Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

sabahtan beri taa baştan bütün yazılanları okudum..sizi tebrik ederim bir azimle zayıflamışsınız vede çok hoş bi bayan olmuşsunuz..
ve önemli olanda koruma dönemini gayet iyi biliyosunuz ve uyguluyosunuz..
bende hedefe geldim sayılır şimdi sıra zor olanunda yani korumada..:18::18:
kalan 1.5 kilomu böyle korurken vermeyi düşünüyorum..
cnm menülerine baktımda sanki diyet menüsü gibi yani bunları yerken kilo vermen lazım sankim..
korumadada bukadan azmı yeniyokii..?:26::26:
tekrar tebrikler ayrıca benide aranıza alırsanz sevinirim buraya hergün koruma diyetimi yazarım vde yaptığım sporları ve kaç kiloda olduğumu..
 

Halk arasında zayıfların metabolizmasının çok çalıştığı sanılıyor ama şişmanların metabolizması daha hızlı işliyor! Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı İçingür, bu durumu büyük bir makineyle küçük bir makinenin çalışma kapasitesine benzeterek şunları söyledi:
“Büyük makine çalışırken daha fazla enerji kullanıyor, küçük makine daha az enerjiyle çalışabiliyor. Şişman olanlar, harcadıklarından daha az enerji alıp sağlıklı bir beslenme sistemi oluşturdukları zaman, sadece 3-5 kilo fazlası olanlara göre daha hızlı ve kolay bir şekilde kilo verilebiliyor.”
KAHVALTIYI ATLAMAYIN
Sağlıklı çalışan bir metabolizma, hem kilo verilmesinde, hem ideal kilonun korunmasında önemli rol oynuyor. Metabolizmayı yavaşlatan nedenler hakkında bilgi veren Aslı İçingür, şu uyarılarda bulundu:

• Uzun süreli açlıklar metabolizmanın düşmanıdır. Bu nedenle zayıflamak uğruna uzun saatler aç kalmamaya özen gösterin.

CİPS YASAK
• Kahvaltıyı atlamak, metabolizmaya yapılacak en büyük kötülüklerden biridir. Kahvaltıyı atladığınızda öğlen yemeğine kadar olan vakit uzayacağından daha çok acıkarak fazla kalori alma eğiliminde olursunuz. Fazla alınan bu kaloriler ise, hareketsiz bir yaşam tarzınız var ve öğünleri dengeleme alışkanlığınız yoksa, kilo olarak size geri dönecektir.
• Metabolizmayı uyanık tutmanın bir başka yolu ise ana öğünlerden iki-üç saat sonrasında mutlaka bir ara öğün koymanızdır. Bunu yakıt attığınızda çalışan bir makineye de benzetebiliriz.

• Yüksek kalorili atıştırmalar, cipsler, gofretler, çikolatalar ve kuruyemişler vücuda gereksiz kalori yüklüyor ve kilo artışına yol açıyor. Azar azar da olsa ufak atıştırmalar, ileride ciddi kilo problemlerine neden olabilir.

ET YEMEMEK YANLIŞ
• Zayıf kalmak uğruna et yememek, vücudun ihtiyacı olan B12 vitaminin alınamamasına ayrıca protein alımının da eksilmesine neden olabiliyor. Bunlar da bağlantılı olarak metabolizmayı yavaşlatıyor. Kas kütlesinin fazla olması için yeterli miktarda protein alınması gerekiyor. Kas yapımı artınca vücut fazla enerji harcıyor.

YAĞI EGZERSİZLE YAKIN
• Tiroid bezi az çalışan hastalarda metabolizma yavaşlar. Bu nedenle hekim kontrolünden geçmeleri şarttır. Antidepresan, kortizon ilaçları kullananlarda da metabolizma yavaşlayacağı için düzenli hekim kontrolü gerekiyor.
• Bu tip hastalarda aktivite oldukça önemlidir ve genelde günde 45 dakikalık yürüyüş önerilir. Dünya Sağlık Örgütü, haftada 5 gün, 45’er dakika spor yapılmasını öneriyor Çünkü vücut 20 dakikalık hareketten sonra yağları yakmaya başlıyor.
KIŞIN DÜŞEN METABOLİZMA HIZI BAHARDA CANLANIYOR
Kış ayları, metabolizma için dezavantaj oluşturuyor. Kısa günler, erken çöken karanlık nedeniyle daha fazla salgılanan uyku hormonu, metabolizmayı yavaşlatıyor. Gün ışığının çoğaldığı, havaların ısındığı bahar aylarında ise metabolizma daha kolay normale dönüyor. Aslı İçingür, baharda sisteminizi hızlandırmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
• Greyfurt ve sirkenin, metabolizma üzerinde olumlu etkileri vardır. Beslenme programınıza eklemenizde fayda var.

