• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köfteler Fellah Köftesi--- Olca salça sponsorluğunda

Bayılırım buna eline sağlık. Sarımsaklı köfte yada kürt köftesi diyor kayınvalidemler. Bende yapmak istiyorum bakalım becerebilcem mi
kıızzz kayınvalıdenler nerelı
yılların fellah (arap) koftesıne ne demısler oyle
:KK53:
elde yuvarlamaya usenmezsen yedıgın seyın gercekden tadından vazgecemıceksın
ben bunu yuvarlayıp haslayıp sogudugunda buzluga atıyorum anı mısafırlerde sos katıp sofraya koyuyorum şipşak yemek ve ınanılmaz doyurucu

kıızzz kayınvalıdenler nerelı
yılların fellah (arap) koftesıne ne demısler oyle
:KK53:
elde yuvarlamaya usenmezsen yedıgın seyın gercekden tadından vazgecemıceksın
ben bunu yuvarlayıp haslayıp sogudugunda buzluga atıyorum anı mısafırlerde sos katıp sofraya koyuyorum şipşak yemek ve ınanılmaz doyurucu
bu dondurma işi de çok mantıklıymış bende bu fikir için teşekkür ederim:KK48:

selam kk kimsecikler yapmadan tarifimi ekleyeyim dedim bu kez :KK70:
fellah köftesini çok severim ben geçen nasılda canım istemişti ama kendi kendime yapsam kim yiyecek dedim haftasonu teyzeme gidince orda yaptım hep beraber yemiş olduk :KK66:
konuyu uzatmayım ama köftenin kendi hamuruna nane ve kıyma ekleyerekte yapılan versiyonları var isterseniz öylede deneyebilirsiniz zaten salçalı sos olduğundan gerek yok bence:KK66: gelelim tarife ;

malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur(düğürcük)
1/2 su bardağı un
1 yumurta
1.5 su bardağı sıcak su
tuz kimyon
kırmızı pul biber ve karabiber

sosu için
yarımçay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
5-6 diş sarımsak
bir tutam maydonoz

malzemeleri ayrı ayrı çekmeyi unutmusum öncelikle :KK43:
yapılışı:
2 sb bulgurumuzu yoğuracağımız kaba alıp 1.5 bardak sıcak suyla ıslatıp 10 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz bulgurlar iyice şişsin:KK66:Eki Görüntüle 1675099

daha sonra suyunu çeken bulgura un yumurta pulbiber karabiber kimyon tuz ekleyip iyice yoğuruyoruz
Eki Görüntüle 1675101
en az 5 dk kadar yoğurdum ne kadar yoğurusak pişerken dağılmıyor:KK66: birde ben biraz daha su kattım sonradan yoğuruken biraz katı geldi yarım çay bardağı kadardır tahminimce duruma göre ekleyebilirsiniz:KK66:
Eki Görüntüle 1675103
şekil verecek kıvama gelince minik yuvarlaklar yapıp serçe parmağımızla ortasına bastırıyoruz elime yapışmaması için yanıma bir kase su aldım ona elimi batırarak yaptım çok daha düzgün oluyorlar:KK66:
Eki Görüntüle 1675111
yaptığımız köfteleri biraz un serptiğimiz tepsiye diziyoruz ki yapışmasın
Eki Görüntüle 1675117
derin bir tencerede suyu kaynatıp kaynayan suya biraz tuz atıp köfteleri kaynar suya atıyoruz
Eki Görüntüle 1675125
yaklaşık 10 15 dk kadar pişiriyoruz köfteler yüzeye çıkınca pişmiş oluyor :KK66:
kaynattığımız sudan 2 kepçe su ayırıp köfteleri süzüyoruz;
Eki Görüntüle 1675137
sosumuzu hazırlıyoruz:KK66:
bir tavaya yağ koyup kızdırıp salçasını koyuyoruz kapatmaya yakın rendelenmiş yada dövülmüş sarımsağı ekleyip biraz karıştırıp sonrada ayrıdığımız 2 bardak suyu ekleyip biraz daha kaynatıyoruz maydonoz ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz :KK66:

Eki Görüntüle 1675213

şimdi sosla köfteleri birleştirme zamanı

Eki Görüntüle 1675159

vee sunum:21::21: yerken üzerine yoğurt döküp yemenizi öneririm harika oluyor afiyet olsun :KK66: yanında da ıspanaklı böreğimiz vardı onuda almış oldum artık :KK60:

Eki Görüntüle 1675164

Eline saglik cok guzel olmus :) ilk firsatta deneyecegim, yagda sarimsak ve baharat olan tarifleri cok cok severim.

annem malatyalıdır oradan bılıyorum bu köfteyi ve çok severim elinşze sağlık

Benim de esim malatyali. Kayinvalideme sordum. Bilmiyor. Yani daha dogrusu onlar bu sekilde yapmiyor, sekil farkli ve hasladiklari suya sarimsak atiyorlar. Bir de salca kullanmiyorlar.

