Fe Sabrun Cemil...Her ay umut doluyuz diyenleri beklerim :)

Çok sevindiiiiim hayırlı ugurlu olsun uhim m m allah analı babalı büyütsn nasıl normal mi sezaryen mi oldun peki
 
Allah analı babalı büyütsün canım ne mutlu sana
 
çok çoookk hayırlı haberlerle geldiiimmmmmm :)
hadi darısı senin başına cemreeee
ne zaman yeni bat ın....
artık dualarımız sen ve bekleyen herkes içinnnn

Canim hayirli olsun. Allah hayirli omur versin. Cok sukur atlattiniz saglikla :) ne mutlu hbr bu :)))
Yeni batim cok uzak uhicimmm...
Haziran 24 diyelim. Bu ara duzensizliklerim var kurtajdan beri. Cok kestiremiyorum ama. Tahminen tarih o civarlar olur diye dusunuyorum. Suan reglim zaten. Yeni sayfa acicam bikac gun sonra :)
 
İyi diyelim iyi olsun canım,şükürler olsun.iyice psikolojim bozuldu napçam bilmiyorum

Moral bozmak yok sabirli olcas. Hayirlisini istiyecegiz hep mooncum. Seni cok iyi anliyorum ama her ay yeniden umutlanmak sanki ilk aymis gibi yeniden heveslenmek lazim yoksa bu dert cekilmezki. Pozitif olki guzel seyler olsun. Hormonlarin etkilenmesin opuyorum :)
 
Canım doğum yapmışsın hayırlı olsun nasıl geçti bebeğin cinsiyeti neydi?
 

çooook teşekkür ederim cemreciiim :)
kürtaj sonrası düzenin yeniden saglanması bi kaç ay sürüyo hiç endişe etme bence...
bu arada yeni sayfa açma fikri de güzelmiş malum sayfa açan hamile kalıyo teorisi de vardı :):):)
sayfa açtıgında haber ver canım malum nete pek giremedigimden gözümden kaçabilir


maşaAllaaahhh cemre ne güzel düşünceler iyi düşünelim iyi olsun dimiiii
 
ya okurken acaba ben mi yazdım hatırlamıyorum dedim....okadar aynıki...
benimde bebek denemede 9. ayım..
bende 5 mayısta adet olmuştum ve bu ay olmuştur diye beklerken erken adet oldum 31 mayıs...
Rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda hayırlı ve sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah...
Allah ım herşeyin en iyisini bilir..
internette dualar buldum..onları okucam bu ay..
çok şükür test yaptırdık eşimdede bendede hiç sorun yok..
ama hayırlı zamanı bekliyoruz..
 
MaşaAllah bayaga büyümüş minigin didem darısı başıma :)
bende gecen hafta doğum yaptım bambaşka bişey yaa simdi aklım fikrim sadece kızım :)
Rabbim bekleyen herkese tez zamanda nasip eylesin ya..
uhicim gözün aydın tatlım rabbim yavruna uzun ömürler versin :) benim kızım abla oldu desene :) adını ne koydunuz?
 
Sagolasin canım geçti ağrılarım çok şükür 13.gün bugün iğneden sonra erken gebelik testi aldım ne zaman yapcam bilmiyorum. Ruyalarimda çok korkutuyorlar beni her gece rüya görüyorum hepsinde de korkuyorum
 
öncesinde klomenle bende hamile kalmıştım genelde ise yarıyo inşallah hayırlı haber verirsin artık çıkar yap testi bence
 

uhiciimmm okuyunca gerçekten öyle anlaşılıyomuş son yazdığım cümle:))))
forumda sayfa açmıcam bebek çalışmalarında yeni sayfa açıcam demek istemiştim aslında:)
yani hani reglim şuan dedim ya bitince yeni umutlara yelken açıcam anlamındaydı o :)
yaz geliyo evde pc yok. sayfa açsam takibinde zorlanırım. ama belki birgün açarım :))) fena fikir değil.
bu ay için preseed jel ve ovulasyon testleri aldım, bugün elime geçicekler... bakalım hayırlısı.
başlasın çalışmalaaaarrrr
preseed jeli merak ediyodum çok, sıra ona da geldi. bakalım işe yarıyacakmı görüces
bebişin nasıl uhicim? adı ne :)
sen nasılsın doğumun normal mi oldu? okumadım gerçi diğer yazdıklarını belki söylemişsindir. toparlanabildin mi?
 