• Antioksidanlar metabolizmayı kaliteli çalıştırıyor. Yaban mersini ve nar tüketmek de bu görevi sağlıyor.

• Sebze tüketmek bağırsaklara çok iyi gelir. Bağışıklığı artıran kefir de bağırsak florasını koruyan bir etkiye sahiptir.

İNSÜLİNİ DENGELEYİN
• Abur cuburdan, yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerekiyor. Yağlı yiyecekler sindirimi engellediği için hazımsızlık ve kabızlık gibi sistemi yavaşlatan sorunlara neden oluyor.
• İnsülin hormonu salgısını düzenlemek için gece yatmadan iki saat önce ara öğün tüketmek oldukça yararlıdır. Sadece grisini ya da ekmek yememeye özen gösterin. Kan şekerini dengede tutmak için yanında kefir, yoğurt tüketirseniz iyi olur.
SİSTEMİMİZ EN İYİ SABAH ÇALIŞIYOR
Sabah kahvaltısı, uykuda geçen uzun bir sürenin sonunda vücuda giren ilk yakıttır ve metabolizmayı ateşler. Bunun için de vücudun metabolik işlevleri için en verimli saatler olan 09.00-12.00 arasında, kahvaltı yapmak metabolizmanın çalışmasına katkı sağlar.
TEMBELLİĞE ARA ÖĞÜNLE SON VERİN
Saat 08.30-09.00 arasındaki bir kahvaltının ardından, 10.30 gibi ara öğün yapmak, saat 13.00 civarında öğle yemeği yemek, metabolizmayı canlandırır. Çünkü saat 15.00 civarı kan şekeri düşeceği için yorgunluk, dikkat bozukluğu başlar. Bu zaman dilimine eklenecek ara öğünde; bir avuç leblebi, dört kuru kayısı, bir avuç kuru üzüm-leblebi karışımı, bir elma yenebilir.
EKMEK YEMEMEK BÜYÜK BİR TUZAK
Bazı kişiler diyetlerinden ekmeği tamamen çıkarır ama hiç ekmek yememek yanlış bir karardır. Tam tahıllı ve tam buğday ekmeği, B grubu vitaminleri bakımından zengin bir kaynaktır. Ayrıca midenin daha geç boşalmasını sağlayarak bizi tok tutar. Mısır gevreği ve müsli tüketiminin ise abartılmaması gerekir.



 
slm asya nehaber kız..?niye topike gelip yediklerini paylaşmıyon yakaldım senii karataa..
 
merhaba canım hoşgeldin güzel ifadelerin için çok teşekkür ederim.
ben kafama göre kilo verdim kafama göre koruyorum.
her zaman gelip yaptıklarını yediklerini içtiklerini paylaşmanı beklerim canım dilerim herşey gönlünce olur
 
slm asya nehaber kız..?niye topike gelip yediklerini paylaşmıyon yakaldım senii karataa..

eyvahhhhhhhhh yakalandımmmm
slm sabah ilk buraya uğramıstım sonra kahvaltıya misafirim geldi yeni gittiler böle işte sabah ta baktım oraya kimse gelmemiş bende çıktım
 
bugün yediklerim
sabah
2 dilim çavdar ekmeği
1 kk beyaz peynir
1 çay kaşığı kadar becel margarin
yarım simit
1 adet krem peynir üçgen
az şekerli çay
1 tatlı kaşığı çukulata
1 tatlı kaşığı reçel
ara
1 bardak süt
öğlen
1 kepçe çorba
1 tabak yımırtalı ot kavurması
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı çukulata
nasıl fazlamı acaba..?
 

