• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

süperrrrrrrrrrrrrrrrrr:13::13::13: harika bir duygudur bilirim birilerinin aaaaaaaa çok zayıflamışsın
artık daha fazla kilo verme demeleri
bugün de gittiğim düğün yemeğinde birileri ile görüştük kuru kız diyor bana nasıl sevindim bilemezsin:34:

sendei fizik kimsede yok zaten resimlerine baktım çok çok iyi :13:
ben de haftaya alışverişe çıkıcam 1 kilo falan versem yine iyidir.malum 66yken giydiğim hiçbirşey olmuyor..

öğretmenim:26:
Bi sorum var benim yine :1: Ben daha önce öyle pek su icmezdim
Simdi 2-3 gündür günde 2litreyi geciriyorum haliyle tuvaletten cıkamıyorum 10 dakikada bir tuvaletteyim
Ama asıl sorun bukadar su cok rahatsız ediyo beni karnım okadar şişki oturup kalkamicam nerdeyse:1:
Yeni yeni bukadar su içmeye basladığım icinmi böyledir ilerde düzelirmi sende oluyomu mesela?
Yoksa hep böyle şişmi kalcam icmeye devam ettikce?:14::14:

canım ne güzel işte metabolizman hızlanmaya başlamış bile zamanla alışırsın.
ama istersen yavaş yavaş artır yani günde 2 değil de 1-1.5 lt arası içiver tatlım :34:

sendei fizik kimsede yok zaten resimlerine baktım çok çok iyi :13:
ben de haftaya alışverişe çıkıcam 1 kilo falan versem yine iyidir.malum 66yken giydiğim hiçbirşey olmuyor..

çok teşekkür ederim canım çok utandım :17::17::17::17:
azim ve sabırla dengeli beslenme ve uygun bir aktivite ile eminim herkes kilo verir.:34:

Canım voleybol sıkılastırır zaten bide spor salonuna gitmene gerek yok bence ama neden yüzmeye gitmeyi düsünmüyorsun?
Hem boyunun uzaması hemde vücudunun sekillenmesine cok yardımcı olur

:) voleybol istiyorum yani ne zamandan beri doğru dürüst adam gibi oynamak isiyorum ilerde profosyonel düşünüyorum aslında.Yüzmeye gitmek istemedim kas oluşur diye.odda ne kadar doğruysa artık:24:
merhaba canım hoşgeldin.
herşeyden önce bu 7 kiloyu ne kadar sürede verdin?
spor konusuna gelince önceden çok düzenli yürüyüş yapmış ve de kondüsyon bisikleti çevirmiş biri olarak şunu söylemeliyim ki ben 12 kiloyu verme sürecimde 1. sayfada yazılanların dışında spor olarak hiçbirşey yapmadım ve hala da yapmıyorum. fakat şunu anladım ki kilo verme işini aceleye getirmeden uzun zaman dilimine yayarak ve yaşam boyu sürecek dengeli ve düzenli beslenme prensibi haline getirirsek bence hiç de sarkık filan oluşmaz.
sonuçta voleybol da oynasan oyuna başlamadan önce zaten ısınma hareketleri yapman gerekecek öyle değil mi tatlım ?
bence voleybol artı yürüyüş fevkalede işini görür. gene de karar senin.:34:

7 kiloyu 2 ayda verdim :) evet yürüyüş yapacam yazın kışında voleybola başlayacağım o zaman.Çok teşekkürler cevap için :):nazar:

ekonomi yapmak için demek ki önce boğazdan kesmek gerekiyormuş..iyi yöntem valla hem zayıflıyosun hem de çil çil altınlarımız oluyo..:21::21:

ya nasıl oluyo bana da anlatın ya da bende geleyım topıgınıze:34:

Herkese günaydın
dün dengesız bı gündü yemek acıısndan aksam yemegımız cok gec saatlere kaldı malesef
sabah nesfit yıycektım ama vaktım olmadı
aksamdan kalan 1 dılım kızarmıs kepek ekmeği 1 kk kaşar peyniriyle yedım arabada
iş egelincede yanıma aldıgım hazır kekı yeıdm sımdı cayla ınsallah bu haftayı verımlı gecırıp 66 ları görebilirim:59:

öğlen ıs yerınde etlı bamya mercımek corba ve yogurtlu brokolı yıycem belkı yanına 1 dilim kepek ekmegı yerım:34:

yaa farmasi sana hayranlıgım her gecen gün artıyor sadece dıyette deıl baska yönlerde de basarıların ortaya cıkıyor hayatını cok gzüel sisteme oturtmussun anladıgım kadarıyla hemd ekednını kasmadan darısı banada olur ınsallah.birde bısey sorcam buraya benım gıbı arkadaslar gelıyor zayıflatıp gönderdiğin cok kişi oldu mu:69:

merhabalar,,:71:

ben 1.68 boyundayım veeeeeeeeeeeeee 59 kilo oldum

ama asıl sorunum göbeğimin çok fena çıkması çok kötü duruyo

bütün sayfaları okuyamadım ama bi önerisi olan varmı

bu göbeği nası eriticem =((

canım kilon normal olduguna göre tek yapman göbek için egzersizler ve mekik :34:

farmasi canım paylastıgın lınkte karbonıdratlarla protenı bırlıkte tüketmezseniz kan şekeriniz düşer cabuk acıkırsınız yazmıs normalde hep tersı bılıyorduk ekmekle döner ,patates,et,pilav felan bırlıkte yenırse yag depolanıyo felan bılıyordum ben .gercı uygulamak cok zor türk yemek kültüründe hep birarada bunlarda dogrusu nedir:44:

