- 11 Eylül 2014
- 52
- 31
- 18
Lutfen umutsuz olma daha bugun bir fibromiyaljili kadinla tanistim ve size yemin ediyorum yataktan cikamaz haldeymis ama inanc ve umutla ve tabiki HACAMATLA suan cok iyiyim dedi cok sevindim cunki bende neredeyse o durumdaydim hamd olsun bugunume.hacamata basla ve antiedepresan al sonu baltayla biten fibromiyaljide cok faydasi var..herkese merhaba...
32 yaşındayım, 3 yıldır evliyim, çocuğum yok, yapmayı düşünemiyorum bile... ;(
Çok güzel ve keyifli bir konu için burada dertleşmek yada sevincimi paylaşmak isterdim ama maalesef ki bende sizler veya yakınlarınız gibi kas romatizması, fibromiyalji hastasıyım...
Hastalığın nasıl başladığı, ne kadar sürdüğü, nasıl teşhis konduğu, hangi doktorlara gittiğim, neler yaşadığım konusunda pek birşey yazmak istemiyorum çünkü biliyorum ki şuana kadar yazılanların çoğunu yaşadım, yaşadınız...
Okudukça hem sizler için hem kendim için ister istemez üzülüyorum... ;(
Umarım hem bizler hem diğer tüm hastalar en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar...
Hangi aşamada olduğumdan bahsetmek isterim...
Yaklaşık 1 ay kadar önce kuru iğne tedavisine başladım, İzmir'de oturuyorum, 3 hafta aralarla İstanbul'da Serdar Saraç'ta tedavi görüyorum...
Bu süreçten geçmiş yada yaşıyor olan arkadaşlar varsa yaşadıklarını paylaşabilirlerse sevinirim...
2 gun önce olduğum tedavi ile birlikte toplam 3 seans oldu, fakat bende hiçbir değişiklik yok...
5 seans planladığını iletti doktorum, kalan 2 seanslada birşey olabileceğini düşünmüyorum...
O kadar çok doktor o adar farklı tedaviler denedimki, bu gitmeye ve tedavi olmaya karar vereceğim son doktor olmasına karar vermiştim, eğer bir faydasını göremezsem artık yapabileceğim birşey kalmıyor, ne yaparım bilemiyorum...
Serdar Saraç Hoca'da kuru iğne tedavisi olmuş yada tedaviye yeni başlamış, benim gibi başta bir etki görmeyip sonradan iyileşen kimse var mı acaba?... Yada başından beri iyileşme kateden, memnun kalan kimse?...
Yaşadığınız süreci paylaşabilirseniz çok sevinirim...
Belki diğer mesajlarda belirttiniz ancak baştada dediğim gibi yaşadıklarınızı okumak beni gerçekten derinden sarsıyor, her defasında yeniden yeniden hatırlamak, unutamamak çok kötü...
Çok mutsuz ve çok umutsuzum...
Şimdiden teşekkür ederim...
Acil şifalar...
Lutfen umutsuz olma daha bugun bir fibromiyaljili kadinla tanistim ve size yemin ediyorum yataktan cikamaz haldeymis ama inanc ve umutla ve tabiki HACAMATLA suan cok iyiyim dedi cok sevindim cunki bende neredeyse o durumdaydim hamd olsun bugunume.hacamata basla ve antiedepresan al sonu baltayla biten fibromiyaljide cok faydasi var..
benim bir akrabam kuru igne tedavisi oluyor yillardir alti ay iyiyim diyor igneden sonra.
