Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.
merhabalar, yaklaşık 15 yıldır fibromiyalji ile boğuşuyorum. forumda yazınızı görünce merak ettim. fibromiyaljiniz geçti mi tamamen, hangi yöntemle kurtuldunuz, cevap yazarsanız çok minettar olurum. teşekkürler.
Gecmis sayfalarda yaziyor marasta akupuntur yaptirmis.bende emzirme doneminde yakalandim.benim bacak kaslarim cok agriyor.arada kasiliyor.sizde de oluyormu.emzirme donemindeyim diye olabilir diyenler var.cocugum 1yasini gecti eger emzirdigim icinse kesmeyi dusunuyorum.
Merhabalar nailll,
haklısınız, sonra gördüm maraş akupuntur'da tedavi olduğunu. ben de yıllardır izmir'de nöralterapi yaptırıyorum. çok iyi geldiğini söyleyebilirim. önceleri ağrım olmadığı gün yok gibi bişeydi ve çalıştığım için çok zorlanıyordum. haftada iki gece falan acil servise gitmek zorunda kalıyordum. şimdi azaldı ağrılarım ama nöralterapiyi sürekli devam ettirmek gerekiyor sanırım. biraz ara verince ağrılar yeniden artmaya başlıyor. İzmir'de yaşamadığım için çok sık yaptıramıyorum, 2-3 ay aralıkla yapılması uygun diye düşünüyorum. herhalde 8-9 aydır yaptıramadım ve son birkaç aydır sürekli ilaçlarla idare etmeye çalışıyorum. kas gevşetici ve ağrı kesicilerden ziyade antibiyotik iyi geliyor ağrılarıma ve nedenini çözemiyorum. genelde bir kulak-burun-boğaz enfeksiyonu eşlik ediyor sanıyorum, bununla ilgili daha önce vazomotor rinit diye de bir teşhis konuldu ve iki kere lazerle operasyon yapıldı. şimdi KBB uzmanları birşeyin yok diyor ama şikayetler devam ettiği için antibiyotiğe devam
sorunuza gelince nailll, bende bacak kasılması nadir oluyor, bi dönem sık olarak yaşamıştım ama hatta bazen uykumdan uyandırıyordu acıyla. doktorum magnezyum desteği vermişti, suda eriyen haplardan. son gittiğim doktor ise kas ve kemiklerin güçlenmesi için osteocare diye birşey verdi. içinde magnezyum, d vitamini, kalsiyum ve çinko var. yararlı olabilir diye düşünüyorum ama emzirme durumunu bilmiyorum. prospektusunde şöyle diyor:
ÖNERİLEN KULLANIM YERİ
Değişik kaynaklı osteoporoz (Postmenopozal (Tip 1), senil (Tip
II), kortikosteroid kullanımına bağlı, gastrektomi ve hareketsizlik sonucu) ve osteomalazinin
önlenmesi ve tedavisinde,
Hamilelikte artan kalsiyum, Vitamin D, çinko ve magnezyum gereksinimini
karşılamak amacıyla,
Kemik ve dişlerin normal gelişimini sağlamak amacıyla kullanılır.
KULLANILMAMASI GEREKEN DURUMLAR
Osteocare Tablet aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır;
Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş
aşırı duyarlılık durumlarında, hiperparatiroidizmde (primer ve sekonder), D vitamini
hipervitaminozunda, hiperkalsemide, böbrek fonksiyon bozukluğunda, böbrek taşı ile
birlikte veya tek başına ciddi hiperkalsürisi olanlarda.
Doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz sanırım.
Ben de birkaç gün önce termal masaj yataklarından aldım çözüm için. umarım işe yarar, memnun olup olmadığımı yazarım yine.
Hepimize çok geçmiş olsun ve umarım bununla yaşamak zorunda kalmadan bir çözüm buluruz. yaşam kalitemizi çok düşürüyor ve ağrıyla yaşamak gerçekten çok zor, kimsenin sizi anlamaması da cabası.
