• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fabrikada çalışıyorum diye alt sınıf mı oluyorum?

Valla panpa bana kalırsa insan insandır, bizim toplumda da geçer tek akçe var o da para. Para varsa görmemiş amca da, kaka renkli saçlı sonradan görme karısı da, gürültücü sımarık çocukları da bey/hanım/küçük (bey|hanim) oluveriyor ... kısacası Türkiyede varsa yoksa para o kadar.

O yüzden bizim toplumun zırvalarını boşver de şimdi, sen hayatta ne yapmak istiyorsun? Fabrikada sonsuz kadar çalışamazsın, bir noktada yaşlandın diye işten çıkarırılar. Madem hayata erken atıldın, fabrikada da işin var neden bu işi kendini finanse etmek için kullanmıyorsun? Part timea geç üniversiteye hazırlan derim, uzun soluklu kariyerler diplomasız olmuyor. El becerin varsa tasarım okuyabilirsin nesela, sermyen de varsa kendi işletmeni sonra da fabrikanı açarsın belki? Bir noktadan fabrikadan ayrılmaya bakmalısın bence.

Son düzenleme:
O sınava girip, tarihleri takip edip, kayıt yaptırmak bile fark ediyor.hiç mi üniversiteden daha düşük eğitim seviyesinde insanlara denk gelmediniz.okumayı yazmayı bile bilmiyorlar. Kafa o kadar boş ki konuşacak konu bile bulamıyorlar.
Mesajın başını okudum, tam cevabı yapıştıracaktım ki devamı geldi 😂😂. Olmuyor bacım nerede gezersen gez, hangi kitabı okursa oku, hangi kursa, hocaya gidersen git, hiçbir zaman düzenli eğitim hayatı gibi olmuyor.olmuyor yani. ne varsa bu okullarda öyle sihirli bir etkisi var.başka hiçbir şey yerini dolduramıyor.

Lise egitimi ülkede iyi değil demek ki ferhans. Bu açığı da her üniversite kapatamaz, kapatmıyor. Yani unv bile yetersizken diploma önemsiz diyemeyiz tabi ki.

Üniversiteden daha düşük eğitim seviyesinde insana denk geldim ben. 😃
Annem lise mezunu. Liseden anadil dahil 3 dil bilerek mezun olmuş. En azindan senden daha çok ülke, kültür gördüğüne ve konuşacak konusu olduguna eminim. 🙄

Lise egitimi ülkede iyi değil demek ki ferhans. Bu açığı da her üniversite kapatamaz, kapatmıyor. Yani unv bile yetersizken diploma önemsiz diyemeyiz tabi ki.

Üniversiteden daha düşük eğitim seviyesinde insana denk geldim ben. 😃
Annem lise mezunu. Liseden anadil dahil 3 dil bilerek mezun olmuş. En azindan senden daha çok ülke, kültür gördüğüne ve konuşacak konusu olduguna eminim. 🙄

Ferhansın tek konusu var, onu da kimseye kaptırmaz annen de o konuda muhtemelen yaya kalır Cirilla :sampiyon: Ferhansa meydan okumyaın bitersinizzzzzzzzzzzzzzzzzz

Türkiye de üniversite okumak artık bit eğitim seviyesi ya da statü belirtisi değil. Her yerde abidik gubidik üniversiteler açıldı. Devlet üniversitelerinin çoğunun akademik donanımı yerlerde özel üniversiteler zaten sürücü kursu gibi yerler. O yüzden hiiiiç kendine dert etme. Ayrıca fabrika çalışanı da kalifiye çalışandır bunu küçümseyen insan cidden cahildir

Benim okuduğum okul Başkent Üniversitesi Halkla İlişkiler bana bir şey katmadı. Yüksek lisansla beraber ona harcadığım vakti iş hayatına kullansaydım benim için daha faydalı olurdu. En nihayetinde babamızın işini yapıyoruz.
Bu babamın en yakın arkadaşı. Liseyi belki tamamlamıştır, belki tamamlamamıştır. Fransa’da fabrika açıyor şimdi. Allah eğer bir kuluna üstün bir zeka vermişse zaten her şekilde ortaya çıkarır. Benim etrafımda çok var. İlk eşimin ilk patronu Vedat Yakupoğlu. Askeriyeye bot yapıyor. 1400 kişi çalışıyordu yanında. O da maksimum lise mezunudur. Eşim endüstri mühendisiydi. Onun fabrikasına üretim bandı kurdu. Maksimum verimi nasıl sağlarız diye.
Konu sahibi çalıştığın fabrika ne üzerine. Onun hakkında güncel sektörel haberleri takip et. Söylersen bende sana yardımcı olurum.
Lise mezunları birşey beceremez, hayatda biryere gelmez diyen olmadı ki? Yada lise mezunu zekasız diyende olmadı.
Fabrika açan ila üni mezunudur diyende yok hata birçok fabrika sahibi kendisi daha düşük eğitim seviyesine sahipken yanında yüzlerece üni mezunu çalıştırdığını hepimiz biliyoruz.
Ama bundan banane? Bilmem kim okumamış ama fabrika kurmuş olabilir benim babamda keza öyle. Ama örnek verirken birde üniyi üzerine masteri dünyanın en iyi ünilerinde bitiren bisürü CEO lar var, onları niye örnek göstermiyoruz?
Eğitiminiz size kattığı birşeyler mutlaka olmuştur, aksi takdirde üniye başlarken ki haliniz ile çıkarken haliniz aynı kaldıysa bu daha çok sizden kaynaklıdır. Okula veya bölümle alakalı değildir.

