- 9 Ağustos 2021
- 15.363
- 52.581
- 548
- Konu Sahibi Reyhan_98_
-
Valla şu forumda dediğinin haricinde alternatif fikirlere bu denli kapalı sayılı insanlardansınız. Türkiye eğitimi hakkında bir bilginiz yoksa ne denli bu kadar hunharca eğitim sistemimizi savunuyorsunuz ki?
Bir de inceden inceye laf sokmaya çalışıyorsunuz ki, çok komikBen Türkiye’deki Aplus iş insanlarıyla sohbetlerimi örnek verdim. Kimse birbirine ne mezunusun diye sormadı. Aynı ortamlarda bulunduğuma göre demek ki ben de onlardan pekte geri kalmamışım. Elhamdürillah bende ki özgüven az kişide vardır. Ama yeri geldiğinde de öz eleştiri de yapabiliyorum.
Bazı arkadaşlar yazmış zaten. Evde okunan kitaplarla üniversitede doktrin seviyesinde okunan kitaplar arasında çok fark var. Üniversite okumak bir insana sadece bir alanda uzmanlaşmayı öğretmiyor, ayni zamanda bir hayat duruşu ve referans çerçevesi katıyor. İnsanı her anlamda düşünmeye, fikir üretmeye ve bağlantı kurmaya yöneltiyor. Bazı arkadaşlar açıktan okumayı önermiş ama imkanınız varsa bizzat ders sıralarına katılarak üniversite okumayı önereceğim ben. Bunun için geç değil yaşınız henüz çok genç. Tecrübeli ve yaşını almış, kendini akademiye ve bilime adamış hocalardan öğreneceğiniz o kadar çok şey varki. Part time çalışıp okuyabilirsiniz. 4 senelik bir zorluk karşılığında hem geleceğinizi garanti altina almış hemde üniversite okuyarak bir derece kazanmış olursunuz. Bunu fabrika çalışanlarını kucumsedigim için söylemiyorum yanlış anlamayın. Okumanın insana neler kattığını bildiğim için söylüyorum. Böyle bir şansınız varsa kaçırmayın.
Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Dikkate alacağım. Ama işte hayat şartları bazen önceliğimiz kendimiz olamıyoruz. Maddiyat önce geliyor. Sosyalleşmek istiyorum o yüzden dil kursu iyi bi yer olabilir diye düşünüyorum. Yaşım çok küçük tabi. Birde meslek kursları oluyor. Böyle güzellik uzmanı olunuyor kaş göz yapan kişiler. Onunda sertifikasını alayım diyorum. Estetisyenlik vs o tarz kişiler de iyi maaş alıyor. Yani kendime göre bi yol çizmeye çalışıyorum. Hiç olmazsa meslek kursuna giderim bi zanaatim olur diye düşünüyorum. Kendimi fabrikayla sınırlandırmadım.Kimse konu sahibini küçümsememiş ki. Kendi kaygısı. Aklı başında, Türkiye şartlarını bilen her birey de küçümsemez zaten. Doktor olup öğretmenleri küçümseyenleri de gördüm konu sahibi. Yani mesele eğitim değil aslında, kişinin görgüsü.
Okumanın kime ne zararı olmuş ki zaten. Fakat ülkemizdeki bu istihdamsızlık ciddi bir problem. Çoğu arkadaşım ya mağazada ya garson ya benim gibi fabrikada veya işsiz. Üzücü ama gerçek. Üniversiteye bir sürü öğrenci girmesi olmamalı amaç bence hakedenin girmesi lazım. Fakat yol geçen hanı gibi barajı geçen giriyor bu yönü çok saçma. Annemlerin 90 lar zamanı 80 lerde falan üniversite okumak büyük bir ayrıcalıkmış. Keşke o zamanlarda doğsaydım diyorum.Herkes üniversiteler çöp demiş neden pardon ? Bir arkadaşım doğudaki bir üniversitede okudu şu an Danimarka'da hoca kendini geliştirdi anadili gibi İngilizce'si var. Akrabam baya dağ başındaki üniversitelerden birinden bilgisayar muh okudu en köklü bankalardan birinde yazılımcı yakın zamanda istifa edip yurt dışına gidecek.
