• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

dogru ne olacagı bellı deıl ramazanda yeme düzeni cok değişecek.iyi yapmıssın benımde ıdeal kılom 61 dıyo ben 62 olsam öpüp basıam koyarım yanı :61:

olacak canım hayırlısıyla ama sen yeterki acele edip moralini bozma yeter :34:

akşam menüm
4-5 yk pilav
1 kepçe kuru fasulye
4 yk yoğurt
domates,salatalık

kalkınca
500 ml su

sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği birlikte

1 lokma katmer
2 avuç içi kadar pide
4-5 yk karışık kızartma
1-2 tk bal
1 kk keçi peyniri
2 ceviz
domates ,salatalık
200 ml şekersiz çay

ara: 1 hurma
ara: 500 ml su

ara : 3 tk muzlu puding ( çocuklarımın ısrarı üzerine)

gene de öğlen yemeği yedim

2 kepçe kuru fasulye
6-7 yk makarna
7-8 yk yoğurt

ara 4 adet fındıklı draje
ara: 500 ml su
ara. 1 kahve fincanı kabak çekirdeği

hoşgeldin kryozlm :71:

hosbuldumm:71:
Konunun ilk sayfasını okudumda cok güzel zayıflamıssın masallah ve herseydende yemişsin
Ben tatlı hic yemem mesela onun yerine abur cubura gider aklım hep:43:
Birde su icemiyorum ama elime aldım pet sisemi devamlı icmeye calısıcam insallah

Herseyden yemişsin ama sadece bi kac kasık sanırım dimi
Birde tuzu yağı azalttınmı canım ?

hosbuldumm:71:
Konunun ilk sayfasını okudumda cok güzel zayıflamıssın masallah ve herseydende yemişsin
Ben tatlı hic yemem mesela onun yerine abur cubura gider aklım hep:43:
Birde su icemiyorum ama elime aldım pet sisemi devamlı icmeye calısıcam insallah

Herseyden yemişsin ama sadece bi kac kasık sanırım dimi
Birde tuzu yağı azalttınmı canım ?

canım zaten oldum olası oldukça az tuzlu ve yağlı yemiş olmam da bir avantajdı.aile bireylerim tansiyon rahatsızlığı çektikleri için kendimi bildim bileli az tuzlu yenir bizim evde ve bu da bir alışkanlık oldu. ama kendimi hiç kasmadan kilo verdim gerçekten.
bu topikte de isteyen arkadaşlarla deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum.:34:
su içme meselesine gelince ben de eskiden neredeyse gün boyunca 1 bardak su içmezdim.
bu süreçte yeterince su tüketmediğimin ve bunun da benim metabolizmamı oldukça yavaşlattığını farkettim. bu konuda özellikle küçük oğlumun tam bir su delisi olması benim uyanmama neden oldu onu gözlemledim ve istemesem de o su içtikçe ben de içtim. onu gözlemlememin sebebi şuydu çünkü o çok su içer ve günde en az 2 defa büyük abdestine giderdi. bunun üzerine yoğunlaştım . ve bazı ayrıntılara dikkat ettim aklıma geldikçe onları da yazarım inşallah.
çünkü sohbet esnasında yeri geldikçe aklıma gelenleri paylaşıyorum mesela bol bol yoğurt tüketmeye salata tarzı şeyleri bol bol tüketmeye özen gösterdim ve bunların da çok faydasını gördüm .elma sirkeli ballı suyun da çok faydası olmuştu. işte şimdilik aklıma geliverenler bunlar.:34:

Son düzenleme:
canım zaten oldum olası oldukça az tuzlu ve yağlı yemiş olmam da bir avantajdı.aile bireylerim tansiyon rahatsızlığı çektikleri için kendimi bildim bileli az tuzlu yenir bizim evde ve bu da bir alışkanlık oldu. ama kendimi hiç kasmadan kilo verdim gerçekten.
bu topikte de isteyen arkadaşlarla deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum.:34:
su içme meselesine gelince ben de eskiden neredeyse gün boyunca 1 bardak su içmezdim.
bu süreçte yeterince su tüketmediğimin ve bunun da benim metabolizmamı oldukça yavaşlattığını farkettim. bu konuda özellikle küçük oğlumun tam bir su delisi olması benim uyanmama neden oldu onu gözlemledim ve istemesem de o su içtikçe ben de içtim. onu gözlemlememin sebebi şuydu çünkü o çok su içer ve günde en az 2 defa büyük abdestine giderdi. bunun üzerine yoğunlaştım . ve bazı ayrıntılara dikkat ettim aklıma geldikçe onları da yazarım inşallah.
çünkü sohbet esnasında yeri geldikçe aklıma gelenleri paylaşıyorum mesela bol bol yoğurt tüketmeye salata tarzı şeyleri bol bol tüketmeye özen gösterdim ve bunların da çok faydasını gördüm .elma sirkeli ballı suyun da çok faydası olmuştu. işte şimdilik aklıma geliverenler bunlar.:34:

Cok sağol canım senin vesilenle bende kurtulurum insallah şu yağlarımdan:1:
Bir de zayıflayanların coğunluğu aklından diyeti tamamen cıkartmıs nerdeyse, diyet yapıyoruma değilde sağlıklı beslenmek istiyoruma yönelmiş buda bi etken olabilir diye düsünüyorum
Dediğin gibi kendini kasmadan yapmak dahada kolaylastırıyor olabilir

Cok sağol canım senin vesilenle bende kurtulurum insallah şu yağlarımdan:1:
Bir de zayıflayanların coğunluğu aklından diyeti tamamen cıkartmıs nerdeyse, diyet yapıyoruma değilde sağlıklı beslenmek istiyoruma yönelmiş buda bi etken olabilir diye düsünüyorum
Dediğin gibi kendini kasmadan yapmak dahada kolaylastırıyor olabilir

şüphesiz ki çok büyük etkisi var canım .
sana kolaylıklar diliyorum .
bu arada boy ve kilon kaç ?

ara 1 kuru kayısı
200 ml su

Son düzenleme:
hoşgeldin dolunay teşekkürler istedikten sonra olmayacak şey değil emin ol .
gel bize katıl bize

Son düzenleme:
ben de 160 boyundayım canım

Son düzenleme:
160 boyunda 52 kiloyla 36 bedensiniz.168 boyla kaç 36 beden olmak içn ne kadar kilo olmam gerekiyor ki

canım bence sen 60 kg olsan süper olursun
şimdiki kilon kç canım?
ayrıca dukan diyetinin zararlarını okumştum bir internet işte canım :34:

Dukan Diyeti Yapmalı Mı?
Ünlü sanatçılarında genellikle tercih ettiği ve son zamanlarda çok popüler bir hale gelen Dukan diyeti aslında sağlık için ciddi şekilde zararları varmış.Özellikle yaz ayları ile birlikte kısa zamanda zayıflamak isteyenlerin başvurduğu diyetlerden birisi olan Dukan diyeti uzmanlar tarafından reddediliyor.

Uzmanların Dukan diyetinin sağlık açısından çok zararlı olduğunu ve kısırlıktan yüksek tansiyona, karaciğer ve kalp problemlerine yol açtığını, verilen kiloların da bir süre sonra yeniden alındığını söylediler!

Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, son olarak da evlilik öncesi Cambridge düşesi Kate Middleton’ın da uyguladığı Fransız beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan’a ait diyet, birçok uzman tarafından eleştiriliyor. Fransız uzmanlar, yağ açısından fakir bu diyetin eski kiloları yeniden aldırttığını ve önemli sağlık sorunlarına yol açtığını belirtiyorlar.

Diyeti Yapanlar Eskiye Döndü

Üç aşamada birkaç ay içinde 15 kilo verdirdiği söylenen diyeti uygulayan 5 bin kişi üzerinde yapılan araştırmalarda, bu kişilerin yüzde 80’inin 3 yıl içinde tekrar eski kilolarını geri aldıkları ortaya çıktı. Le Parisien Gazetesi ise bazı Fransız doktorların diyetin kısırlığa, uyku apnesine, yüksek tansiyona, 2. tip diyabete yol açtığını, karaciğer ve kalpte problemler oluşturduğunu söylediklerini yazdı.

Dukan Diyetinde Yağlar Harcanıyor
Dr. Pierre Dukan’ın “protein” alternatifli diyeti, meşhur Atkins, South Beach ve 70’li yıllarda popüler olan protein diyetlerine benziyor. Sınırsız protein tüketip aç kalmadığınız ve az miktarda yağ kullandığınız için vücut mevcut yağ depolarını harcamaya başlıyor. Diyetin ilk aşamasında sadece protein var ve bu 5 günlük ilk aşama, bir “saldırı aşaması” olarak kabul ediliyor.
Dana ve sığır eti, biftek, fileto tüketilebiliyor. İkinci aşamada ise birinci aşamadaki proteinlere ek olarak çiğ ya da pişmiş sebze tüketebiliyor. Örneğin domates, salatalık, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, biber, havuç, her türlü yeşillik yeniliyor. Ancak nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasak. Sebzelerin de tıpkı etlerde olduğu gibi mutlaka yağsız pişirilmesi gerekiyor. Son aşama ise koruma aşaması olarak biliniyor ve yaklaşık 67 gün sürüyor. Bu aşamada haftada sadece iki kez birer porsiyon nişastalı gıda tüketilebiliyor ve yine yağsız sebze ve etlere devam ediliyor. Dr. Dukan’ın diyetle ilgili yazdığı 20 kitap, 14 dile çevrildi.

Yazının Devamı: http://www.renkliweb.com/saglik/diyet/dukan-diyetinin-zararlari-neler.html#ixzz1QxULcPZC
Anasayfa: RenkliWEB

Son düzenleme:
canım bence sen 60 kg olsan süper olursun
şimdiki kilon kç canım?
ayrıca dukan diyetinin zararlarını okumştum bir internet sayfasında dilersen paylaşırım:34:

57 kiloyum ama 38 bedenim sanırım.66 ile başlamıştım o zamanlar 40 42 giyiyordum zayıflayalı hiç alışveriş yapmadım bilmiyorum..
dukan diyeti tabi meyvesiz falan.2 gün atak evresiyle su atıp bedenimden meyve sebzeye dönücem =)

Back