Eylül dostluğumuza burada devam (:

daphnem had hayırlısı canım, demek ıkız ıhtımalı var. Rabbım hayırlısını versın ınsalah canım, zaman gecmez sana haftaya kadar sımdı

terem masallah naptın canım ıkı kısı mı yıcenız 60 kılo domatesı kız

ben de kızdan vakıt buldugum kadarıyla yaptım kıslık domateslerımı...
Sımdı esımı pazara yolladım patlıcan atcam buzluga
bezelyem gecen yıldan arttı yapmıcam
taze fasulye attım
bamya attım
vakıt bldukca kofte yapıp atıyorum
bıber kızarttım attım, kısın yoğurtlu guzel oluyor

napayım bu sene anca bu kadar artık Rabbım agız tadıyla yemegı nasıp etsın

evet canım gecen sene az yapmışım bu yıl yetmemişti.o yüzden böyle çözüm buldum..ben hiç hazır salça fln almadığım için yemeklere bunlardan tüketiyorum.kahvaltıda menemen çok yapıyorum konservelerimden ondan baya tüketiyoruz..
oo elif var diye bu kadarını yaptıysan kuzum diğer olasılığı düşenemiyorum bile maşşallah..

elifi anltasana kuzum nasılsınız..neler yapıyorsunuz​

destuuuuuuuuur

erdem paşa ve validesi geldi

biliyorum suçluyum uzun süredir buraya yazamadım ama smilla doğum hikayemi daphnem de fotolarımızı koyduğu için rahat davrandım biraz.

20 ağustos 17.10 da erdem paşa gözlerini dünyaya açtı 13 günlük olduk bile.

bütün hayatımız erdem bey oldular yemek wc gibi ihtiyaçların dışında başka bişeyle ilgilenmemize musade etmiyor paşazademiz.

annem halam saolsun hep yanımdalar bugün iş yapmaya da başladım şükür.

şimdilik bi sıkıntımız yok rabbime şükürler olsun azıcık düzene girsin daha sık geleceğim inş.

size doğumdan bi foto paylaşayım daha sonra da yenilerini eklerim inş.

öpüldünüz teyzeleri

Hoşgeldiniz annesi

gerçektende hayalet topic oldu. herkes sürekli whatapta konuştuğu için benimde artık yazasım gelmiyor bile.

maşallah terem o kadar domatesi yiyecekmisiniz gerçekten ben geçen kış kaç kilo yaptım hatırlamıyorum ama 15 kilo falandı sanırım. bu kış biraz daha fazla yapabilirim, ayrıca poşetleyip dondurucuyada attıklarım vardı.

kış hazırlıklarına bende başladım, mutfağımın bataryası daha cmt günü takıldı. 3 kilo barbunya aldım annem ayıkladı attım buzluğa, her pazara gittiğimde taze fasulyeyi biraz fazla alıyorum hepsini ayıklıyorum bir kısmını pişirip bir kısmınıda buzluğa atıyorum. vişne atmıştım bir kaç ay önce. bu kadar.. domatese başlamadım henüz, kavanozlarım ve yeni kapakları hazır, geçen kış gibi konserve şeklinde pişirip kavanozlayacağım. patlıcan koymuyorum ben, daha doğrusu yağlı hiçbirşey koymuyorum kışlık, zararlı olduğunu okumuştum çünkü. yani kızartıp dondurmak ve sonra çözdürüp kullanmak çok sağlıksızmış. közlemek en iyisi ama oda zor oluyor, belki vakit bulursam yaparım, birazda biber yapacam ama pide, lahmacun için ince ince doğrayıp direk atacam ben, çok kullanışlı oluyor.

birde kırmızı erik, şeftali yapıyorum ben kavanozlara, aynı domates gibi yapıyorum kaynatıp.. onlarıda kışın bir iki tıkırdatıp süzgeçten geçirince çok güzel meyve suyu oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bir çok kışlığımı manisada hazırladık. Haftayada domateslerimle zeytinim ve peynirim gelecek manisadan. Biraz daha kırmızı biber koymak istiyorum ama bu ara mide bulantılarım çok artı. Aralıksız devam ediyor. Kendimi toparlayabilirsem yapacağım biraz daha.

Günaydın...
Oh oh hamarat hatunlar yine kış hazırlıkları başlamış. Ben hiçbişey yapamıyorum. Gündüz iş akşam batuş ancak evi işleri. 3 gün tatilde bile pek bişey yapamadım kurtlu bi oğlum var ele avuca sığmıyo. Babası oyalıyo ama elinden kurtuluğ mutfağa dibime geliyo.

Annemler h.sonu salça yaptılar bende nasipleniyorum tabi. Kırmızı biber kızarttılar. domateslerimide hazırlar işallah Benden hayır yok ya.

Aydasu maşallah bbebişle bile atmışsın buzluğa aferin kız. elifimiz nasıl anlat azıcık annesi.

Terem 60 kilo domates vuuu pek çokmuş afiyet olsun.