Benim üniversitem dünya sıralamasında 21. ve bana kattıkları paha biçilemez. Üniversite bir kültürdür arkadaşlar . Dağ başındakine de gitseniz size vizyon kazandırır evet maddi zorluk çekersin belki başlarda mühendislerin doktorların hali ortada ama aklı ve vizyonu olan insan en sonunda çok daha konforlu yaşayacaktır. Sistemli bir biçimde ülkede aman üniversite okudu da noldu saldırısı var ülkede. Gelişmeyi bu kadar aşağılayan ülkelerin sonunun çok iyi olacağını düşünmüyorum
Anlıyorum. Ayriyeten özel durumlarımda var. Ailemin haberi olmayan durumlar. İki kez intihar girişiminde bulundum ve psikolojik destek almam gerekiyor. O yüzden seans içinde gene para lazım. Ailemin haberi yok bunlardan. Anlatsam da gülerler. Yani buraya çok yazmak istemedim acıtasyon yapma derler diye ama ruhsal sağlığım iyi değil. Arada ataklarım oluyor. Anlık gelen davranışlar bunlar. Kurtulma ve rahatlama isteği üzerine. Yani yarın öbür gün aranızda olamayadabilirim. Ruhsal sağlığımı toplayamazken sağlıklı düşünmediğim zamanlarda olabilir değil mi?Açıktanda olsa üniversite bitir yani bu devirde üni mezunu olmak çok zor değil.. 23 yaşında biri lise mezunuyum dese bende önyargı ile yaklasiirim. . artık eskisi gibi zor değil çünkü.
Evet eğitim yönünden zayıf olsa bile gençlerin ailelerinden ayrı kalıp hayata atılmalari yönünden önemli olduğunu düşünüyorumOkumanın kime ne zararı olmuş ki zaten. Fakat ülkemizdeki bu istihdamsızlık ciddi bir problem. Çoğu arkadaşım ya mağazada ya garson ya benim gibi fabrikada veya işsiz. Üzücü ama gerçek. Üniversiteye bir sürü öğrenci girmesi olmamalı amaç bence hakedenin girmesi lazım. Fakat yol geçen hanı gibi barajı geçen giriyor bu yönü çok saçma. Annemlerin 90 lar zamanı 80 lerde falan üniversite okumak büyük bir ayrıcalıkmış. Keşke o zamanlarda doğsaydım diyorum.
Yoo alternatif fikirlere kapalı değilim, mantıksız fikirlere kapalıyımValla şu forumda dediğinin haricinde alternatif fikirlere bu denli kapalı sayılı insanlardansınız. Türkiye eğitimi hakkında bir bilginiz yoksa ne denli bu kadar hunharca eğitim sistemimizi savunuyorsunuz ki?
Bir de inceden inceye laf sokmaya çalışıyorsunuz ki, çok komikBen Türkiye’deki Aplus iş insanlarıyla sohbetlerimi örnek verdim. Kimse birbirine ne mezunusun diye sormadı. Aynı ortamlarda bulunduğuma göre demek ki ben de onlardan pekte geri kalmamışım. Elhamdürillah bende ki özgüven az kişide vardır. Ama yeri geldiğinde de öz eleştiri de yapabiliyorum.
Garsonluğu küçümseme. İyi bir yerde garson olursan maaşından daha fazla bahşiş kazanırsın. İstanbul’daki, Bodrum’daki pek çok restaurantın sahibi garsonluktan gelmedir. Müthiş bir çevren olur zaman içinde. Aynı şekilde iyi bir mağazada tezgahtar olmakta güzel bir seçenek. Hande Yener bu sayede Sezen Aksu ile tanışmış. Ronaldo karısı ile çalıştığı mağazada tanışmış.Çoğu arkadaşım ya mağazada ya garson ya benim gibi fabrikada veya işsiz.
Fakat üniye sevgili yapmaya gidiyorlar tarzı muhabbetiniz malesef çok talihsiz.
Türkiyedeki üniler hakkinda fazla bilgi sahibi değilim,
Konuda üniversiteler hakkında konuşuyoruz. Sizin fazla bilgi sahibi olmadıklarınız.Ayrıca Türkiyedeki üniler hakkında fazla bilgim yok dedim, bu genel eğitimi hakkında bir bilgimin olmadığını size nasıl düşündürtü anlamadım
Varlığınızdan bu konuda haberdar oldum. Ne gibi bir yaram olabilir. Ay ne çok kendinize önem veriyorsunuz. Kıymetli zamanımı daha fazla harcayamayacağım. Göz ardı ediyorum sizi.İnceden laf soktuğumu düşünmeniz ise çok ilginç hiç öyle bir niyetim yoktu ama o şekilde algıladıysanız sanırım var sizin de bazı yaralarınız.
