• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

ah canım yaa saol am abızım topıktekı arkadasların yedıklerıne gore coook fazla benım menüler üstüne birde yürüyüş felan olmayınca gitmiyor ıste kılolar.zaten dedıgım gıbı ben geneld eboyle yıyorum ama ıste bı and aoluyo atıstırma huyum cok sanırım ıyı gıdıyorum bısey sokarsam mıdeme skaıncalı olanlardan devamı gelıyor ve bütün gün çöpe gitmiş oluyor.:50: ayrıca sen zaten kılo korumadasın canım yanı daha cok yıyebılırısn.
mesela dün aksam cortladım yıne yolda gıderken fenalastım tansıyorum hep düşüktür oyel sandım mıdem cok bulandı ve basım döndü hep olur o saatlerde boyle aclık krızı gıbı bısey ama uzun sürdü arabadan zor ındım elım ayagım tutmadı resmen bıraz uzandım kayınvaldemlerde sonra kednıme glınce tansıyonum 13-6 ydı demekkı basta dahada yüksemıs benım normalde hep 9-6 10-6 seyreder tansıyonum sonra gene ölçtük normale döndü 10-6 cıktı ama sersemliği kaldı halada var beynım uyustu resmen.o yzüden ılk basta yedırdıler bana 1 tabak yogurt corbası bırde fırında patates ve az bı tavuk yeıdm yanında ceyrek beyaz ekmekle sonra asırı bısey yemedım ama ıstedıgım gıb ıolmadı yanı gün sabah tartıldım 68 cıktım amacım 2 ay once ulasmak ıstedıgım kıloaya ramazana kadar ınmek ıstıyorum cok bısey deıl ama olmuyo ıste 65 olmak ıstıyorum ılk once 62 cok sonrakı iş

sabah
6 yk nesfit yedim sütle:61:

merhaba canım hoşgeldin ve de günaydın .
öncelikle şunu belirtmek lazım ki nasıl kişilerin parmnak izleri farklıysa diyetleri de ya da uygulayacakları beslenme şekilleri de farklı olmalıdır. elbette benzer yönler olabilir ama bu tıpa tıp aynı olacağı anlamına gelmemelidir. bunu şunun için söylüyorum topiteki kızlar daha az yiyiyorlar dediğin için.
amaç iyi tespit edilmeli hedeflenen kiloya sağlıksız ama kısa zamanda mı ulaşmalı yoksa daha uzun zaman diliminde fakat sağlıklı ve kalıcı mı olmalı.işte bunlar çok ama çok önemli canımcım.:34:
hayırlısıyla istediğin kiloya ulaşırsın ama ramazana kadar olmazsa ne olur hayatında sonunda ölüm yok ya heleki sağlığın yerinde olsun seni düşen ya da yükselen tansiyonun panikletmesin bunlar bence daha önemli şeyler.
ihtiyacımız olan biraz sabır biraz azim ve zaman canım :38: aceleye hiç gerek yok.

birde bende b vitamini eksikliği var et ürünleri yiyorum ama doktor emzirdiğin için cocuk almıs hepsini dedi ve baya düşük dedi.iğne vericekmiş hatta annem calısıyo vurulamaz dıye hap verdırmıs bende ıstah acar dıye bastan 1-2 kullandım bıdaha kullanmamıstım.keşke ıgne yazdırsaydı vurdurabılırdım ve etkı ederdı hemen .öğrendimki bu vıtamın eksıklıgınde yag yakımı oldukca yavasmıs bu da etkılıyo belkı ve dün tekrar ılaca baslamıstım doktor bana 6 ay sonra tekrar gel demıstı ama 6 ay oldu ben ılacımı kullanmadıgım ıcın gıtmıycem bı kullanayım tekrar ölçtüreyim bakalım

öncelikle allah bağışlasın evladını .
hala emziriyor musun? eğer emziriyorsan beslenmen normal bir insana göre elbetteki daha farklı olmak zorunda canım sağlığın için.:34:

ben de artık nihayet hayırlısıyla yaz tatiline girmiş bulunmaktayım .
artık hayırlısıyla menülerimi yazmaya başıyorum.