yediklerin gayet güzel ve ölçülü anlaşılan spor da yapıyorsun.
ben spor yapamıyorum ama oldukça hareketli bir yaşantım var ama bu bahane elbette değil hayatımın akışına göre kendime düzen oluşturuyorum aktivite konusunda . hafta sonları ya da kaloriyi çok harcayamadığı düşündüğüm ya da harcayamayacağım durumlarda elbette çok fazla yemeyi tercih etmiyorum ama bu demek değil ki aç kalıyorum asla aç kalmam.
bu 12 kiloluk kilo verme sürecimde de 1 gün bile aç kaldığım olmadı olmaz da zaten ben hem de herşeyden ölçülü yiyerek kilo verdiğimi gördüm aynı şekilde de yaşam boyu bunu korumak fikrindeyim.
 
Son düzenleme:

Bir türlü kilo veremiyorsanız bir yerlerde mutlaka yanlış yapıyorsunuz demektir. Metabolizma hızınız yaşla birlikte yavaşlar. Bunu göz önünde bulundurun. Aç kalarak kilo verilmeyeceğini de unutmayın.

Beslenmenize dikkat ettiğiniz halde hâlâ kilo verememe gibi şikâyetleri pek çok insandan duyuyoruz. Bu problemlerde ilk akla gelecek etken metabolizma hızıdır. Nedir metabolizma hızı? Metabolizma hızı, vücudun aldığı besinleri enerjiye dönüştürmesi ve gerektiğinde bu enerjinin harcanması olayıdır. Bazal metabolizma hızı ise dinlenme halinde besin tüketiminden 12 saat kadar açlıktan sonra sadece hayati fonksiyonları yerine getirebilmek için harcanan enerjidir. Metabolizma hızınız düşükse kilo artışı kaçınılmazdır. Metabolizma hızı yeterince iyi ise alınan besinler kolayca enerjiye dönüştürülüyor ve harcanıyor demektir. Eğer değilse besinleri enerjiye dönüştürmek zorlaşıyor, yani yakılamayan enerji yağ şeklinde depolanarak kilo artışına neden oluyor.

Metabolizma nasıl canlanır?
Metabolizma hızınız genetik, yaş, cinsiyet, büyüme dönemi, vücut bileşimi ve tipi, hamilelik, hormonlardaki bozukluk, hastalık gibi birçok faktörden etkilenir. Dolayısıyla, vücudumuzu motive ederek metabolizmamızı hızlandırmak için neler yapmalıyız?

Yaşınız ilerledikçe kilo alıp verme döngünüzün de değiştiğini unutmayın
Daha önceki beslenme alışkanlıklarınıza devam ederseniz yaş faktörünün metabolizma hızını yavaşlatacağını unutmuş olacağınızdan bunun bilincine varmalı, yaşınıza, metabolik hızınıza ve kişisel özelliklerinize uygun beslenmelisiniz.

Tek gıda diyeti mi? Asla!
Tek tip beslenmekten vazgeçin, her öğününüzde 5 besin grubundaki (et ve ürünleri, süt ve ürünleri, ekmek ve ekmek grubu, sebze ve meyve, yağlı tohumlar) besinleri tüketmeye özen gösterin.

Sürekli yiyerek zayıflayın
Düzenli, az az, sık sık beslenmek metabolizmanızın sürekli çalışmasını sağlar. Diyetinize meyve, diyet bisküvi, küçük sandviçler ve süt gibi ara öğünler ekleyerek ana öğünlerde çok acıkmanızı engelleyin. Porsiyonlarınızı da azaltmış olursunuz.

Aç kalarak kilo vermeyi aklınızdan bile geçirmeyin
Öğün atlanarak veya çok düşük kalorili ve bilinçsizce yapılan diyetler bazal metabolizma hızını yavaşlatır ve bunun sonucunda 1 günde harcadığınız enerji azalır. Çünkü besinlerin sindirimi ve besin öğelerinin emilimi sırasında toplam günlük enerjinin yüzde 10'u harcandığı için yeterli miktarlarda tüketilen besinler kalori harcamasını gerçekleştirir.

Fiziksel aktivitenizi artırın
Günlük hayatınızda yapabileceğiniz en basit fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirmeye çalışın. Yürüyüş, bisiklete binme gibi egzersizler metabolizma hızınızın yükselmesinde büyük önem taşır.

