• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

kalçalı but değil canım baget
artık daha az açlık hissediyorum. kalsiyum içerikli yoğurt ve süte de daha ağırlık veriyorum. çok tokluk hissi veriyor valla. allah senden razı olsun bunu senden öğrendim çünkü:61:

çok fena gaza geldim pantolonlarım bollaşmaya başladı daha 4.5 kilo vermişken bile:64:

anladım baget ile but aynı miktar değil onun için sordum ve 2 baget süper.
kalsiyum alımından memnun kalmana da sevindim.
pantalonların hayırlısıyla inşallah sana veda bile edecekler canım sen azmettikten sonra :16:

Nazar boncukların için çoooook teşekkürler...İdolümsün untma:21::21::21::21:...geçen cuma günün tartıldığımda 66.800'düm,bugün tartıldım 66.300 çıktım...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:Bu benim için çok büyük başarı.İnan senin verdiğin bilgilerin katkısı çok.Üstelik hiç aç kalmıyorum hatta tıka basa doyuyorum...Sadece 1 aydır hiç taviz vermeden hergün yağmur,çamur demeden arkadaşlarla 1 saat yürüdük...Ve hergün 40 dakika spor aletlerinde çalıştık...Demek ki çabalrsan gidiyor...

canım bizler sadece birbirimize şurada yardımcı olmaya çalışıyoruz ama asıl kararı verip de uygulayacak olan sizlersiniz söylenenleri uygulama ya da uygulamama aşaması kendi elinizde o sebeple ben seni kutluyorum devamı sağlıkla gelsin inşallah.
sporun çok iyi ben maalesef spor yapamıyorum ama bunun nedenlerini ayrıntılı bir şekilde geçen sayfalarda yazmıştım tekrar etmeye sanırım gerek yok. ama ilk bulduğum fırsatta aktiflik için çaba gösteriyorum. mesela bugün dansettim.:34:
2.5- 3 aydır 52.8 - 53.5 kg arasında idim. bu hafta vücut yeniden kilo verme konusunda atağa geçti sanırım :1: 52.2 kg yi gördüm bugün tartıda. hiç aceleye gerek yok çünkü baştan beri hep yazdığım gibi artık diyet öncesi diyet sonrası yok. bunun adı artık ömür boyu sağlıklı ve dengeli beslenme biçimi o kadar. sana da kolaylıklar dilerim canımcım herşey gönlünce olur umarım.:16:

anladım baget ile but aynı miktar değil onun için sordum ve 2 baget süper.
kalsiyum alımından memnun kalmana da sevindim.
pantalonların hayırlısıyla inşallah sana veda bile edecekler canım sen azmettikten sonra :16:

ahhh amin inşallah bi daha giymem umarım o 42 bedenleri, evlenirken 36 beden biri olarak kafayı yiyecem:50:

çok azimliyim bu sefer buraya yazmak için ve onaylanmak için kaçamak yapmıyorum, senin söylediklerin de benim için önemli:34: ne de olsa sen bunu başarmıssın hem de sağlıklı bi şekilde:40:

ben de uzman değilim ama anlayabiliyorum bi diyet listesi gördüğümde sağlıklı olup olmadığını.sadece uygulayamıyordum oda oluyor artık:64:

ahhh amin inşallah bi daha giymem umarım o 42 bedenleri, evlenirken 36 beden biri olarak kafayı yiyecem:50:

çok azimliyim bu sefer buraya yazmak için ve onaylanmak için kaçamak yapmıyorum, senin söylediklerin de benim için önemli:34: ne de olsa sen bunu başarmıssın hem de sağlıklı bi şekilde:40:

ben de uzman değilim ama anlayabiliyorum bi diyet listesi gördüğümde sağlıklı olup olmadığını.sadece uygulayamıyordum oda oluyor artık:64:

seni çok ama çok iyi anlıyorum ben de 12 kiloyu vermeden önce aynen dediğin gibiydim.
ve de canım başarılamayacak birşey değil kesinlikle herhangibir sağlık sorunu yoksa mutlaka azim ve sabırla üstesinden gelirsin.:16:

bugünün beslenme listesi

sabah kalkınca
500 ml ılık su

kahvaltı
1 dilim kepekli ekmek
2 tk tahin-pekmez
3 zeytin
1 kk beyaz peynir
1 domates
2 minik salatalık
250 ml şekersiz çay

ara: 6 fındık
200 ml çilekli süt

ara: 200 ml su
ara: 200 ml su

öğlen
3 yk yumurtalı patates
2 kepçe tarhana çorbası
1 dilim kıtır ekmek
5 yk yoğurt
3-5 dilim domates

ara: 4 adet beyaz dut kurusu
1 elma

ara: 500 ml su
ara: 1 kahve fincanı kabak çekirdeği
ara:500 ml su
ara. 1 portakal

akşam
1 kepçe yeşil mercimek yemeği
2 yk yoğurt
biber ,domates,salatalık

2 tk kazandibi

ara :500 ml su

Kuruyemişlerin pek çok yararı vardır. Örneğin beyaz leblebi zayıflamaya yardımcı oluyor. İşte kuruyemişler ve faydaları...