Herkese günaydın
dün dengesız bı gündü yemek acıısndan aksam yemegımız cok gec saatlere kaldı malesef
aksamdan kalan 1 dılım kızarmıs kepek ekmeği 1 kk kaşar peyniriyle yedım arabada
iş egelincede yanıma aldıgım hazır kekı yeıdm sımdı cayla ınsallah bu haftayı verımlı gecırıp 66 ları görebilirim:59:

öğlen ıs yerınde etlı bamya mercımek corba ve yogurtlu brokolı yıycem belkı yanına 1 dilim kepek ekmegı yerım:34:

yaa farmasi sana hayranlıgım her gecen gün artıyor sadece dıyette deıl baska yönlerde de basarıların ortaya cıkıyor hayatını cok gzüel sisteme oturtmussun anladıgım kadarıyla hemd ekednını kasmadan darısı banada olur ınsallah.birde bısey sorcam buraya benım gıbı arkadaslar gelıyor zayıflatıp gönderdiğin cok kişi oldu mu:69:

canım her ay bir çeyrek alıyoruz topiğine gelmen yeterli..bende yeni keşfettim orayı..çok güzel..öncelikle kendimize bir kumbara yapıyoruz.mesela çikolata alıp yemeğimi düşünüyosun almayacaksın hoppppppppp çikolata parasını kumbaraya atacasın.illa yemek olması gerekmiyor tabiki herhangi bir şey almayı düşündüğünde ondan vazgeçiyosun ve de o parayı kumraya atıyosun..ay sonunda kumbaranı açıyosun ve çoğalan paralarla altın alıyosun..

ya da kendine göre yöntemlerde yapabilirsin..

:84::84::84:egzersiz aletimde var aslında ama üşeniyorum yapmaya

iştahımda açık şu aralar onuda kesemiyorum,,,

ama yzın bu göbek hiç yakışmıyo bana =?((

yapmalısın canım benımde göbek sorunum var ama öncelikl efazla kilolarımı vermem lazım bende yürüyüş yapmadan veremiyorum.üşenme deılde bende vakıt bulamıyorum:84:

canım her ay bir çeyrek alıyoruz topiğine gelmen yeterli..bende yeni keşfettim orayı..çok güzel..öncelikle kendimize bir kumbara yapıyoruz.mesela çikolata alıp yemeğimi düşünüyosun almayacaksın hoppppppppp çikolata parasını kumbaraya atacasın.illa yemek olması gerekmiyor tabiki herhangi bir şey almayı düşündüğünde ondan vazgeçiyosun ve de o parayı kumraya atıyosun..ay sonunda kumbaranı açıyosun ve çoğalan paralarla altın alıyosun..

ya da kendine göre yöntemlerde yapabilirsin..

saol canım topıg egeldım bıle her ay olmasa da almaya calısıcam:34:

Gunaydııııın Kızlaaar .. :3:
Sabah 1 bardaK suyLa basLadim.. Daha Sonra Kansızlık Fazla Oldugu İcin 1 y.k Pekmez ictim.
- 1 bardak çay
-Yarım Salatalık
-Yarım Domates
-1 tane zeytin :9: Hic Ekmek Yemedim.
Daha Sonra Sabah Yürüyüsüne Cıktım 5 Km Yürüdüm. 230 kere iP atLadım 500 mL Su daha ictim..
Simdi Ara Ögünümü Yapıyorum 5-6 Tane Kiraz Yedim... SimdiLik bu kadaar.. :79:

Son düzenleme:
sporumu yaptım 1 saat :) adet olduğum için hoca fazla yormadı..metabolizman zaten hızlı,biraz da sporla dengele dedi..300 kalori yaktım toplamda.. ama benim tartılma takıntım var her sabah su bile içmeden çıkıyorum oraya..bazen fazla bazen eksik gösteriyo gram gram takip ediyorum.bende motivasyon düşüklüğü yapıyo diye kaldırdım tartıyı haftada 1 tartılıcam :17:
bi de haftaya alışveriş yapıcam ya kotların 28ine ya da 27sine girsem hiçbişi istemem.. kiloluyken 28 beden colinsin kapanmamıştı :23:

:) voleybol istiyorum yani ne zamandan beri doğru dürüst adam gibi oynamak isiyorum ilerde profosyonel düşünüyorum aslında.Yüzmeye gitmek istemedim kas oluşur diye.odda ne kadar doğruysa artık:24:

7 kiloyu 2 ayda verdim :) evet yürüyüş yapacam yazın kışında voleybola başlayacağım o zaman.Çok teşekkürler cevap için :):nazar:
rica ederim canım . yardımcı olabilirsem elimden geldiğince ne mutlu bana.:34:
2 dilim kepek ekmeği
bir dilim yarım yağlı peynir yedimmm :16:
spora gidicem birazdan

öğlen de menemen yicem akşama allah kerim:61:
canım kahvaltını biraz renklendirmeni tavsiye ederim
peynir
zeytin
kuru kayısı erik vs gibi
bal ya da pekmez
domates salatalık
ceviz fındık gibi yiyeceklerle:34:

Herkese günaydın

teşekkürler canım güzel düşüncelerin beni mutlu etti :38:
lakin ben diyetisyen değilim sadece deneyimlerimi okuduklarımı topikte arkadaşlarla paylaşıyorum ve yardımcı olabilirsem mutlu olurum. ayrıca motivasyon sağlanabilmesinde yardımcı olduğum arkadaşlar oldu kendileri de sık sık hakkın var üzerimizde derlerdi 10- 15 kilo arası verdiler.
ben önceden 60 -69 topiğinde yazıyordum ama her yerde olduğu gibi orada yıldızımızın barışmadığı kişiler oldu galiba ben onlara fazla geldim ki ben de orayı terkettim.
iyiki de etmişim diyorum bana çok artısı oldu bu durumun yeni yeni şeyler keşfettim ve hayatıma pozitif katkısı oldu bütün gün boyunca pc başında yazışmakla ömrüm geçmiyor şimdi spor yapmasam da daha fazla hareket ederek kalori harcıyorum artı birikim yapabilme konusundaki topiği keşfettim müthiş fırsatlar yakaladım bu bahaneyle.
kısacası arkama değil zaten hayatta önüme bakarım baktım da mükemmellllllllllllllllllllllllllll oldu sonuçları.
işte her hayırda şer , şerde hayır dedikleri bu olsa gerek :34:

çok mu şekerli şeyler tüketiyorsun canım?:34:
farmasi canım paylastıgın lınkte karbonıdratlarla protenı bırlıkte tüketmezseniz kan şekeriniz düşer cabuk acıkırsınız yazmıs normalde hep tersı bılıyorduk ekmekle döner ,patates,et,pilav felan bırlıkte yenırse yag depolanıyo felan bılıyordum ben .gercı uygulamak cok zor türk yemek kültüründe hep birarada bunlarda dogrusu nedir:44:
canım hiç hesaplama yapmıyorum
sadece gün içerisinde elimden geldiğince et süt tahıl sebze meyve dengesine ve de bol su içmeye ve de hareketli kalmaya özen gösteriyorum o kadar.

bana incelediğim diyet listeleri içerisinde en mantıklı gelen haluk saçaklının diyet listesi ve de Tülin Şahinin diyet yöntemi oldukça mantıklı gelmiştir.:34:

Gunaydııııın Kızlaaar .. :3:
Sabah 1 bardaK suyLa basLadim.. Daha Sonra Kansızlık Fazla Oldugu İcin 1 y.k Pekmez ictim.
- 1 bardak çay
-Yarım Salatalık
-Yarım Domates
-1 tane zeytin :9: Hic Ekmek Yemedim.
Daha Sonra Sabah Yürüyüsüne Cıktım 5 Km Yürüdüm. 230 kere iP atLadım 500 mL Su daha ictim..
Simdi Ara Ögünümü Yapıyorum 5-6 Tane Kiraz Yedim... SimdiLik bu kadaar.. :79:
hiç ekmek yememek çözüm olmaz
yediklerinin yanına 1 dilim ekmek peynir de ekleseymişsin harika olurmuş bence.:34:

sporumu yaptım 1 saat :) adet olduğum için hoca fazla yormadı..metabolizman zaten hızlı,biraz da sporla dengele dedi..300 kalori yaktım toplamda.. ama benim tartılma takıntım var her sabah su bile içmeden çıkıyorum oraya..bazen fazla bazen eksik gösteriyo gram gram takip ediyorum.bende motivasyon düşüklüğü yapıyo diye kaldırdım tartıyı haftada 1 tartılıcam :17:
bi de haftaya alışveriş yapıcam ya kotların 28ine ya da 27sine girsem hiçbişi istemem.. kiloluyken 28 beden colinsin kapanmamıştı :23:

inşallah herşey dilediğin gibi olur canım
sporun için seni kutlarım :46::46:

sabah kalkınca
250 ml su

sabah hastanede işlerim vardı o sebeple acele bir kahvaltı oldu

1 dilim kepek ekmek
1 üçgen peynir
2 çay kaşığı bal
200 ml şekersiz çay

ara: 1 avuç içi kadar pide
2-3 yk acı biber kızartması
1-2 ceviz
1-2 çay kaşığı bal
domates ,salatalık ( herpsinden 2 er dilim kadar)
200 ml şekersiz çay

ara: 500 ml su
1/ 2 kase kakaolu mısır gevreği ve süt

Back