Su tüketimini artırın
Metabolizmanızın düzgün çalışması için bol miktarda suya ihtiyacı vardır. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın, ancak bu miktarın kişisel özelliklere ve sarf edilen enerjiye göre değişkenlik göstereceğini unutmayın.

Tiroit hormonunuzu kontrol ettirin
Tiroit bezi metabolizma hızınızı kontrol ettiği için ailenizde genetik bir tiroit problemi varsa veya kendinizinkinin yavaş çalıştığından şüphe duyuyorsanız kontrol ettirmek faydalı olur.

 

Verdiğiniz kiloları geri almamak için ömür boyu diyet yapmanıza gerek yok! Aşırı yediğiniz bir günün ertesinde üç litre su içerek ve sadece proteinli gıda tüketerek kilo almaktan kurtulabilirsiniz.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, ideal kilonuzu nasıl koruyabileceğinizi anlattı:

Kilomuzu nasıl koruruz?
Bana en çok sorulan sorulardan biri, "Kilomu korumak için hayatım boyunca diyet mi yapacağım?" olur. Düz bir mantıkla düşündüğümüzde bunun böyle olmadığını anlayabiliriz. Eğer siz hayatınız boyunca diyet yapmaya kalkarsanız sürekli zayıflar ve sağlığınızdan olursunuz. Diyeti bırakır bırakmaz aşırı yemeye başlarsanız da, hızlı bir şekilde kilo alırsınız. İşte kilonun korunması dediğimiz şey bu iki ucun ortası, yani hayatınız boyunca ne diyet yapmak ne de aşırı yemek yemektir.

DİYET KORUMA YÖNTEMİ
• Kiloyu korumanın sırrı, protein ve karbonhidrat dengesinde yatar. Alınması gereken toplam kalori miktarı içinde; karbonhidrat ve protein dengeli olduğu sürece kilo almazsınız. Bu da proteinlerle karbonhidratların gün içindeki dağılımını eşit tutmaya dikkat etmek anlamına gelmektedir.
• Gün içinde hiç protein almayıp, sadece karbonhidrat ile beslenirseniz kilo alır, proteini arttırıp karbonhidratı azaltırsanız, zayıflamaya devam edersiniz.
• Kişinin kilo vermesi için en önemli olan nokta metabolizmayı yormamak ve aktif tutmaktır. Diyet öncesinde sağlık kriterleri mutlaka saptanmalıdır.

KAN TAHLİLİ ÖNEMLİ
• Diyet, kan tahlillerine göre ayarlanmalı. Buna göre; demir eksikliğinin, guatr probleminin, protein eksikliğinin, hiper insülineminin (insülinin çok salgılanması) ya da hipo insülineminin (insülinin az salgılanması) olup olmadığı ve insülin salgısı durumu araştırılarak metabolizmayı aktif tutacak şekilde bir diyet uygulanmalıdır.
• Böylelikle uygulanacak diyet programı ile kişinin ayda dört-altı kilo vermesi sağlıklıdır. Bu nedenle yalnızca diyet reçeteleri alınıp diyet yapılması çok sakıncalıdır.
• Size metabolizma olarak çok yakın olduğunu düşündüğünüz kişinin diyetini bile uygulamayın. Bu evdeki eşiniz bile olabilir. Aynı beslenme programı ona kilo verdirirken, sizin kilo almanıza neden olabilir.
• Diyet yaptınız, dilediğiniz kadar kilo verdiniz ve koruma programına geçtiniz. Koruma programını başarıyla uygularken bir gün aşırı yemek yediniz, içki içtiniz, yani her şeyi fazla kaçırdınız. Çok fazla endişelenmeniz gerekmiyor, çünkü aldığınız bu yağlar vücut tarafından bir anda depolanmıyor. Bunun gerçekleşmesi 24 saat sürüyor.
• Eğer 24 saatten önce, normalde aldığınız su ve protein miktarını bir buçuk katına çıkartıp, karbonhidratı minimuma indirirseniz, yağlanmanın önüne geçebilirsiniz.

