• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

Aç kalarak kilo verilmez


Bir türlü kilo veremiyorsanız bir yerlerde mutlaka yanlış yapıyorsunuz demektir. Metabolizma hızınız yaşla birlikte yavaşlar. Bunu göz önünde bulundurun. Aç kalarak kilo verilmeyeceğini de unutmayın.

Beslenmenize dikkat ettiğiniz halde hâlâ kilo verememe gibi şikâyetleri pek çok insandan duyuyoruz. Bu problemlerde ilk akla gelecek etken metabolizma hızıdır. Nedir metabolizma hızı? Metabolizma hızı, vücudun aldığı besinleri enerjiye dönüştürmesi ve gerektiğinde bu enerjinin harcanması olayıdır. Bazal metabolizma hızı ise dinlenme halinde besin tüketiminden 12 saat kadar açlıktan sonra sadece hayati fonksiyonları yerine getirebilmek için harcanan enerjidir. Metabolizma hızınız düşükse kilo artışı kaçınılmazdır. Metabolizma hızı yeterince iyi ise alınan besinler kolayca enerjiye dönüştürülüyor ve harcanıyor demektir. Eğer değilse besinleri enerjiye dönüştürmek zorlaşıyor, yani yakılamayan enerji yağ şeklinde depolanarak kilo artışına neden oluyor.

Metabolizma nasıl canlanır?
Metabolizma hızınız genetik, yaş, cinsiyet, büyüme dönemi, vücut bileşimi ve tipi, hamilelik, hormonlardaki bozukluk, hastalık gibi birçok faktörden etkilenir. Dolayısıyla, vücudumuzu motive ederek metabolizmamızı hızlandırmak için neler yapmalıyız?

Yaşınız ilerledikçe kilo alıp verme döngünüzün de değiştiğini unutmayın
Daha önceki beslenme alışkanlıklarınıza devam ederseniz yaş faktörünün metabolizma hızını yavaşlatacağını unutmuş olacağınızdan bunun bilincine varmalı, yaşınıza, metabolik hızınıza ve kişisel özelliklerinize uygun beslenmelisiniz.

Tek gıda diyeti mi? Asla!
Tek tip beslenmekten vazgeçin, her öğününüzde 5 besin grubundaki (et ve ürünleri, süt ve ürünleri, ekmek ve ekmek grubu, sebze ve meyve, yağlı tohumlar) besinleri tüketmeye özen gösterin.

Sürekli yiyerek zayıflayın
Düzenli, az az, sık sık beslenmek metabolizmanızın sürekli çalışmasını sağlar. Diyetinize meyve, diyet bisküvi, küçük sandviçler ve süt gibi ara öğünler ekleyerek ana öğünlerde çok acıkmanızı engelleyin. Porsiyonlarınızı da azaltmış olursunuz.

Aç kalarak kilo vermeyi aklınızdan bile geçirmeyin
Öğün atlanarak veya çok düşük kalorili ve bilinçsizce yapılan diyetler bazal metabolizma hızını yavaşlatır ve bunun sonucunda 1 günde harcadığınız enerji azalır. Çünkü besinlerin sindirimi ve besin öğelerinin emilimi sırasında toplam günlük enerjinin yüzde 10'u harcandığı için yeterli miktarlarda tüketilen besinler kalori harcamasını gerçekleştirir.

Fiziksel aktivitenizi artırın
Günlük hayatınızda yapabileceğiniz en basit fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirmeye çalışın. Yürüyüş, bisiklete binme gibi egzersizler metabolizma hızınızın yükselmesinde büyük önem taşır.

Su tüketimini artırın
Metabolizmanızın düzgün çalışması için bol miktarda suya ihtiyacı vardır. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın, ancak bu miktarın kişisel özelliklere ve sarf edilen enerjiye göre değişkenlik göstereceğini unutmayın.

Tiroit hormonunuzu kontrol ettirin
Tiroit bezi metabolizma hızınızı kontrol ettiği için ailenizde genetik bir tiroit problemi varsa veya kendinizinkinin yavaş çalıştığından şüphe duyuyorsanız kontrol ettirmek faydalı olur.




