Fabrikada çalışıyorum diye alt sınıf mı oluyorum?

Herkes üniversiteler çöp demiş neden pardon ? Bir arkadaşım doğudaki bir üniversitede okudu şu an Danimarka'da hoca kendini geliştirdi anadili gibi İngilizce'si var. Akrabam baya dağ başındaki üniversitelerden birinden bilgisayar muh okudu en köklü bankalardan birinde yazılımcı yakın zamanda istifa edip yurt dışına gidecek.

Benim üniversitem dünya sıralamasında 21. ve bana kattıkları paha biçilemez. Üniversite bir kültürdür arkadaşlar . Dağ başındakine de gitseniz size vizyon kazandırır evet maddi zorluk çekersin belki başlarda mühendislerin doktorların hali ortada ama aklı ve vizyonu olan insan en sonunda çok daha konforlu yaşayacaktır. Sistemli bir biçimde ülkede aman üniversite okudu da noldu saldırısı var ülkede. Gelişmeyi bu kadar aşağılayan ülkelerin sonunun çok iyi olacağını düşünmüyorum

Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Dikkate alacağım. Ama işte hayat şartları bazen önceliğimiz kendimiz olamıyoruz. Maddiyat önce geliyor. Sosyalleşmek istiyorum o yüzden dil kursu iyi bi yer olabilir diye düşünüyorum. Yaşım çok küçük tabi. Birde meslek kursları oluyor. Böyle güzellik uzmanı olunuyor kaş göz yapan kişiler. Onunda sertifikasını alayım diyorum. Estetisyenlik vs o tarz kişiler de iyi maaş alıyor. Yani kendime göre bi yol çizmeye çalışıyorum. Hiç olmazsa meslek kursuna giderim bi zanaatim olur diye düşünüyorum. Kendimi fabrikayla sınırlandırmadım.

Okumanın kime ne zararı olmuş ki zaten. Fakat ülkemizdeki bu istihdamsızlık ciddi bir problem. Çoğu arkadaşım ya mağazada ya garson ya benim gibi fabrikada veya işsiz. Üzücü ama gerçek. Üniversiteye bir sürü öğrenci girmesi olmamalı amaç bence hakedenin girmesi lazım. Fakat yol geçen hanı gibi barajı geçen giriyor bu yönü çok saçma. Annemlerin 90 lar zamanı 80 lerde falan üniversite okumak büyük bir ayrıcalıkmış. Keşke o zamanlarda doğsaydım diyorum.

Açıktanda olsa üniversite bitir yani bu devirde üni mezunu olmak çok zor değil.. 23 yaşında biri lise mezunuyum dese bende önyargı ile yaklasiirim. . artık eskisi gibi zor değil çünkü.

Açıktanda olsa üniversite bitir yani bu devirde üni mezunu olmak çok zor değil.. 23 yaşında biri lise mezunuyum dese bende önyargı ile yaklasiirim. . artık eskisi gibi zor değil çünkü.
Anlıyorum. Ayriyeten özel durumlarımda var. Ailemin haberi olmayan durumlar. İki kez intihar girişiminde bulundum ve psikolojik destek almam gerekiyor. O yüzden seans içinde gene para lazım. Ailemin haberi yok bunlardan. Anlatsam da gülerler. Yani buraya çok yazmak istemedim acıtasyon yapma derler diye ama ruhsal sağlığım iyi değil. Arada ataklarım oluyor. Anlık gelen davranışlar bunlar. Kurtulma ve rahatlama isteği üzerine. Yani yarın öbür gün aranızda olamayadabilirim. Ruhsal sağlığımı toplayamazken sağlıklı düşünmediğim zamanlarda olabilir değil mi?

Evet eğitim yönünden zayıf olsa bile gençlerin ailelerinden ayrı kalıp hayata atılmalari yönünden önemli olduğunu düşünüyorum

Siz maddi imkansizliktan bahsetmiştiniz. Bu aralar çok fazla açıköğretimden devlete alım var. Ya da belediyelerde kurslara gidip yine belediye kurs açarak hoca olma ihtimali var bunları değerlendirebilirsiniz

Yoo alternatif fikirlere kapalı değilim, mantıksız fikirlere kapalıyım
Ayrıca Türkiyedeki üniler hakkında fazla bilgim yok dedim, bu genel eğitimi hakkında bir bilgimin olmadığını size nasıl düşündürtü anlamadım ama kaç sene çocuklarım Türkiye de okula gittiler. Türkiyede kiminle sohbet ettiğinizi de aslında hiç merak etmedim, zira bu tarz şeyler ile hava atmaya yada ortam yaratmaya kalkışan insanlar hakkındaki düşüncem belli, ama bu onların özgüvenli olması ile ilgili değil.
İnceden laf soktuğumu düşünmeniz ise çok ilginç hiç öyle bir niyetim yoktu ama o şekilde algıladıysanız sanırım var sizin de bazı yaralarınız.

