Faturalar ve ne yapabiliriz

İstanbul'da yaşıyorum. 900TL kira ödüyorum ev almazsam daha uygun bir ev bakacağım. Ortalama 70TL elektrik, 50TL su, kış olduğu için 250TL doğalgaz telefon-internet için 200TL (cepte dahil), market için 400TL, kredi kartıma 250TL, oğlum için 150TL, eşime ve kendime harçlık 500TL . Bunlar ortalama fiyatlar bazen -100 yada +100 olabiliyor. Yazın doğalgaz en fazla 20TL geliyor. Daha masraf avr mı aklıma gelmedi. En kısa zamanda kredi çekip ev alma derdindeyim .

100-150 mutfağa harcayan arkadaşlara saygı duyarım önümü iliklerim bi kilo et 30-40 lira nasıl yapıyosunuz bunu banada anlatın biz 500-600 harcıyoruz heralde

100-150 mutfağa harcayan arkadaşlara saygı duyarım önümü iliklerim bi kilo et 30-40 lira nasıl yapıyosunuz bunu banada anlatın biz 500-600 harcıyoruz heralde

Aynen ben de tebrik ediyorum bu arkadaslari ve imreniyorum ben niye basaramiyorum bilmiyorum esimle ben de bi sorun var galiba :S bir markete girip cikmak en az 60 70tl eve geliyorum ortada dogruduzgun bisey de yok.2 gun sonra tekrar market ya da pazar aylik 500 gidiyodur bazen fazlasi da olabiliyor off off icime dert oldu bu.

Nemesis bu birazda yasadiniz sehirle alakali aslinda bizim burada etin kilosu hic 30_40 tl cikmadi kasapta kiymanin kg suan 20 tl haftada 3 gunde 18 t yapar kusbasinin kg kasapta 22 tl ile 25 tir en fazla markette kiymanin kg suan 15 indirimli hali deterjanda mesela suan alonu. 5_6 kg 13 tl di yanilmiyorsam en iyi tavuk eti bile kg en dusuk 4 tl dir en fazla 7 tldir.

bizimde aylık market ve pazar harcamamız 500 ü buluyordur herhalde
bir markete gidiyoruz 60 ile 100 arası kesin gidiyor,
hele bunun içinde deterjan ve peynir varsa:KK14:ayrıca istanbulda ki bir migrostan dün kıyma aldım kilosu 19 liraydı

Son düzenleme:
Yasanilan sehir gercekten cok farkediyor.suan kocaelinde yasiyoruz istanbuldan hicbir farki yok.cok zorlaniyoruz.esim tayinci oldugu icin yasamak icin hayal ettigimz yer canakkale surekli evlere bakiyorum internetten 300 350 tl sifir daireler fistik gibi evler oyy oyy ...

Nemesis bu birazda yasadiniz sehirle alakali aslinda bizim burada etin kilosu hic 30_40 tl cikmadi kasapta kiymanin kg suan 20 tl haftada 3 gunde 18 t yapar kusbasinin kg kasapta 22 tl ile 25 tir en fazla markette kiymanin kg suan 15 indirimli hali deterjanda mesela suan alonu. 5_6 kg 13 tl di yanilmiyorsam en iyi tavuk eti bile kg en dusuk 4 tl dir en fazla 7 tldir.

güzelcim Batmandayız yahu, alışverişi mecbur migrostan falan yapıyoruz hem eve yakın (arabamız yok) hem de aradığım şeyler var, Migrosun fiyatlarıda standart zaten, istanbulda neyse diğer illerdede o, pazardada ne biliyim mevsimine göre almaya dikkat etmiyorum sanki, eşim diyodu domates olmuş 4-5 lira,almasak diyorum, e salatada falan seviyorum, hayat zor valla

güzelcim Batmandayız yahu, alışverişi mecbur migrostan falan yapıyoruz hem eve yakın (arabamız yok) hem de aradığım şeyler var, Migrosun fiyatlarıda standart zaten, istanbulda neyse diğer illerdede o, pazardada ne biliyim mevsimine göre almaya dikkat etmiyorum sanki, eşim diyodu domates olmuş 4-5 lira,almasak diyorum, e salatada falan seviyorum, hayat zor valla

Suan kis mevsimi oldugu icin domatesin kg 1250 tl ile 1500 arasinda am bu fiyatlar marttan sonra duser mesela 3 kg 1 tl falan olur yada 75 kurus olur

büyük zincir marketlerin içinde en pahalısıda migros nemişcim, bulunduğunuz yer itibariyle de gitmek zorunda kalıyorsunuz işte.
Biz İst.da yaşıyoruz arada pazarada uğruyıorum marketlerle baya fiyat farkı var, mutfağa aylık 400-500 arası harcıyoruz bizde.

TinyLove, 2500-3000 tl gibi aylık bir giderin var sanırsam.