Vitamin D ve Kısırlık
KISIRLIK SORUNUNUZ VARSA MUTLAKA D VITAMINI DÜZEYİNİZİ KONTROL ETTİRİN D vitamini vücuttaki tüm hücrelerde yaşamsal etkisi olan, vücudu kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok hastalıktan koruyan steroid bir hormondur. Bu önemli hormon ayrıca hem kadınlarda hem de erkeklerde fertiliteyi (doğurganlığı) belirgin düzeyde arttırmaktadır. Sağlık için D vitamini şarttır ama kısırlık sorununuz varsa D vitamini düzeyinizi mutlaka ölçtürün! D vitamini düzeyinin normal sınırlarda olması sağlık için önemlidir fakat konu fertilite olunca kontrol mutlaka gerekmektedir. Kadınlarda menstrüel siklusu düzenleyen hormonlardan olan progesteron ve östrojen düzeylerinin artırılması da dahil olmak üzere birçok yerde D vitamininin doğurganlık üzerine etkisi vardır. Yapılan çalışmalar D vitaminin İVF ( in vitro fertilizasyon) yani tüp bebek tedavisindeki başarının arttırılmasında, kadınlarda çok sıklıkla görülen bir tablo olan Polikistik Over Sendromu (PCO’S)’nda ve gebe kalma şansının attırılmasında önemli rol oynadığını göstermektedir. Erkeklerde, D vitamini sperm hücresinin sağlıklı gelişimi, sperm sayısı, sperm kalitesi için çok önemlidir ve testosteron seviyesinin belli bir seviyede kalması dolayısıyla cinsel istek için de şarttır. Son yıllarda tüm dünyada D vitamini eksikliğinin de kısırlığında görülme sıklığında artış olması bu iki olay arasında bağlantı olabileceğini düşündürmüş ve bu konuda yapılan çalışmaları arttırmıştır. Son yıllarda hem kadın hem de erkekte doğurganlığı arttırıcı tedavilere destek olarak D vitaminin de eklenmesi önerilmektedir. Uzun yıllardır kadınlarda D vitamini ve folik asit eksikliğinin doğurganlığı etkilediği bilinmektedir. Avustralya’da 800 kısırlık sorunu olan erkekte yapılan araştırmada yaşam tarzı değişikliği ve beslenmede destek ürünlerinin doğurganlığı belirgin şekilde arttırdığı görülmüştür. Çalışmada sigaranın bırakılması, alkol ve kafein tüketiminin çok aza indirilmesi, kilo kontrolünün sağlanması gibi ciddi yaşam tarzı değişiklikleri yapan ve ek olarak vitamin ve antioksidan desteği alan 100 erkekten 11’inin eşi İVF (tüp bebek) tedavisi gerekmeden gebe kalmışlardır.
 
D vitamini embriyonun rahme yerleşmesinde etkili


D vitamini vücudumuzda kalsiyum ve fosfor dengesini sağlayan, kemik yapılanmasında önemli rolü olan bir vitamin. Aynı zamanda steroid yapısında bir hormondur. Kemik ve vücut sağlığımız için yeteri kadar D vitamini alınması gerekliliği yüzyıllardır bilinmesine rağmen sağlıklı gebelik ve üremedeki etkileri hakkındaki bilgilerimiz son yıllarda arttı.
D vitamini hormon salgısını ve bağışıklık yanıtını düzenler, hücre çoğalması ve farklılaşmasını kontrol eder. Bu fonksiyonu nedeniyle D vitamini yeterince alınmadığı takdirde bağışıklık sistemi kontrolsüz olarak aşırı çalışır, hücresel immünite ve otoimmmünite artar. D vitamini T halper 1 (Th1) lenfosit hücrelerin çoğalmasını baskılar, interferon gamma ve IL-2 ve TNF alfa gibi sitokinlerin üretimini kısıtlar. D vitamininin sağladığı bağışıklık düzenleyici etki sayesinde embriyonun rahme tutunduğu implantasyon süreci başarılı bir şekilde gerçekleşir.

D vitamini eksikliğinde hücresel immünite ve otoimmmünite artması sonucunda tekrarlayan düşükler, gebelerde preeklempsi (gebelik zehirlenmesi), erken doğum, gebelik diyabeti, bebekte gelişme geriliği gibi pek çok gebelik sorunu ortaya çıkabilir. Yeteri kadar D vitamini B hücre çoğalmasını ve fonksiyonunu düzenleyerek başarılı bir gebeliğin devamını sağlar.
D vitamini eksikliği üreme sorunları ve kemik erimesi dışında daha pek çok hastalığın ortaya çıkmasında risk oluşturur. D vitamini eksikliği ile meme, kalın bağırsak, yumurtalık kanserleri arasında ilişki saptandı, hatta bazı kanser türlerinde daha düşük D vitamini düzeylerinin daha kötü sonuçlara yol açtığı anlaşıldı. D vitamini eksikliği kardiyovasküler hastalık, metabolik sendrom gibi toplumda yaygın görülen hastalıkların yanı sıra sistemik lupus eritematozus, romatoid artrit, tip 1 diyabet, multipıl skleroz gibi otoimmün sistem hastalıkların oluşmasında da risk yaratır. D vitamini eksikliği olanlarda depresyon, inme ve hipertansiyonun daha sık olduğu saptandı.