ERTESİ GÜN TAVUK
• Yemeği çok kaçırdığınız günün hemen ertesi günü bol miktarda tavuk, et ve balık tüketmenizde fayda var. Bu sayede arada sırada küçük kaçamaklar yapsanız da, hayatınız boyunca ideal kilonuzu koruyabilirsiniz.
• Verilen kiloların vücütta oturması bir yılınızı alır. Bu bir yıl içerisinde beslenmenize dikkat etmeniz gerekir.

ÇOK YEMEK YERSENİZ NELER YAPMALISINIZ?
Her gün genellikle öğle öğünlerinde karbonhidrat alarak hayatınızı ve kilonuzu idare ettiriyorsunuz. Fakat bir gün diyelim ki; kahvaltıya ve öğlen yemeğine davetlisiniz. Akşam da yine abarttınız ve gün içinde üç öğününüzde de karbonhidratlı yiyeceklerden karışık olarak yediniz. Sonuçta günlük almanız gereken karbonhidrat miktarını bir hayli aştınız. Ne yapmalısınız?
• Unutmayın ki, alınan fazla enerjiyi toparlamak mümkün. Alınan fazla enerjinin vücutta yağa dönüşmesi 24 saat alır. Önemli olan ertesi gün üç litre su içmektir. Ayrıca öğlen ve akşam protein ağırlıklıbeslenmelisiniz. Karbonhidratı da yok denecek kadar aza indirirseniz, kilo almazsınız.
• Diyette artırılmış olan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır. Bir gün önce alınan fazla karbonhidrat yağa dönüşmeden vücuttan atılır. Ancak bu aşırı yemeyi sadece haftada bir kez yapabilirsiniz. Biraz önce bahsettiğimiz programı da, aşırı yediğiniz günün hemen ertesi gününde uygulamalısınız.
• Vücuttaki fazla alkolün yağa dönüşmemesi ve vücuttan atılması için üç şey yapılmalıdır. Alkolü vücuttan atan en önemli şey; su, Omega 3, yani balık ve kabak, ıspanak, fasulye gibi yeşil sebzelerdir.

100 GRAM KURUYEMİŞ
• Kuruyemişleri haftada iki defa 50 gram olacak şekilde tüketebilirsiniz. Yani haftada 100 gram kuruyemiş yerseniz, kilo almazsınız. Yalnız bu 100 gram kuruyemişi hafta içine bölmek şartıyla yiyebilirsiniz. Bir oturuşta 100 gram kuruyemiş yemeyin, kilo alırsınız!
• Kızartma yediğinizde kendinizi suçlu hissedip, kilo almaktan korkmayın. Et, sebze ve patates kızartmasını on günde bir yiyebilirsiniz. Yalnız kızartma yediğiniz günün diğer öğünü sebze olmalı. Akşam bol yağlı et ve sebze kızartması yemeği planlıyorsanız, öğleni sebze yemeği ile geçirmelisiniz. Ayrıca o gün üç litre su içmeyi de ihmal etmemelisiniz.

ALKOL SONRASI BÖYLE ARININ!
• Güne üç buçuk litre su içmekle başlayın.
• Sabah: Bir bardak süt ve altı kaşık müsli yiyin.
• Ara: Bir kivi yiyin.
• Öğle: Bir tabak sebze yemeği (kabak, ıspanak, fasulye, brokoli gibi yeşil sebzeler) ve bir dilim çok tahıllı ekmek ve salata yiyin.
• Ara: İki portakal yiyin.
• Akşam: 350 gram balık veya somon ızgara ve yanında bol salata yiyin.
• Ara: Dört kuru kayısı ve bir kivi yiyin.