Gecmis sayfalarda yaziyor marasta akupuntur yaptirmis.bende emzirme doneminde yakalandim.benim bacak kaslarim cok agriyor.arada kasiliyor.sizde de oluyormu.emzirme donemindeyim diye olabilir diyenler var.cocugum 1yasini gecti eger emzirdigim icinse kesmeyi dusunuyorum.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bende de idrar yolu enfeksiyonu oluyor surekli..doktor bana magnorm verdi(magnezyum)1aydir kullaniyorum yaninda kendim bitkisel kalsiyum tableti aldim.icerisinde magnezyum ve d vitamini de var. Ama nafileMerhabalar nailll,
haklısınız, sonra gördüm maraş akupuntur'da tedavi olduğunu. ben de yıllardır izmir'de nöralterapi yaptırıyorum. çok iyi geldiğini söyleyebilirim. önceleri ağrım olmadığı gün yok gibi bişeydi ve çalıştığım için çok zorlanıyordum. haftada iki gece falan acil servise gitmek zorunda kalıyordum. şimdi azaldı ağrılarım ama nöralterapiyi sürekli devam ettirmek gerekiyor sanırım. biraz ara verince ağrılar yeniden artmaya başlıyor. İzmir'de yaşamadığım için çok sık yaptıramıyorum, 2-3 ay aralıkla yapılması uygun diye düşünüyorum. herhalde 8-9 aydır yaptıramadım ve son birkaç aydır sürekli ilaçlarla idare etmeye çalışıyorum. kas gevşetici ve ağrı kesicilerden ziyade antibiyotik iyi geliyor ağrılarıma ve nedenini çözemiyorum. genelde bir kulak-burun-boğaz enfeksiyonu eşlik ediyor sanıyorum, bununla ilgili daha önce vazomotor rinit diye de bir teşhis konuldu ve iki kere lazerle operasyon yapıldı. şimdi KBB uzmanları birşeyin yok diyor ama şikayetler devam ettiği için antibiyotiğe devam
sorunuza gelince nailll, bende bacak kasılması nadir oluyor, bi dönem sık olarak yaşamıştım ama hatta bazen uykumdan uyandırıyordu acıyla. doktorum magnezyum desteği vermişti, suda eriyen haplardan. son gittiğim doktor ise kas ve kemiklerin güçlenmesi için osteocare diye birşey verdi. içinde magnezyum, d vitamini, kalsiyum ve çinko var. yararlı olabilir diye düşünüyorum ama emzirme durumunu bilmiyorum. prospektusunde şöyle diyor:
ÖNERİLEN KULLANIM YERİ
Değişik kaynaklı osteoporoz (Postmenopozal (Tip 1), senil (Tip
II), kortikosteroid kullanımına bağlı, gastrektomi ve hareketsizlik sonucu) ve osteomalazinin
önlenmesi ve tedavisinde,
Hamilelikte artan kalsiyum, Vitamin D, çinko ve magnezyum gereksinimini
karşılamak amacıyla,
Kemik ve dişlerin normal gelişimini sağlamak amacıyla kullanılır.
KULLANILMAMASI GEREKEN DURUMLAR
Osteocare Tablet aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır;
Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş
aşırı duyarlılık durumlarında, hiperparatiroidizmde (primer ve sekonder), D vitamini
hipervitaminozunda, hiperkalsemide, böbrek fonksiyon bozukluğunda, böbrek taşı ile
birlikte veya tek başına ciddi hiperkalsürisi olanlarda.
Doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz sanırım.
Ben de birkaç gün önce termal masaj yataklarından aldım çözüm için. umarım işe yarar, memnun olup olmadığımı yazarım yine.
Hepimize çok geçmiş olsun ve umarım bununla yaşamak zorunda kalmadan bir çözüm buluruz. yaşam kalitemizi çok düşürüyor ve ağrıyla yaşamak gerçekten çok zor, kimsenin sizi anlamaması da cabası.
Bende de idrar yolu enfeksiyonu oluyor surekli..doktor bana magnorm verdi(magnezyum)1aydir kullaniyorum yaninda kendim bitkisel kalsiyum tableti aldim.icerisinde magnezyum ve d vitamini de var. Ama nafilediz kaslarini guclendirmek icin egzersize yuklenemiyorum artik.bacak koku bazen uzerine bastirmicak kadar agriyo.bu hastalik kas zayifligi yapiyor muki.. Cunku ayakta cok kalamiyorum.agri ve kas yanmasi oluyo. Allah size ve tum sifa bekleyenlere sifa versin
kas zayıflığı yapıp yapmadığına çok emin değilim, okuduklarımda rastlamadım ama çözüm olarak hep kaslarınızı güçlendirin diyorlar. kaslarımın zayıf oluşu bende de gözlemlediğim bişey, sanki kaslarım güçlenmiyor bir türlü. b vitamini kompleksi de öneriyorlar kaslar için ama çok kullanmadım ben, o kadar çok ilaç içince onlara fırsat kalmıyor.