Landfloves çok yoğun hayatın var bu sıralar kuzum. Araya kış hazırlıklarınıda sıkıştırıyon he.

salça kullanmıyorsan normal o zaman teremcım afıyetle yemek nasıp olsun ınsallah...

Teşekkürler aydasu. Hanzade bu gün hiç uğramadı? Aydasu annelik nasıl gidiyor?

Elifim cok tatlı teyzelerı ya, gun gectıkce daha cok asık oluyorum, bı de bazen yemek yememe lavobaya gıtmeme falan ızın verse tadından yenmıcek
Ha bı de kızım omzumda yasıyor wc gaz cıkarma uyuma butun ıhtıyaclarını omzuma gelmeden yapmıyor, yaka nıyetıne dıkcem oraya en sonunda

Albume resım eklıyorum yenı masallah dıyın teyzosları

Mıraclem, pasa anası, hosgeldın canım, nasıl gıdıyor alıstınız mı ıyıce bırbırınıze, sofısten aldım haberlerınızı, sız de yapısık yasıyormusunuz arıcam canım en musaıt zamanda opuyorum ıkınızıde

Merhabalar herkese

Aydasu'nun Elif'ine, Miracle'ın Erdem'ine bayıldım.. Kuzucuklar

Terem, landfloves maşallah size. Ben 2 poşet bezelye, 2 poşet vişne, 2 poşet barbunyayı zor attım. Annemle salça yaptık. O da var. Komposto yapamadım, taze fasulyede atamadım. Olduğu kadar artık. :26:

Bugün bizim evlilik yıldönümümüzzzz :124: 2 yıl geçiverdi göz açıp kapayana kadar.. Hediye almadım eşime; evi süsleyeyim, yemekler yapayım en sevdiklerimizden.

Eylül geldi çattı. Bu ay bizlerin evlilik yıldönümleri. Haftaya çarşambada bizimki. Bakalım ne yapacağız. Hiç plan program yapmadık.

merhabalar hanımlarrrrr
bende kış hazırlıklarımı tamamladım sayılır. Eşimin memleketine gittik geçen hafta geldik gelirken 1 kasa domates 4 kilo sivri köy biberi, taze fasulye, kırmızı biber, sarımsak ve çökelek aldım.
Ben domates sos yapmıyorum domatesi soyup küp doğrayıp poşetliyorum kışın yemeklere koyuyorum mis gibi taze taze kullanıyorum. Aynı şekilde bolca sivri biber ve kırmızı biber doğradım attım buzluğa. Kırmızı köz biber hazırladım, közlenmiş patlıcan, 5 paket vişne, kahvaltılık çökelek, pek tüketmediğimiz için 2 paket bezelye, doğranmış havuç, 5 paket domatesle hazırlanmış taze fasulye, Bolu'dan gelirken tereyağı aldık.
Ayrıca blogumada kış hazırlıkları diye sayfa açıp resimli olarak açıklamalı ekledim yaptıklarımı. Yarında kırmızı erik alıp atıcam buzluğa, birazda sigara böreği sarıp koyarım çok pratik olur.

17 eylülde bizim yıl dönünümüz :)) nikah günü aldığımız an gözümün önünde 109 gün var nasıl geçecek diye konuşuyorduk 2 seneyi devirdik bile....
Dışarda yemek yeriz, eşimin bana ne alacağını bilmiyorum ama benim hediyem onu çıldırtacak Malum beyimiz fanatik gs li, GS store den forma alıp başta Sneijder ve drogba olmak üzere bütün futbolculara imzalatıp vereceğim. Artık bu hediye ona bi kaç yıl yeter

OOOOO havuç doğrayıp atmak çok mantıklı hiç aklıma gelmemişti, barbunyada çok severim havucu :)) bu hafta pazara gitmem lazım benim..

mutfağımda da bi yandan tadilat sürüyor, dün tezgah arası seramiklerini almıştık eve gelince karışık geldi gözüme bugün onu değiştireceğiz, yarında yapılacak, eski fayanslar bugün kırıldı, akşam eve gittiğimde mutfağımı ne halde bulacam acaba

daha vestiyer duvara monte onun yerini değiştirtmek evin koridorlarını girişi ve çocuk odasını duvar kağıdı yaptırmak gibi planlarım vardı ama bıktım tadilattan evin dağınıklığından, vazgeçtim. hem bebek geliyor erken doğma riskine karşı 7 aydan önce onun odasına başlamamız lazım artık. fazla açılamayız. bebek odaları baktık haftasonu, bikaç hafta daha araştırıp alırız inşallah.. bir yandan da bebek arabası bakıyoruz.

biz evlilik yıldönümümüzde bebek odaları baktık, yapı marketlerde gezdik evin eksiklerini aldık :) akşama kadar koşturmacayla geçti, akşam eşim pasta almış film izlerken ben yorgunluktan uyumuşum, pastayı bile yiyemedim.

geçen kış inanılmaz işime yaradı havuç, çorbalara yemeklere vs çok kolay oluyor. Hep fazla fazla alıp paketledim bi dünya olmuş bile :) Bide bolca maydanoz hazırladım oda çok pratik oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…