Lise mezunları birşey beceremez, hayatda biryere gelmez diyen olmadı ki? Yada lise mezunu zekasız diyende olmadı.
Fabrika açan ila üni mezunudur diyende yok hata birçok fabrika sahibi kendisi daha düşük eğitim seviyesine sahipken yanında yüzlerece üni mezunu çalıştırdığını hepimiz biliyoruz.
Ama bundan banane? Bilmem kim okumamış ama fabrika kurmuş olabilir benim babamda keza öyle. Ama örnek verirken birde üniyi üzerine masteri dünyanın en iyi ünilerinde bitiren bisürü CEO lar var, onları niye örnek göstermiyoruz?
Eğitiminiz size kattığı birşeyler mutlaka olmuştur, aksi takdirde üniye başlarken ki haliniz ile çıkarken haliniz aynı kaldıysa bu daha çok sizden kaynaklıdır. Okula veya bölümle alakalı değildir.
Aynı şekilde üniversite mezunlarının hepsine de boş diyen olmadı 😉 En başta da dedim. Türkiye’de üniversite çöplüğü var. Adam akıllı üniversite sayısı 10’u geçmez.

Aynı şekilde üniversite mezunlarının hepsine de boş diyen olmadı 😉 En başta da dedim. Türkiye’de üniversite çöplüğü var. Adam akıllı üniversite sayısı 10’u geçmez.
Türkiyedeki üniler hakkinda fazla bilgi sahibi değilim, ama sizin çöp diye tabir ettiğiniz bir üniden mezun olunması lise mezunu olmaktan iyidir yinede.

Kız kardeşim fabrikada çalışıyor, benim çalışma alanım' mezuniyet bölümüme göre ' fabrika. İkimizde üniversite mezunuyken bizim alanımız fabrika iken siz neden utanasınız? Neden alt sınıf olarak algılıyorsunuz ki kendinizi ? kurumsal bir yerde çalışıp asgari ücret aldığınızda üst sınıf olmayacaksınız ki fabrikada alt sınıfa giresiniz. Siz kendinizi bu konuma koyarsanız, herkes sizi o konuma koyar.

Türkiyedeki üniler hakkinda fazla bilgi sahibi değilim, ama sizin çöp diye tabir ettiğiniz bir üniden mezun olunması lise mezunu olmaktan iyidir yinede.
Şuan bim tarzı köklü marketler dahi üniversite mezunu arıyor. Çok değil 7 8 yıl önceki kafam olsaydı, okumak yerine iş öğrenirdim. Diplomam dışında çok fazla sertifikalarım var almadığım seminerler kalmadı. Eşim sadece lise mezunu, ben 15 alıyorsam kendisi 40 bin kazanıyor. Bir doktorla nerdeyse aynı ücreti alıyor. Okumakta değil keramet, kendini geliştirmekte.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Linçlemek yerine yol gösterenlerede teşekkür ederim. Maddi açıdan zorlandığımız için süslenip gitmeyi bende çok isterdim inanın. Herkesin arkasında duran babası yok,herkes aynı ailede büyümüyor. Detayları göz ardı etmeyin lütfen. Elimden geldiğince dünya klasiklerinden okuyorum. Tarih araştırıyorum. Merak ediyorum sürekli. İstediğin kadar oku araştır zır cahilsin gene de yaftalamasınıda kabul etmiyorum. Daha kitap okumamış kapağını açmamış sırf ortam için giden biriyle de kendimide bir tutmam zaten merak etmeyin.
Niyetim sizi kırmak asla değildi
Fakat üniye sevgili yapmaya gidiyorlar tarzı muhabbetiniz malesef çok talihsiz. Herkes aynı şansa sahip olmaması üzücü ama bu o şansa sahip olanların oraya koca bulmaya gidiyorlar diye söylemleriniz yalnış, mesela ozamanlar sevgili yapmak isteseydim gidicem son ortam okul ortamı olurdu benim.
Kitap okumamış, kapağını açmamış birisinin üniye gidebilecek yada orayı bitirebilecek olmasını hala savunmanız nekadar bu konuda bilgisiz olduğunun da ıspatı
Kendinizi geliştirtiyor olmanız sizin adınıza çok güzel, umarım hayat size istediğinizi verir

Niyetim sizi kırmak asla değildi
Fakat üniye sevgili yapmaya gidiyorlar tarzı muhabbetiniz malesef çok talihsiz. Herkes aynı şansa sahip olmaması üzücü ama bu o şansa sahip olanların oraya koca bulmaya gidiyorlar diye söylemleriniz yalnış, mesela ozamanlar sevgili yapmak isteseydim gidicem son ortam okul ortamı olurdu benim.
Kitap okumamış, kapağını açmamış birisinin üniye gidebilecek yada orayı bitirebilecek olmasını hala savunmanız nekadar bu konuda bilgisiz olduğunun da ıspatı
Kendinizi geliştirtiyor olmanız sizin adınıza çok güzel, umarım hayat size istediğinizi verir
Önce övüp sonra gömmenizde sizin doğru sözünüzün celladı oluyor ve baltalıyor. O yüzden sizi ciddiye alamıyorum teşekkürler.

