Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)



Kabızlık için ne yemeli

Sabahları aç karnına bol su için. Günde 2-3 litre sıvı gıda tüketin.
Azar azar ve sık sık yemek yiyin.
Yiyecekleri iyice çiğneyin ki bağırsakta da kolay çözünebilsinler.
İncir, mürdüm eriği, kayısı, üzüm gibi meyveleri yiyin veya kompostosunu için. Özellikle sabahları su içtikten sonra 4-5 adet kuru kayısı yemek bağırsak faaliyetlerini hızlandırır.


 


EKMEKLERİ ÇEŞİTLENDİRİN
Ekmek seçimlerinizi çeşitlendirin. Dilimli somun ekmeğin yanı sıra, değişiklik için çavdar ekmeğini zeytinli, cevizli ekmeği, zeytinyağlı beyaz ekmeği de tüketin. Bir çok ekmek çeşidi vardır. Bunlar arasında tam tahıllardan ve kepekli undan yapılanlar, beyaz undan yapılanlara kıyasla daha iyi bir seçenektir.

MANGAL KEYFİNİZ BAŞLADIYSA
Mangal yaparken, yiyeceklerinizi pişirmeden önce kömürlerin beyaza dönüşmüş olmasına dikkat edin. Etin tamamen piştiğine emin olun. Çiğ ve pişmiş etleri ayrı yerlerde muhafaza edin ve her biri için farklı kap ve aletler kullanın. Şişe geçirilmiş biber, soğan, mantar ve hellim peynirini mangalda kızartma, vejetaryenler için iyi bir seçim olabilir.

İLLE DE KIZARTMA DİYORSANIZ...
Mümkün olduğunca ızgarayı tercih edin ve ağır kızartmalardan kaçının. Yemeğiniz, mutlaka kızartmak zorundaysanız, zeytinyağı kullanın. Zeytinyağı yüksek ısıya tereyağına kıyasla daha dayanıklıdır. Tereyağı sağlığa zararlı doymuş yağ içerdiğinden ve yüksek ısı derecelerinde besin değerlerini kaybettiğinden yemeklerinizin tadını etkileyebilir.
MAYDANOZU BAŞ TACI YAPIN
Çorbalarda salatalarda, etli ve sebzeli yemeklerde taze maydanoz kullanın. Yatıştırıcı ve nefes tazeleyici özelliklerinden yararlanmak için suyunu için. Maydanoz aynı zamanda böbreği ve tiroit fonksiyonelliğini kuvvetlendirir. Sindirime yardımcı olur. Yani maydanoza yemek tabaklarınızı süsleyen bir bitki olarak değil, başlı başına bir besin kaynağı gözüyle bakın.
PIRASAYI EKSİK ETMEYİN
Çocuklarınıza farklı türlerde sebze yedirmekte zorlanıyorsanız güzelce doğranmış veya rendelenmiş havuç ve kabak gibi sebzeleri güvence, makarna sosuna, köfteye veya musakkaya ekleyin. Çocuklarınız sebze yediklerinin farkında bile olmayacaklardır. Ayrıca yabani havuç ve karnabaharı ezip az yağlı rendelenmiş çedar peyniriyle birlikte patatese ekleyebilirsiniz.

KAHVALTIDA YULAF EZMESİ
Sütle birlikte kahvaltılık gevrekler en iyi ve ideal gıdalardandır. Ayrıca bir öğün ekmeğin yerini de tutarlar. Günün herhangi bir saatinde ama özellikle kahvaltıda tüketilen lif zengini gevrekler sizi tok tutacak, enerjinize enerji katacaktır. Birçok kahvaltı besin değeri, vitamin ve minerallerle takviye edilerek artırılmıştır. Şekerli gevreklerden uzak durun. Kahvaltıda yulaf ezmesi yiyin. Lezzet katması ve daha sağlıklı olması için içine kurutulmuş meyve, bal, fındık ve çekirdek ekleyin. Daha fazla krema tadı vermesi için içeceklerinize yulaf ekleyin. Yulafı geceden süte yatırın, ertesi sabah meyve ve yoğurtla birlikte tüketin.