sabah kalkınca
500 ml su

kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 kuru kayısı
10 adet beyaz dut kurusu
1/2 kk kaşar peyniri
1/2 kk beyaz peynir
1/2 kk keçi peyniri
1 tk bal
1 tk tahin- pekmez
2 ceviz
domates,salatalık. yeşil biber ( hepsinden 3er-4 er dilim)
4-5 kk katmer
(HAŞHAŞLI ( HAŞGEŞ) KATMER - nurdanın mutfağı - Blogcu)
100 ml şekersiz çay

öncelikle allah bağışlasın evladını .
hala emziriyor musun? eğer emziriyorsan beslenmen normal bir insana göre elbetteki daha farklı olmak zorunda canım sağlığın için.:34:

evet canım emzırıyorum halen ve ınan acelecı deılım yaa 5 ayı gectı 2 aydır aynı kılolardayım yanı sadece uzun sürmesi beni strese sokuyor sıkılıyorum sürekli diyet psikolojısınden halbukı yıyorumda hep kacamak yanı o yuzden deveremıyorum am abu psıkolojı benı mahvedıyor.yoksa ben bu hedefı yanı 65 kg yı oglumun dogum gunune 9 mayısa koymustum olmadı sonra kendı dogum günüm olsun dedım olmadı sımdı ramazana kadar dıyorum o yuzden
ara öğün

2 ceviz
1 taze kayısı
3 fındık
lımonlu yeşilçay

şimdi içim kıyıldı 1 tane lıght bıskuvı yeıdm tuzlu olandan

evet canım emzırıyorum halen ve ınan acelecı deılım yaa 5 ayı gectı 2 aydır aynı kılolardayım yanı sadece uzun sürmesi beni strese sokuyor sıkılıyorum sürekli diyet psikolojısınden halbukı yıyorumda hep kacamak yanı o yuzden deveremıyorum am abu psıkolojı benı mahvedıyor.yoksa ben bu hedefı yanı 65 kg yı oglumun dogum gunune 9 mayısa koymustum olmadı sonra kendı dogum günüm olsun dedım olmadı sımdı ramazana kadar dıyorum o yuzden
ara öğün

2 ceviz
1 taze kayısı
3 fındık
lımonlu yeşilçay

şimdi içim kıyıldı 1 tane lıght bıskuvı yeıdm tuzlu olandan

seni çok iyi anlıyorum .
sana boşver demiyorum sadece kendini psikolojik olarak rahatsız hissettirecek hedefler koyma tatlım inan o zaman insan çok daha başarısız olabiliyor. oldukça rahat ol. zaman kısıtlamasına hiç girme ama kendini de salma. aşırı ifrat ve tefritten uzak olarak. herşeyin normali felsefesiyle yola devam etmeye bak canımcım. bence başaracaksın hayırlısıyla.
ara öğünün de çok hoş :34:

seni çok iyi anlıyorum .
sana boşver demiyorum sadece kendini psikolojik olarak rahatsız hissettirecek hedefler koyma tatlım inan o zaman insan çok daha başarısız olabiliyor. oldukça rahat ol. zaman kısıtlamasına hiç girme ama kendini de salma. aşırı ifrat ve tefritten uzak olarak. herşeyin normali felsefesiyle yola devam etmeye bak canımcım. bence başaracaksın hayırlısıyla.
ara öğünün de çok hoş :34:
tsk canım am aelımde deıl bu psıkolojıyı atamıyorum rahat bıraktıgım zaman kılo alırıım bılıyorum ama hanı boyle sureklı saglıklı beslenme tarzı mantıgını almıyo kafam aklım hep pızza pıde cıps cıkolata özgürce yemek gelıyo ııcmden canım ıstemese bıle aklım kayıyo dıyet fıkrını bırakınca ınan daha az canım ıstıyor ama genede kılo veremıyorum.yürüyüş yapmam lazım ama bı turlu o da düzene girmiyor:50:
bir ara daha yaptım 200 ml kakaolu süt içtim.