Badem
Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Böbrek ,mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

Fındık
Vücuda kuvvet verir. Kalp rahatsızlıkları nın en önemli nedeni olan yüksek kolestrolün düşürülmesinde en önemli ilaçtır. (%25.2 oranında) İnsan vücuduna yaralı kalsiyum, demir,
karbonhidrat, yağ ve çinko ile metabolizmayı düzenler, kemiklerin gelişmesini sağlar. E vitamini açısından zengindir. Kansızlığa karşı koruyucu etki yapar. Kanser yapıcı etmenlerin oluşmasını önler yada oluştuktan sonra onları etkisiz hale getirerek vücudu korur.

Antep fıstığı
Antep fıstığında kolesterol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığı riskini azaltır. Antep fıstığı, protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat etten daha üstündür.
İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

Yer fıstığı
Vücudun gelişmesini sağlar. Beden ve zihin gücünü arttırır. Göğsü yumuşatır. Öksürük söktürür.

Kabuklu yer fıstığı
İçeriğinde sabit yağ ve proteinli maddeler vardır. Böbrek ve safra kesesi ağrılarını hafifletir.

Beyaz leblebi
Mide suyunu çekmede ve zayıflamak isteyenler için açlıklarını bastırmada önemli bir işleme sahiptir.

Sarı leblebi
Hammaddesi nohuttur. Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.

Ayçekirdeği
Ayçekirdeğinin içeriğindeki yağ damar sertliğini giderir. Kalp, sinir hastalıklarını önler. Bol E vitamini ve protein içerir. Cinsel gücü arttırır. İktidarsızlığı önler.

Kabak çekirdeği
Mükemmel bir kurt ilacıdır. Günde çocuklarda 10-15 adet, büyüklerde 20-30 adet kabak çekirdeği yenmelidir. Tenya solucanlarını gidermek için de kabak çekirdeği iyi bir ilaçtır.

Mısır
Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içerir. Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat enerji seviyesini yükseltir. İçinde protein, kalsiyum,demir, fosfor, A vitamini bulunur.

Kuru meyveler, yaş meyvenin içerdikleri yüzde 80-95 oranındaki suyun yüzde 10 - 20 oranlarına düşürülmesi ile elde ediliyor. Bu kurutma işlemi sonrası, C vitamini dışında bütün minerallerin korunduğu kuru meyveler, vücudu yüksek antioksidan potansiyelleri ile öncelikle serbest radikallere karşı koruyor.

Erik Kurusu

Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Mürdümeriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

Elma Kurusu

Besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Lifli olduğu için bağırsakları temizler. Karaciğerinden şikayet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile faydalanabilirler. Elma yatıştırıcı, uyku vericidir ve baş ağrılarına iyi gelir. Kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon, portakal, tarçın koyarak çay olarak tüketebilirsiz.

Kayısı Kurusu

Besleyici ve potasyum açısından çok zengindir. Sindirim sorunlarına iyi gelir; stresi, kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozukluklarını önler. Büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını güçlendirir, şeker hastalığının gelişimini engeller, bağışıklık sistemini korur. Potasyum başta kalp kasları tüm kasların ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar. Kayısı lifli bir meyvedir. Lifli besinlerin kan şekerinin dengeli yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korunmada faydalı oldukları saptanmıştır.

Pestil

Dut pekmezi, süt, bal, ceviz, fındık ve undan oluşan, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir gıda maddesidir. Özellikle A ve B vitaminleri ve demir yönünden zengindir. Vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon, enzim üretiminde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli etkiye sahiptir.