 


Sabahları kalkar kalkmaz bir bardak su içmeye alışın, iştahınızı bastırır. Kana çabuk karışabilen, kolalı ve sodalı içicekler, kremalı pastalardan, tatlılardan, fast food türü doymuş yağ ihtiva eden yiyeceklerden kaçının.

Çayı şekersiz içmeye alışın, aşırı çay içmeyin


Televizyondaki yiyecek ve içeceklerle ilgili reklam ve programları seyretmeyin.

Ciklet çiğneyerek tükürük bezlerinizin tükürük salgılamısını arttırmasına vesile olmayın, böylece iştahınızın açılmasına engel olun.

Sabahları mutlaka kahvaltınızı yapın ve metobolizmanızı hızlandırın.

Yürüyerek gidebileceğiniz bir yer için araç kullanmayın.

Okurken ve televizyon seyrederken dik oturun, düz durun ve böylece daha çok kalori yakabilmenizi sağlayın.

Salam, sucuk ve sosis türü yiyecekleri unutun, hatırlamayın

Canlanın, aktif olun, gücünüzü arttırın, yolunuzu uzatın, ısınarak gevşeyin, daha sık daha az yiyin, farklı egzersizler yapın.

Yemekten sonra alışverişe çıkmaya çalışın.

Bol bol su için, derin derin nefes alın, hazır yemeklerden kaçının, serin yerde uyuyun.

Hızlı kilo vermekten sakının, kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin, uzmanlara danışın...


 


Bazı insanlar kilo verirken ya da verdikleri kiloları korumaya çalışırken, sosyal hayattan kopabiliyor. Prof. Dr. Taner Damcı, zayıf kalmak için tüm zevk unsurlarından vazgeçmenin hata olduğunu söylüyor..

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı, Endekrinoloji, Metabolizma ve Diyabet Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı; diyet yaparak verilen kiloların geri alınmaması için yapılması gerekenleri açıkladı:

Verilen kiloları geri aldığımızda tekrar vermek zorlaşıyor mu? Metabolizma yavaşlıyor mu? Üç kere rejim yapan biri, dördüncüde tıkanıyor mu? Böyle bir döngü var mı?
Fazla kilonun, rejim veya diyet gibi bir tedavisi yoktur. Yaşam biçimi değişikliği ve bunun günlük yaşama adapte edilmesi gerekir. Fazla kilo tedavisine diyet olarak bakanlar, başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Defalarca çeşitli diyetleri yapıp başarısızlığa uğramak, kişinin kendine ve tedaviye güveninde azalmaya yol açar. Yoyo diyetlerle verilen kiloları korumak imkansızdır çünkü kilo verip alma süreleri kısalır. Bu tür diyetler, kişiye vakit kaybettirir ve moralini bozar. Bu da; ileride uygulanacak tedavilerin başarı şansını azaltır. Burada engel büyük ölçüde psikolojiktir. Oysa defalarca başarısızlığa uğramış bir kişi bile, uygun tedavi ile olumlu sonuçlar alabilir.

HEP AYNI DİYET OLMAZ!
Verdiğimiz kiloyu korumak için hayat boyu aynı diyeti mi uygulamalıyız ?
Hayat boyu aynı diyet yapılmaz. Yaşamın her döneminde, insanların beslenme gereksinimleri farklıdır. Çocukluk, gençlik, yaşlılık, gebelik başka hastalıkların varlığı gibi faktörler beslenme düzenini etkiler. Akdeniz Diyeti herkes için en uygun diyettir çünkü içeriği, kişiye göre düzenlenebilir. Kilo verme dönemi ve kilonun korunması sırasında beslenme önerileri değişebilir. Verilen kiloların korunması döneminin yaşam boyu sürmesi gerektiğinden, burada insan vücudu için gerekli gıda unsurlarının nitelik ve nicelik olarak sağlanması önemlidir.

KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN!
Sonrasında kilomuzu koruyabilmek için nasıl bir zayıflama programı uygulamalıyız?
Bunu sağlamanın tek yolu; yaşamı değiştirmektir. Obezite genetik faktörlerce belirlense de, sağlıklı yaşayan biri fazla kilo sorunu çekmez. Beslenme ve egzersiz programları bireyselleştirilmelidir. Kişinin sağlık durumu, nelerden hoşlandığı, yaşam temposu değerlendirilmelidir. Herkese aynı önerilerin yapılması durumunda, bu küçük bir grup için doğru olacağından başarı şansı düşüktür.

Verdiğimiz kiloları geri almamak için sosyal hayatı rafa mı kaldırmalıyız? Kebap ya da pizzaya veda mı etmeliyiz?
Sosyal hayatın rafa kaldırılması kilolu kişilerin yapacakları en büyük hata olur. Bu; uzun süre uygulanamaz. Kişiye verilecek yaşam biçimi önerilerinde, onun mutsuz olması kabul edilemez. Yemek miktarının zevk verici unsur olmaktan çıkarılmaması ve fiziksel aktiviteden keyif alacak altyapının sağlanması şarttır. Kişi, sağlıklı olanı seçme ve kendini kontrol edebilme yetisini kazanmalıdır. Aktif ve mutlu olmak, kilo sorununda en büyük yardımcıdır. Her insan kendini arada ödüllendirmelidir. Ancak bunu yaparken küçük miktarları tercih etmelidir.

Hekimin yakın takibi gerekebilir
Bazı insanların kilo verdikten sonra, tıbbi takip altında tutulmaları gerekir. Örneğin diyabeti olan veya hafif şeker yükselmeleri yaşayan hastaların durumu, yakından takip edilmelidir. Bu; hipertansiyon, lipid yüksekliği ve hipotiroidi için de geçerlidir. Obezlerde bu bozuklukların oluşma riski yüksek olduğundan, bu faktörler hekim tarafından belli aralıklarla kontrol edilmelidir.

Kilonuzu korumak için bu önerilere kulak verin!
Beslenmeniz düzenli olsun. Öğün atlamayın. Günde üç ana ve üç ara olmak üzere, altı öğün yemek yiyin.
Hiçbir zaman doymak için yemek yemeyin. Tamamen doymadan sofradan kalkın.
Lezzeti nedeniyle, yemenin ölçüsünü kaçırmayın.
Gece kalkıp, yemek yemeyin.
Lokmaları uzun uzun çiğneyerek, yavaş yavaş yemek yiyin.
Yemek hazırlarken tadına bakmayın.
Tabaklarda kalan yemekleri ziyan olmasın diye tüketmeyin.

TATLININ TADINI UNUTUN
Yağ ve şekerde düşük; kompleks karbonhidrat, lif ve proteinde ise yüksek değerli besinleri tercih edin.
Yemeyerek, tatlının tadını unutun.
Kurubaklagil ve özellikle de yeşil mercimek tüketin.
Her acıkma hissi acıkma değildir. Yemek sonrası bir saatten önce gelen acıkma hissini, su içerek atlatın.
Kepek ve çavdar ekmeğini tercih edin.

YEMEĞE LİMON KATIN
Yemeklere limon katın. Bu; glisemik indeksi düşürecektir.
Kabızlık problemi olanlar için kabak, lahana, brokoli, ıspanak ve kepekli unlar iyi seçimdir.
Tereyağı yerine zeytinyağını tercih edin. Zeytinyağına ekmek banmayın. Kızartma ve yağ tüketimini azaltın. Onlar yerine, haşlamalara ve ızgaralara ağırlık vermeye çalışın.
Şekeri ve tuzu kesin.