 
Son düzenleme:


Eğer birkaç kilo fazlanız var ve bu küçük yağ fazlalıklarından nasıl kurtulacağınız konusunda kolay ve etkili öneriler peşindeyseniz Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'na kulak verin. Müftüoğlu'nun Yaşasın Hayat, uzmanları ile birlikte hazırladığı 'Kolay Diyet' kitabı (Doğan Kitap) evinizde, işinizde hatta tatildeyken bile uygulayabileceğiniz kolay ve etkili bilgiler içeriyor.

Kilo vermenin 4 altın kuralı
Düşük yağlı, orta düzeyde protein ve yeterli miktarda karbonhidrat içeren diyet. Kek, kurabiye, bisküvi, şeker ve tatlı yerine meyve, sebze, bulgur, makarna ve kepekli ürünler tercih edilebilir.

Egzersiz olmadan olmaz. Kilo yönetimi programı yaşam koşullarınıza uygun size özel hazırlanmış bir egzersiz planını mutlaka içermelidir. Verdikleri kiloyu başarılı bir şekilde koruyanların sırrı günde 30 ila 45 dakika yürüyüştür.

Vazgeçilmez öğün kahvaltı. Atlanan bir kahvaltının ardından yeterli, dengeli ve çeşitli bir öğle yemeği genellikle yapılamaz.

Porsiyon kontrolünün, edinilmesi gereken önemli bir alışkanlık olduğunu unutmayın! Bu sayede kilo kontrolü artık sizin elinizdedir.

Kilo tuzakları
Yanlış 1: Diyet ve light ürünler kilo aldırmaz!

Yanlış 2: Şok diyetler daha çok yağ kaybettirir!

Yanlış 3: Bitki hapları, hızlı kilo verdirir!

Yanlış 4: Limon-greyfurt, ananas zayıflatır!

Yanlış 5: Yağ kıran aletlerden faydalanalım!

Yanlış 6: Masajla kaslara elektrik vermekle, yağ kaybediliyor!

Diyetin sessiz katilleri
Izgara et yemek için gittiğiniz lokantalarda ikram edilen ara sıcaklar. (Yağda kızartılmış soğan halkaları gibi.)

Büyük, çok büyük hamburger menüleri. (Hem karbonhidrat hem de sodyum alımını artırıyor)

Balık ile salatanın mükemmel birlikteliğini bozan yağlı-soslu mezeler. (Kızartılmış karides, midye, kalamar gibi)

Bir kahve molasını 400-500 kalori ilave yaparak kâbusa çeviren kekler, kurabiyeler.

Diyeti bozan içecekler, aşırı miktarda kahve kreması ve şekerle tatlandırılmış büyük bardak (330 ml) kahve çeşitleri.

Hızlı kilo kaybı tehlikelidir

Kilo fazlalığı, özellikle obezite, sağlığın temel düşmanlarından biridir. Fazla kilolardan mutlaka kurtulmak ama bunu doğru bir planla başarmak gerekiyor. Bütün dünyada araştırmalar hangi yaş ve kiloda olursanız olun sağlıklı bir vücudun ayda 2-4 kilodan daha fazla kaybı kabullenmekte güçlük çekeceğini gösteriyor.

Bunlar çok önemli
Tuz kullanımını azaltın. Günde 2-3 gramı geçmeyecek miktarda tuz tüketmeye çalışın.

Yemeklerinize potasyum bakımından zengin, maydanoz, nane, kekik, dereotu, soğan, limon gibi tat vericileri kullanmaya özen gösterin.

Kansere karşı koruyucu etkisi olan sarımsak, sofranızda mutlaka yer alsın.

Bitkisel sıvı yağları tercih edin.

Bol bol tere, roka, yeşil soğan, maydanoz tüketin.

Peynirinizi tuzsuz alın ya da suda bekletin.

Zeytin tüketimini günde 4-5 adet olacak şekilde sınırlayın.

Günde 3-5 porsiyon meyve-sebze tüketin.

Turşu, salamura ve ev salçası tüketimini azaltın.

Alkollü içki hiç kullanmayın.

Tereyağı, margarin, kuyrukyağı ve içyağı kullanmayın.

Alışverişe çıktığınızda sepete bir şey koymadan önce düşünün. Etiketleri okuyun.