Anlıyorum. Ayriyeten özel durumlarımda var. Ailemin haberi olmayan durumlar. İki kez intihar girişiminde bulundum ve psikolojik destek almam gerekiyor. O yüzden seans içinde gene para lazım. Ailemin haberi yok bunlardan. Anlatsam da gülerler. Yani buraya çok yazmak istemedim acıtasyon yapma derler diye ama ruhsal sağlığım iyi değil. Arada ataklarım oluyor. Anlık gelen davranışlar bunlar. Kurtulma ve rahatlama isteği üzerine. Yani yarın öbür gün aranızda olamayadabilirim. Ruhsal sağlığımı toplayamazken sağlıklı düşünmediğim zamanlarda olabilir değil mi?
Önce sağlık reyhancım, üniversitesiteyi yine okursun yaşın çok genç .mesela tarih okuyabilirsin , daha çok bilgiye sahip olursun böylece..Allah yardimcin olsunAnlıyorum. Ayriyeten özel durumlarımda var. Ailemin haberi olmayan durumlar. İki kez intihar girişiminde bulundum ve psikolojik destek almam gerekiyor. O yüzden seans içinde gene para lazım. Ailemin haberi yok bunlardan. Anlatsam da gülerler. Yani buraya çok yazmak istemedim acıtasyon yapma derler diye ama ruhsal sağlığım iyi değil. Arada ataklarım oluyor. Anlık gelen davranışlar bunlar. Kurtulma ve rahatlama isteği üzerine. Yani yarın öbür gün aranızda olamayadabilirim. Ruhsal sağlığımı toplayamazken sağlıklı düşünmediğim zamanlarda olabilir değil mi?
Bak başka bir örnek vereyim. Gülden Yılmaz, koton’ların sahibi. Onunla da Alphan aracılığıyla tanıştım. O aralar Koton Outlet’ler vardı. Zeytinburnu Olivyum Şubesine gittim ben. Her yer her yerde. Kıyafetler yerlerde. Aradığını bulamıyorsun. Kabinler pislik içinde. Kadın bütün şubelerini takip edemez. Başlarına müdür koyuyor, onların insiyatifine bırakıyor.
Olivyum’da fotograf çektim. Gülden’e dedim “Bu Olivyum Şubesi çok düzensiz. Kapasitesinden fazla kıyafet koymak yerine daha az koyun. Temizliğini kontrol etsinler” filan. Kadın bana müteşekkir oldu.
Hayatta kendi fırsatını kendin yaratırsın. İyi bir gözlemci olduğun sürece.
Neyi anlatmamı istersiniz? sohbetim olmayan A101’deki lise mezunu kasiyeri mi?Konu da maşallah kendinizi övme konunuz olmuş askskslqdjsjh tamam sensin tamam
Konu sahibi bak aklıma şimdi başka bir örnek daha geldi. Titanic’lerin sahibi Muzaffer aygün var. 5 kardeş bunlar. İstanbul’da senede bir Emitt fuarı kurulur. Turizm sektörü çalışanları katılır. Ben fuara gittim. Titanic’in standını buldum. Muzaffer aygün ve oğlu ordaydı. Kendimi tanıttım. Bizimde Antalya’da butik otelimiz olduğunu ama benim hiçbir tecrübem olmadığından bahsettim. Endişelerimi anlattım. Biraz konuştuk ve bana şahsi numarasını verdi.Herkese merhaba. Ben 23 yaşındayım lise mezunuyum. Kitap okuyorum, tarih tartışmayı çok severim. Sosyal medya kullanmayı bıraktım,sadece kitap okumaya verdim kendimi. Olabildiğince okumaya çalışıyorum. Cahil kalmamak için. Dil kursuna yazılıcam almanca öğrenmek istiyorum veya fransızca. Üniversiteye maddi sebeplerden ötürü gidemedim. Şuan fabrikada çalışıyorum, kendi paramı kazanıyorum. Kimsenin eline bakmıyorum ama fabrikada çalıştığımı söyleyemiyorum kimseye. Böyle alt sınıfmışım muamelesi görmekten korkuyorum. Cahil biri olduğumu düşünmüyorum inanın üniversite okuyan ama sadece sevgili yapmak için giden arkadaşlarım dolu var. Nedense bu konuda çok çekingenim.
