• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köfteler Fellah Köftesi--- Olca salça sponsorluğunda

adana yöresine ait sanırım değil mi bi arkadaşımda yemiştim çok beğenmiştim ellerine sağlık
deneyeceğim kesinlikle

Ellerine sağlık canım dedim bi an sulu köfte mi yapıyor :)
Düşündüm ama bu da çok güzel oluyor ya yemediysen yapayım marga sana atla gel buraya:-)

Ellerine saglik yarismada basarilar :KK19:
Teşekkür ederim;)

Erken davranmışsın deadline.:KK48:Ben sarımsaklı yoğurtla daha çok seviyorum bu köfteyi.Geçen yaptığımda dediğin gibi nane de attım içine.Güzel oldu gerçekten.Eline sağlık canım.Başarılar dilerim.:KK36:
Evet çok güzel bencede bende üstüne yoğurt döküp yerim herturlusune varım :-)

Anaamm ne çabuk kizzzz:KK57: ellerine sağlık enfes görünüyor:KK200:
Harbimm erken yapayım dedim tarifimi birileri yaparsa falan:-) gel kız canın çekmesin ben sana bir sürü yaparım ;)

Eline saglık . Gece gece ağzım sulandı -:)
Teşekkür ederim :-)

Eline sağlık :) yarışmada basarilarrrr
Teşekkür ederim canim;)

adana yöresine ait sanırım değil mi bi arkadaşımda yemiştim çok beğenmiştim ellerine sağlık
deneyeceğim kesinlikle
Evet canım Adana yöresinin aslında annemin yengesinden öğrendim bende dene mutlaka teşekkür ederim ayrica;)

Allahımmm sana geliyorummm :KK17: Yoğurtla muhteşem olur ki buuuu :kk77: Ellerine sağlık deadim :KK200:

Aa buna sivas koftesi derler diye biliyorum.
Oyleymis yani, oyle duydum:KK53:
Halbuki 21 senedir sivasliyim.
21 sene sonra tanistirdi beni annem bu kofteyle sagolsun:KK47:

Ellerine saglik canim, cok aciklayici anlatmissin. Bol sans.

Değişik bir tarifmiş :) Ellerinize sağlık yarışmada başarılar :)

Ben bu köfteyi çok severim ama hiç denemedim :) Elinize sağlık çok güzel görünüyor

Bende ilk kez yariscam senle denk geldik biz cok yapariz bu kofteyi tadida harika olur

selam kk kimsecikler yapmadan tarifimi ekleyeyim dedim bu kez :KK70:
fellah köftesini çok severim ben geçen nasılda canım istemişti ama kendi kendime yapsam kim yiyecek dedim haftasonu teyzeme gidince orda yaptım hep beraber yemiş olduk :KK66:
konuyu uzatmayım ama köftenin kendi hamuruna nane ve kıyma ekleyerekte yapılan versiyonları var isterseniz öylede deneyebilirsiniz zaten salçalı sos olduğundan gerek yok bence:KK66: gelelim tarife ;

malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur(düğürcük)
1/2 su bardağı un
1 yumurta
1.5 su bardağı sıcak su
tuz kimyon
kırmızı pul biber ve karabiber

sosu için
yarımçay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
5-6 diş sarımsak
bir tutam maydonoz

malzemeleri ayrı ayrı çekmeyi unutmusum öncelikle :KK43:
yapılışı:
2 sb bulgurumuzu yoğuracağımız kaba alıp 1.5 bardak sıcak suyla ıslatıp 10 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz bulgurlar iyice şişsin:KK66:Eki Görüntüle 1675099

daha sonra suyunu çeken bulgura un yumurta pulbiber karabiber kimyon tuz ekleyip iyice yoğuruyoruz
Eki Görüntüle 1675101
en az 5 dk kadar yoğurdum ne kadar yoğurusak pişerken dağılmıyor:KK66: birde ben biraz daha su kattım sonradan yoğuruken biraz katı geldi yarım çay bardağı kadardır tahminimce duruma göre ekleyebilirsiniz:KK66:
Eki Görüntüle 1675103
şekil verecek kıvama gelince minik yuvarlaklar yapıp serçe parmağımızla ortasına bastırıyoruz elime yapışmaması için yanıma bir kase su aldım ona elimi batırarak yaptım çok daha düzgün oluyorlar:KK66:
Eki Görüntüle 1675111
yaptığımız köfteleri biraz un serptiğimiz tepsiye diziyoruz ki yapışmasın
Eki Görüntüle 1675117
derin bir tencerede suyu kaynatıp kaynayan suya biraz tuz atıp köfteleri kaynar suya atıyoruz
Eki Görüntüle 1675125
yaklaşık 10 15 dk kadar pişiriyoruz köfteler yüzeye çıkınca pişmiş oluyor :KK66:
kaynattığımız sudan 2 kepçe su ayırıp köfteleri süzüyoruz;
Eki Görüntüle 1675137
sosumuzu hazırlıyoruz:KK66:
bir tavaya yağ koyup kızdırıp salçasını koyuyoruz kapatmaya yakın rendelenmiş yada dövülmüş sarımsağı ekleyip biraz karıştırıp sonrada ayrıdığımız 2 bardak suyu ekleyip biraz daha kaynatıyoruz maydonoz ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz :KK66:

Eki Görüntüle 1675213

şimdi sosla köfteleri birleştirme zamanı

Eki Görüntüle 1675159

vee sunum:21::21: yerken üzerine yoğurt döküp yemenizi öneririm harika oluyor afiyet olsun :KK66: yanında da ıspanaklı böreğimiz vardı onuda almış oldum artık :KK60:

Eki Görüntüle 1675164

maşallah canım çok lezzetli gözüküyor, olsada yesek :) yarışmada başarılar

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor:KK200:Bizdede yapılır bu köfte,özellikle içli köftenin harcı arttığında bu köfte yapılır,bahsettiğin gibi sarmısaklı yoğurt çok yakışır. Tarifi görünce yapasım geldi.
Yarışmada başarılar dilerim:KK68:

annem malatyalıdır oradan bılıyorum bu köfteyi ve çok severim elinşze sağlık
aslında her yörede benzer tarifleri var bende çok seviyorum ayrıca çok teşekkürler ;)

Aa buna sivas koftesi derler diye biliyorum.
Oyleymis yani, oyle duydum:KK53:
Halbuki 21 senedir sivasliyim.
21 sene sonra tanistirdi beni annem bu kofteyle sagolsun:KK47:

Ellerine saglik canim, cok aciklayici anlatmissin. Bol sans.
çok teşekkür ederim canım bende tokatlıyım :D bizim burdada yapıyorlarmış hatta babaannem yaparmış babm söyledi ama yoğurtlusunu yapıyormuş o zaman bilmiyorum bende ama fellah köftesi adıyla adana tarafı diye söylüyor televizyonlar falan bence tüm yörelerin köftesi :D

Değişik bir tarifmiş :) Ellerinize sağlık yarışmada başarılar :)
teşekkür ederim:KK68:
Ben bu köfteyi çok severim ama hiç denemedim :) Elinize sağlık çok güzel görünüyor
çok teşekkürler bende ilk defa yaptım genelde birileri yapar yerdim bence denemelisiniz :KK19::KK19:

Back