VERDİĞİNİZ KİLOYU GÜNDE EN AZ DÖRT ÖĞÜN YİYEREK KORUYUN
• Zayıflama döneminde içtiğiniz üç litre suyu, koruma döneminde iki litreye indirebilirsiniz. Ancak daha az su içerseniz, tekrar kilo alabilirsiniz
• Bir günlük beslenmeniz en az dört öğünden oluşmalı. Örneğin sabah, öğle, öğleden sonra, akşam ve gece öğünü olabilir. Hiçbir zaman bütün gün yemek yemeyip sadece akşam öğünü yemek gibi bir hataya düşmeyin.
• Günlük öğününüzde bir öğün karbonhidratlı yiyecek yiyip, diğer öğününüzü de protein ve sebzeyle dengelemelisiniz. Sabah normal kahvaltınızı yaptıktan sonra (iki dilim ekmek, beyaz peynir, zeytin) öğleyin; bir tabak makarna ya da pizza ya da hamburger mönü veya pilav+et gibi karbonhidratlı bir mönü yiyebilirsiniz.
• Öğlen aldığınız karbonhidratı, akşam öğününde; sebze, yoğurt, salata ya da ızgara et, salata ya da balık, salata şeklinde dengelemeniz gerekiyor. Akşam tekrar karbonhidratlı bir yiyecek daha yemeniz doğru olmayacaktır. n Bu programda; haftada sadece iki gün öğle ile akşamı yer değiştirmeyi, yani karbonhidratlı mönüyü akşama, proteinli mönüyü öğleye almayı vücut kaldırabilir. Ara öğünlerde de meyve yenmelidir.


 

evet cnm spor olarak günde 1 saat hızlı tempo yürüyorum..
ardada karın bacak hareketleri yapıyorum..
bu aralar biraz fazla yemeğe başladım mesala dün poğaça ve kurabiye yedim ikişer tane korumada böyle kaçamaklar yer varmıdır arkadaşım..?
 

canım ben kilo verme sürecimde bile herşeyden ama aklına ne gelirse yiyiyordum ama ölçüyü kaçırmamaya dikkat ediyordum.
sana tavsiyem şu kasma kendini ama keşke poğacanı ve kurabiyeyi 1 er adet yeseydin .nasılsa bugün okuduğum zayıflamış bir arkadaşın da yazdığı gibi yediğimiz yiyeceklerin azının da fazlasının da bize vereceği haz tat aynı niye ihtiyacımızdan fazlasını yiyip de kilo alalım ve de kiloya bağlı hastalıklara davetiye çıkararak sağlığımızı tehlikeye atalım değil mi canım?
 

evet cnm haklısın tabii..
buaralar bende bi bıkkınlık oldu işte ama bugün toparladım işte..
teşekkür ederim bilgilerin için...
 
farmasicim o arkadaşın söylediğini uygulayan seneler önce tanıdığım bir bayan vardı beraber biryere gittiğimizde tabakta bir şeyden 2 tane varsa asla ikinciyi yemezdi niye yiyeyimki derdi biri diğerinden farklımı biz arkadaşlarla çok şaşırırdık yaptığına şimdi arada sırada karşılaşıyorum dışarlarda bayanın üç tane çocuğu var hatta geçen senelerde ikiz çocukları oldu bayan hala benim tanıdığım bayan bir gram fazlalığı yok keşke bizde onun gibi yapabilsek.......... bugün yediklerim
uyanınca 1 bardak limonlu sıcak su 1tk keten tohumu
10:00 domat biber maydanoz zeytin peynir 2 dilim çavdar ekmeği 2 şekersiz çay
14.002 kepçe şehriye çorbası
17:00 1.5 tahta kaşık peynirli makarna 1 kepçe şehriye çorbası 1 kepçe karışık komposto
18:00 6 tane çilek 1 tane sunta bisküvi
1.5 lt de su içtim 2ye tamamlıycam inşallah gece yatarkende 1 fincen limonlu beşli çay içicem şimdi netten film izliycem
 
akşam mönüm
1 dilim ekmek
1 kepçe çorba
1 tabak yoğurtlu bakla
1 kepçe haşlanmış yağsız makarna
1 çay kaşığı çokolata..
2 litre su içtim bugün..
 
evet çok doğru tutuum ben bunu..
biri diğerinden farklımı..bencede..
 

işte ben de kilolarımı vermeye çalışırken zaten herşeyden yerim ama az az gün gelir sadece 1 - 2 çatal tadına bakmakla yetinecek seviyeye gelirim diyordum . çok şükür Rabbime bunu uygulayabildiğime inanıyorum mavlicim.çünkü 9.5 aydır bir adet bütün 40 gramlık çikolatayı bütün birşekilde yediğimi hatırlayamadım inan. belki bir sefer yemiştim bilerek isteyerek.
hele bazen çikolata filan aklımın işi bile değil. ama şunu çok iyi biliyorum hiçbirşey yasaklı listemde değil o sebeple de serbest olduğumu bilince de hemen bu joker hakkımı değerlendirme yolunu tercih etmiyorum. Belki de işte bu yüzden ben çok rahat verdim kilolarımı.
Ama kilo verememe konusunda tabiki özel sebepleri olan insanları da gözardı etmemek lazım onlara tavsiyem mutlaka bir uzman yardımı alsınlar ,gerekli tahlil ve kontrollerini yaptırsanlar kendilerinde varolan mevcut durum hakkında bilgi sahibi olup ona göre bir süreç başlatsınlar hayatlarında diyorum.

