojik rahatsizim dedim. bi doktorda dese ki tamam sen kanser oldun dicem tamam en sonunda teshis konuldu yok yok elle tutulur hic bisi yok betern beteri var lebet amam cok agrilar cektim cokkkkk en nihayetinde fibromiyalji
size belki cok sacma gelcek ama bu yazdiklarim yasadiklarim dahada anlatmak isteyipte anlatamadigim ben bunlarin sebebini grip asisina bagliyorum. benim fibromiyalji sebebim bu asi
bekli cok agir grip geciricektim ama vucudum viruse karsi daha direncli olacakti bagisiklik sistemim guclenecekti ne biliyim butun bunlaru yasamicaktim yaniiiiiiiiii ne olduysa bu asidan sonra oldu hersey biraz arastirdim ve bu kaniya vardim
cok pismanim yaptirdigima al bu dunya senin deseler de asla yaptirmam yasadiklarimi bi ben bi allah bilir geceler boyu agladigimi bilirim neyim var benim diye intihari bile dusundum sirf agrilar gecsin diye
siz siz olun dogal olan hic bisiden kacmayin varsin salya sumuk girp olun ama sakinnnnnn yaptirmayin sakinnnnnn
fibromiyalji hastaligini cekenlere en buyuk duam allah sabirlarin en buyugunu versin bu hastalik sabir isi hareket edin spor yapin
herkese sifa versin rabbim