D vitamini eksikliğini nasıl anlarız?
Serum 25 OH D3 düzeylerinin yıllık ölçümü D vitamini eksikliğini ortaya çıkarmada yardımcı olur. D vitamini kan düzeyleri 30 ng/mL üstünde olduğunda yeterli koruyucu yarar sağlayabilir. Günlük 1000-2000 IU D vitamini alınırsa normal kan düzeyi sağlanabilir. Güneşe direkt maruziyetin önlenmesi D vitamini eksikliği riskini artırır.
D vitaminin biyoaktif formu olan Vitamin D3 gıdalarımızda en çok balık (somon, tuna ve sardalya) yumurta sarısı ve karaciğerde bulunur. Cildin güneş ışığına maruz kalması (Ultraviyole B ışınlarına) vücutta D vitamini yapımı için gereklidir. Genelde haftada 3-4 kez yüz bacaklar ve kolların 10-20 dakika güneşe maruz bırakılması ve diyette D vitamininin artırılması eksikliği önler.
D vitamini eksikliği yaşlanmayı hızlandıran, yaşam sürecini ve üremeyi olumsuz etkileyebilen yaygın bir sorunudur. Beslenme ve giyinme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi, gerekirse D vitamini destek ürünlerinin kullanılması ile bu sorunun üstesinden gelinebilir.
 
Vitamin D ve İnfertilite
Günümüzde en popüler vitamindir. KKTC gibi güneşi bol bir ülkede %40 lara varan oranlarda eksikliği ve buna bağlı hastalıklarda artış izlenmektedir. Güneş giren yere hastalık girmez sözü, sanki Vitamin D’nin güneş ışınlarıyla sentezlendiğini anlatmakta ve nasıl hastalıklardan koruduğunu söylemektedir.
D vitamini, yağda çözünen, iki önemli tipi olan, vitamin d2 ve vitamin d3 grubudur. D vitamini gelişmiş canlılarda güneşe maruz kalma sonucunda ciltte sentezleme şeklinde üretilir. Basit canlılar bu vitamini içerdiğinden gıdalarla da bir miktar almak mümkündür. Kemik ve kalsiyum metabolizması için önemlidir. D vitamini güneşte bulunan Morötesi yani ultraviyole ışınlarıyla vücutta sentezlenir
Vitamin D sperm kalitesi ve yumurta kalitesini etkileyen bir faktördür. Vitamin D’nin serum değerleri (50 ng/ml) dikkatli olmak ve tedavi gerekir. Düşük ve fazla konsantrasyonda olan Vitamin D birim alandaki sperm sayısı, hareketi ve morfolojisini etkilemektedir. Vitamin D seviyelerinin düşük ya da fazla olması ovülasyon indüksiyonu, yumurta sayısı, kalitesi, embriyo gelişimiyle ilgili değildir. Ancak embriyonun rahim duvarına implantasyonu yani yapışması ve yerel olumsuz bağışıklıkla ilgili reaksiyonlar üzerine çok olumlu etkisi vardır. İnsan serumunda 20 ng/ml (veya 50 nmol/l) nin altında bir Vitamin D seviyesi saptandığında özellikle obez kadınlarda, insülin rezistansı olan kadınlarda, düşük yumurta rezervli kadınlarda, sperm kalitesi ve sayısı düşük olan erkelerde Vitamin D takviyesi yapılmalıdır. Özellikle yaşlı, koyu renkli derili kişilerde vitamin D eksikliği çok sık izlenir. 25 μg (1000 IU) günde Vitamin D alınması bu gruba tavsiye edilir.
Vitamin D bağışıklık sistemi ve sinir sistemi üzerinde de ciddi etkileri bulunan bir maddedir. Eksikliğinde kış hastalıkları, geç iyileşme, Alzheimer gibi hastalıkların oluşmasında artış olduğu bildirilmektedir.
Kanda yapılan l (25-hydroxy-vitamin D) ölçümüyle kişilerin Vitamin d seviyeleri hakkında bilgi edinilir. 25-hydroxyvitamin D 'nin serum seviyelerindeki 35–55 ng/ml ya da 90-140 nmol/l civarında olması ideal olarak kabul edilir.
0 - 14.9 ng/ml = ciddi Eksikliği
15.0 - 31.9 ng/ml = hafif eksiklik
32.0 - 100.0 ng/ml = uygun seviyeler
>100.0 ng/ml = toksik yani zehirleyici
Yukarıdaki seviyeler nmol/l olarak da çevrilir.
Günlük gıdalarla ancak ihtiyacımızın %20 sini karşılayabiliriz.
Balık Yağı: Özellikle morina balığı ciğerinin yağı geleneksel olarak D vitamini eksikliği tedavisinde kullanılmaktadır. Ülkemizde balık yağı olarak bilinen bu yağ yüksek oranlarda A ve D vitamini içerir. D vitamini ihtiyacının yaklaşık bir yemek kaşığı yağ ise günlük ihtiyacın 3.5 katı D vitamini içermektedir.
Balıklar: Çeşitli balıklar D vitamini bakımından zengindir ancak yağlı balıklar daha çok D Vitamini içerir. D vitamini için en çok ton, somon ve uskumru gibi balıklar önerilmektedir.
Ayrıca ilaç olarak da çok uygun fiyatlara satılmaktadır.
Tüm yukarıda belirtilen grupların test yaptırmalarını öneriyoruz.
Balık yağı ile hem Omega 3 hem de vitamin D alma şansımız olmaktadır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…