Şuan bim tarzı köklü marketler dahi üniversite mezunu arıyor. Çok değil 7 8 yıl önceki kafam olsaydı, okumak yerine iş öğrenirdim. Diplomam dışında çok fazla sertifikalarım var almadığım seminerler kalmadı. Eşim sadece lise mezunu, ben 15 alıyorsam kendisi 40 bin kazanıyor. Bir doktorla nerdeyse aynı ücreti alıyor. Okumakta değil keramet, kendini geliştirmekte
Peki sizi iş öğrenmek için engelleyen nedir?
Diplomanızmı?

Önce övüp sonra gömmenizde sizin doğru sözünüzün celladı oluyor ve baltalıyor. O yüzden sizi ciddiye alamıyorum teşekkürler.
Ben yorumum da sizi ne övdüm ne de gömdüm
Neyse onu söylüyorum. Gerçeklerin acı olması gibi bir kötü huyları var ne yazik ki.
Ciddiye alıp almamanız ise umrumda değil.
Rica ederim.

Pr

Peki sizi iş öğrenmek için engelleyen nedir?
Diplomanızmı?
bıkmışlık, yorulmuşluk. Şuan birçok yer bile tecrübe ararken, yetiştireceği elemanların yaşını bile küçük tutarken zor. Olabildiğince katmaya çalışıyorum kendime birşeyler, e ticareti öğrendim, ticareti vs. Satışı öğrendim ancak hevesim yok. Kendi mesleğimi yapmamayı üstüne boşuna okumuşluk hissi ile değil iş öğrenmek sabaha uyanasım dahi gelmiyor.

işini sormadıkları sürece bahsetme sorarlarsa da geçiştir asla alt sınıf insan değilsin onu geç sen kendini başta yüceltmen lazım ki başkalarıda seni öyle görsün degerini kendin belirle
Kimse konu sahibini küçümsememiş ki. Kendi kaygısı. Aklı başında, Türkiye şartlarını bilen her birey de küçümsemez zaten. Doktor olup öğretmenleri küçümseyenleri de gördüm konu sahibi. Yani mesele eğitim değil aslında, kişinin görgüsü.

Bana okumamış biri gelipde senin kadar bilgim var dese güler geçerim, öylede yapiyorum zaten.
Ama bundan banane? Bilmem kim okumamış ama fabrika kurmuş olabilir

Valla şu forumda dediğinin haricinde alternatif fikirlere bu denli kapalı sayılı insanlardansınız. Türkiye eğitimi hakkında bir bilginiz yoksa ne denli bu kadar hunharca eğitim sistemimizi savunuyorsunuz ki?
Bir de inceden inceye laf sokmaya çalışıyorsunuz ki, çok komik 👏🏻 Ben Türkiye’deki Aplus iş insanlarıyla sohbetlerimi örnek verdim. Kimse birbirine ne mezunusun diye sormadı. Aynı ortamlarda bulunduğuma göre demek ki ben de onlardan pekte geri kalmamışım. Elhamdürillah bende ki özgüven az kişide vardır. 😎 Ama yeri geldiğinde de öz eleştiri de yapabiliyorum.

Bazı arkadaşlar yazmış zaten. Evde okunan kitaplarla üniversitede doktrin seviyesinde okunan kitaplar arasında çok fark var. Üniversite okumak bir insana sadece bir alanda uzmanlaşmayı öğretmiyor, ayni zamanda bir hayat duruşu ve referans çerçevesi katıyor. İnsanı her anlamda düşünmeye, fikir üretmeye ve bağlantı kurmaya yöneltiyor. Bazı arkadaşlar açıktan okumayı önermiş ama imkanınız varsa bizzat ders sıralarına katılarak üniversite okumayı önereceğim ben. Bunun için geç değil yaşınız henüz çok genç. Tecrübeli ve yaşını almış, kendini akademiye ve bilime adamış hocalardan öğreneceğiniz o kadar çok şey varki. Part time çalışıp okuyabilirsiniz. 4 senelik bir zorluk karşılığında hem geleceğinizi garanti altina almış hemde üniversite okuyarak bir derece kazanmış olursunuz. Bunu fabrika çalışanlarını kucumsedigim için söylemiyorum yanlış anlamayın. Okumanın insana neler kattığını bildiğim için söylüyorum. Böyle bir şansınız varsa kaçırmayın.

Back