Lezzetli, sağlıklı ve hafif pişirme önerileri
Yiyecekler aşırı derecede pişirilmemeli. Çünkü bütün besin değerleri kaybolabilir. En sağlıksız pişirme şekillerinden biri mangaldır. Besinlerin eriyen yağları ateşin üstüne aktıkça yanarlar ve tehlikeli kanserojen madde üretirler. Kızartılırken yanan veya kahverengileşen ekmekler de tehlike oluşturur. Yemek pişirilecek tencere cam ya da paslanmaz çelikten olmalı. Yemeği tatlandırmak için kokulu bitkiler, baharatlar, yağsız yoğurt, tuzu azaltılmış soya sosu, limon ya da sirke kullanabilirsiniz.




 
Merhabalar,bugün tartıldım kızlar 62.700 geldim hedefim 58 di ama bu ay sonunda bebek düşünüyorum bilmiyorum nasıl olacak???Öpüyorum sizleriiii
 
evet canım bu aralar geziler boldu ama şimdilik bir soluk alalım dedik kısmetse bundan sonrası yaz ve sonbaharda olur inşallah.
evet hem de ne güzel değişiklik oldu ama sizleri çok özledim.:16:
bende özledim canım hepinizi:16:
gezmek stres attırır iyi yapmışsın
Merhabalar,bugün tartıldım kızlar 62.700 geldim hedefim 58 di ama bu ay sonunda bebek düşünüyorum bilmiyorum nasıl olacak???Öpüyorum sizleriiii

:65::65::65::71::71::71::nazar::nazar::nazar: tebrikler tatlım, ben hala aynıyım:58: sıkıyorum artık, annem gelince acık kaçırmıştım, oofff

inşallah bebiş gelir canım yaa:emir_bebek:
 
merhabalar canlar regaip kandiliniz mübarek olsun hepinizin,hayirlara vesile olsun insallah,gece dualarda birlesmek dilegiyle..
 
tebrik ederim sonuç mükemmel.ben de öğretmenim.şu an 69 kiloyum.15 kg vermem gerekiyor.bugün başlıyorum.İnş başarılı olurum...
 
tebrik ederim sonuç mükemmel.ben de öğretmenim.şu an 69 kiloyum.15 kg vermem gerekiyor.bugün başlıyorum.İnş başarılı olurum...

inşallah canım gel beraber burada başaralım buna ne dersin?:34:
 
farması tebrik ediyorum sizi hedefinize ulaşmışsınız sanırım. darısı bizlerin başına artık :)
 
aslında ne yapmamız gerektiğini hepimiz az çok biliyoruz ama iradeli ve azimli olmak gerekiyor,psikolojik boşlukları yemekle doldurmamak gerekiyor ....gerekiyor da gerekiyor...çok zor bir yol...hepimize Allah kolaylık versin.Bu aralar hiç iştahım yok ama bu durum bile beni korkutuyor.bu dönemde verdiğim gramlar sonrasında hızla gelir mi diye...ve ne yersem(erik,salatalık vb.) vücut onu alıp hoppppp yağ diye depolarsa....bi akıl hocası şart yine diyetisyene mi gitsem diyorum ama listeler beni boğuyor,evde yeterince var zaten :((
bana da yardımcı olur musunuz?
 
herkese merhaba;

çok şükür sonunda 67 ye düştüm:64:

hepinizi çok özledim, öptüm:16:
 
herkese merhaba;

çok şükür sonunda 67 ye düştüm:64:

hepinizi çok özledim, öptüm:16:
slm arkadaşım çok sevindim Allah artırsın:16::65:bu aralar burya kimse girmiyor farmaside liste tutmayı bırakınca artık yazmıyor neyse farmasicim sen genede bizim gönlümüzdesin özletme kendini :29:
 
slm arkadaşım çok sevindim Allah artırsın:16::65:bu aralar burya kimse girmiyor farmaside liste tutmayı bırakınca artık yazmıyor neyse farmasicim sen genede bizim gönlümüzdesin özletme kendini :29:

aminnn canım sağolasın:16:

evet kimsecikler girmiyor bu aralar, ben de dahil, havalar ısınınca insan mayışıyor mu ne:44:

şimdi kilolar gittikçe bi memnuniyetsizlik başladı bende, eskidende böyleydim, ne kadar zayıflarsam o kadar kafayı yerdim( bu boyla 50 ye düşmüştüm düşünün yani)

ilginç ama zayıfladıkça kendimi daha iri hissediyorum, acayip bi hırs oluyor, offf delimiyim neyim ayol:97:

dün biraz alışveriş yaptım, M üstler, 40 beden pantolonlar aldım( önceden üst xl, alt 42-44 dü) hiç beğenmedim kendimi, ben 75 kiloyken daha bi güzel buluyodum kendimi:50: ilginç işte, sizde de böyle oluyor mu:44:
 
aminnn canım sağolasın:16:

evet kimsecikler girmiyor bu aralar, ben de dahil, havalar ısınınca insan mayışıyor mu ne:44:

şimdi kilolar gittikçe bi memnuniyetsizlik başladı bende, eskidende böyleydim, ne kadar zayıflarsam o kadar kafayı yerdim( bu boyla 50 ye düşmüştüm düşünün yani)

ilginç ama zayıfladıkça kendimi daha iri hissediyorum, acayip bi hırs oluyor, offf delimiyim neyim ayol:97:

dün biraz alışveriş yaptım, M üstler, 40 beden pantolonlar aldım( önceden üst xl, alt 42-44 dü) hiç beğenmedim kendimi, ben 75 kiloyken daha bi güzel buluyodum kendimi:50: ilginç işte, sizde de böyle oluyor mu:44:

ben de bir dönem 51 kiloya düşmüştüm ama hala kendimi şişman görüyor,nasıl zayıflayacağım diye dertleniyordum.şimdi 65 kiloyum.hamilelik öncesi 63'tüm,2 kilom kaldı eski kiloma ama 63te çok geliyor bana eskisinden de çokkk...
 
ben de bir dönem 51 kiloya düşmüştüm ama hala kendimi şişman görüyor,nasıl zayıflayacağım diye dertleniyordum.şimdi 65 kiloyum.hamilelik öncesi 63'tüm,2 kilom kaldı eski kiloma ama 63te çok geliyor bana eskisinden de çokkk...

demek ki bi ben değilim, boyuma göre ideal kilom 63, ama ben 60 a inmeye çalışıyorum, biliyorumki 60 a inince 58 i hedeflicem, zayıfladıkça kendimi kilolu görüyorum
 
Herkese merhabalar bu arada ben de bu aralar uğramaz oldum,valla çok yoğunum herhangi bir değişiklik yok,62.200 düm en son gram gram veriyorum ben maalseef,ama bu 2 hafta biraz yaramazlık yapıp normal beslenmemden daha az beslenicem...2 hftam var ideal kiloma farmasi görse kesin kızar şimfi....
 
farması tebrik ediyorum sizi hedefinize ulaşmışsınız sanırım. darısı bizlerin başına artık :)









çok teşekkür ederim. inşallah herşey gönlünüzce olur. ama yapabileceğinize mutlaka inanın .:34:


 
Son düzenleme:
aslında ne yapmamız gerektiğini hepimiz az çok biliyoruz ama iradeli ve azimli olmak gerekiyor,psikolojik boşlukları yemekle doldurmamak gerekiyor ....gerekiyor da gerekiyor...çok zor bir yol...hepimize Allah kolaylık versin.Bu aralar hiç iştahım yok ama bu durum bile beni korkutuyor.bu dönemde verdiğim gramlar sonrasında hızla gelir mi diye...ve ne yersem(erik,salatalık vb.) vücut onu alıp hoppppp yağ diye depolarsa....bi akıl hocası şart yine diyetisyene mi gitsem diyorum ama listeler beni boğuyor,evde yeterince var zaten :((
bana da yardımcı olur musunuz?






canım yersiz endişelere varsayımlara gerek yok ideal kilonun 1 -2 kilo altına düşünce ideal kilo ile düştüğün kilonun arasında hiç panik yapmadan rahat rahat gider gelirsin gramlara takılmazsın.
1- 2 kiloyu vermekle 10 larca kiloyu vermek elbette ne zaman ne de insanın psikolojisinin yorulup yorulmaması açısından elbette bir değil.

bence madem listelerin var önceki durumla şimdiki durum arasında değişen nedir?
o kadar listeye sahip olmana rağmen neden şimdi bu noktadasın ? bence öncelikle bu sorulara cevap verip ona göre bir yol haritası çizmende fayda var diye düşünüyorum.
burada da yazarsan umarım yardımcı olabilirim elimden geldiğince.... herşeyin gönlünce olması dileğiyle...:16:




 
Son düzenleme:
Back