idrar yolu enfeksiyonundan bu kış ben de kurtulamadım bi türlü. ne kadar antibiyotik kullansam geçici bir rahatlamadan sonra tekrar etti hep. soğuk, yağmurda ıslanmak, ayaklarını sıcak tutmamak çok etkili oluyor. tecrübeyle sabittir :) aslında idrardan kültür testi yapılarak uygun antibiyotiğin alınması en doğru çözüm ama ne yazık ki bunu uygulayan çok doktor yok. ben bu kış bi sürü antibiyotikten sonra cipro 500 mg antibiyotik ve monurol şase aldım. şimdi iyi gibiyim, umarım geçmiştir. emzirdiğiniz için ilaç kullanım durumunuzu bilemiyorum tabii. bi de kiraz sapı kaynatıp içmeyi tavsiye ediyor arkadaşlarım, kiraz mevsimini bekliyorum onun için, kışın kullanmak üzere kurutularak da saklanabiliyormuş.
idrar yollarına yol açan bakterilerden en inatçısı e.coli yani koli basili. hijyenik olmayan koşullarda sağılan inek, keçi vb sütlerinde bulunuyor çünkü hayvan veya insan bağırsağında doğal olarak ve yararlı bir bakteri. ama bağırsak dışında metobolizmayı hasta ediyor. bu kış ben de aksi gibi marketlerde satılan yoğurtları sağlıklı bulmadığım için kendim yoğurt yapmaya karar verdim ve köylüden aldığım çiğ sütü kaynatarak yoğurt yapmaya başladım. e.coli meğerse ne kadar kaynatırsanız kaynatın sütü, ölmezmişbelki benim durumumda bunun da etkisi oldu, bilmiyorum. market yoğurduna geri döndüm artık güvenemediğim için.
kas zayıflığı yapıp yapmadığına çok emin değilim, okuduklarımda rastlamadım ama çözüm olarak hep kaslarınızı güçlendirin diyorlar. kaslarımın zayıf oluşu bende de gözlemlediğim bişey, sanki kaslarım güçlenmiyor bir türlü. b vitamini kompleksi de öneriyorlar kaslar için ama çok kullanmadım ben, o kadar çok ilaç içince onlara fırsat kalmıyor.
idrar yolu enfeksiyonundan bu kış ben de kurtulamadım bi türlü. ne kadar antibiyotik kullansam geçici bir rahatlamadan sonra tekrar etti hep. soğuk, yağmurda ıslanmak, ayaklarını sıcak tutmamak çok etkili oluyor. tecrübeyle sabittir :) aslında idrardan kültür testi yapılarak uygun antibiyotiğin alınması en doğru çözüm ama ne yazık ki bunu uygulayan çok doktor yok. ben bu kış bi sürü antibiyotikten sonra cipro 500 mg antibiyotik ve monurol şase aldım. şimdi iyi gibiyim, umarım geçmiştir. emzirdiğiniz için ilaç kullanım durumunuzu bilemiyorum tabii. bi de kiraz sapı kaynatıp içmeyi tavsiye ediyor arkadaşlarım, kiraz mevsimini bekliyorum onun için, kışın kullanmak üzere kurutularak da saklanabiliyormuş.
idrar yollarına yol açan bakterilerden en inatçısı e.coli yani koli basili. hijyenik olmayan koşullarda sağılan inek, keçi vb sütlerinde bulunuyor çünkü hayvan veya insan bağırsağında doğal olarak ve yararlı bir bakteri. ama bağırsak dışında metobolizmayı hasta ediyor. bu kış ben de aksi gibi marketlerde satılan yoğurtları sağlıklı bulmadığım için kendim yoğurt yapmaya karar verdim ve köylüden aldığım çiğ sütü kaynatarak yoğurt yapmaya başladım. e.coli meğerse ne kadar kaynatırsanız kaynatın sütü, ölmezmişbelki benim durumumda bunun da etkisi oldu, bilmiyorum. market yoğurduna geri döndüm artık güvenemediğim için.