Sagliktan daha onemli ne varki bu dunyada zaten onsuz herseyin olsa bile neye yarar ki??çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için...
umutsuz olmamak, düşünmemek elde değil maalesef keşke unutabilsem... ;(
hacamatı yaklaşık 1 yıl kadar önce bir kere denedim, sırtıma yapılmıştı, sanırım sadece sırta yapılabiliyor ama benim heryerim ağrıyor... ;(
faydasını gördün mü derseniz bir farklılık olmadı, bildiğim kadarıyla da en sık 6 ayda bir yapılıyor, siz daha iyi bilirsiniz...
ilaç konusuna gelince bahsettiğiniz ilacı da kullandım yaklaşık 3 - 4 ay kadar uyuşmalarım biraz hafiflemişti, ağrılarımda bir değişiklik olmamıştı, yan etki yapmamıştı bende kullanırken sadece rüyalarım çoookkk gerçekçi olmuştu gerçek dünyadan bile gerçekti...
gelgelelim bırakırken bir anda bıraktım ve yaklaşık 1 ay kendime gelemedim şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı oluyordu gün boyu, şimdi hafif baş ağrım dışında midem bulanmıyor, 2 ay oldu sayılır bırakalı...
şimdi yeniden kullanmaya korkuyorum işin gerçeği, ayrıca ne kadar da olsa vücuda ek bir şey almak beni rahatsız ediyor...
ilaçları kullanmadan tedavilere başlamadan önce mesela eklem yerlerimde çıdırdama yoktu şimdi ise dışardan biri duyacak kadar neredeyse her hareketimde tüm eklem yerlerimden ses geliyor... buda beni çok endişelendiriyor...
sanırım kaslar görevini yerine getiremeyince eklemler yoruldu, kireçlenmeye bile başlamış olabilir...
hepimize öncelikle Allah şifa versin, akıl sağlığımızı korusun, sabır versin...
yoksa çekilir dert değil, nasıl yaşarım böyle nereye kadar dayanabilirim inanın bilmiyorum...
çok zor durumdayım, çok güçlüyüm aslında ama gitgide beni çok yıpratmaya başladı...
çok üzülüyorum başta kendime, sonra benim gibi hastalara sonra da diğer hastalıktan müzdarip olanlara, onların yakınlarına...
şükrediyorum, şükret deniyor ama çeken bilmiyor ne kadar zor olduğunu...
dedğiniz gibi 6 ay bile hiç olmamış gibi kendimi sağlıklı hissetmek bile bana dünyaları verir, değil 6 ay 3 ay bir aya bile razıyım, hatta birgün bile bir saat bile... ;''''''(
Sagliktan daha onemli ne varki bu dunyada zaten onsuz herseyin olsa bile neye yarar ki??
Bak arkadasim senin durumunun olumlu bir tarafi var ki cocugun yok!!
Benim birde bakmak zorunda oldugum uc tane cocuk vardi..oyleki yemek,banyo,oyun,gezme bunlarin hepsini yapmak zorundasiniz eger anneyseniz.nerdeyse hergun sofra hazirlamak ve o sofrayi toplamak icin dinlenmem lazimdi..hic bir isi seri sekilde yapamazdim birini yikiyorsam dinlenip digerini yikardim :-(
Cok agladim dua ettim beni bu hastaliktan kurtar rabbim diye.Ve sana yemin ederim en kotu gunumde bile ondan umidimi kesmedim ve ben gurbetteyim belcikada yapayanlizim kimsem yok burda derdimle yanliz bogustum tek dayanagim Rabbim oldu ve sonunda o benim ve cocuklarimin duasini kabul etti...
Ne olur beynine o komutu ver "Ey hastalik Ey Fibromiyalji sen beni degil ben seni yenecegim " de.Bunu kendi kendine hep soyle.Suan yorulmadan evimin isini yemegimi cocuklarimla gezmemi herseyi rahatikla yapiyorum sanki bir MUCIZE :-D
Ben hacamati boynumdan ayagimin altina kadar yaptirdim anlican agriyan her bolgeye uygulaniyor ihmal etme devam et ancak bir kac kez yaptirirsan faydasini gorursun.oyleki fibrolu insanlar ayda bir yaptirmali deniyor.
Sanada dua edicem lutfen sende beni unutma.
Ben sen demek istiyorum sana hastalik arkadasim:-DÖncelikle çok çok çok geçmiş olsun...