afiyet olsun:56:

tsk canım am aelımde deıl bu psıkolojıyı atamıyorum rahat bıraktıgım zaman kılo alırıım bılıyorum ama hanı boyle sureklı saglıklı beslenme tarzı mantıgını almıyo kafam aklım hep pızza pıde cıps cıkolata özgürce yemek gelıyo ııcmden canım ıstemese bıle aklım kayıyo dıyet fıkrını bırakınca ınan daha az canım ıstıyor ama genede kılo veremıyorum.yürüyüş yapmam lazım ama bı turlu o da düzene girmiyor:50:

afiyet olsun:56:
canım işte demek istediğim bu yoksa ben hayatta kilo veremezdim kendimi dar kalıplara koysaydım diyet adı altında
adına diyet demedim beynimi kandırdım bilinçaltımı lüzumsuz şeyler sürekli meşgul etmedi her iş beyinde bitiyor inan.
herhangi bir hastalık yoksa.
ilk 2.5 ayda 8 kilo gittiğinde ben kendime bile inanamaıştım rüyadayım sandım :9:
ama gerçekmiş.
öğünlerinde et tahıl süt ürünleri meyve sebze gruplarına yer ver gerisi kendiliğinden gelir.
ben yürüyüş yapamadım ama ilk 2 ay açtım müziği evde oynadım .
sonra okullar açılınca gerek kalmadı zaten çünkü günlük rutin tempo yetti de arttı bile.oldukça hareketli bir yapımın olması avantajdı benim için.
her zaman şunu söyledim ve söylüyorum da hareket olmadan asla olmaz ama ben de spor adı altındaki harekete gelemiyorum :9: herkesin sinir olduğu ya da zayıf olduğu yer mutlaka oluyor işte .
önemli olan kendimizi iyi tanıyıp ona bir rota ayarlayabilmek. sonra da haticeye değil neticeye bakmak kim ne derse desin :34:

benımde 1 lt suyum bitti

afiyet olsun canım :38:

valla ıste ben beynıme söz geçiremiyorum saglıklıda beslensem aklım hep dıyette modunda fazla kactı bu yasak yıyecek ve sürekli yemek aklımda kac saat sonra yıycem ara öğün sankı hayatım yemeğe göre gıbı bısey bu düşünce aklımdan cıkmıyo.öğle yemeğim cok ama ben boyle bıle yesem aksam 7 7:30 dan sonra bısey yemesem abur cuburdan kascam azcıkda yürüyüş zaten verırım cok kısmadan ama işte

domates corbası
biftek 2 tane ince dilim
1 tane imam bayıldı (salata vardı ama onun yerıne bunu aldım ıste malesef)
1 dilim kepek ekmeği
1 dilim kavun aslında yemek arkası meyve yemem ama poset vermedıkelrı ıcın yemek zorunda kaldım cok gzüeldi çünkü tadı

ayran aldım ara öğün yapıcam lıght bisküviyle

valla ıste ben beynıme söz geçiremiyorum saglıklıda beslensem aklım hep dıyette modunda fazla kactı bu yasak yıyecek ve sürekli yemek aklımda kac saat sonra yıycem ara öğün sankı hayatım yemeğe göre gıbı bısey bu düşünce aklımdan cıkmıyo.öğle yemeğim cok ama ben boyle bıle yesem aksam 7 7:30 dan sonra bısey yemesem abur cuburdan kascam azcıkda yürüyüş zaten verırım cok kısmadan ama işte

domates corbası
biftek 2 tane ince dilim
1 tane imam bayıldı (salata vardı ama onun yerıne bunu aldım ıste malesef)
1 dilim kepek ekmeği
1 dilim kavun aslında yemek arkası meyve yemem ama poset vermedıkelrı ıcın yemek zorunda kaldım cok gzüeldi çünkü tadı

ayran aldım ara öğün yapıcam lıght bisküviyle

afiyet olsun canım bence çok güzel
akşam evde de daha hafif şeyler yiyerek bu günü mükemmel bir şekilde kapatabilirsin:16:

öğlen menüm

5 yk makarna ( ketçaplı)
1 tavuk şinitzel ( 1 avuç içi büyüklğünde)
1 küçük soğan,domates,salatalık
200ml su
2 gr çikolata

afiyet olsun canım bence çok güzel
akşam evde de daha hafif şeyler yiyerek bu günü mükemmel bir şekilde kapatabilirsin:16:

ay ınanmıyorum menüme güzel dediğine yaa:52::71: asıl sorun o ıste krıtık aksam yemeklerı ve sonrası evde uygun yemekelrım var bakalım ınsallah yaa:69:

2 lt suyum bitti
saat 5 te de 200 ml ayran 3-4 dıyet bıskuvıyle ara yapıcam ısten 6 da cıkıyorum esım 7 decıkıp benı ve oglumu alıp oyle gecıcez eve o yuzden aksam yemegı gecıkecek

sen benden az yıyorsun yaa kılo vermıyor musun bu sekılde

canım benim hedefim ilk başta 58 kg olabilmekti baktım kilo verebiliyorum ben de ideal kiom olan 54 ün 2 kilo daha altına indim 52 ye böylelikle nasipse yaşam boyu 10 larca kilo alıp tekrar vermektense sadece 2 kiloyu alıp vermeyi alışkanlık haline getirmeyi prensip edinmeye niyetlendim.

ve şu an 52 ile 54 arasında gidip geliyorum 5 aydır.

son 1 .5 -2 aydır yediklerimi not bile almadan da yaşamayı başardım çok şükür. yaz tatili girince de zevkine yeniden eskisi gibi yazayım dedim topiğe gelip de faydalanmak isteyen arkadaşlar olursa diye yazın da bir kişinin bile rızasını alabilirsem ne mutlu bana değil mi?:34:
ben bu yemeyle kilo veririm herhalde yeniden çünkü son 1.5 - 2aydır bundan çok çok fazlasını yiyerek korudum kilomu .
ama yeniden az yiyip yazayım disiplin altına alayım kendimi Ramazan ayı ncesi dedim :34:

2 lt suyum bitti
saat 5 te de 200 ml ayran 3-4 dıyet bıskuvıyle ara yapıcam ısten 6 da cıkıyorum esım 7 decıkıp benı ve oglumu alıp oyle gecıcez eve o yuzden aksam yemegı gecıkecek

iyi eğlenceler canım :38:

ara öğünüm

4 fındık
4 badem
15 antep fıstığı
10 dut kurusu
2 siyah kocaman kuru üzüm

10 gr gofretli çikolata

şimdi 500 ml lik suyumu içmeye başladım

canım benim hedefim ilk başta 58 kg olabilmekti baktım kilo verebiliyorum ben de ideal kiom olan 54 ün 2 kilo daha altına indim 52 ye böylelikle nasipse yaşam boyu 10 larca kilo alıp tekrar vermektense sadece 2 kiloyu alıp vermeyi alışkanlık haline getirmeyi prensip edinmeye niyetlendim.

ve şu an 52 ile 54 arasında gidip geliyorum 5 aydır.

son 1 .5 -2 aydır yediklerimi not bile almadan da yaşamayı başardım çok şükür. yaz tatili girince de zevkine yeniden eskisi gibi yazayım dedim topiğe gelip de faydalanmak isteyen arkadaşlar olursa diye yazın da bir kişinin bile rızasını alabilirsem ne mutlu bana değil mi?:34:
ben bu yemeyle kilo veririm herhalde yeniden çünkü son 1.5 - 2aydır bundan çok çok fazlasını yiyerek korudum kilomu .
ama yeniden az yiyip yazayım disiplin altına alayım kendimi Ramazan ayı ncesi dedim :34:

dogru ne olacagı bellı deıl ramazanda yeme düzeni cok değişecek.iyi yapmıssın benımde ıdeal kılom 61 dıyo ben 62 olsam öpüp basıam koyarım yanı :61:

Back