Dut Kurusu

Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin olan dutun birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü (diüretik) etkiye sahiptir. Karaduttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

merhaba canım sabah çok güzelde bana göre, öğlen biraz az değil mi?
1 haşlanmış patates sanırım dimi? ben de önceden çok az yerdim ve ilk başta 3.5 kilo verdim sonra gram oynamadı:50:

farmasi nin yazılarını okuyup uyguladığımdan beri daha iyi sanki:44:

evet cnm haklısın az ama çokta acıkmamıştım birazda midemin küçülmesini istiyorum az yiyerek

merhaba canım kahvaltın çok güzel
ama öğlen için maalesef aynı şeyi söylemem mümkün değil .
öğleyin çorba salata yoğurt et türü
ya da sebze yoğurt salata ekmek gibi yiyeceklerle beslenmelisin canım. yoksa metabolizman böyle tek tip ve de az miktarda yiyecekle yavaşlar. ayrıca patates kabızlık yapan bir yiyecek dikkat etmelisin. bağırsak hareketlerini yavaşlatırsın ,tartıda artı gözükmeye başlarsın bu sefer de.
ben de patates yiyiyorum ama 2 yk püre ya da 1 elma dilimi şeklinde yiyiyorum.

aralar hep sıvı alımıyla başlamış ve devam etmiş.

akşam mercimek çorbasının yanında 1 dilim ekmek bol salata 2-3 yk yoğurt da yiyebilirsin.
afiyet olsun canım.
gece için öneriler
2 porsiyon meyve
1 porsiyon meyve ve 1 bardak şekersiz süt
1 bardak süt 2 kuru kayısı
1 bardak süt 1 kuru kayısı 4 fındık ya da badem
gibi seçenekler önerebilirim.

evet cnm öğlen az yedim midem küçülsün diye az öncede kuruyemişi sevmediğim halde yedim bi avuç fındık ve badem karısımı yedim fazlamı yedim yoksa ama 5 buçukta yediğim için acıkmısım aksam yemeğimi aynen yazdığın gibi yemiştim zaten cnm yarın artık bi düzen kuruyorum kendime kendi kendimin diyetisyeni olucam sabahki kahvaltımı aynı şekilde yapıcam 9da yapıcam öğlen 1de salata tavuk haşlama yapıp yiycem yanında yoğurtta tabi aksamda çorba ve makarna yemeyi düşünüyorum aralarda bol su ve yesil çay 6da yemiş olcam yemeğimi ve aksamda ya kuruyemiş yerim yada meyve sevmem lazım bunları sence nasıl cnm

evet cnm öğlen az yedim midem küçülsün diye az öncede kuruyemişi sevmediğim halde yedim bi avuç fındık ve badem karısımı yedim fazlamı yedim yoksa ama 5 buçukta yediğim için acıkmısım aksam yemeğimi aynen yazdığın gibi yemiştim zaten cnm yarın artık bi düzen kuruyorum kendime kendi kendimin diyetisyeni olucam sabahki kahvaltımı aynı şekilde yapıcam 9da yapıcam öğlen 1de salata tavuk haşlama yapıp yiycem yanında yoğurtta tabi aksamda çorba ve makarna yemeyi düşünüyorum aralarda bol su ve yesil çay 6da yemiş olcam yemeğimi ve aksamda ya kuruyemiş yerim yada meyve sevmem lazım bunları sence nasıl cnm

yarın için planlar çok güzel
makarnayı ne ölçüde yediğin önemli 4 yk yı geçmemeye bak canımcım.
çoğu kişi makarna yerine 2 dilim kepek ekmek önerir. hem daha tok tutar hem de makarnadan daha zararsız olduğu için . makarna kepek makarna değilse kan şekeri seviyesini hızla yükseltip düşürdüğü ve açlığa neden olduğu için önerilmez. ama ben şahsen yasaklara karşıyım . kişi iradesini de kontrol altına alabilmeyi öğrenmeli diyorum hayat boyu asla makarna yemiyecek miyiz ya da tatlı yemiyecek miyiz öyle değil mi ama ben bu tip katı kurallara karşıyım ve de herşeyden az az yiyerek sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğine inandığım gibi bunu da başarabildiğimi düşünüyorum.
sana şimdiden afiyet olsun canım.:16:

Son düzenleme:
yarın için planlar çok güzel
makarnayı ne ölçüde yediğin önemli 4 yk yı geçmemeye bak canımcım.
çoğu kişi makarna yerine 2 dilim kepek ekmek önerir. hem daha tok tutar hem de makarnadan daha zararsız olduğu için . makarna kepek makarna değilse kan şekeri seviyesini hızla yükseltip düşürdüğü ve açlığa neden olduğu için önerilmez. ama ben şahsen yasaklara karşıyım . kişi iradesini de kontrol altına alabilmeyi öğrenmeli diyorum hayat boyu asla makarna yemiyecek miyiz ya da tatlı yemiyecek miyiz öyle değil mi ama ben bu tip katı kurallara karşıyım ve de herşeyden az az yiyerek sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğine inandığım gibi bunu da başarabildiğimi düşünüyorum.
sana şimdiden afiyet olsun canım.:16:

az yiycem makarnayı cnm makarna ve pilav fazla yiyince kilo yapıyo ama dengeli ve az yiyince faydalı görüşmek üzere cnm:16:

iyi geceler farmasicim burası şenlenmiş maşallah herkes yediklerini paylaşmış negüzel benim bugünkü menüm
9:00 1 bardak limonlu sıcak su peynir zeytin 2 tk pekmez 2 şekersiz çay 2 dilim çavdar ekmeği
13.30 5 kaşık etli taze fasulye 1 tabak yeşil salata 4 kaşık tarçınlı sütlaç 16.30 1 paket altınbaşak bisküvi 2tk tahin pekmez 1 avuç kuru üzüm
17.30 1 tane elma
20.30 7 kaşık taze fasulye 1 tabak yeşil salata
22:00 1 armut 1 portakal 4 tane badem
şimdiye kadar 2lt su içtim yaaa ben çok yedim galiba tıka basa yemişim gibi hissediyorum:26:

iyi geceler farmasicim burası şenlenmiş maşallah herkes yediklerini paylaşmış negüzel benim bugünkü menüm
9:00 1 bardak limonlu sıcak su peynir zeytin 2 tk pekmez 2 şekersiz çay 2 dilim çavdar ekmeği
13.30 5 kaşık etli taze fasulye 1 tabak yeşil salata 4 kaşık tarçınlı sütlaç 16.30 1 paket altınbaşak bisküvi 2tk tahin pekmez 1 avuç kuru üzüm
17.30 1 tane elma
20.30 7 kaşık taze fasulye 1 tabak yeşil salata
22:00 1 armut 1 portakal 4 tane badem
şimdiye kadar 2lt su içtim yaaa ben çok yedim galiba tıka basa yemişim gibi hissediyorum:26:

mavlicim listene diyecek söz yok sadece tek kelimeyle harikasın.
bir de şunu tavsiye ediyorum gün içerisinde süt ya da yoğurt mutlaka tüketmeni.
öğlen yemeğinde de akşam yemeğinde de en 2yk yoğurt yeseydin canım keşke.
ama o kadar güzel beslenmişsin ki gerçekten süper sende kiloların bu gidişle fazla bir zaman daha duramaz sen onları çabuk gönderirsin hayırlısıyla :16::nazar::nazar::nazar::38:

mavlicim listene diyecek söz yok sadece tek kelimeyle harikasın.
bir de şunu tavsiye ediyorum gün içerisinde süt ya da yoğurt mutlaka tüketmeni.
öğlen yemeğinde de akşam yemeğinde de en 2yk yoğurt yeseydin canım keşke.
ama o kadar güzel beslenmişsin ki gerçekten süper sende kiloların bu gidişle fazla bir zaman daha duramaz sen onları çabuk gönderirsin hayırlısıyla :16::nazar::nazar::nazar::38:
günaydıııın:71: ayyy canımmm negüzel yorum yapmışsın acayip gaza geldim şimdi:9: sağolasın arkadaşım inşallah fazla durmaz gider kilolar aslında taze fasulyenin yanında yoğurt çekti canım ama evde yoktu bugün alıcam aklımda :16:

cnm merhaba kac gundur yoktum:17::17::17: farkettınmı bılmem ama okudum hep.

bu gunku menumu yazıyım sana
sabah sirkeli su
1kk peynır
1dl ekmek
1 cevız
1 domates
salatalık

ara 1k incir
yeşil çay

öğlen 2 fırın köfte
1 elma dilim patates fırında
3 yk bulgur pilav
2yk yoort

ikindi kusburnu pekmezi 3 çay kasık

aksam 1 tavada acılı yumurta
2 cerı domates
1 dilim ekmek
sekersız cay
bol maydonoz