Umarım mucizeniz hep devam eder çok daha iyi olursunuz, çoookkk sevindim sizin ve çocuklarınız adına...
İnanın bende bir mucize için Allah'a hep dua ediyorum...
Şimdiye kadar benim gibi 3 hastayla tanıştım, biri de sizsiniz elbette sizi de unutmam, sizler için de dua edicem, ediyorum...
Bende Allah eşimin yüzüne baksın, onun için iyileşeyim diye dualar ediyorum...
Doktorun planladığı 2 seans kaldı, uçak biletlerimi de aldım, onları tamamlayayım söz hacamata da başlıycam...
Çünkü şimdi başlarsam iyileşme olursa hangisinden sebep olduğunu anlayamam...
Siz kaç kere hacamat yaptırdınız, hala devam ediyor musunuz?...
Bu arada sizinde eklem yerleriniz, dizleriniz, dirsekleriniz, bilekleriniz ağrıyor muydu?...
Hatta kasıktaki eklemler dahil eklemlerinizden hareket ettikçe çıtlama sesi geliyor muydu?...
Soruyorum çünkü diğer tanıdıklarımın böyle bir şikayeti yok, buda beni endişelendiriyor işin gerçeği, hatta doktorum bile
bi açıklama yapamadı, sadece iltihabi bişeyler var mı acaba diye kan testleri yaptılar, şükür ki sonuçlar negatif çıktı...
Ayrıca dediğiniz gibi eminimki hastalık süreci sizin için kendimde olduğunu zannettiğimden çok daha zor geçmiştir...
Ama çocuklarınızın da sizin için ayrı bir güç olduğuna eminim...
Benim bir düşüğüm oldu, Allah'ın bir bildiği var yüzüme baktı yoksa bu şekilde onu kucağıma almam yada en basitinden emzirmem bile çok güç olurdu...
Şimdi ise çocuk sahibi olmama engel değil bu durum ama iyileşmeden düşünme şansımda yok... ;(
Hatta bazı yakınlarım çocuk yapsan belki sana iyi gelir yenilenirsin diyorlar ama ben bebeği bu amaçla yapmayı yada riske girmeyi istemiyorum...
Umarım kendimi azda olsa iyi hissedersem gerçekten ailemiz için bir bebek düşünebilirim...
Şimdi kendime ve eşime evime bile doğru düzgün bakamazken bebek işi oldukça zor...
Tekrar size benimle dertleştiğiniz, destek olduğunuz, moral verdiğiniz için teşekkür ederim...
Benim için çok önemli ve anlamlı... ;D
Mesajim yarim geldiBen sen demek istiyorum sana hastalik arkadasim:-D
O kadar cok seyim var ki sana yazacak belki her konusu geldiginde yazarim sana..
inanirmisin hastaligim surecinde ccklar bir tarafa esimle iliskimiz cok yiprandi esim tahammulsuz ve sinirli biri haline geldi,tabii ben bunun benim hastaligimďan kaynaklandigini hic fark edemedim ta kii...esim bir gece rahatsizlandi suratinin bir tarafi koluna kadar ve cene kasindan inanilmaz bir agriyla acile gitti koskoca adam gozumun onunde cck gibi agladi resmen acidan...
ama yapilan her turlu muayenelerde stresten dolayi vucutta asiri kasilma olmus ve esimde iki ay bitkisel stres hapi icti...
yani gordugun ve seninde bildigin gibi yasadigin gibi yanliz biz degiliz bu hastaligi ceken bizimle birlikte kocalarimiz ve ccklarimiz cekiyor arkadasim(sana arkadas
Selamaleykum rabbim sifasini bizden esirgemesin..Merhaba bende de fms var.Zaman zaman iyi oluyorum ama hep biyerim ağrıyo bazen günlerce ve çok şiddetli bazen azalıyo ama ağrısız bir günüm geçmiyor.Antidepresan kullanmak istemeyorum.Bunun yanında bidolu hastalığım var .Duadan Allah a sığınmaktan başka bisey gelmiyo elimden ne yapalım Allah yardımcımiz olsun.Bu hacamatı nerde yaptırabiliriz herkese yapılıyomu .Birde çörekotuyağına bende bâşladım hergün bir kaşık bugün 3. Gün bakalim ne olacak
Ben birde diyabetliyim ve insülin kullanıyorum acaba sakıncası olurmu emin olamıyorum.Bu zamana kadar tıpa güvendim ama artık farklı bişey denemek istiyorumSelamaleykum rabbim sifasini bizden esirgemesin..