KOLA YERİNE AYRAN!
Yemeğe salatayla başlayın. Salatanın yanında, yağ oranı düşük protein tüketin.
Her öğünde mutlaka proteine yer verin.
Salatada yağsız peynir kullanın.
Meyveleri kabuklarıyla tüketin. Aç karnına meyve yemeyin. Meyve suyu içmek yerine, çiğ meyve yemeyi tercih edin.
Bir şişe kola içerseniz, bir saat koşmanız gerekir. Kola gibi asitli içecekler yerine ayranı tercih edin. Ayrıca, bol bol su için.
Fast-food'dan uzak durun. Dışarıdan yemek sipariş etmeyin. Dışarıdan aldığınız sebze yemeklerine bile, lezzetli olsun diye çok fazla yağ koyarlar.

İŞE YÜRÜYÜN
Alkol acıktırır. Haftada bir gün alkol alın. Sigarayı ise hiç kullanmayın.
Televizyon karşısında beyaz leblebi, sarı leblebi, yağsız patlamış mısır ve badem tüketin. Bunların üzerine de bir-iki bardak su için.
Her gün 30-45 dakika egzersiz yapın. Yürüyüş, yüzme ve aerobik en uygun sporlardır.
Yemek yedikten 30-40 dakika sonra spora başlayın. Spora başlamadan önce bir bardak su için. Spor süresince de her 20 dakikada bir, bir bardak su için.
Asansöre binmeyin. Eğer mümkünse, işyerinize yürüyerek gidin.

Yaş ilerledikçe kilo vermek zorlaşır
Bir çocuğun verdiği kiloları geri almaması daha mı zordur?
Obez çocukların kilo vermesi yetişkinlere göre hem daha kolay, hem de daha zordur. Daha kolaydır çünkü çocukların bazal metabolizmaları yüksektir. Daha zordur çünkü kendilerini kontrol etmeyi çok iyi başaramazlar.

İlerleyen yaşlarda mesela 30'lu, 40'lı yaşlarda verilen kilolar daha mı çabuk geri alınır?
Kilo vermek her geçen yıl biraz daha zorlaşır. Yaş ilerledikçe, kilo almaya eğilim oluşur.

Erkekler verdikleri kiloları kadınlara göre daha mı geç alır?
Erkeklerin bazal metabolizmaları kadınlardan yüksektir. Ancak kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskleri de yüksek olduğu için bu avantajlarını kaybederler.




 



Beyaz gelinliği içinde incecik görünmek isteyen gelin adaylarının ölüm orucuna girdiklerine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz uyarıyor: Yapılan sağlıksız diyetler düğün sonrası kilo aldırıyor.

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, düğün tarihi yaklaştıkça paniğe kapılarak sağlıksız ve şok diyetler yapan gelin adaylarını uyararak, sağlıklı 'düğün diyeti'nin nasıl olması gerektiğini anlattı.
Gelin adayları, hayatlarının en önemli anlarından biri olan düğün gününde, bir kuğu kadar zarif ve güzel olmanın hayalini kuruyor. Ama bu hayal uğruna kimi zaman sağlıklarından bile olmayı göze alabiliyorlar. Gelinlik içinde incecik görünmek için şok diyetlere başvuran genç kızlar, çok hızlı kilo kaybı yaşıyorlar ama bir o kadar da solgun ve sağlıksız görünüyorlar. Oysa unutulmaması gereken nokta; önemli olan zayıf değil; güzel, enerjik ve neşeli bir gelin olmanız ve sağlıklı kalmanızdır.
Düğün öncesi girilen ölüm oruçları her ne kadar hızlı kilo kaybı yaşatsa da aslında evlilik sonrasında hızla kilo almaya neden oluyor. Zaten evlilik genel anlamda çeşitli nedenlerle kilo aldırıyor; bir de çok düşük kalorili diyetler yaptıktan sonra bir anda bu diyetleri bırakmak, diyet öncesi kilonuzu bile özler hale getirebiliyor.