liste çok şık olmuş afiyet olsun.
 
akşam mönüm
1 dilim ekmek
1 kepçe çorba
1 tabak yoğurtlu bakla
1 kepçe haşlanmış yağsız makarna
1 çay kaşığı çokolata..
2 litre su içtim bugün..

canım listende mevcut olan yiyecekler çok güzel ilk etapta baklıdığında
yalnız birkaç şey yazmak istiyorum.
çorba ne çorbasıydı ?
1 tabak yoğurtlu bakla ama bunu yemek yediğimiz kaşıkların ölçüsüyle verseydin daha net değerlendirebilirdik.
aynı şey yoğurdun ve makarnanın miktarı için de geçerli.
ayrıca ekmek beyaz ekmek mi kepek mi çavdar mı ?
bir de makarna ile ekmek aynı öğünde yan yana ne kadar sağlıklı :26:


ama ben bu yediklerinden oluşan bir akşam menüsü yiyecek olsaydım

makarna yiyeceksem ekmek yemezdim.

o zaman şöyle bir listem olurdu
5-6 yk bakla
4 yk yoğurt
1 kepçe çorba
4 yk makarna
ayrıca domates salatalık yeşil biber de yerdim.


makarna yemiyeceksem de listeden makarnayı çıkarırdım sadece 1-2 dilim ekmek eklerdim.
çikolata miktarın çok güzel
 
Son düzenleme:



sabah kalkınca
10 adet beyaz dut kurusu
1 kuru kayısı
500 ml ılık su

kahvaltı - öğle menüm
1 büyük dilim kepek ekmek
1 yumurta ( tavada tereyağında)
2 dilim kaşar peyniri ( toplamda 2 kk ölçüsündedir)
2.5 tk tahin- pekmez
3 zeytin
2 ceviz
1 domates
1 salatalık
1 yeşil biber
250 ml şekersiz çay


ara: 250 ml su
ara: elma
250 ml su
ara: 2 fındık
200 ml muzlu süt
ara:1 portakal
ara: 1 kare pırasalı börek ( 2 - 2.5 kk kadardır)
200 ml su
8-10 adet cips
ara:1 elma

akşam menüm
3 inegöl köfte
4 yk makarna
3 yk yoğurt
1 domates
1salatalık
1yeşil biber

ara: 250 ml su

ara:1 elma
250 ml su
 

Kiloların sorumlusu ekmek değilmiş meğer!
Normal şartlarda kilo vermek isteyenlerin ilk yaptığı ekmek yemeyi kesmek olurdu. Ya da beyaz ekmek bırakılır kepek ekmeğine geçilirdi.