hacamati benim bildigim kadariyla Turkiyedeki hastahanerde alternatif tedavi olarak verildigini duydum..
ben belcikali sonradan musluman olmus bir bayana yaptiriyorum kendisi egitimini hollandadan almis yani belgesi var.
buna dikkat edin egitimli birine yaptirin Allahin izniyle agridan sizidan kurtulacaksiniz.
bildiginiz gibi fms de vucudun her yeri agriyo ama hacamatla bu agrilar bazen tamamen bazende cok azaliyo benim agrilarim nerdeyse yok oldu sadece sabahlari kaslarimda sizi oluyor oda hareket ettikce geciyor
Acikca her seyi yaptirmadan once hacamati anlatyosunuz tibki doktorda oldugu gibi dosyaniz oluyor ona gore...ama yanilmiyorsam yasi genc olanlarda hastalik olsada oluyor belki seker hastaligina bile sifa olurBen birde diyabetliyim ve insülin kullanıyorum acaba sakıncası olurmu emin olamıyorum.Bu zamana kadar tıpa güvendim ama artık farklı bişey denemek istiyorum
Acikca her seyi yaptirmadan once hacamati anlatyosunuz tibki doktorda oldugu gibi dosyaniz oluyor ona gore...ama yanilmiyorsam yasi genc olanlarda hastalik olsada oluyor belki seker hastaligina bile sifa olur
Mesajim yarim geldi
(Sana arkadasim diyorum oyle hissediyorum ortak bir sorunumuz var belki ondan)
eklem agrilarim benimde cok fazlaydi bel omuz kalca diz ayak inan her yerim once doktorum iltihapli romatizma olabilir dedi ama kan sonuclarim negatif cikti hamd olsun.
eklem yerlerinde citirdama sesleri bendede var en cok sol dizimde omuzlarimda ve ayak eklemlerimde hic korkma bence bi sorun olmaz
Ben hacamati bes defa yaptirdim altici icin randevu alcam insaAllah..
Corek otunun soguk presini dene lutfen tanidigim fibrolu birine cok iyi gelmis..
Allaha emanet duan icinde sagolasin opuyorum
Bu arada hayatta bir tutanagin olursa daha guclu olursun benim iyilesmemde en buyuk etki Cocuklarimdi inannnn
Ayy canim benim cok ictensin cok tesekkur ederim..,cok uzuldum hasta olmana ama kesinlikle numaradan iyiyim rolu yapma once beynin kabullensin hasta oldugunu ve sonrada iyilesecegim de rabbim buyuktur ben inaniyorum sen iyileseceksin!!!!eger sen beni ornek aliyorsan ne mutlu bana :-D ben hayatimin geri kalaninda hasta insanlarla diyalog halinde olmayi cok istiyorum umarim bu yazisma arkadasligimiz senin iyilestigin gunlerde de devam edecek. bizim gibi hastaligi gercekte belgelenemeyen insanlara umut olmak dilegiyle.. OPTUM(sana tavsiyem hemen bir psikiyatriste git ve antidepresani sabirla dene kendi basina kullanma bak goreceksin bunu senden rica ediyorum)Yazamadım arkadaşım bir türlü kendimi iyi hissedemedim bu sabah artık yazıcam dedim...