MANTIKLI HEDEFLER KOYUN
Düğün öncesi zayıflamak istiyorsanız; öncelikli olarak zarar görmeyeceğiniz mantıklı hedefler koyun ve diyetinize zamanında başlayın. Düğüne iki hafta kala yapacağınız diyet sağlıklı olmak koşulu ile size iki kilo verdirebilir. Eğer illa kilo vermek istiyorsanız, aylar öncesinden diyete başlayın.
Almanız gereken besin öğelerinden ödün vermeyin. Her gün sütünüzü, meyvenizi, sebzenizi, salatanızı, etinizi ve ekmek ya da ekmek grubunu mutlaka tüketin.
Müstakbel eşinizi bu durumdan haberdar edin, size yardımcı olmasını isteyin. En fazla vakti onunla geçireceğinizi düşünürsek yanınızda pasta, dondurma tüketen biriyle bu programa uymak sizi zorlar. Evlilik öncesi size uygun beslenme planları oluşturmak, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve daha kolay hayatınıza geçirebilmek için bir beslenme uzmanından yardım almanız da; tüm bu önerilere uymanıza yardımcı olur.
Sporla birlikte vereceğiniz kilolar; sizi hem daha fit hem de daha sağlıklı gösterir. Zaman sıkıntısı yaşayacağınız kesin ancak kendinize çözümler üretin. İlle de belli bir sporu yapmak zorunda değilsiniz. İmkanlarınız neye elveriyorsa onu yapın. Ancak süresini çok kısa tutmamaya (10- 15 dakika gibi) dikkat edin.

BOL BOL ÇİĞ SEBZE YİYİN!
Bu dönem, büyük ihtimalle hayatınızda yaşayacağınız en stresli dönemlerden biri olacak. Bu nedenle stres faktörünü göz önüne alarak hareket edin. Sizi, strese sokacak ortamlardan uzak durun. Stresinizi yemekle atlatan biriyseniz, tek şansınız çiğ yenilebilen sebzeler ve su... Ayrıca stresinizi tetikleyebilecek kafeinden mümkün olduğunca uzak durup, bunun yerine sevdiğiniz bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Susuz kalmamaya dikkat edebilir, açlığın stresinizi tetikleyeceğini göz önüne alarak mutlaka ufak da olsa ara öğünler yiyebilirsiniz. (Meyve, süt, ayran ve yoğurt gibi...)

İPİN UCUNU KAÇIRMAYIN!
Düğün ve devamında diyet halinden çıksanız bile sağlıklı beslenme ilkelerini evinize ilk günden itibaren taşımaya çalışın. Unutmayın ki; sizin alışkanlıklarınız ileride doğacak çocuklarınızın sizden alacağı örnekler olacak.
Düğün öncesi ve sonrasında mümkün olduğunca yağlı, şekerli ve kalorili besinlerden uzak durmak gerekir. Tatlı yeneceği zaman sıklığına dikkat ederek, hamurlu tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

SAĞLIK ÖNERİLERİ
• Bol su içmek,
• Sabah kahvaltı etmek,
• Kızartma, kavurma, yağlı gıdalardan uzak durmak,
• Kuruyemişlerin (fındık, ceviz, badem vb.) yağ içerdikleri, bu nedenle de yüksek kalorili besinler olduğunu gözden kaçırmamak ve dikkatli tüketmek,
• Ara öğün alışkanlığı edinmek,
• Zeytinyağıyla beslenmek.

Düğün diyeti yapmak isteyene örnek mönü
KALKINCA:
Bol su içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

KAHVALTI:
2 dilim esmer ekmek +2 dilim yağsız peynir veya 1 dilim yağsız peynir+1 yumurta+şekersiz çay + domates + salatalık + maydanoz

ARA:
1 meyve

ÖĞLE:
ÖRNEK 1: Ton balıklı veya tavuklu salata
ÖRNEK 2: Sebze yemeği, 1/2 kase light yoğurt+ 1 dilim esmer ekmek
ÖRNEK 3: 100 gram et+ salata