Bende kendim mayaliyorum.ama yaptigimiz yogurdu ailecek yiyoruz.olsa onlardada olmazmi.ben emzirdigim icin cipro icemiyorum enfexia(boyle yaziliyodu sanirim)kullaniyorum.bu yil samsuna tayin olduk ve bu kas agrilarim burada basladi.etrafimda cogu insan kas agrilarindan yakiniyo.sanirim nemli hava da cok etkili.ama beni etkiledigi kadarina rastlamadim.tabi bide yogun zorlayici egzersiz yapilmamali diye okudum. Siz nerde yasiyorsunuz..belki fm lilerin cogu nemli rutubetli yerlerde hastaliklari baslamistir..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
fibromiyaljide vücut direnci de düşüyor sanırım, ben çok kolay hastalanıyorum örneğin, normalde ilaçsız bile atlatılabilecek rahatsızlıklar ilaçsız geçmiyor bende. yoğurdu biz de ailece yiyoruz ama hem fm'li olmak bizim direncimizi kırıyor hem de kadınlarda sistit daha zor geçiyor diye düşünüyorum. ben 20'li yaşlardan beri boğuşuyorum ve teşhis konulana kadar da sadece ağrı kesici ve kas gevşeticilerle geçiştirilen bir kas rahatsızlığı olarak görülüyordu gittiğim doktorlar tarafından. hatta mızıldama ya da hastalık hastası olarak da algılanıyorsunuz çoğunlukla. o kadar farklı semptomları var ki. mide-bağırsak sistemini etkiliyor örneğin, hassas bağırsak sendromuymuş. gaz problemi çok oluyor, bazen kabız, bazen ishal gibi oluyorsunuz. daha çok stres kaynaklı. bu hastalık bende ilk başladığında izmirde yaşıyordum, son yedi yıldır da ıspartadayım ama nem durumu beni çok etkilemiyor, bunu anlayamıyorum açıkçası çünkü dediğiniz gibi okuduğum heryerde nemli bölgelerde rahatsızlık artar diyor, ben de tam tersi, ıspartanın havası çok kuru geldiği için evde nemlendirici kullanıyorum.
sanırım stres en önemli faktör, gerildiğimde kaslarım da hemen gerilip ağrımaya başlıyor. kaskatı oluyor her yerim, bi süre sonra başım ağrımaya başlıyor, sonra kollarım ve bacaklarıma kadar varıyor ağrı.
çoğunlukla doğru nefes almadığımı farkediyorum mesela, kesik kesik ve sığ nefesler alıyorum hatta bazen nefesimi tuttuğumu farkediyorum.
fibromiyaljili hastaların kaslarına yeterince oksijen gitmediği söyleniyor ve vücutlarında toksin birikmesi oluyormuş. ben mesela nöralterapiye ilk başladığımda ince iğnelerle yapılan bir uygulama olmasına rağmen çok canım yanıyordu ve iğne yapılan yerler kıpkırmızı kesiliyordu. şimdi çok daha az acı duyuyorum hatta nerdeyse acımıyor bile. doktorum bunun vücuttaki toksinin azalmasından kaynaklandığını söylüyor ki çok da haklı bence.
herkes sağlıklı beslenmeli ama fm'li kişiler vücuttaki toksini atamadığı için daha sağlıklı beslenmek zorunda. mesela ben tam bir peynir canavarıyım aslında. doktorum mümkünse tamamen bırak ya da çok az ye dedi. süt ve süt ürünleri veya et ürünleri için de durum aynı. hele sucuk, sosis, salam gibi işlenmiş ürünler tamamen yasak. aslına bakarsanız hepsini tüketiyorum ama ağrılarım sıklaşmaya başlayınca ara veriyorum bunlara ya da daha az yiyorum eskisine göre. doktor et yediğin zaman yanında mutlaka bol limonlu koca bir kase salata ye diyor, etin toksinini nötralize etmek için. protein alımı da önemli sonuçta, kasları güçlendiriyor.
bi de uyku çok önemli, ben az ya da düzensiz uyuduğumda da artıyor ağrılarım, bunun nedeni de fm'li kişilerin kaliteli bir uyku uyuyamaması, derin uykuya geçememeleri, bazen günün en yorgun saatler sabah saatleri oluyor. küçük bebeğiniz var, muhtemelen uyku düzeninizi de etkilemiştir bu durum.
baya uzattım galiba :) çok uzun zamandır bu hastalıkla yaşamak zorunda kalmanın ve buna çözüm yolları aramanın sonucu biraz da.
umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz, tekrar geçmiş olsun.
