selam kk kimsecikler yapmadan tarifimi ekleyeyim dedim bu kez
fellah köftesini çok severim ben geçen nasılda canım istemişti ama kendi kendime yapsam kim yiyecek dedim haftasonu teyzeme gidince orda yaptım hep beraber yemiş olduk
konuyu uzatmayım ama köftenin kendi hamuruna nane ve kıyma ekleyerekte yapılan versiyonları var isterseniz öylede deneyebilirsiniz zaten salçalı sos olduğundan gerek yok bence
gelelim tarife ;
malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur(düğürcük)
1/2 su bardağı un
1 yumurta
1.5 su bardağı sıcak su
tuz kimyon
kırmızı pul biber ve karabiber
sosu için
yarımçay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
5-6 diş sarımsak
bir tutam maydonoz
malzemeleri ayrı ayrı çekmeyi unutmusum öncelikle
yapılışı:
2 sb bulgurumuzu yoğuracağımız kaba alıp 1.5 bardak sıcak suyla ıslatıp 10 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz bulgurlar iyice şişsin
Eki Görüntüle 1675099 daha sonra suyunu çeken bulgura un yumurta pulbiber karabiber kimyon tuz ekleyip iyice yoğuruyoruz
Eki Görüntüle 1675101 en az 5 dk kadar yoğurdum ne kadar yoğurusak pişerken dağılmıyor
birde ben biraz daha su kattım sonradan yoğuruken biraz katı geldi yarım çay bardağı kadardır tahminimce duruma göre ekleyebilirsiniz
Eki Görüntüle 1675103 şekil verecek kıvama gelince minik yuvarlaklar yapıp serçe parmağımızla ortasına bastırıyoruz elime yapışmaması için yanıma bir kase su aldım ona elimi batırarak yaptım çok daha düzgün oluyorlar
Eki Görüntüle 1675111 yaptığımız köfteleri biraz un serptiğimiz tepsiye diziyoruz ki yapışmasın
Eki Görüntüle 1675117 derin bir tencerede suyu kaynatıp kaynayan suya biraz tuz atıp köfteleri kaynar suya atıyoruz
Eki Görüntüle 1675125 yaklaşık 10 15 dk kadar pişiriyoruz köfteler yüzeye çıkınca pişmiş oluyor
kaynattığımız sudan 2 kepçe su ayırıp köfteleri süzüyoruz;
Eki Görüntüle 1675137 sosumuzu hazırlıyoruz
bir tavaya yağ koyup kızdırıp salçasını koyuyoruz kapatmaya yakın rendelenmiş yada dövülmüş sarımsağı ekleyip biraz karıştırıp sonrada ayrıdığımız 2 bardak suyu ekleyip biraz daha kaynatıyoruz maydonoz ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz
Eki Görüntüle 1675213 şimdi sosla köfteleri birleştirme zamanı
Eki Görüntüle 1675159 vee sunum
yerken üzerine yoğurt döküp yemenizi öneririm harika oluyor afiyet olsun
yanında da ıspanaklı böreğimiz vardı onuda almış oldum artık
Eki Görüntüle 1675164