ARA:
1 porsiyon meyve

ARA:
1 bardak light süt veya 1 bardak light yoğurt 2-3 kaşık sade yulaf veya 1/2 paket diyet bisküvi

AKŞAM:
Etsiz sebze yemeği 1/2 kase light yoğurt/ Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağlı) 1 dilim esmer ekmek

ARA:
1 porsiyon taze meyve....


 
sen olmayınca sayfanda donuyor farmasi...insan birileriyle yazışınca yediklerini paylaşınca daha çok motive oluyor.64e düştüm ama bu akşam kaçamak yaptım tabiki sonrasında pişman oldum (
 
sen olmayınca sayfanda donuyor farmasi...insan birileriyle yazışınca yediklerini paylaşınca daha çok motive oluyor.64e düştüm ama bu akşam kaçamak yaptım tabiki sonrasında pişman oldum (

canım artık yaz tatiline girdim ve daha rahat yazma imkanım olabilir fakat şu da bir gerçek ki spor yapmıyor olmama rağmen pc başında oturmadığım için kilomu çok rahat koruma imkanı da buldum.
neyse kendime göre bir düzen oturturum artık günler uzun nasılsa. listelerimi de paylaşabilirim.
kaçamağına gelince pişman olma sadece bundan sonrasını dengele canım.
ayrıca pişman olacak ne yedin yaz bakalım :26:
 
Son düzenleme:
çeyrek ekmek arası tavuk köfte yedim,ketçaplı ve bol biber turşulu...bu arada ben de sınıf öğretmeniyim.umarım ben de tatilde güzel kilo veririm.8 kilom kaldı, bahsi kazanmam için :))
 
çeyrek ekmek arası tavuk köfte yedim,ketçaplı ve bol biber turşulu...bu arada ben de sınıf öğretmeniyim.umarım ben de tatilde güzel kilo veririm.8 kilom kaldı, bahsi kazanmam için :))

inşallah herşey gönlünce olur sevgili meslektaşım
yediklerin bence gayet güzel ve de korkulacak bir durum yok
ben de 1 kase sütlaç yedim bu akşam sence hangisi daha vahim ?
bence ikisi de değil yarın salata sebze çorba meyve tarzı yiyeceklerimizeağırlık verip bol bol su tükettiğimiz sürece
 
karmenciğim bundan tam 1 yıl önce 64.5 kg idim ben ve şimdiki geldiğim nokta bu. kısacası 42 bedenden 36 -34 bedene düşüş.
ve bu süre içerisinde neyi yemedim herşeyi yedim .hem de herşeyi
tek fark günün hangi zamanın da neyi ne kadar tükettiğimdi.
kaçamaklarım olmadı mı hem de ne kaçamaklar ne ödüllerrrrrrrr sürüsüne bereket ama sonrasını ya da öncesini dengeledim kaçamak değil ödül oluverdi benim için. ve artık bu son 4-5 aydır kilomu koruyarak devam ettiğim bir yaşam biçimi halini aldı.
 
kızlar 2 ay önce benimde kabızlık sorunum vardı çok şükür bitti bekarlığımdan beri kendimi bildim bileli bu sorunu yasıyodum çok kötü ama 2 aydır doğadanın kayısılı form çayından içiyorum günde 2 fincan acayip bağırsakları çalıştırıyo şiddetle tavsiye ederim bana fayda ettiyse herkeze eder
 

haydi gözün aydın
 
 
 
 
 
bende sabahtan berı gelıp cvp yazmanı beklıyrodum canım saol bırde topıktekı yazına da cvp yazmıstım kopyalıyorum
farmasi canım teşekkürler kolayı içmem asitli içecekte gayet az içerim onun yerini ayranabıraktım ama dısarda yemeyı sevıyorum bı yere cıktıgımda yıyorum kendım hamur ısı hıc yapmam dıyebılırım ama sımıt vs veya annemde ablamda varsa yıyorum kızartmada evde yok denecek kadar az yaparım yanı genel olarak saglıksız beslenmıyorum tamam cıps zafıyetım ama benım durumum düzensizlik sanırım asırı yemesemde ozellıkle aksam saatlerınde bı kudurmam oluyor