Kadınlar hâlâ diyet yapıyor ama ekmek sofralardaki saltanatını koruyor. Nasıl mı? Onun yerine pilav sofralardan uzaklaştırılıyor. Peki, gerçekten ekmek pirinç pilavından daha mı masum?
Kırk yıl düşünsek aklımıza getiremez, aklımıza getirsek inanmak istemezdik ama diyet yapan kadınlar artık bile isteye ekmek yiyor. Sadece zayıflamaya çalışanlar değil, formunu korumak isteyen kadınlar da gönül rahatlığı ile koyuyor ekmeği sofralarına. Gözlemesi de çok zor değil aslında. Şöyle birkaç kadının bir araya geldiği bir dost meclisine girin yeter. Hem, bir şey daha dikkatlerinizden kaçmayacaktır: Ekmek yeniyor, olan sulu-salçalı yemeklerimizin değişmez katığı pirinç pilavına oluyor. Çünkü kadınlar arasında dolaşan rivayete göre ekmek daha masum, pilav ona göre daha kaloriliymiş. Dolayısıyla daha çok kilo yaparmış. Bunca yıl boşuna mı ekmeğin günahını aldık bilemiyoruz ama bu düşünceyi destekler nitelikte birçok diyetisyen görüşü var ortalıkta. Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet bölümünden Uzman Diyetisyen Tuğçe Aytulu'ya göre ise pirinç yerine ekmek yemenin kalori kısıtlamasından çok "glisemik indeks" hesabına faydası var. Aytulu, glisemik indeksi yüksek yiyecekleri kısaca; "Kan şekerini hızlı yükselten yiyecekler." olarak tanımlıyor. Pirincin glisemik indeks hesabına faydasını ise şu şekilde açıklıyor: "Günlük beslenmemizde kullandığımız pirinç kabuğu alınıp posadan arındırıldığı için tam tahıllı ekmeklere göre daha hızlı sindirilir ve kan şekerini daha hızlı yükseltir. Özellikle diyabet, insülin direnci, hipoglisemi gibi sağlık problemleri olan kişilerde beslenmede glisemik indeksi düşük gıdaların tercih edilmesi kan şekerinin daha iyi kontrol edilmesini sağlamakta, yine bu kişilerde kilo vermeyi kolaylaştırdığı bilinmektedir." Aytulu'ya göre diyetisyenlerin pirinç yerine ekmeği önermesinin bir sebebi bu. Ancak pilav yerine tercih edilen ekmek beyaz ekmekse kan şekerinin yine hızlı yükseleceğini, beyaz ekmekle pirinç arasında bu açıdan bir fark olmadığını söylüyor. Bu sebeple beyaz ekmek yerine kepekli ya da çavdar ekmeğini tercih etmekte yarar var.

1 dilim ekmek 2-3 çorba kaşığı pilava eş değer
Tuğçe Aytulu pirincin de diğer ekmek alternatifleri gibi karbonhidrat içeren bir gıda olduğunu söylüyor. Yani aslında ekmeğe alternatif olarak zayıflama diyetlerinde bile kullanılabilir. Ancak Aytulu burada bir dilim ekmek yerine yenebilecek pilavın miktarı 2-3 çorba kaşığı kadar olduğuna dikkat çekiyor ve şöyle diyor: "Bu miktar ekmeğin verdiği tokluk düşünüldüğünde pek de doyurucu olmayacaktır (özellikle de Türk halkının yemeği ekmekle yeme alışkanlığı düşünülürse) ve daha çok tüketilecektir." Aytulu'nun ön plana çıkardığı bir diğer nokta ise pilavın ekmekten farklı olarak yağ içerdiği. Günde iki porsiyon pilav yiyen bir kişi ortalama 400 kcal alıyor. Oysa ekmekte yağ yok. Ekmekle pilav arasındaki en önemli fark da zaten pilavın yağ içermesi. Pirinç pilavı ile ekmek arasındaki durum bundan ibaret, tercih sizin

Pirinç lapası gibi tek tip diyetler bazı hastalara zararlı
Diyetisyen Tuğçe Aytulu (Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü): Bazı nişastalı yiyecekler fazla pişirildiğinde, çok sıcak tüketildiklerinde, yanında posa olmadan yendiklerinde (yani sebze, salata vb. şeyler olmadan) daha hızlı sindirilirler. Bu sebeple özellikle insülin direnci olanlar, diyabetliler, kan yağları (trigliseritleri) yüksek olanlar pirinç lapası diyeti gibi tek tip yiyeceğe dayalı moda diyetleri uygulamamalıdırlar. Aslında "moda diyet" olarak adlandırılan bilimsel dayanağı olmayan diyetleri sağlıklı yetişkinler de dahil olmak üzere kimseye önermiyoruz.

 
iyi pazarlar farmasicim arkadaşım senin yöntemin olmasa ben kilo veremezdim zaten Allah senden razı olsun hakkını yemeyeyim diyet listesi uygulamak yapabileceğim en zor şeylerden biriydi ama bu forumda seninle karşılaştım ve zayıflarken yediklerini görünce tamam bende bunu yapabilirim dedim geçen sefer 8 kilo verdim şimdide sabah tartıldım 56.5 olmuşum çok şükür tekrar kilo vermeye başladım ve senin desteğinle vermeyede devam edicem inşallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…