Haklisiniz. Soyledikleriniz bendede mevcut.ama toksin meselesini bilmiyordum.toksinlerden arnmak icin 4 yil once marankinin kozmik beden temizligini evde kendim denedim ve inanin 7.gun 1bardak saf zeytin yagi ve limonu ictikten sonra ertesi sabah tuvalette cikan toksinleri kendi gozumle gordum.o zaman bu ilkbahar da da yapayim.ayin durumuna gore belirli tarihlerde yapiliyor.netten baktim 9 haziranda baslaniyormus.sizde bakarsiniz.bildiklerimizi buradan paylasalim herkesin derdine derman olur insallah.yanliz benim gorundugum ftr doktorlari pek yardimci olmuyorlar.hayali bi hastalikmis gibi yaklastilar halk arasinda kulunc tutulmasi derler dediler.ama benim butun eklemler agriyor hele boynum cok hassaslastien ufak bi ruzgari sogugu kaldirmiyo.su an diz ve boyundan fizik tedavi goruyorum.bana boyun filmimde fitik var dedi artik bu agrilar fitiktanmi yoksa fm denmi bilemiyorum ama.arada ignelenme de oldugundan heralde fm den dir.
Hazir yogurt sistit sikayetinize faydasi olursa haberim olsunben de kullanmaya baslarim. Saglicakla kalin:)
Haklisiniz. Soyledikleriniz bendede mevcut.ama toksin meselesini bilmiyordum.toksinlerden arnmak icin 4 yil once marankinin kozmik beden temizligini evde kendim denedim ve inanin 7.gun 1bardak saf zeytin yagi ve limonu ictikten sonra ertesi sabah tuvalette cikan toksinleri kendi gozumle gordum.o zaman bu ilkbahar da da yapayim.ayin durumuna gore belirli tarihlerde yapiliyor.netten baktim 9 haziranda baslaniyormus.sizde bakarsiniz.bildiklerimizi buradan paylasalim herkesin derdine derman olur insallah.yanliz benim gorundugum ftr doktorlari pek yardimci olmuyorlar.hayali bi hastalikmis gibi yaklastilar halk arasinda kulunc tutulmasi derler dediler.ama benim butun eklemler agriyor hele boynum cok hassaslastien ufak bi ruzgari sogugu kaldirmiyo.su an diz ve boyundan fizik tedavi goruyorum.bana boyun filmimde fitik var dedi artik bu agrilar fitiktanmi yoksa fm denmi bilemiyorum ama.arada ignelenme de oldugundan heralde fm den dir.
Hazir yogurt sistit sikayetinize faydasi olursa haberim olsunben de kullanmaya baslarim. Saglicakla kalin:)
Arkadaşlar bende 2 sene çektim bu ağrıları.Ama Emekli oldum:) Sevgili doktorcuğum sayesinde.Bana biraz pahalıya mal oldu ama ağrılarım geçti ya şükür.Buna ençok eşim sevindi zavallı yıllardır mızmızlığımdan bıkmıştı.
hepinize merhabalar
ben çok fayda gördüğüm için tekrar yazmak istedim umarım bu ağrılardan herkes kurtulur
yaklaşık üç sene önce başlayan ağmrmrılardan uykusuzluktan ve mide şikayetlerinden kuru iğne sayesinde kurtulmuş ve burda yazmıştım. bu sene haziran ayında bu kez sağ tarafımda ağrılar başladı kürek kemiklerimde omuzumda .cok şiddetli reflü sorunu yaşadım endoskopi yapıldı ilaç başlandı ağrı için fizik tedavi kas gevşetici iğneler v.s . hiçbirinin faydası olmadı daha önce kuru iğne tedavisi yaptırdığım dr. yurtdışındaydı. iki ay çektim. oruç tutamadım. psikolojim çok bozuldu.
sonra doktoruma ulaştım tekrar üç seans iğne oldum gerçekten dünya varmış dedim .ağrılarımgecti sayılır uykum düzeldi midemde cok rahatladı. umarım herkes iyileşir. bu hastalık insanın yaşam kalitesini çok düşürüyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?