Sorma aynı şekilde bir gece benimde kocam kolum uyuştu diye uyandı, üzerine yatmışssındır bişeyin yok dedim geri uyumasını önerdim... Meğer 3 4 gün vücudunun sol tarafı uyuşuk gezmiş, bana söylememiş, sonra internette araştırıp bi rsürü hastalık olabileceğine kanaat getirip doktora gidip testler yaptırmış, şükür ki bir şey çıkmamış, banada emin olduktan sonra anlattı...
Sen benim neler çektiğimi biliyor musun diye...
Şimdi bana soruyor iyi misin, bir yerin ağrıyor mu diye, ne dersem çok benimseyip üzüldüğü için hiçbir ağrımdan söz etmiyorum, yakınmıyorum, sızlanmıyorum... Bu durumda beni yıpratıyor tabi, kimseye anlatamayıp dertleşmeyince en yakınındakiyle bile ağır oluyor... ;(
Hepimize tekrar tekrar geçmiş olsun, sen benim idolümsün, inşallah senin gibi bende bir gün iyileşicem, tek dileğim bu...
Başka bir şey istemiyorum...
slm yazınızı yeni gördüm 30 mg nasıl yarısını içtiniz hap zaten kapsül şeklinde içini nasıl boşaltım ayarladınız çok merak ettimHacamat vakumlu bardaklarla vucutta deri cizilerek pis kan disari aliniyor
inanilmaz faydali peygamberimizin sunneti,saglikli bir insanin bile yilda bir kez yaptirmasi gerekirmis.Ben bes defa yaptirdim nasip olursa altinciya randevu alcam ama daha faydali olmasi icin suluk tedaviside olcam.
o dediginiz antidepresanin 60mg iciyorum dort aydir cok faydasini goruyorum ama ilk basladigimda beni oldugumdan daha kotu yapmisti 30mg yarisini ictim ilk iki hafta sonra tumu mu daha sonra 60mg gectim.biraz sabir et zamanla faydasini goreceksin
HACAMATI unutma insaAllah...
Aleykum slm 30mg psikiyatirimin tavsiyesi uzerine goz karari yari yariya ayarlayip bir gun kapsulun yarisini kapsulsuz ictim ve kapsulun icinde diger kalaninin ertesi gun kapsuluyle beraber ictim...hapa alismamda cok etkili oldu gercekten alisma asamasindaysaniz tavsiye ederim bu yontemi...korkmayin sakin kapsulu orantili bolebildimmi diye inan hic fark etmiyorslm yazınızı yeni gördüm 30 mg nasıl yarısını içtiniz hap zaten kapsül şeklinde içini nasıl boşaltım ayarladınız çok merak ettim
Tsk ederim bu arada istbul anadolu yakadinda hacamat yaptiran oldumu ben hacanatta yaptirmak ustiyorum guvenilir temiz biyer tavsiye eden olursa sevinirimAleykum slm 30mg psikiyatirimin tavsiyesi uzerine goz karari yari yariya ayarlayip bir gun kapsulun yarisini kapsulsuz ictim ve kapsulun icinde diger kalaninin ertesi gun kapsuluyle beraber ictim...hapa alismamda cok etkili oldu gercekten alisma asamasindaysaniz tavsiye ederim bu yontemi...korkmayin sakin kapsulu orantili bolebildimmi diye inan hic fark etmiyor
Hacamati ihmal etme cok tavsiye ederim Allahin izniyle faydasini gorursun..Tsk ederim bu arada istbul anadolu yakadinda hacamat yaptiran oldumu ben hacanata yaptirmak ustiyorum guvenilir temiz biyer tavsiye eden olursa sevinirim
selam bende 1 yılı aşkındır bu hastalıktan muzdaripim.artık intihar etmeyi bile düşünüyorum. kuru iğneyi araştırıyorum. istanbuldayım. serdar raraç ve turan uslu kuru iğne yapıyormuş. gitmeyi düşünüyorum ama çok pahalı. yani geçeceğinden emin olsam hiç düşünmeden para verecem. siz hangi doktora gittiniz. ve ağrılarınız şu ana kadar tekrarladı mı ban adönerseniz çok mutlu olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?