(yemegım yoktu gec gelince eşimle bole yıyıverdık- bakıcımdan kızımı alırken dayanamayacagım kacamaklar vardı ama yook dedım ve hiççç cnm istemedı yemedım de mutluyummm:66::66::66::66:)

kızımı uyuttum bıraz oynuycam sımdı:66::66::66::66::64::64::64::8::8::8:

merhaba canım, bende geldim. bugün boğazım çok fena, havalar bi sıcak bi soğuk üşüttüm:5:

neyse sabah klasik yine bitki çayı, peynir, 2 zeytin, domates, salatalık, biber, 2 dilim ekmek
ara 1 elma
öğlen 5 adet ızgara köfte, ayran, salata(yağsız), 1 dilim ekmek
ara 2 adet bisküvi

sonra vurdum kafayı yattım, konuşmak acı veriyor, kalkınca bizimkilere patates kızarttım kendimde yağsız pişmiş omlet, salata ve peynir, 1 dilim kadar ekmek yedim, çünkü ağzımın tadı yok yemek için

bugün böyleydi, umarım olmuştur:44:

bide ben 1.5 litre kadar su içiyosam 1 litre kadar da açık ve şekersiz çay içiyorum gün içinde okulda bunu da sorayım çay zararlı değil dimi?

cnm merhaba kac gundur yoktum:17::17::17: farkettınmı bılmem ama okudum hep.

bu gunku menumu yazıyım sana
sabah sirkeli su
1kk peynır
1dl ekmek
1 cevız
1 domates
salatalık

ara 1k incir
yeşil çay

öğlen 2 fırın köfte
1 elma dilim patates fırında
3 yk bulgur pilav
2yk yoort

ikindi kusburnu pekmezi 3 çay kasık

aksam 1 tavada acılı yumurta
2 cerı domates
1 dilim ekmek
sekersız cay
bol maydonoz

(yemegım yoktu gec gelince eşimle bole yıyıverdık- bakıcımdan kızımı alırken dayanamayacagım kacamaklar vardı ama yook dedım ve hiççç cnm istemedı yemedım de mutluyummm:66::66::66::66:)

kızımı uyuttum bıraz oynuycam sımdı:66::66::66::66::64::64::64::8::8::8:
merhaba canım hoşgeldin evet bir göründün sonra banlanmışsın hayrola ya anlamadım:26: ne oldu ki?
tüm ara ve ana öğünlerini çok beğendim harikasın
kaçamaklara hayır demenden dolayı ayrıca tebrik ederim seni:46::nazar:

merhaba canım, bende geldim. bugün boğazım çok fena, havalar bi sıcak bi soğuk üşüttüm:5:

neyse sabah klasik yine bitki çayı, peynir, 2 zeytin, domates, salatalık, biber, 2 dilim ekmek
ara 1 elma
ara 2 adet bisküvi

sonra vurdum kafayı yattım, konuşmak acı veriyor, kalkınca bizimkilere patates kızarttım kendimde yağsız pişmiş omlet, salata ve peynir, 1 dilim kadar ekmek yedim, çünkü ağzımın tadı yok yemek için

bide ben 1.5 litre kadar su içiyosam 1 litre kadar da açık ve şekersiz çay içiyorum gün içinde okulda bunu da sorayım çay zararlı değil dimi?

öncelikle geçmiş olsun canımcım tez zamanda sağlığına kavuşmanı dilerim.
canım tüm ara ve ana öğünlerin bence çok dengeli ve de süper olmuş,
et süt tahıl sebze meyve dengesi çok güzel bir şekilde listende görülüyor harika demekten başka bir seçenek var mı sence?:34::nazar::nazar::46::46:

ara 1 elma
ara 2 adet bisküvi

geçmiş olsun arkadaşım Rabbim şifa versin:16: farmasicim iyi akşamlar benim bugünkü menüm
uyanınca yarım lt limonlu sıcak su
9.30 3 kaşık mantarlı yumurta zeytin peynir 1.5 tk tahin pekmez 1 tutam maydanoz 2 dilim çavdar ekmeği
13.30 100 gr çağla badem
14:30 1 tane domates 4 kaşık taze fasulye 1 kase yoğurt 1kk piliç köfte 1 tabak büyüklüğünde lavaş
17.30 4 tane kuru kayısı 3 tane galeta 1 az şekerli çay
20.30 1 kase portakal püreli yoğurt ayrıca 2lt su
bugün tomografi çekildimde oyüzden yoğurdu bol tuttum malum radyasyonun etkisini enaza indirmek için

merhaba canım hoşgeldin evet bir göründün sonra banlanmışsın hayrola ya anlamadım:26: ne oldu ki?
tüm ara ve ana öğünlerini çok beğendim harikasın
kaçamaklara hayır demenden dolayı ayrıca tebrik ederim seni:46::nazar:
sana ceza almışlar demiştim ya ondan cnm ya

sana bişi sorcam 200 ml süt çilekli içiyosun ya hazır sutlarden mi hanı sekerli oluyolar ya onlar yy oluyolar ama bende kakolusunu cook sevıyorum da içmiyodum eger sen ıcıtıysen zayıflarken bende içimmi

Back