Ben de boyle yapacagim ama :D

selam kk kimsecikler yapmadan tarifimi ekleyeyim dedim bu kez :KK70:
fellah köftesini çok severim ben geçen nasılda canım istemişti ama kendi kendime yapsam kim yiyecek dedim haftasonu teyzeme gidince orda yaptım hep beraber yemiş olduk :KK66:
konuyu uzatmayım ama köftenin kendi hamuruna nane ve kıyma ekleyerekte yapılan versiyonları var isterseniz öylede deneyebilirsiniz zaten salçalı sos olduğundan gerek yok bence:KK66: gelelim tarife ;

malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur(düğürcük)
1/2 su bardağı un
1 yumurta
1.5 su bardağı sıcak su
tuz kimyon
kırmızı pul biber ve karabiber

sosu için
yarımçay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
5-6 diş sarımsak
bir tutam maydonoz

malzemeleri ayrı ayrı çekmeyi unutmusum öncelikle :KK43:
yapılışı:
2 sb bulgurumuzu yoğuracağımız kaba alıp 1.5 bardak sıcak suyla ıslatıp 10 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz bulgurlar iyice şişsin:KK66:Eki Görüntüle 1675099

daha sonra suyunu çeken bulgura un yumurta pulbiber karabiber kimyon tuz ekleyip iyice yoğuruyoruz
Eki Görüntüle 1675101
en az 5 dk kadar yoğurdum ne kadar yoğurusak pişerken dağılmıyor:KK66: birde ben biraz daha su kattım sonradan yoğuruken biraz katı geldi yarım çay bardağı kadardır tahminimce duruma göre ekleyebilirsiniz:KK66:
Eki Görüntüle 1675103
şekil verecek kıvama gelince minik yuvarlaklar yapıp serçe parmağımızla ortasına bastırıyoruz elime yapışmaması için yanıma bir kase su aldım ona elimi batırarak yaptım çok daha düzgün oluyorlar:KK66:
Eki Görüntüle 1675111
yaptığımız köfteleri biraz un serptiğimiz tepsiye diziyoruz ki yapışmasın
Eki Görüntüle 1675117
derin bir tencerede suyu kaynatıp kaynayan suya biraz tuz atıp köfteleri kaynar suya atıyoruz
Eki Görüntüle 1675125
yaklaşık 10 15 dk kadar pişiriyoruz köfteler yüzeye çıkınca pişmiş oluyor :KK66:
kaynattığımız sudan 2 kepçe su ayırıp köfteleri süzüyoruz;
Eki Görüntüle 1675137
sosumuzu hazırlıyoruz:KK66:
bir tavaya yağ koyup kızdırıp salçasını koyuyoruz kapatmaya yakın rendelenmiş yada dövülmüş sarımsağı ekleyip biraz karıştırıp sonrada ayrıdığımız 2 bardak suyu ekleyip biraz daha kaynatıyoruz maydonoz ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz :KK66:

Eki Görüntüle 1675213

şimdi sosla köfteleri birleştirme zamanı

Eki Görüntüle 1675159

vee sunum:21::21: yerken üzerine yoğurt döküp yemenizi öneririm harika oluyor afiyet olsun :KK66: yanında da ıspanaklı böreğimiz vardı onuda almış oldum artık :KK60:

Eki Görüntüle 1675164
Oyy benim hamaratım :KK19:

Eline saglik cok guzel olmus :) ilk firsatta deneyecegim, yagda sarimsak ve baharat olan tarifleri cok cok severim.

Benim de esim malatyali. Kayinvalideme sordum. Bilmiyor. Yani daha dogrusu onlar bu sekilde yapmiyor, sekil farkli ve hasladiklari suya sarimsak atiyorlar. Bir de salca kullanmiyorlar.

Ben de boyle yapacagim ama :KK70:
teşekkür ederim ;)
Oyy benim hamaratım :KK19:
:KK37::KK37::KK74:

süper olmuş bu çok severim elinize sağlık.
çok teşekkürler:KK37:

ellerine sağlık
ben çok severim bu köfteyi :kk77:
ama çok yapamıyorum ben
bende yapamam sanıyordum yapabiliyormuşum o kadar zor değilmiş bence deneyin derim ;) teşekkür eddrim ayrıca:KK60:

sunum biraz zayıf kalmış , eline sağlık canım başarılar :21:
ya hiç sormayın yemek yapma olayına yeni başladım yani değişik tarihflere falan biraz kendimi geliştirmeye ihtiyacım var henüz sunumu çok beceremiyorum da:oops: teşekkür ederim yorum için:KK66:

Maşallah maşallah çok başarılı
Ellerine sağlık çok lezzetli göRüntü
Bayıldım

bende yapamam sanıyordum yapabiliyormuşum o kadar zor değilmiş bence deneyin derim :KK66: teşekkür eddrim ayrıca:KK60:

ya hiç sormayın yemek yapma olayına yeni başladım yani değişik tarihflere falan biraz kendimi geliştirmeye ihtiyacım var henüz sunumu çok beceremiyorum da:oops: teşekkür ederim yorum için:KK66:
sunum konusunda bende biraz başarısızım yaa :KK45: ne yapalım öğrenicez :KK53:

Back