Çoğu arkadaşım ya mağazada ya garson ya benim gibi fabrikada veya işsiz.
Garsonluğu küçümseme. İyi bir yerde garson olursan maaşından daha fazla bahşiş kazanırsın. İstanbul’daki, Bodrum’daki pek çok restaurantın sahibi garsonluktan gelmedir. Müthiş bir çevren olur zaman içinde. Aynı şekilde iyi bir mağazada tezgahtar olmakta güzel bir seçenek. Hande Yener bu sayede Sezen Aksu ile tanışmış. Ronaldo karısı ile çalıştığı mağazada tanışmış.
Güzellik uzmanlığı son çaren olsun. Uzmanlaşman için çok sene lazım.
Yemek yapmaya becerikli isen aşcılık üzerine yoğunlaş. Aşcılar bir işletmede müdürden sonra en çok kazanan insanlardır.

Fakat üniye sevgili yapmaya gidiyorlar tarzı muhabbetiniz malesef çok talihsiz.
Türkiyedeki üniler hakkinda fazla bilgi sahibi değilim,
Ayrıca Türkiyedeki üniler hakkında fazla bilgim yok dedim, bu genel eğitimi hakkında bir bilgimin olmadığını size nasıl düşündürtü anlamadım
Konuda üniversiteler hakkında konuşuyoruz. Sizin fazla bilgi sahibi olmadıklarınız.
İnceden laf soktuğumu düşünmeniz ise çok ilginç hiç öyle bir niyetim yoktu ama o şekilde algıladıysanız sanırım var sizin de bazı yaralarınız.
Varlığınızdan bu konuda haberdar oldum. Ne gibi bir yaram olabilir. Ay ne çok kendinize önem veriyorsunuz. Kıymetli zamanımı daha fazla harcayamayacağım. Göz ardı ediyorum sizi.

Önce sağlık reyhancım, üniversitesiteyi yine okursun yaşın çok genç .mesela tarih okuyabilirsin , daha çok bilgiye sahip olursun böylece..Allah yardimcin olsun

Konu da maşallah kendinizi övme konunuz olmuş askskslqdjsjh tamam sensin tamam

Konu sahibi bak aklıma şimdi başka bir örnek daha geldi. Titanic’lerin sahibi Muzaffer aygün var. 5 kardeş bunlar. İstanbul’da senede bir Emitt fuarı kurulur. Turizm sektörü çalışanları katılır. Ben fuara gittim. Titanic’in standını buldum. Muzaffer aygün ve oğlu ordaydı. Kendimi tanıttım. Bizimde Antalya’da butik otelimiz olduğunu ama benim hiçbir tecrübem olmadığından bahsettim. Endişelerimi anlattım. Biraz konuştuk ve bana şahsi numarasını verdi.
Yani işin özü kendi şansını kendin yaratırsın. Ama girişken olacaksın.
Antalya’da sezonda turizmde çok personel açığı oluyor. Lojmanlı bir otelde çalışıp, güzel paralar kazanabilirsin. Kat görevlisi, bulaşıkcı, komi… gibi pozisyonlardan başlarsın. Fiziğin düzgünse iyi bir restaurantta kapı karşılama hostesi olabilirsin.

Ay tüh bu gece uyku tutmaz beni daha

Neyi anlatmamı istersiniz? sohbetim olmayan A101’deki lise mezunu kasiyeri mi?

Siz şimdi burada A101’de çalışmayı mı yoksa lise mezunu olanları mı gömdünüz? En sevmediğim insan tipisiniz gerçekten, ama babası ama kocası sayesinde hasbelkader bir statü kazanmış ama halen buram buram hazmedemedim diye bağıran.

Seni sevseydi Facebook genel merkezinde Mark Zuckerberg’le laflarken bak KK’da böyle zeki üyeler var gel değerlendiremim derdi laf arasında. Twitter’ da Elon’la da olabilirdi kaybettin bak
Ay hayatım kurtulcaktı desene
Facebookun kapısında güvenlik bile olurdum belki
Hayatımın fırsatını kaçırdım şuan yıkıldım gerçekten

Sen kendi kendine bu muameleyi yapıyorsun. Cekinilecek bir şey yok. Cahil kalmamak için diye yazmışsın ama çok abartilcak bir durumunda yok. Sokağa çıksan kim yabancı dil biliyor? Bilse ne kadar kullanabiliyor? Heves isteğin varsa yap. Sosyal medya kullanmak seni cahil yapmaz. Kullanmamak da sofistike yada alim yapmaz. Bence açıktan üniversite oku. Çoğu problemini çözer.

Ben böyle düşünmüyorum ama malesef dediğin her şey gerçek. Bizzat yaşadım benzer bir sey. Ama algı diye yazmışsınız. Bu sadece algı.. insanlar çok sığ ne yazik ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…