NeMeSiS98235, ayda 150 tl mutfak icin hic et yememek lazım sanırım, yani sadece sebze ve bakliyat ile besleniyo
sanırım arkadaşlar, et ise ayda 1-2 gun.

tabi bazı şanslı şehirler haric, hayvancılıgın cok oldugu şehirlerde et ucuz olabiiyor.

esencan, kilosu 19 tl e kıymamı aldın, Et ve balık kurumunda bile kıymanın kilosu o kadar ucuz degil kardeş
ki EBK da en ucuzdur et fiyatı.

bu arada gecen tv de diyordu, 50 kuruşa ciftciden alınan domates 2.5 tl e sehirlerde satılıyor. Devlet buna engel
olmadıgı surece o sehirler haric diger sehirler deli gibi manav parası verir sebze yiycez diye.

Bizim doğalgaz 100TL civarında.
Su, elektrik 100, internet bağlantımız yok evde, eşimin telefonun şirketten, yol paramızda yok, eşimin şirket aracı olduğu için gidip geliyoruz, kira yok..
Şu anlık çok şükür muzdarip değilim

Ama Allah zorlananlara yardımcı olsun..

ben istanbulda büyüdüm trabzona gelin geldim çok pahalı olduğunu düşünüyorum kıyfeti istanbula babam a gidince alıyorum genelde mesela doğalgaz daha gelmedi senede bir buçuk milyar yakıt parası veriyoruz banyo elektrik mutfak tüp düşünün yani doğalgaz süperdi İstanbul da doğası yeter ama harika bir şehir sebze pahalı meyve pahalı her aradığında olmuyor sebze olarak elektrik 60 su 35 geliyor bu arada çocuğumda var ketıl çok elektrik yaktığını düşünüyorum konu sahibi arkadaş ne yapabiliriz demiş ben bir ay çok kullandım 100 geldi çok aşırı yakıyor benim masrafım çok 500 mutfak 300 faturalar kendi evmde oturuyom kredi ödüyoruz ama dışardan emeklilik ödüyoruz anlıycağınız bizde batmışız..

eşim 750 tl alıyo,ben 600 tl alıyorum.ev kira 280 tl su en fazla 30 tl
elektrik kışın ufoyu açtığımız için 60 tl en fazla
patatese portakala zeytinyağına para vermiyoruz.
zeytinyağı sağdan soldan hediye geliyo bi de kp toptan alıyo bu aylarda 150 kg. kadar.
patateste gir tarlaya topla götür eve kimse bişey demez
portakal ve bi çok meyve köyden geliyo
bebeğimizin bezi ve diğer ihtiyaçları oluyo.
ulaşım rahat burda heryere yürüyerek gidebilirsin
eşim bisikletle gider benim işim zaten evden bakınca görülecek kadar yakın
ama yine de ucu ucuna yetiyo.Allah bereket versin yine de
şimdi hesaplayınca biz bu parayı napıyoruz ya,ona para verme buna para verme,Allah Allah

ınsallah masallarınzı en kısa zamanda yukselır cok az geldı Allah bereketlendırsınınsalahh
Aminn

400 500 lira mutfak masrafı çok olmuyor mu ? ya da normal mi yani ? Biz iki kişiyiz ve sadece akşamları yiyoruz. 2 3 akşamda annelerimizde oluyoruz. Valla mutfak masrafıyla aram çok iyi :KK1:

İstanbul'da yaşıyorum. 900TL kira ödüyorum ev almazsam daha uygun bir ev bakacağım. Ortalama 70TL elektrik, 50TL su, kış olduğu için 250TL doğalgaz telefon-internet için 200TL (cepte dahil), market için 400TL, kredi kartıma 250TL, oğlum için 150TL, eşime ve kendime harçlık 500TL . Bunlar ortalama fiyatlar bazen -100 yada +100 olabiliyor. Yazın doğalgaz en fazla 20TL geliyor. Daha masraf avr mı aklıma gelmedi. En kısa zamanda kredi çekip ev alma derdindeyim .

kıranız cok fazlaaaa

400 500 lira mutfak masrafı çok olmuyor mu ? ya da normal mi yani ? Biz iki kişiyiz ve sadece akşamları yiyoruz. 2 3 akşamda annelerimizde oluyoruz. Valla mutfak masrafıyla aram çok iyi :KK1:

valla kurban kestık
Allah kabul etsın
etım kıymam var yanı cok sukur
ıkı kısıyız
haftanın 1 veya 2 a ksamı annelerdeyız
2 aksamda ben yalnızım uzun uzadıya bı yemek pısmıyor o na ragmen mutfaga cok harcıyoz
galıba cola cıps cekırdek cıg kofte vs bunlara bızım paraları yutuyor :KK14:

500 mutfak masrafı çok değil aslında etin balığın çocuğun sütü bezi bisküvisi ayda 250 sıf geriside eşimle benim birde marka takıntım var herşeyi en iyiysini alacam güvenemiyorum hiçbir markaya..

X