- 23 Temmuz 2010
- 4.107
- 2
- 37
-
- Konu Sahibi landfloves
ikili test mi yaptıracaksın?
hayırlı haberlerle gelirsin inş
ben yaptırmadım, üçlüyü falan da yaptırmayı düşünmüyorum
bu testler kesin sonuç veren testler değil. Sadece bebekte kaçta kaç oraanında down sendromu riski var diye bakılıyor. Diğer zihinsel engeller için dekesin sonuç vermiyor, riski belirtiyor yalnızca
üstelik risk çok yksek çıksa bile herhangi bir tedavisi yok, sadece iki seçeneğin var. sana söyledikleri şey şu;
"Zihinsel engelli olarak bir çocuk dünyaya getirme ihtimalin yüksek. Aldıracak mısın, aldırmayacak mısın?"r
ben her halukarda bebeğime zarar vermeyeceğime göre bu testlerle neden kafamı karıştırıp hamileliğimi berbat edeyim? Etrafımda onlarca örneği var, testte riskli çıkıyor, anne-baba bebek doğana kadar perişan halde bekliyolar ne olacak diye. Sonucunda sapasağlam doğuyor. Olan o gecen endişeli ve berbat günlere oluyor. Hamileliğimi bunlarla geçiremem ben
Allah bana öyle bir evlad verme kararı almışsa yapacak bişeyim yok
hiç bulandıramam kafamı
18. haftada ayrıntılı ultrasona giricem sadece, orda organlarına falan bakılıyor, bir problem tespit edilirse tedavi sürecne giriliyor. Diğer testler gibi değil yani
anladım canım bende bu testlerin bebişe zararı mı var acaba dedim bilgim olmadığından
allah sağlıklı sıhatli hayırlı evlatlar nasip etsin herkese inş..
ikili ve üçlü testin zararı yok
ama risk yüksek çıkarsa karından keseden bir miktar sıvı alınıyor, bu da düşük ya da erken doğuma sebebiyet veriyor
ayrıca bebek için başka zararları da var
anneye de öyle
kızlar bana güzel bir tramisü tarifi verir misiniz daha önce hç yapmadım
canım çok çekti
hmmm sen böyle anlatınca hatırladım şimdi, küçük kardeşim için de sıvı almak istediler sanırım annem izin vermemişti.annemin yaşı geçti çünkü ondan almak istediler annem yaptırmadı allah bana bu yaşta nasip etti ben her haliyle kabulum dedi ve sapasağlam doğdu kardeşimm iyikide yaptırmamış.
kızlar bana güzel bir tramisü tarifi verir misiniz daha önce hç yapmadım
canım çok çekti
ewt 35 yaşın üstündeki hamile kadınlara 2li ve 3 lü test yapılmadan direkt o işlemi yapıyolar kesin sonuç verdiği için
aydasu bloğuna baktım aynı görünüyor olçüleri biraz farklı bana tam geliyo ölçüler ben yumurta koymuyorum ilk başlarda tarifi öğrendiğimde koymuştum şimdi yumurtasız yapıyorum tadında bi eksiklik ya da farklılık olmuyo
senden resimleri görünce benimde canım çekti hafta sonu yapmıştım ben de
kayınvalidemler p.tesi sabah burda olabilirlermiş,bu akşam belli olucak. bizde yarın yola çıkıyoruz pazar akşamı dönücez. Evime temizlik filan hiçbişey yapamadım Eğer gelirlerse hiç hazırlığım temizliğim yok. Bugünde anca valiz hazırlıcam kendimi hazırlıcam filan. İşallah salı günü filan gelirlerde p.teside bana zaman kalır.
Canım ben portakal agacından almıstım tarıfı ama olculerı fazla gelmıstı kendımce azalttım... Bı kere yaptım daha o da resımdekı. ısın komık yanı ne bılıyon mu bazen kendı yaptıgım olcuyu unutuyom acıp blogdan bakıyom
Senın masallahın var canım benım mısafırım olmadıgından anca sıra gelıyor yapmaya
kayınvalidemler p.tesi sabah burda olabilirlermiş,bu akşam belli olucak. bizde yarın yola çıkıyoruz pazar akşamı dönücez. Evime temizlik filan hiçbişey yapamadım Eğer gelirlerse hiç hazırlığım temizliğim yok. Bugünde anca valiz hazırlıcam kendimi hazırlıcam filan. İşallah salı günü filan gelirlerde p.teside bana zaman kalır.
Pingum sız nereye gıdıyorsunuz? Ben kacırdım sanırım o kısmı...
solesenız salı gunu gelsınler dıye uygun bı dılle anlayıslı davranır mı kı
canım kendini çok yorma yavaş yavaş yap keşke yakın olsak valla gelirdim yardıma kız zevkle yapardım
tatlım siz Roma ya mı gidiyordunuz? valla tadını çıkar doya doya. benimde en çok gitmek istediğim yer orası tarihi eserleri açısından ünv sanat tarihi derslerinde kendimden geçerdim anlatılırken.
bu arada tatlım geçmiş olsun anneciğine, benim annemdede göz tansiyonu mu öyle birşey çıkmıştı ama annem sağolsun damlaları hiç düzenli kullanmadı Allah'a emanet, inşallah anneciğin çok dikkat eder.
landfloves tatilin tadını çıkar canım çok güzel geçecektir eminim farklı yerler göreceksiniz bize de anlatırsın bolbol foto çekmeyi unutma
kızlar ben yatak odasına ek olarak şifonyer yaptırmak istiyorum yatak odam geniş müsait ve dolap çekmece büyük olmasına rağmen yetmiyo yaptırdığımız yeri aradım bizimle ilgilenen kız izindeydi başka biri tahmini fiyat verdi 800 falan dedi net ölçü olunca kesin fiyat veririz yardımcı oluruz diyo oha yani takımı komple 2900 e aldık bi şifonyere 800 verir mym yatak odasını 4700 den 2900 e indirmiş bi de üzerine ayak ucu pufu hediye ettirmiştik
Landfloves anneciğine ve sana geçmiş olsun tatlım,
Ayrıca geldi demek tatil zamanı, bol bol eglen , tadını çıkar, inşallah çok güzel bi tatil geçirirsiniz canım
senin evinin pis hali bile tertemizdir pingum merak etme sen, takma kafana dinlenmene bak, akşam eşine yaptır birazını sende valizini hazırla o sırada. güzel bir tatil geçirmenizi dilerim, temiz hava bol gıda iyi gelir inşallah sana ve bebişine.