bugun yedıkelrım sabah
1 simit
1 domates
1 üçgen lıght peynir
yarım saat gecemden ıs yerındekı kız sarma tuttu ınce 2 tane yedım
12 bucukta 1 tane lıght bıskuvı etı form tuzlusundan
öğlen
4-5 kasık corba
2 köfte
yarım köz patlıcan
2 yk pılav

arkasına 1 ısırık cıkolata

saat 16:30 ılk defa ıs yerıdne ıcıyorum hazır tarhana corba cabuk corbalardan tıkasın dıye ıctım cıkısta kayınvaldeme gıtcez yarın yazarım kalanları canım cok yemısım demı valla bu azalttıgım kısmı yanı genelde bu sekılde ıste
 

valla ben hiç bir aşırılık görmedim doğrusunu istersen
senin bu yediklerini görünce ben bugünkü yediklerimi yazmaktan inan vazgeçtim. içerisinde neler yoktu ki. ama çok ölçülü yemeye dikkat ettiğim için sıkıntı da olmuyor yani.
neyse ben en iyisi gene de bugünlük yazmıyayım
artık okullar kapandı girip günlük listemi ben de paylaşayım madem
 

ah canım yaa saol am abızım topıktekı arkadasların yedıklerıne gore coook fazla benım menüler üstüne birde yürüyüş felan olmayınca gitmiyor ıste kılolar.zaten dedıgım gıbı ben geneld eboyle yıyorum ama ıste bı and aoluyo atıstırma huyum cok sanırım ıyı gıdıyorum bısey sokarsam mıdeme skaıncalı olanlardan devamı gelıyor ve bütün gün çöpe gitmiş oluyor. ayrıca sen zaten kılo korumadasın canım yanı daha cok yıyebılırısn.
mesela dün aksam cortladım yıne yolda gıderken fenalastım tansıyorum hep düşüktür oyel sandım mıdem cok bulandı ve basım döndü hep olur o saatlerde boyle aclık krızı gıbı bısey ama uzun sürdü arabadan zor ındım elım ayagım tutmadı resmen bıraz uzandım kayınvaldemlerde sonra kednıme glınce tansıyonum 13-6 ydı demekkı basta dahada yüksemıs benım normalde hep 9-6 10-6 seyreder tansıyonum sonra gene ölçtük normale döndü 10-6 cıktı ama sersemliği kaldı halada var beynım uyustu resmen.o yzüden ılk basta yedırdıler bana 1 tabak yogurt corbası bırde fırında patates ve az bı tavuk yeıdm yanında ceyrek beyaz ekmekle sonra asırı bısey yemedım ama ıstedıgım gıb ıolmadı yanı gün sabah tartıldım 68 cıktım amacım 2 ay once ulasmak ıstedıgım kıloaya ramazana kadar ınmek ıstıyorum cok bısey deıl ama olmuyo ıste 65 olmak ıstıyorum ılk once 62 cok sonrakı iş

sabah
6 yk nesfit yedim sütle
 
birde bende b vitamini eksikliği var et ürünleri yiyorum ama doktor emzirdiğin için cocuk almıs hepsini dedi ve baya düşük dedi.iğne vericekmiş hatta annem calısıyo vurulamaz dıye hap verdırmıs bende ıstah acar dıye bastan 1-2 kullandım bıdaha kullanmamıstım.keşke ıgne yazdırsaydı vurdurabılırdım ve etkı ederdı hemen .öğrendimki bu vıtamın eksıklıgınde yag yakımı oldukca yavasmıs bu da etkılıyo belkı ve dün tekrar ılaca baslamıstım doktor bana 6 ay sonra tekrar gel demıstı ama 6 ay oldu ben ılacımı kullanmadıgım ıcın gıtmıycem bı kullanayım tekrar ölçtüreyim bakalım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…