Ay tüh bu gece uyku tutmaz beni dahaKonuda üniversiteler hakkında konuşuyoruz. Sizin fazla bilgi sahibi olmadıklarınız.
Varlığınızdan bu konuda haberdar oldum. Ne gibi bir yaram olabilir. Ay ne çok kendinize önem veriyorsunuz. Kıymetli zamanımı daha fazla harcayamayacağım. Göz ardı ediyorum sizi.
Neyi anlatmamı istersiniz? sohbetim olmayan A101’deki lise mezunu kasiyeri mi?
Ay tüh bu gece uyku tutmaz beni daha
Ay hayatım kurtulcaktı deseneSeni sevseydi Facebook genel merkezinde Mark Zuckerberg’le laflarken bak KK’da böyle zeki üyeler var gel değerlendiremim derdi laf arasında. Twitter’ da Elon’la da olabilirdi kaybettin bak
Sen kendi kendine bu muameleyi yapıyorsun. Cekinilecek bir şey yok. Cahil kalmamak için diye yazmışsın ama çok abartilcak bir durumunda yok. Sokağa çıksan kim yabancı dil biliyor? Bilse ne kadar kullanabiliyor? Heves isteğin varsa yap. Sosyal medya kullanmak seni cahil yapmaz. Kullanmamak da sofistike yada alim yapmaz. Bence açıktan üniversite oku. Çoğu problemini çözer.Herkese merhaba. Ben 23 yaşındayım lise mezunuyum. Kitap okuyorum, tarih tartışmayı çok severim. Sosyal medya kullanmayı bıraktım,sadece kitap okumaya verdim kendimi. Olabildiğince okumaya çalışıyorum. Cahil kalmamak için. Dil kursuna yazılıcam almanca öğrenmek istiyorum veya fransızca. Üniversiteye maddi sebeplerden ötürü gidemedim. Şuan fabrikada çalışıyorum, kendi paramı kazanıyorum. Kimsenin eline bakmıyorum ama fabrikada çalıştığımı söyleyemiyorum kimseye. Böyle alt sınıfmışım muamelesi görmekten korkuyorum. Cahil biri olduğumu düşünmüyorum inanın üniversite okuyan ama sadece sevgili yapmak için giden arkadaşlarım dolu var. Nedense bu konuda çok çekingenim.
Ben böyle düşünmüyorum ama malesef dediğin her şey gerçek. Bizzat yaşadım benzer bir sey. Ama algı diye yazmışsınız. Bu sadece algı.. insanlar çok sığ ne yazik ki.almayanda garsonla fabrika işçisiyle evlenseniz de kendi türk çevreniz hariç kimsenin umru bile olmaz zaten
ama tr'de durum farklı yani şimdi desek ki ayy popom hiç öyle şey olur mu, e bu doğru değil ki. gayet de bu ülkde böyle bir kast sistemi var.
ha bu arada mesela muhasebede çalışan kızlar kargoculara asla pas vermiyor filan (fabrika işçisiyle iş zamanı yan yana gelmiyor ama kargocu hergün paket getiriyor ya)
la muhasebedeki kızın aldığı 6k (o zamanlar asgari ücret 5.5)
kargocu 10k'dan aşağı almıyor her fazla mesaisini de ekstra alıyor. ofisler bölgesinde de çalıştığı için tertemiz çalışıyor koşturmadan.
muhasebedekilere c.tesi çalışacaksın deniyor eşşek gibi çalışıyor ne mesai ne bir şey
ama efenim o kargocu, alt sınıftan.
kargocu da üniversite mezunu bu arada
olay sadece üni değil yani. bim'de kasiyer olmak da alt sınıf mesela burada ama hepsi üniversite mezunu, anlatabiliyor muyum?
bizim toplumda ofis çalışanı olmak (aldığın 3 kuruş bile olsa) üst kast algısı veriyor. hele adı departman sorumlusu asistanı filan olursa vuhuuu -ama aldığı asgari + bin lira.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?